Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هادی بیگی نژاد نماینده ملایر در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی «پیش بینی برق مورد نیاز کشور و سهم برق هسته‌ای در سبد متنوع انرژی» اظهار کرد: از ۲۰ سال گذشته مقام معظم رهبری به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای تاکید دارند. سال گذشته هم این موضوع را مجددا تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله‌ای که مورد خطاب همه ما است، اما به آن توجهی نشده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق هسته‌ای داریم و برای رسیدن به تولید ۲۰۰۰ مگاوات برق هسته‌ای دیگر اقدام مناسبی صورت نگرفته است، اکنون فاز یک نیروگاه بوشهر کلی بدهی دارد. سوال اصلی‌ من این است که چرا وزارت نیرو به صحبت‌های رهبری برای تولید برق هسته‌ای توجهی نکرده است؟.

نماینده ملایر در مجلس اظهار کرد: نیروگاه اتمی بوشهر در بی‌توجهی کامل به سر می‌برد، برای بهره برداری از این نیروگاه یکسری اهدافی پیش بینی شده که از جمله آن بهره‌گیری از توانمندی کشور‌های خارجی صاحب توانمندی، تربیت نیروی انسانی متخصص، پیگیری موثر طراحی نیروگاه اتمی کوچک و موثر و رصد فناوری‌های تولید برق هسته‌ای کشور و در نهایت استفاده برای آب شیرین کن است که همه این‌ها به دلیل مشکلات مالی در حد آرزو مانده است. امروز نیروگاه هسته‌ای بوشهر برای یک هزار مگاوات برق در حالت احتضار قرار دارد با این وضعیت معلوم نیست کِی ۲۰۰۰ واحد بعدی برق هسته‌ای تولید می‌شود و به نظر می‌رسد بیشتر در حد آرزو است، ما در این شرایط برق هسته‌ای را از دست می‌دهیم.

 عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: برای حل این مسئله جلسه‌ای در دفتر آقای نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور وزرای نفت و نیرو و رئیس سازمان انرژی اتمی تشکیل شود تا به یک راهکاری برسیم.

در نهایت هم علی نیکزاد گفت که این نشست هفته آینده تشکیل خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صحن علنی مجلس یازدهم وزارت نیرو انرژی هسته ای برق هسته ای مگاوات برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۷۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ

کاهش قیمت زغال‌سنگ به دلیل عرضه بیش‌از چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان، این منبع انرژی تجدیدناپذیر را برای نیروگاه‌های تولید برق هند قابل دسترس‌تر کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تولید برق توسط نیروگاه‌های هندی که با زغال‌سنگ وارداتی کار می‌کنند در سه هفته اول آوریل نسبت به سال قبل دو برابر شده، زیرا قیمت جهانی این سوخت آلاینده حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است. این کاهش در درجه اول به دلیل عرضه بیش از حد زغال‌سنگ در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده جهان است که با پایین آوردن قیمت جهانی زغال‌سنگ، این منبع انرژی تجدیدناپذیر را برای نیروگاه‌های هند قابل دسترس‌تر کرده است.

شرایط پیش‌آمده در بهترین زمان برای هند رخ داد، زیرا این کشور قرار است به‌دلیل گرمای بالای هوا در سال جاری شاهد بالاترین تقاضای برق خود باشد و از رکوردهای سال گذشته پیشی بگیرد. برآوردهای اداره مرکزی برق نشان می‌دهد که اوج تقاضای برق هند ممکن است تا سپتامبر به ۲۶۰ گیگاوات برسد که کاهش قیمت زغال‌سنگ این امر را امکان‌پذیر خواهد کرد.

افزایش تولید برق در هند

حدود ۵۵ درصد از تولید کل برق هند برعهده نیروگاه‌های زغال‌سنگ است که هشت درصد از آن را نیروگاه‌های مبتنی بر زغال‌سنگ وارداتی برعهده دارند. این نیروگاه‌ها در صورت بالا بودن قیمت‌ها، فعالیت خود را کاهش می‌دهند، اما کاهش اخیر قیمت زغال‌سنگ به آن‌ها امکان داده است تا با حداکثر ظرفیت کار کنند.

نیروگاه‌های تولید برق که با زغال سنگ داخلی کار می‌کنند نیز با توجه به تولید کافی زغال‌سنگ در کشور با ظرفیت کامل در حال فعالیت هستند. دولت این نیروگاه‌ها را موظف کرده بود تا برای اطمینان از تأمین برق کافی در تابستان سال جاری، ۶ درصد زغال‌سنگ وارداتی را با محصولات داخلی خود ترکیب کنند، اما در دسترس بودن سوخت کافی، این ضرورت را برطرف کرد.

در فاصله دسامبر سال گذشته تا فوریه سال جاری نیز واردات زغال‌سنگ حرارتی به هند از ۳۶.۶ میلیون تن در مدت مشابه سال قبل به ۵۰.۶ میلیون تن افزایش پیدا کرد. بنابراین تولید برق توسط نیروگاه‌های زغال سنگ وارداتی از یکم تا بیست‌وسوم آوریل حدود ۹۰ درصد افزایش داشته و به ۶.۵۱ میلیارد واحد رسیده است. در همین مدت تولید برق توسط شرکت‌ها با استفاده از زغال‌سنگ داخلی نیز با ۵.۰۳ درصد افزایش به ۷۸.۵۱ میلیارد واحد رسیده است.

ذخایر زغال‌سنگ در نیروگاه‌های هند ۴۶.۸۸ میلیون تن است که برای حدود ۱۹ روز فعالیت کافی و بالاتر از ۳۳.۷ میلیون تن ذخایر موجود برای نیروگاه‌ها در مدت مشابه سال قبل است.

از سوی دیگر هند با هیچ‌گونه کاهش عمده ذخایر زغال‌سنگ مواجه نخواهد بود و این ذخایر برای تقاضای فزاینده سال جاری به‌دلیل افزایش دما نیز کافی است. کل ذخایر زغال‌سنگ در هند در حال حاضر ۱۵۴.۳۷ میلیون تن است که ۲۹.۴ درصد بیشتر از ۱۱۹ میلیون تن موجود در دوره مشابه سال گذشته است.

کد خبر 749414

دیگر خبرها

  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور