Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، رضا اردکانیان وزیر نیرو، امروز (سه شنبه اول تیر ماه 1400) در جلسه علنی مجلس و در پاسخ به سؤال هادی بیگی نژاد نماینده مردم ملایر مبنی بر اینکه علت عدم پیش بینی نیاز کشور به برق هسته‌ای توسط وزارت نیرو اظهار داشت: این سؤال ناظر بر پیش بینی نیاز کشور به برق هسته‌ای است، ضمن اینکه سهم این انرژی در سبد متنوع برق کشور چه میزان بوده و وزارت نیرو در پیگیری این موضوع از سوی دولت و سازمان انرژی اتمی چه کارهایی را انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سال 1383 که اساسنامه قانونی شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی به تایید رسیده و شورای نگهبان آن را تایید و اعلام کرد، امر مکان‌یابی، طراحی واحد، تأمین سوخت هسته‌ای و بهره‌برداری از برق هسته‌ای به این شرکت محول در ساختار سازمان انرژی اتمی شده است و وزارت نیرو در جایابی و ظرفیت بار و... مسئولیت داشته و همکاری نزدیکی در دست انجام دارد.

وزیر نیرو تصریح کرد: سابقا کل مسئولیت در اختیار وزارت نیرو بود و لی در سال 1360 این موضوع از وزارت نیرو منفک شده و به شرکت تخصصی واگذار شد و در سال 1383 به ذیل سازمان انرژی اتمی رفت.

اردکانیان گفت: شورای عالی انرژی کشور در مهرماه سال گذشته سند تولدی و مصرف گاز طبیعی تا افق 1420 را تصویب کرد که رئیس این شورا رئیس جمهور است.

وی افزود: سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور تا سال 1420 طبق مصوبه شورای عالی انرژی کشور 8400 مگاوات خواهد بود که فعلا 1050 مگاوات آن مورد بهره‌برداری قرار می گیرد، اما قرار است تا سال 1407 دو واحد 1050 مگاواتی مربوط به فازهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر به مدار متصل شود. ضمن اینکه مقرر شده تا سال 1425 هم دو واحد دیگر 1050 واحدی و جمعا 2100 مگاوات برق هسته‌ای در منطقه مکران به بهره‌برداری برسد ضمن اینکه تا سال 1420 نیز می‌بایست سه واحد دیگر برق هسته‌ای در مکان مناسب ساخته شود که با این کار جمعا 8400 مگاوات تا سال 1420 خواهیم داشت.

ادامه دارد...

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر نیرو بوشهر نیروگاه اتمی برق هسته ای وزارت نیرو انرژی اتمی تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۵۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی

دیدار جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی با علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، با دستورات ویژه‌ای در راستای توسعه زیرساخت‌های آب و برق استان همراه شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی و به نقل از روابط عمومی استانداری، جواد قناعت امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در دیدار وزیر نیرو ضمن ارائه گزارش جامع از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه آب و برق در خراسان جنوبی، از مشکلات این حوزه و نیازهای استان گفت.

وی از اقدامات وزارت نیرو در مدیریت انرژی که گذر از زمستان و تابستان را بدون قطعی برق و آب ممکن کرده، تقدیر کرد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات مثبت و کسب رتبه برتر خراسان جنوبی در اجرای موفق طرح نهضت ملی مسکن، توجه ویژه وزارت نیرو در تأمین اعتبارات مورد نیاز برای اجرای زیرساخت‌های آب و برق پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان را خواستار شد که با نظر مثبت وزیر در تأمین اعتبارات مورد نیاز مواجه شد.
وی با ارائه گزارشی از وضعیت اجرای طرح بهارستان (بهسازی شبکه برق روستایی) در روستاهای استان، اظهار کرد: با اجرای شبکه‌ای به طول ۸۶ کیلومتر، روستای گردشگری نای بند در شهرستان طبس به آخرین مراحل کار رسیده و آماده بهره برداری است.

قناعت تأکید کرد: پوشش برق در خراسان جنوبی به ۹۹.۹ درصد رسیده که عددی قابل توجه است.

وی در ادامه از نگاه ویژه دولت در اجرای پست‌های ۱۳۲ و ۴۰۰ کیلوولت در استان تقدیر و اظهار داشت: براساس مصوبه دولت و تحقق طرح توسعه نهبندان و سربیشه، پست ۱۳۲ کیلوولت و ۶۰ کیلومتر خط انتقال شاهکوه تا منطقه طلاخیز هیرد به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های زیرساختی استان در حال اجراست.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به وضعیت پیشرفت فیزیکی دو پروژه پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان و فردوس، سرعت بخشیدن به روند اجرای کار را با نگاه ویژه وزارت نیرو خواستار شد که درخواست استاندار در این زمینه هم با موافقت وزیر نیرو، دستور ویژه درخصوص تأمین اعتبار مورد نیاز و تأکید شد که این سه پروژه باید تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

دستور ویژه وزیر درخصوص طراحی سایت و آغاز عملیات اجرایی ساختمان مهندسی پست ۴۰۰ کیلوولت فردوس از دیگر نتایج این دیدار بود.

استاندار خراسان جنوبی در ادامه به مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان اشاره کرد و گفت: یکی از این مصوبات احداث شش سد تغذیه مصنوعی با اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان در سطح استان است.

وی با اشاره به خسارت‌های وارده به مناطق مختلف استان ناشی از سیل روزهای اخیر، تحقق این مصوبه و اجرای سدهای تغذیه‌ای را به عنوان مطالبه‌ای مهم عنوان کرد که تحقق آن می‌تواند در مدیریت روانآب‌ها و کاهش حجم خسارت سیلاب مؤثر باشد.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در زمینه تأمین این اعتبار دستور ویژه صادر کرد و تأکید نمود: این شش سد تغذیه‌ای می‌بایست تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.

قناعت از طرح آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس هم به عنوان دیگر مصوبه سفر دوم رئیس جمهور به استان یاد کرد که این موضوع هم دستور تأمین ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تحقق این مصوبه را گرفت و این تأکید وزیر که؛ این دو طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ تکمیل شده و به بهره برداری برسند.

وی در ادامه نظر موافق وزیر نیرو درخصوص رفع مشکل موافقت نامه پروژه فاضلاب خوسف را هم جلب کرد.

استاندار خراسان جنوبی سپس از مشکل آبرسانی به مناطق روستایی استان گفت و اعتبارات ویژه‌ای را برای تکمیل طرح‌های آبرسانی روستایی مطالبه کرد که موافقت شد.

وی از مصوبات سفر اول رئیس جمهور به تکمیل ۲۰ مخزن و خط انتقال در شهرهای دارای تنش آبی استان اشاره کرد و با بیان اینکه این مصوبه ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تسریع در روند اجرای کار را خواستار شد.
دستور وزیر درخصوص تأمین اعتبار ۲۵ درصد باقیمانده و تکمیل کار تا پایان سال ۱۴۰۳ از نتایج این مذاکرات بود.
قناعت با اشاره به ظرفیت بسیار ارزشمند روزهای آفتابی در استان که لازمه اجرای نیروگاه‌های خورشیدی است، گفت: با اجرای ۷۰۸ نیروگاه خورشیدی، ظرفیت تولید برق استان از این محل به ۲۸.۱ مگاوات رسیده است.

وی ادامه داد: برای توسعه شرایط موجود، مجوز احداث ۵ شهرک تخصصی نیروگاه خورشیدی صادر شده و برای تحقق ۱۶۰ مگاوات، زمین لازم به سرمایه گذاران طرح نیروگاه خورشیدی در استان تخصیص یافته است تا با همکاری سازمان انرژی‌های نو کار خود را شروع کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: تحقق این مهم و توسعه شرایط موجود هم حمایت وزارت نیرو در خرید تضمینی برق تولیدی را می‌طلبد.

وی در ادامه از وضعیت نیروگاه بادی درح گفت و با اشاره به مطالبه سرمایه گذار مبنی بر دریافت تسهیلات، نگاه ویژه وزارت نیرو در این خصوص را هم خواستار شد.
وزیر نیرو با اعلام نظر مثبت خود در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی استان خراسان جنوبی، حمایت خود را از پروژه نیروگاه بادی درح هم اعلام کرد تا فاز تکمیلی این پروژه شتاب گیرد و ۱۰ مگاوات برق تولیدی در این نیروگاه در آینده نزدیک محقق شود.

قناعت سپس اقدام وزارت نیرو را در راه اندازی پویش گسترده -با انرژی -با هدف تشویق مردم به رعایت مدیریت مصرف قابل تحسین خواند و با اعلام آمادگی خراسان جنوبی برای همراهی با این پویش گفت: این پویش با نگاه مثبت در استان اطلاع رسانی و دنبال خواهد شد.

به گزارش ایمنا، این پویش با تعیین مشوق‌هایی برای مصرف کنندگان بخش‌های اداری، عمومی، کشاورزی و… کاهش ۱۵ درصدی برق در بخش خصوصی و ۲۰ درصدی در بخش دولتی را در بازه زمانی ۲۱ هفته و در فصل گرم سال هدفگذاری کرده است.

در این دیدار که با همراهی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیران عامل شرکت‌های برق منطقه‌ای، توزیع نیروی برق، آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب استان انجام شد، گزارش جامعی از وضعیت خراسان جنوبی ارائه شد.

کد خبر 751543

دیگر خبرها

  • دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • تعامل‌های با آژانس نباید متاثر از تهمت‌ها و پرونده سازی ها باشد
  • ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  • تاکید معاون وزیر خارجه بر ضرورت بی‌طرفی و حرفه‌ای گری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است