Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه پولیتیکو آمریکا نوشت: دو کشتی نیروی دریایی ایران درحال عبور از اقیانوس اطلس است. امروز مقامات دولت آمریکا نگران‌اند که این کشتی‌ها حامل تسلیحاتی باشد که ادعا شده ونزوئلا از یکسال پیش چشم به آن دوخته است.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ نشریه پولیتیکو آمریکا در مطلبی تحت عنوان «ایران و ونزوئلا با انتقال مشکوک تسلیحات درحال آزمایش بایدن هستند» به قلم «لارا سلیگمن» کارشناس امور پنتاگون در این نشریه نوشت: گزارشی نگران کننده‌ای در تابستان ۲۰۲۰ زنگ خطر را در محافل امنیتی واشنگتن به صدا در آورد: ونزوئلا در حال بررسی انعقاد یک قرارداد تسلیحاتی با ایران است که شامل موشک‌های دوربرد با قابلیت رسیدن به خاک ایالات متحده آمریکا می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو کشتی نیروی دریایی ایران درحال عبور از اقیانوس اطلس است. امروز مقامات دولت آمریکا نگران‌اند که این کشتی‌ها حامل تسلیحاتی باشد که ادعا شده ونزوئلا از یکسال پیش چشم به آن دوخته است. اکنون دولت بایدن به کاراکاس هشدار داده است که روند تحویل را رد کند و اعلام کرده که در صورت لزوم اقدامات مناسب را در پیش خواهد گرفت.

وزیر دفاع آمریکا اولین عضو کابینه بایدن بود که نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. لوید آستین گفت: «من کاملاً نگران اشاعه هرگونه تسلیحاتی در همسایگی خود هستم»

هنوز به طور کامل مشخص نشده که کشتی‌های ایران حامل چه چیزی هستند - البته طبق تصاویر ماهواره‌ای بار کشتی شامل شناورهای تندرویی است که قابلیت مسلح شدن دارند و تهران مکرراً از آن برای ارعاب کشتی‌های ارتش آمریکا در خلیج فارس استفاده می‌کند. بخش عمده این محموله پنهان است. مقامات و تحلیلگران پیرامون آن حدس‌هایی می‌زنند.

ناوبندر مکران - تصویر ماهواره‌ای که ادعا می‌شود این کشتی حامل هفت قایق نظامی تهاجمی است

هنوز مشخص نیست که آمریکا برای توقف کشتی‌ها فراتر از انتشار بیانیه و دیپلماسی آرام در منطقه آمریکای لاتین تا کجا پیش خواهد رفت. با این وجود هرچه کشتی‌ها پیش می‌روند، این موضوع آشکارتر می‌شود که ایران و ونزوئلا می‌خواهند بدانند که تا کجا می‌توانند بایدن را عقب برانند.

دستیار سابق جمهوری خواه کنگره آمریکا و متخصص در امور آمریکای لاتین و خاورمیانه گفت: «آن‌ها در حال آزمایش دولت جدید هستند تا بدانند چه می‌کند. ایران بدنبال اهرم فشاری برای گفتگوهای هسته‌ای است. ونزوئلا درصدد فشار به آمریکا جهت کاهش تحریم‌ها قبل از گفتگو با اپوزوسیون کاراکاس است.»

چیزی که در این میان مشخص است، تهران و کاراکاس درحال توسعه روابط و همکاری نظامی دوجانبه برای مقابله با ایالات متحده است. چنین همکاری‌هایی توسط دشمنان آمریکا در طولانی مدت شامل گروهی متشکل از چین و روسیه نیز هست، می‌تواند توانمندی آمریکا را تضعیف می‌کند. 

ایران برای ونزوئلا منبعی مفید برای خرید هرچیزی از بنزین تا مواد غدایی است. کاراکاس همچنین می‌تواند از تهران برای دور زدن تحریم‌های آمریکا مشاوره بگیرد. ایران نیز از ارتباط با ونزوئلا بدنبال ترویج ایدئولوژی شیعه(!) فراتر از منطقه خاورمیانه و نیز راهی برای به چالش کشیدن واشنگتن در نیمکره غربی جهان است. مقامات آمریکا در سال‌های گذشته به طرز فزاینده‌ای درباره نفوذ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جنبش حزب الله در ونزوئلا ابراز نگرانی کرده‌اند.

