Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ تولیت آستان قدس رضوی گفت: تمام مجموعه‌های آستان چه اقتصادی و چه فرهنگی همه اینها زیر بلیت بازرسی و حسابرسی هستند؛ هیچ خط قرمزی نداریم و هیچ خانه خلوتی نداریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حجت‌الاسلام و‌المسلمین احمد مروی در گفت‌وگویی اظهار داشت: خدمت همه بینندگان و شنوندگان عرض سلام و ادب و احترام دارم و ایام و امشب را به ویژه که شب میلاد حضرت رضا(ع) است خدمت مسلمانان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: حقیقتا یکی از سخت‌ترین شرایط و تلخ‌ترین دوران زندگی اینجانب این بود که محدودیت زیارت برای زائران حضرت رضا(ع) به وجود بیاید؛ خیلی سخت و تلخ بود اما به هر صورت هم دین و آموزه‌های دینی و هم عقلانیت و هم آموزه‌های ائمه اطهار می‌آموزد که به سلامت مردم فکر کنیم و احساسات و عواطف را هرچقدر مقدس و محترم اما عقلانیت نباید فدای احساسات شود و این توصیه ائمه و اولیای الهی است.

مروی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم هم زیارت و هم سلامت زائران را که واجب بر ما است تامین کنیم جمع کردیم میان هر دو، ابتدا محدودیت‌های بیشتری بود و شرایط سخت و تلخی را گذراندیم و عبور کردیم؛ اکنون یک سالی هست تسهیلاتی فراهم شده و وضعیت بهتر شده و با رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی با نظر کارشناسان باب زیارت را باز کردیم. وزیر بهداشت سه هفته قبل مشهد بودند و به صورت کتبی و یک لوح از آستان قدس تقدیر کردند که در شرایط کرونایی بهترین عملیات را آستان قدس داشت.

وی افزود: در هر مرحله که باب زیارت باز شد کارشناسان سر می‌زدند و اگر کمبودی بود به ما تذکر می‌دادند؛ 10 میلیون ماسک در این ایام بین زائران توزیع کردیم و خادمیاران سلامت که حدود 7000 بودند تشکیل شدند و در صحن و رواق گردش می‌کردند و تذکر می‌دادند و اگر کسی ماسک و امکانات نداشت در اختیارش قرار می‌دادند.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: با ترتیباتی که داده شد تردد تا روضه منوره صورت می‌گیرد و مردم و زائران داخل روضه مشرف می‌شوند البته لمس ضریح منور هنوز مقدور نیست.

مروی در ادامه با اشاره به وضعیت زائرشهر و زائرسرا بیان کرد: ما هم زائرسرایی که در دوره تولیت محترم قبل ساخته شده بود و هم زائرشهر را چند بلوکش مانده بود و ادامه دادیم و برخی ساخته شده بود و تجهیز نشده بود و برخی تجهیز بود؛ آنها که تجهیز نشده بود تجهیز کردیم؛ در سال 98 که گرفتار بلیه نشده بودیم 370 هزار زائر اولی داشتیم و زائرسرا و زائرشهر در اختیار زائران است و باب زیارت بسته نشده و محدودتر شده؛ حضور در این مکان مقدس با محدودیت‌هایی روبرو شد و محبان اهل بیت نتوانستند در مناسبت‌ها حضور یابند اما از همه ظرفیت‌های فضای مجازی استفاده کردیم و تجربه خوبی برای ما بود.

وی خاطرنشان کرد: البته مخفی نماند که هیچ چیز جای زیارت و حضور در این مکان مقدس را که اولیاء الله و انبیاء الله در آن رفت و آمد دارند را نمی‌گیرد؛ حضور در این مکان با هیچ چیزی قابل قیاس نیست. به قول طلبه‌ها حالا اگر نمی‌توانیم زیارت آن چنانی داشته باشیم پس کلا زیارت تعطیل شود؟ خیر؛ توانستیم از طریق صدا و سیما که وظیفه خود می‌دانم از آنها تشکر کنم که انصافا نهایت همکاری را با برنامه‌های معرفتی آستان داشتند و فضای مجازی که هزاران ساعت برنامه معرفتی و زیارتی برای داخل و خارج کشور به زبان‌های مختلف عربی و اردو و انگلیسی و یک میلیون مخاطبی که جذب کردیم شرایط جدیدی ایجاد کنیم.

وی بیان کرد: شرایط تلخی بود اما بسترسازی در فضای مجازی برای زیارت شکل گرفت.

مروی در مورد وضعیت موقوفات نیز بیان کرد: آستان با این عظمت و هزینه بسیار فراوان از موقوفات و نذورات مردم است و فقط مردم اداره می‌کنند؛ ما تقریبا حدود یک میلیون متر مربع فضای مسقف و باز داریم؛ طبق آمار در شرایط عادی سالانه 30 میلیون زائر داریم غیر از همجوارها و مشهدی‌های عزیز؛ میانگین توقف زائر در مشهد سه روز است. میانگین حضور در حرم مطهر روزی دوبار است. 30 میلیون، 3 روز و روزی 2 بار تشرف که 180 میلیون تردد را رقم می‌زند و با احتساب مشهدی‌ها، 200 میلیون تردد صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: اداره این فضا هزینه بالایی دارد؛ ریالی از دولت کمک نمی‌گیریم و مالیات را طبق قانون پرداخت می‌کنیم؛ اینجا با موقوفات اداره می‌شود و اداره موقوفات داریم که وقف و سند را بررسی و اگر مشکل قانونی نداشت وقف پذیرفته می‌شود. وقف دوگونه است؛ یک زمان وقف عام است و برای مثال می‌خواهند به اسم امام رضا(ع) کار خیر صورت گیرد و یک وقت هم وقف خاص است مثل گل آرایی و روضه خوانی و... و ما مقید هستیم که این موقوفات را هم صیانت کنیم و هم طبق وقف‌نامه عمل کنیم و امانتدار هستیم و تولیت اگر نتواند موقوفات را صیانت کند هویتش را از دست می‌دهد و شرعا پاسخگوی جمعیت کثیری از واقفان خواهد بود.

تولیت آستان قدس رضوی اظهار داشت: در مورد وقف خاص حقیقتا اکنون نیاز ما را تامین نمی‌کند؛ آن زمانی که برای روشنایی وقف کردند با 1000 شمع مشکل حل می‌شد؛ اکنون صحن‌های ما تاریک است و صحنی که یک مقداری روشنایی دارد صحن غدیر است. صحن انقلاب و آزادی تاریک است.

مروی بیان کرد: ما به نیازمندان و احسان جویان و مریض‌ها رسیدگی می‌کنیم و یک میلیون بسته غذایی در شرایط کرونایی تقدیم احسان جویان کردیم و همه کمک‌های مردمی و موقوفات مردم و نذورات مردم بوده؛ برای جهیزیه و بیماران لاعلاج کمک می‌کنیم و اگر موقوفات بیشتر باشد اعمال خیر به نام امام رضا بیشتر می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به راهبردهای جدید آستان قدس رضوی گفت: بنده در روز اول و معارفه اعلام کردم که ما کارهای مثبت تولیت‌های معزز گذشته چه تولیت فقید و چه تولیت سابق را با قدرت انجام می‌دهیم و ادامه می‌دهیم و هیچ کاری را تعطیل نکردیم. سلیقه شخصی نیست بلکه با کار کارشناسی احساس کردیم برخی کارها مصلحت بر ادامه‌اش است و روی این کار کارشناسی کردیم و مقداری متوقف کردیم.

مروی تصریح کرد: مثلا جریان خادمیاری؛ 200 هزار نفر در سایت ثبت نام کرده بودند و اگر ادامه پیدا می‌کرد به دو میلیون نفر رسیده بود. مگر این دستگاه چقدر خادم و خادمیار می‌خواهد؟ باید مدیریت می‌شد؛ همه علاقه دارند و عاشق هستند و دوست دارند در این دستگاه سهمی داشته باشند؛ ما هم تواضع می‌کنیم اما ظرفیت استفاده از این همه نیرو باید وجود داشته باشد.

تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: مگر چقدر ظرفیت داریم؟ تغییر جهت‌گیری و رویکرد داشتیم. هر مدیری کار کارشناسی می‌کند و این به معنای مخالفت نیست و یک سلیقه مدیریتی براساس کار کارشناسی است و عمده کارهای گذشته را ادامه دادیم.

مروی در مورد شرکت‌های آستان قدس رضوی اظهار داشت: تمام مجموعه‌های آستان چه اقتصادی و چه فرهنگی همه اینها زیر بلیت بازرسی و حسابرسی هستند؛ هیچ خط قرمزی نداریم و هیچ خانه خلوتی نداریم؛ حتی گفته‌ام حسابرسی و بازرسی دفتر تولیت را بازرسی کنند و ببینند هزینه‌ها و خرج ها طبق روال است یا خیر؟ موسسه‌ای بسیار قوی که حسابرسان قوی دارد این کار را اکنون صورت می‌دهد که موسسه‌ای خبره است و دستگاه‌های اقتصادی و فرهنگی بزرگ را این موسسه مفید راهبر صورت می‌دهد و نظام حسابرسی دولت نیز اینها را قبول می‌کند. آنها در آستان کمابیش حضور داشتند اما ما فعال کردیم و گفتیم در همه بخشهای آستان حضور پیدا کنید.

وی افزود: گفتند نظام حسابرسی سه لایه است و بنده گفتم هرچه می‌توانید حسابرسی کنید و ضعفها را به دست آوردید و پیشگیری کنید و خطی برای آنها تعیین نمی‌کنیم؛ گفتیم جلوی خطاها را بگیرید و پیشگیری شود؛ راه این مهم باز شده است و لذا اعتماد کامل وجود دارد و باید استمرار یابد و بازرسی و حسابرسی و حراست باید جداگانه باشد و نباید وضعیت زینت المجالسی داشته باشند.

مروی گفت: بنا داریم شرکت‌ها را اگر بشود در یکدیگر ادغام و تصدیگری را به حداقل برسانیم. این را داریم کار می‌کنیم و مطالعاتی در مورد آنها صورت می‌گیرد. امیدواریم تجمیع کنیم و تصدیگری آستان را برداریم. در قضایای مسائل اقتصادی که همه آنها موقوفات است بنیاد بهره‌وری موقوفات را مسئول می‌دانیم و همان سرمایه‌های مردمی به بهره وری رسیده تا راکد نباشد.

وی افزود: دنبال سوداگری محض به هر قیمتی نیستیم؛ به استقلال اقتصادی کشور در حد توان خود و به امنیت کشور می‌اندیشیم؛ در حوزه دارو که فاکتور 8 مربوط به بیماران هموفیلی است در دستگاه داروسازی ما تامین شده و نیاز به واردات نداریم و نگاه به سودش نداریم و نگاه خودکفایی داریم یا در حوزه دانه‌های روغنی به خارج وابسته هستیم.

مروی خاطرنشان کرد: با کشاورزان صحبت کرده و گفته‌ایم بذر و دانه را می‌دهیم و نظارت می‌کنیم و در فروش هم کمک می‌کنیم. بنای بر گسترش شرکت‌های دانش بنیان داریم؛ نه اینکه شرکت بوجود بیاوریم؛ از همین جوانان خوشفکر و خلاق در حد امکانات خودمان تقویت می‌کنیم و موقوفه هم باید سودش حاصل شود و حرم اداره شود و سعی می‌کنیم این کونه کار اقتصادی کنیم. اهل واردات نیستیم چون به تولید داخل ضربه می‌زند و این را حرام می‌دانیم مگر مواد اولیه مورد نیاز.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: یکی از منابع آستان و موقوفاتی که داریم زمین‌ها است؛ خام فروشی نباید بکنیم و در کذشته هم نبوده؛ خام فروشی اصلا نباید باید باشد؛ زمین اول باید به بهره وری برسد و ساخت و ساز متناسب با فرهنگ امام رضا باید در آنها صورت بگیرد و به بهره وری برسانیم. این حرم و دستگاه تا این دنیا هست این حرم هم هست و باید اداره شود و باید به گونه‌ای هزینه کنیم که سرمایه‌های حرم تمام نشود و منابع پایدارش باید همیشه باشد و کار سختی است و کارشناسان اقتصادی متعددی در مورد آن کار می‌کنند. هزینه‌های حرم مطهر واقعا گزاف است و باید بتوانیم تامین کنیم.

مروی در مورد توزیع غذای مهمانسرای حضرت نیز تاکید کرد: واقعا شرمنده مردم هستیم؛ شرمنده زائران عزیز هستیم؛ بنده خودم اعتقاد دارم این زائران عزیز مهمانان حضرت هستند. اگر کسی به خانه کریمی به عنوان مهمان وارد شود پذیرایی نمی‌شود؟ قطعا می‌شود؛ هم معنوی و هم مادی. شرمندگی ما از این جهت است که نمی‌توانیم پاسخ دهیم. همه هزینه‌ها ما از موقوفات و نذورات است. برخی نذورات خاص داریم که ویژه مهمانسرا است و نمی‌توانیم جای دیگری هزینه کنیم اما موقوفات ما آن قدر نیست که بتوانیم سالی یک بار زائر محترم از غذای حضرت بهره مند شود.

وی بیان کرد: اگر 30 میلیون زائر داریم یک سی‌ام از این غذای حضرت برخوردار می‌شوند زیرا امکاناتش را نداریم اما اگر نذورات و امکانات بیشتر شود قطعا دو یا سه برابر می‌کنیم؛ دوست داریم هر زائری که می‌آید هر روز مهمان حضرت شود؛ سعی کردیم به شکلی جبران کنیم؛ انشاء الله وقف در این حوزه بیشتر شود حتما چندبرابر کرده و گزارشش را به مردم می‌دهیم.

تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: چهار چایخانه تدارک دیده‌ایم؛ زائر ممکن است خسته باشد؛ غذا هم گیرش نیامده و بهتر است تبرکی داشته باشد؛ این نیز در راستای زیارت است؛ فقر و نیاز نیست که زائر سراغ غذای حضرت می‌آید؛ چایخانه‌ها سه موردش بهره برداری شده و چهارمی آن نیز در مسیر مکان‌یابی است تا در چهارگوشه حرم رضوی این چایخانه‌ها را داشته باشیم.

تولیت آستان قدس در محل زندگی کارگران کوره‌های آجرپزی مشهد حاضر شد+تصویرنماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی: آستان قدس در نحوه ارائه خدمات باید الگو و سرآمد تمام دستگاه‌ها باشددعوت تولیت آستان قدس رضوی از رئیس جمهور منتخب برای سخنرانی در حرم مطهر امام رضا(ع)

مروی ادامه داد: حقیقتا وظیفه خود می‌دانیم و هویت خود را به این می‌دانیم که به زائر خدمت کرده و تسهیل زیارت کرده و تکریم زائر را حفظ کنیم؛ درصدی موفق بوده و در بخشی هم موفق نبوده‌ایم. زائر می‌گوید در فرودگاه گیت هست و محترمانه عبور می‌کنیم اما در اینجا جواب نمی‌دهد. در فرودگاه هر فلزی را باید تخلیه کرد. اینجا بخواهیم این کار را بکنیم صف کیلومتری ایجاد می‌شود و گیت‌هایی که بتواند این وضعیت را پاسخ دهد هنوز شکل نگرفته؛ با وزارت دفاع و شرکتهای دانش بنیان صحبت کرده‌ایم تا امنیت زائران را تامین کرده و تسهیل زیارت داشته باشیم و دنبال این مسئله هستیم و هزینه هم می‌کنیم اما هنوز محقق نشده است.

وی با اشاره به اقدامات فرهنگی در آستان قدس رضوی اظهار داشت: در حوزه فرهنگ ما به لحاظ زیرساختی امکانات خوبی داریم و البته هیئتی را مشخص کرده‌ایم تا برای 20 یا 50 سال آینده تحقیق کنند. اینکه بتوانیم حداکثر بهره وری داشته باشیم مهم است. رواق و صحن‌های جدید در دست بررسی است. پیشنهادی شده که پشت بام‌ها تبدیل به صحن شود؛ خیلی زیباست اما اینکه زیرساخت‌ها و سازه می‌تواند یا نه باید کار کارشناسی شود و باید حداکثر بهره وری صورت گیرد. ثقل کار ما فرهنگی است و مطابق فرموده حضرت باید علوم ائمه را آموخت و محاسن کلام را برای مردم تبیین کرد. کار فرهنگی قبلا هم بوده و زحمات زیادی کشیده شده است.

مروی بیان کرد: در قضایای کرونا در اشاعه فرهنگ رضوی و زیارت متعالی از فضای مجازی بهره گرفتیم. همان زیارتی که در لسان معصومین به عنوان زیارت بامعرفت وارد شده است. درصدد ایجاد کتابخانه‌ها در رواق‌های حرم منور است. کتابخانه آستان قدس در کشور بی نظیر و در دنیا بی نظیر است و در دنیا درب‌های این کتابخانه از طریق فضای مجازی باز شده است.

وی گفت: برنامه بی نهایت ما در موسسه جوانان، 50 هزار جوان و نوجوان را هدف قرار داده که سئوالات و شبهات را پاسخ داده است. کتاب در اختیار مردم می‌‌گذاریم و تخفیف‌هایی نیز لحاظ می‌کنیم و ترجمه قرآن و مفاتیح را می‌خواهیم کار جدیدی صورت دهیم.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به محرومیت زدایی در آستان قدس رضوی اظهار داشت: آنچه که موظف هستیم و رهبر معظم انقلاب برای ما تبیین فرموده‌اند سه مسئله است. محرومان و احسان جویان مجاور یا مشهدی‌ها؛ محرومان و نیازمندان زائر و سوم در مناطقی که موقوفه داریم بخشی از درآمد موقوفه را که با وقف‌نامه تطبیق دارد خرج احسان پذیران آن منطقه کنیم.

مروی گفت: ما با کمال دقت و وسواس این کار را صورت می‌دهیم. نیازمندان و احسان جویان مجاور را غفلت نکرده‌ایم. گزارش‌ها در این حوزه کمتر است. در کرونا یک میلیون بسته 500 هزار تومانی معیشتی داشتیم و در قضیه سیل هم کمک مقطعی و دائم با ایجاد اشتغال داشتیم. کرونا شرایط استثنایی بود اما بیشتر دنبال این هستیم که نیازمندان را خودکفا کرده و کار و سرمایه و شغل بدهیم. از طریق دام و دامداری کارهای خوبی صورت گرفته و برنامه رسیدگی به نیازمندان ما بیشتر شده و البته امکانات ما در حدی نیست که احسان پذیران مشهد را بی نیاز کنیم؛ این را اولویت و وظیفه دینی و انسانی خود می‌دانیم.

وی گفت: آستان قدس سازمانی شفاف و پاسخگو است؛ سامانه رواق راه‌اندازی شده و عملکرد و برنامه ما مشخص است البته هنوز بخشی دیگر باید وارد حوزه شفافیت شود؛ معتقدیم شفافیت اعتماد مردم به آستان را بیشتر می‌کند و به سود آستان است چون آستان قدس مجموعه‌ای مردمی است که مردم هزینه‌هایش را می‌پردازند و ما کارگزار مردم هستیم و باید بدانند با نذورات چه می‌کنیم.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: ما در حکم رهبر معظم انقلاب به بنده همکاری با دستگاه‌های دولتی را داریم. ما دولتی نیستیم و در مقابل دولت نیستیم؛ اگر احتیاجی باشد همکاری می‌کنیم و قرارداد می‌بندیم. در سیستان 320 هکتار قرارداد بستیم و زمین‌ها را آبیاری کردیم. همکاری خوبی با دولت در جهت منافع کشور به نفع مردم داریم. ما فقط آن مقداری که طلب داریم را به ما بدهند و این گونه نیست که به دولت بدهیم.

مروی افزود: در سال گذشته برنامه‌ریزی کردیم که حاشیه شهر که مسئله‌اش مختص مشهد نیست مقداری مسئله‌اش حل شود و 30 هکتار زمین آستان قدس را در یک قلم تحویل دادیم و گفتیم دستگاه‌ها بیایند خانه بسازند و این طبق نظر افراد قدیمی در آستان قدس سابقه نداشته است اما برای محرومان این کار را می‌کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: ائمه اطهار زنده هستند و به اذن الهی پاسخ میدهند و اجابت می‌کنند. خداوند ائمه را برای سعادت بشر فرستاده است. برای سعادت اخروی نیاز به این بزرگان داریم و باید عاقبت بخیری و سعادت را از این بزرگان بخواهیم و بدانیم امامان مظهر جود و رافت الهی هستند. هیچکس از اینجا نومید بازنمی‌گردد.

انتهای پیام/281/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد آستان قدس رضوی اظهار تولیت آستان قدس رضوی بازرسی و حسابرسی کار کارشناسی آستان قدس داشته باشیم فضای مجازی دستگاه ها یک میلیون امام رضا هزینه ها کنیم اما بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۵۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ی کرامت است

برنامه‌های آستان مقدس حضرت معصومه(س) به‌مناسبت دهه کرامت با حضور معاون فرهنگی این آستان تشریح شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد مشرف، معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه (س) اظهار کرد: برای سایر روزهای دهه کرامت نیز عناوینی ازجمله «حضرت فاطمه معصومه(س)، بهترین دختر دنیا، الگوی عفاف و حجاب»، «زیست عفیفانه به دست بانوی کرامت و مهربانی»، «شهر مقدس قم حرم اهل بیت (ع)، خواستگاه انقلاب اسلامی» انتخاب شده است.
مشرف اینگونه ادامه داد: «خدمت کریمانه، مشارکت مردمی، اقتدار مردمی»، «امامزادگان پرچمداران جهاد تبیین و معرفت‌افزایی»، «امین ولایت، عزیز برادر»، «مساجد تراز اسلامی، خواستگاه والدین ولایی، شهیدان خدایی»، «مبارزه با ظالم، دفاع از مظلوم، زمینه‌ساز ظهور منجی»، «ماه امید، نشاط معنوی، زیارت عارفانه» و «خاندان موسی بن جعفر(ع)، الگوی خانواده ایمانی» از دیگر عناوین انتخاب شده برای روزهای دهه کرامت هستند.
وی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه دهه کرامت در قالب مراسم خطبه‌خوانی ۲۰ اردیبهشت‌ماه ساعت ۷:۳۰ در شبستان امام خمینی برگزار می‌شود بیان کرد: این مراسم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم بانوی کرامت و مدیحه‌سرایی حاج عباس حیدرزاده و شعرخوانی مجید تال و مجری‌گری مهدی کلانترزاده برگزار می‌شود. همچنین تشکیل ستاد ملی تکریم دختران در دستور کار قرار دارد و در این ستاد، حرم بانوی کرامت، دبیرخانه پایگاه و راهبری برای کنشگران فرهنگی و اجتماعی در حوزه دختران و بانوان است.
معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه(س) راجع به مراسم جشنی که در ۲۰ اردیبهشت‌ماه در شب میلاد بانوی کرامت برگزار می‌شود توضیح داد: این جشن با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری و مدیحه‌سرایی مجید بنی‌فاطمی در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود و همچنین ۲۲ اردیبهشت‌ماه، صبح روز میلاد نیز مراسم دعای ندبه با سخنرانی حجت‌الاسلام رفیعی و ندبه‌خوانی محمدرضا طاهری برگزار می‌شود. وی با اشاره به اجتماع دانشجویی دختران در عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ادامه داد: اجتماعات و جشن‌هایی برای تکریم دختران در حرم برگزار می‌شود به عنوان نمونه عصر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۵ هزار نفر از دختران دانشجو سراسر کشور در شبستان امام خمینی (ره) حرم بانوی کرامت حضور پیدا می‌کنند، در این مراسم حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان و مداحی حدادیان و شعرخوانی علیرضا برقعی برگزار می‌شود.

مشرف درباره‌ی اجتماع دختران طلبه و بانوان امدادرسان افزود: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه اجتماع دختران طلبه در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود. همچنین اجتماع بانوان امدادرسان هلال احمر و اجتماعات سایر گروه‌ها و اصناف دیگر نیز در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه گفت: اعزام خادمان حرم حضرت معصومه(س) با عنوان سفیران کریمه امسال نیز مانند سال‌های گذشته انجام می‌شود تا فضای معنوی حرم بانوی کرامت را در قم، ۲۵ شهر و ۲۹ کشور نیز فراهم کرده و شخصیت ایشان را به مردم معرفی کنند.

وی با بیان اینکه در ۲۰۱ نقطه در سراسر دنیا، مراسم و جشن‌های میلاد حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود تصریح کرد: در سراسر ایران در بقاع متبرکه و مساجد نیز به مناسبت دهه کرامت جشن‌هایی برگزار خواهد شد.

مشرف ادامه داد: علاوه بر خطبه‌خوانی مراسم آغازین جشن‌های دهه کرامت، از روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه، هر روز مراسم خطبه خوانی با حضور گروه‌ها، اصناف و اقشار مختلف مردم در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت افزود: جشن تکلیف ویژه نومکلفان در سطح ملی با حضور دختران به تکلیف رسیده برگزار می‌شود تا آغازی برای عبادت و بندگی آنان در دهه کرامت باشد.

مشرف، برگزاری نشست علمی پژوهشی با موضوع زیارت و شخصیت‌شناسی حضرت معصومه(س)، کرسی تلاوت فاطمی با حضور قاریان برجسته ملی و بین‌المللی، برگزاری مسابقه قرآنی ویژه بانوان، تجلیل از بانوان حافظ قرآن و اجتماع بانوان بین‌الملل برای زبان‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های دهه کرامت معرفی کرد.

وی بیان کرد: در حوزه رسانه نیز تولیدات رسانه‌ای در شبکه‌های ملی نیز پخش می‌شود؛ در شامگاه ۲۰ اردیبهشت‌ماه در اعتاب مقدسه، بقاع متبرکه و مساجد سراسر کشور، قرائت سراسری زیارتنامه حضرت معصومه(س) انجام می‌شود. جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در سالروز میلاد حضرت معصومه(س)، شخصیت بانوی کریمه توسط ائمه جمعه سراسر کشور در خطبه‌های نماز جمعه انجام می‌شود.

مشرف با بیان اینکه محفل ادبی شعر ویژه بانوان نیز در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود، گفت: برنامه‌های ویژه کودکان و نوجوانان نیز امسال با قوت بیشتری صورت می‌گیرد و در سالروز میلاد حضرت معصومه(س)، هدیه‌ای از متبرکات حرم به دختران زائر اهدا خواهد شد. همچنین موزه فاطمی در روز میلاد نیز به صورت رایگان و در سایر روزهای دهه کرامت نیم بها پذیرای بازدید کنندگان است.

اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س) در دهه کرامت
هادی محمودنژاد، معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت گفت: در ایام دهه کرامت به همت خادمان حضرت معصومه(س) اتفاقاتی در حوزه‌های هنری و مهندسی این آستان مقدس از جمله افتتاح برخی پروژه‌ها و رونمایی از برخی دستاوردهایی که در طول سال گذشته در این آستان مقدس انجام شده رقم خواهد خورد.

وی اظهار کرد: از یکسری پروژه‌ رونمایی خواهد شد. تکمیل ضریح مطهر رأس الحسین(ع) برای کشور سوریه که به همت خادمان حرم مطهر بانوی کرامت انجام شده و در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رونمایی می‌شود و آماده ارسال به آن مکان مقدس است.

معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به درب طلایی که برای حرم حضرت رضا (ع) در کارگاه هنری آستان مقدس بانوی کرامت ساخته شده است، گفت: این درب طلای فاخر با بهره‌گیری از هنرمندان قم، اصفهان و تیم فنی و هنری آستان قدس رضوی و حمایت دو نفر از خیرین ساخته شده و در دهه کرامت ضمن رونمایی برای نصب به حرم امام رضا (ع) ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه این دو پروژه از منابع خیرینی که با آستان مقدس همکاری می‌کنند تأمین شده است، افزود: همچنین در موکب حرم مطهر حضرت معصومه (س) در عمود ۱۰۸۰ مسیر نجف به کربلا ساخت یک زائرسرا به زیربنای ۳ هزار مترمربع شروع شده برای ارائه خدمت به زائران اربعین می‌باشد. پیش بینی می‌شود که ساخت این زائرسرا تا پایان دهه کرامت به بهره‌برداری برسد.
محمودنژاد ادامه داد: ما در حرم مطهر حضرت معصومه (س) پروژه‌های هنری و عمرانی از جمله کاشی‌کاری، نقاشی و مقرنس‌کاری داریم که برخی در فاز اول و برخی در فاز تکمیلی قرار دارد و در دهه کرامت رونمایی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صفر فلاحی، مدیر حرم بانوی کرامت گفت: دهه کرامت ظرفیتی برای اقدامات فرهنگی، تبلیغی، ترویجی، اجتماعی و عمرانی است و حرم حضرت معصومه (س) دومین حرم اهل بیت و یکی از مجموعه‌هایی است که نقش مهمی در مسائل فرهنگی و الگوسازی دارد.
وی ادامه داد: آن حضرت یکی از بهترین الگوها برای مسئله عفاف و حجاب هستند و حرم ایشان مرکز کرامت و محل ترویج علوم اسلامی است و حتماً حکمتی دارد که بزرگترین حوزه علمیه در کنار حرم ایشان قرار دارد و امروز دانش‌پژوهان از ۱۱۰ کشور جهان در جوار آستان آن حضرت در حال تحصیل هستند.

فلاحی با اشاره به اینکه اصحاب رسانه همانند سنوات گذشته با نشر اخبار دهه کرامت نشاط اجتماعی فراگیر را در این ایام ایجاد کنند، بیان کرد: درخواست ما این است که نهادها، برنامه‌های متوازنی در این دهه داشته باشند و از پرداختن به شخصیت حضرت معصومه (س) و معرفی جایگاه و ویژگی‌های ایشان با تولید محتوا و کار فرهنگی، تبلیغی، ترویجی و رسانه‌ای غافل نشوند.

وی با اشاره به اینکه در صحن جوادالائمه و پیامبر اعظم و میدان آستانه نیز مواکب به زائرین خدمت‌رسانی می‌کنند، بیان کرد: مردمی کردن جشن‌های دهه کرامت کار بسیار مهمی است و همه باید به آن بپردازیم و زمانی موفق هستیم که مثل عاشورا بر در هر خانه بیرق دهه کرامت توسط خود مردم نصب شود. گل‌آرایی ضریح حرم توسط خادمان حرم بانوی کرامت با همکاری خادمان حرم امام رضا (ع) انجام می‌شود.

فلاحی با اشاره به اینکه فضا سازی محیط حرم بانوی کرامت و پیرامون حرم بیش از سال‌های گذشته در دستور کار قرار دارد، افزود: سرکشی از خانواده‌های شهدا و مدارس و دانشگاه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی توسط سفیران کریمه انجام می‌شود.

خبرنگار: زینب دده‌بیگی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229531 برچسب‌ها ایسکانیوز

دیگر خبرها

  • ببینید | شعار مرگ بر اسرائیل در حیاط خلوت صهیونیست‌ها
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) برگزار می‌شود
  • تماس ۱۵۰۰ شهروند سنندجی با سامانه ۱۳۷ شهرداری
  • قانون‌مداری و اخلاق‌مداری ۲ رویکرد مهم در ارایه خدمت به مردم است
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در شهر زنجان
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ی کرامت است
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در سطح شهر زنجان