یکی از اعضای ارشد اندیشکده تندرو بنیاد دفاع از دموکراسی (FDD) گفت: «ایران دراصل با اعزام ناگهانی ناوگان دریایی خود به جنوب اقیانوس اطلس این پیام را به آمریکا می‌دهد که چهار دهه است شما تنگه هرمز و خلیج فارس را بالا و پایین می‌کنید؛ اکنون نوبت ماست که همان کار را با شما انجام دهیم»

دو کشتی‌ اعزامی نیروی دریایی ایران مکران و سهند است. کشتی مکران نفتکشی بود که به یک ناوبندر (پایگاه دریایی متحرک) تغییر کاربری داده شد و کشتی سهند جدیدترین ناو ایران است. درصورتی که مقصد کشتی‌ها کاراکاس باشد، این کشتی‌ها در فاصله چ۴۰۰۰ مایلی ونزوئلا هستند. از همین رو، ایالات متحده به طور خصوصی به ونزوئلا، کوبا و دیگر کشورهای منطقه آمریکای لاتین اصرار می‌ورزد که اجازه پهلوگیری به کشتی را ندهند.

یکی از مقامات ارشد دولت بایدن گفت که آمریکا بر این باور است این کشتی‌ها احتمالاً حامل تسلیحاتی است که سال گذشته ادعا شد ایران و ونزوئلا توافق کردند. این مقام نوع تسلیحات و اینکه آیا شناور تندرو از نظر آمریکا سلاح محسوب می‌شود را مشخص نکرد. این مقام ارشد دولت بایدن همچنین نگفت که آیا این تسلیحات تهدیدی مستقیم برای ایالات متحده است یا نه؟ ولی گفت که این تسلیحات می‌تواند تهدیدی برای کشورهای شریک آمریکا در نیمکره غربی باشد. 

این مقام ارشد دولت بایدن در ادامه گفت: «فروش تسلیحات ایرانی اتفاقی است که یکسال پیش در دولت قبلی به وقوع پیوست؛ مشابه بسیاری از شرایط مرتبط با ایران که در دولت قبلی رخ داد ... درحال تلاش برای پاسخ به این مسئله از طریق دیپلماسی هستیم. این حق را برای خود محفوظ می‌دانیم که با همکاری شرکای خود اقدامات مناسبی جهت ممانعت از انتقال و تحویل چنین تسلیحاتی درپیش بگیریم.» این مقام ارشد آمریکا نپذیرفت که پیرامون برآورد واشنگتن از قرارداد تسلیحاتی یکسال پیش ایران و ونزوئلا وارد جزئیات شود و اعلام کرد که برخی از موارد طبقه بندی شده است. امّا این مسئله را تایید کرد: زنگ خطرِ احتمالِ انتقالِ «موشکِ دور برد» در واشنگتن به صدا درآمده است. حتی اگر شناورهای تندرو مهمترین بخش توافقنامه تسلیحاتی ایران - ونزوئلا باشد، باز هم می‌توان از آن به صورت مسلحانه بهره برد.

سایمون لیدین مسئول میز سابق میز خاورمیانه در پنتاگون گفت: «صادقانه بگویم؛ بسیاری از ما از تماشای این اتفاق شوکه شدیم. اگر نمی‌خواهیم پاسخ دهیم، پس به چه می‌خواهیم پاسخ بدهیم؟»

یکی از دیپلمات‌های سابق آمریکا و آشنا به این مسئله گفت که ایران چندین مرتبه تلاش کرده بود که انواع مختلفی از تجهیزات نظامی از طرق مختلفی  نظیر هواپیما به ونزوئلا ارسال کند. امّا آمریکا با مانورهای مختلف سعی کرد تا  با ترغیب سایر کشورها برای بستن موقت حریم هوایی خود به روی پروازهای ایران، خط انتقال را از مسیر خارج کنند. مشخص نیست که چقدر از تسلیحات موفق به عبور یا به طور دقیق تحویل داده شد.

«ریچارد بلومنتال» عضو کمیته خدمات نیروهای مسلح سنا این موقعیت را در سطحی پایین‌تر به بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ تشبیه کرد. این سناتور در ادامه گفت: «سابقه ایران در ارسال سلاح به یکی از دشمنان در نیمکره غربی جهان بسیار هشدار دهنده است.»

هرگونه حرکتی از سوی آمریکا در آب‌های آزاد علیه نیروی دریایی ایران می‌تواند به طرز قابل توجهی منازعه جوشان میان تهران - واشنگتن را تشدید کند. ایالات متحده گزینه‌های دیگری هم دارد. آمریکا می‌تواند از روش‌های مخفی برای نابودی محموله کشتی پس از تحویل استفاده کند. این گزینه‌ای است که مقام سابق دولت ترامپ در صورت وجود موشک دوربرد در محموله کشتی به تیم بایدن پیشنهاد کرده است. دولت بایدن همچنین می‌تواند از اهرم تحریم‌های اقتصادی بیشتر استفاده کند.

برخی از ناظران بر این باورند که ایران حضور در آمریکای لاتین را به عنوان بخشی از نبرد ایدئولوژیک بلند مدت علیه هژمونی آمریکا می‌بیند. ایران به پول نقد نیاز دارد و پایان تحریم‌ تسلیحاتی سازمان ملل درباره فروش تسلیحات متعارف ایران به معنای منبع درآمدی جدید برای تهران است. علاوه بر این، حتی اگر توافق هسته‌ای احیا شود، ایران مطمئن نیست که به سرعت مزایای اقتصادی آن را خواهید دید.

 مادورو نیز با وجود سیاست عدم تعجیل واشنگتن نسبت به رفع تحریم‌های ونزوئلا بر این باور است که از رابطه قوی با ایران بیشتر منفعت می‌برد ـــ مترجم: نظیر معامله برد - برد فروش بنزین ایران به ونزوئلا که طی آن ۵۰۰ میلیون دلار به صورت طلا تحویل تهران شد و کاراکاس نیز بحران سوختی کشورش را رفع کرد.

جدایی ایالات متحده از کاراکاس منجر به این شده که نه فقط ایران بلکه سایر رقبای آمریکا درپی این باشند که از این فرصت و شکاف بهره‌مند شوند. روسیه و کوبا در جبهه امنیتی پیشنهاد پشتیبانی به ونزوئلا ارائه کرده‌اند. گفته می‌شود که هاوانا در زمینه کمک اطلاعاتی به ونزوئلا فعال است. چین نیز کماکان شریک اقتصادی مهم برای کاراکاس است.  

نشریه پولیتیکو در پایان نوشت: به یک معنا عزیمت کشتی‌های نیروی دریایی ایران به نیمکره غربی جهان حامل این پیام است که چه قدر اعمال تحریم علیه کشورهای رقیب بدون همکاری اساسی با سایر قدرت‌های جهانی برای آمریکا دشوار می‌باشد؛ به ویژه هنگامی که همان قدرت‌های جهانی به واشنگتن به چشم تهدید بنگرند. ایالات متحده باید هوشیار باشد. ایران و ونزوئلا در هر زمینه‌ای با یکدیگر مبادله دارند و این خوب نیست. این مبادلات هم تهران و هم کاراکاس را قدرتمند می‌کند.

ترجمه: ایلیا فروزش

*مطالب نشریه پولیتیکو صرفاً جهت آگاهی مخاطبان از ادعاها و نگرش این جریده غربی ترجمه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاسی آمریکا ایران نیروی دریایی ایران ایران و ونزوئلا نشریه پولیتیکو آمریکای لاتین ایالات متحده نیمکره غربی کشتی ها دولت بایدن یکسال پیش تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۵۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حالی امروز وارد چین شد که مسائل حل نشده همچنان روابط بین واشنگتن و پکن را تهدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حالی امروز وارد چین شد که روابط بین دو کشور اندکی بهبود یافته اما همچنان مسائل حل نشده فی مابین، ثبات در روابط بین این دو قدرت جهانی را تهدید می کند.

براساس این گزارش، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به چین ابتدا وارد شانگهای شد تا با مقامات و مسئولان تجاری این کشور دیدار کرده و سپس برای دیدار با وانگ یی همتای چینی خود در روز جمعه و دیدار احتمالی با شی جین پینگ رئیس جمهور چین، راهی پکن خواهد شد.

سفر امروز بلینکن به چین، در کنار گفتگوهای گروه های کاری در مورد موضوعاتی از جمله تجارت جهانی و ارتباطات نظامی، آخرین تماس در سطح عالی بین دو کشور است. اما واشنگتن و پکن پیشرفت اندکی در زمینه محدود کردن منابع مواد شیمیایی چین در تولید فنتانیل، موضوع استقلال تایوان داشته اند و تنش های بین دو کشور بر سر حمایت چین از روسیه در جنگ علیه اوکراین همچنان به قوت خود باقیست.

براساس این گزارش، در حالی که پیشرفت چشمگیر در جریان این بازدید غیرمحتمل است اما هر دو کشور خواستار خطوط باز ارتباطی برای پرهیز از سناریوهای ناخوشایند هستند.

در این گزارش آمده است بلینکن در این سفر، چین را برای توقف تامین تسلیحاتی روسیه در جنگ با اوکراین، تحت فشار قرار می دهد.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم های بانک های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفتگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.  

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت می گیرد که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. جو بایدن نیز اعلام کرده که امروز این لایحه را امضا خواهد کرد ا روند اجرایی شدن آن آغاز شود. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

از سویی دیگر این سفر در حالی انجام می شود که لایحه ممنوعیت یا واگذاری شبکه اجتماعی تیک تاک نیز به تصویب قانون گذاران و سناتورهای آمریکایی رسید. بر این اساس، سنای آمریکا به اتفاق آرا با 79 رای موافق در برابر 18 رای مخالف، به ممنوعیت فعالیت شبکه اجتماعی تیک تاک در خاک آمریکا در صورتی که مالک چینی آن از واگذاری این شبکه طی 9 ماه تا یک سال آینده خودداری کند، رای داد.

استفاده از شبکه اجتماعی تیک تاک باعث نگرانی زیادی در بین قانونگذاران آمریکایی شده و بیم آن می رود که شرکت چینی بایت دنس که مالک تیک تاک است، به اطلاعات میلیون ها کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد.

درگیری بین شرکت تیک‌تاک و دولت آمریکا به یک زمینه بین‌المللی گسترده تبدیل شده است. این درگیری، به دلیل موارد مختلف از جمله حفظ حریم خصوصی، امنیت ملی و رقابت اقتصادی به وجود آمده است.

علاوه بر این، انجام این سفر در حالی است کمتر از یک ماه پیش لای چینگ ته رئیس جمهور جدید و قانونی تایوان کار خود را آغاز کرد. او نیز مانند رئیس جمهور قبلی مخالف اتحاد با چین و ادعای این کشور بر حاکمیت بر تایوان است. این موضوع نیز یکی از موضوعات بحث برانگیز و چالشی در روابط فی مابین پکن و واشنگتن است. واشنگتن ضمن آنکه بر اصل چین واحد تاکید دارد اما همچنان حامی کلیدی تایپه باقی مانده و همواره از این کشور در برابر چین حمایت می کند.

همچنین انتظار می رود بلینکن در این سفر در مورد موضوعات حقوق بشری از جمله رفتار دولت پکن با مسلمانان این کشور در منطقه شین جیانگ گفتگو کند.

در همین حال چند روز پیش تنها ساعاتی پس از گفتگوی وزاری دفاع آمریکا و چین،  یک فروند هواپیمای گشت دریایی آمریکا بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمد.

دولت چین نیز در واکنش به پرواز این هواپیما بر فراز تنگه تایوان، بلافاصله چند فروند جت جنگی خود را برای تعقیب و رهگیری و اعلام هشدار علیه این هواپیما، بر فراز تنگه به پرواز در آورد.

تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره می‌شود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانه‌های جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین مادری چین می‌داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیهپرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پنتاگون مخفیانه موشک‌های ATACMS به اوکراین داد
  • هراس و نگرانی مقامات آلبانی پس از عملیات وعده صادق
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیت‌های سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد