Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@16:59:31 GMT

از دلایل تا راه درمان شکاف لب و کام

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۷۳۰۲

از دلایل تا راه درمان شکاف لب و کام

ایران اکونومیست-شکاف لب و کام غالبا در جنین بین هفته‌های چهارم و هفتم بارداری تشکیل می‌شود.

 شکاف لب و شکاف کام عبارت است از شکاف یا پارگی در لب بالایی است که در صورت جوش نخوردن کامل ساختار صورت در جنین اتفاق می‌افتد. شکاف لب ممکن است یک طرفه یا دو طرفه باشد، کوچک باشد یا بزرگ باشد که از طریق لب به بینی می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکی که دارای لب شکاف دار است ممکن است شکافی در سقف دهان داشته باشد که آن به شکاف کام معروف است.

لب بین هفته‌های چهارم و هفتم بارداری و سقف دهان (کام) بین هفته‌های ششم و نهم بارداری تشکیل می‌شود. با رشد کودک در دوران بارداری، بافت‌های بدن و سلول‌های ویژه از هر طرف سر به سمت مرکز صورت رشد کرده و بهم می‌پیوندند و صورت را تشکیل می‌دهند.

این هم آمیختگی بافت‌ها ویژگی‌های صورت مانند لب‌ها و دهان را تشکیل می‌دهد. اگر بافت تشکیل دهنده لب به طور کامل نچسبد، شکاف لب ایجاد می‌شود و اگر بافت‌هایی که سقف دهان را تشکیل می‌دهند در دوران بارداری کاملاً به هم نپیوندند، شکاف کام ایجاد می‌شود. در بعضی از کودکان ممکن است جلو و عقب کام باز باشد، در حالی که در بعضی دیگر فقط بخشی از کام باز است.

مشکلات مرتبط با شکاف لب و شکاف کام چیست؟

۱- مشکلات خوردن: با جدا شدن یا باز شدن لب و کام، غذا و مایعات می‌توانند از دهان به داخل بینی منتقل شوند. خوشبختانه بطری‌ها و شیر‌های مخصوص کودک موجود است که به هدایت مایعات به پایین معده کمک می‌کند. نوزادانی که شکاف کام و لب دارند ممکن است نیاز به استفاده از کام مناسب داشته باشند تا به آن‌ها کمک کند به طور صحیح غذا بخورند و اطمینان حاصل کنند که تغذیه کافی را تا زمان درمان جراحی دریافت می‌کنند.

۲- عفونت گوش / کاهش شنوایی: کودکان مبتلا به شکاف کام در معرض خطر افزایش عفونت گوش هستند، زیرا بیشتر در معرض تجمع مایع در گوش میانی قرار دارند. در صورت عدم درمان، عفونت گوش باعث کاهش شنوایی می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، کودکان مبتلا به شکاف کام معمولاً برای کمک به تخلیه مایعات به لوله‌های خاصی که در لاله گوش قرار دارند نیاز دارند و باید شنوایی آن‌ها را سالیانه بررسی کرد.

۳- مشکلات گفتاری: کودکان دارای شکاف لب یا شکاف کام همچنین ممکن است در گفتار مشکل داشته باشند و درک سخنان آن‌ها دشوار باشد. همه کودکان این مشکلات را ندارند و ممکن است جراحی این مشکلات را برای برخی به طور کامل برطرف کند.

۴- مشکلات دندانی: احتمال بروز حفره در دندان‌های کودکان دارای شکاف بیشتر است و آن‌ها اغلب دندان‌های از دست رفته، اضافی یا تغییر شکل یافته‌ای دارند که نیاز به درمان و ارتودنسی دارند. علاوه بر این، کودکان مبتلا به شکاف کام اغلب نقص برجستگی آلوئولار دارند، برجستگی استخوانی که حفره‌های دندان را نگه می‌دارد.

راه درمان: خدمات و درمان بسته به شدت شکاف، سن و نیاز کودک، وجود سندرم‌های همراه یا سایر نقایص مادرزادی یا هر دو متفاوت است. جراحی برای ترمیم شکاف لب معمولاً در چند ماه اول زندگی است و در ۱۲ ماه اول زندگی کودک توصیه می‌شود. برای ترمیم شکاف کام، جراحی در ۱۸ ماه اول زندگی کودک یا در صورت امکان زودتر توصیه می‌شود. درمان اغلب به جراحی‌های متعدد و کمک‌های چند رشته‌ای در یک دوره ۱۸ ساله نیاز دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شکاف کام شکاف لب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۷۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک برای نخستین بار در دنیا

محمود حقیقت رئیس بخش گوارش کودکان بیمارستان نمازی اظهار کرد: درمان پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک در گروه گوارش کودکان بیمارستان نمازی شیراز برای نخستین بار در دنیا انجام شد.

او ادامه داد: این روش ابداعی توسط دکتر ایرج شهرامیان برای درمان کودکی ۹ ساله مبتلا به افتادگی راست روده یا پرولاپس مخاطی رکتوم به کار گرفته شد.

حقیقت گفت: هرچند استفاده از این روش درمانی برای بزرگسالان متداول است، اما تاکنون این شیوه اندوسکوپیک برای کودکان به کار گرفته نشده بود.

او با بیان اینکه بخش گوارش کودکان بیمارستان نمازی شیراز به علت ارائه خدمات فوق تخصصی پذیرای بیمارانی از سراسر کشور است، افزود: ابداع این روش جدید کم تهاجمی نویدبخش درمان کودکان با مشکلات گوارشی از سراسر کشور در این بیمارستان است.

ایرج شهرامیان فوق تخصص گوارش کودکان و مبدع این روش نوین هم بیان کرد: رکتوم آخرین قسمت روده و دارای بافتی نرم است که در برخی کودکان به علت بیماری‌های مختلف و یا شل بودن اسفنکتر خارجی هنگام دفع از بدن کودک بیرون می‌آید و با درد و گاهی با خونریزی همراه است.

او ادامه داد: در این روش نوین، اندوسکوپ وارد روده شده و مخاط اضافی رکتوم بیمار را برمی‌داریم.

شهرامیان گفت: این روش نوین در کوتاه‌ترین زمان و بدون عوارض و خونریزی و یا نیاز به بستری بیمار انجام می‌شود.

او افزود: روش نوین اندوسکوپیک را علاوه بر پرولاپس مخاطی رکتوم در درمان دیگر مشکلات گوارش کودکان از جمله رفلاکس، ERCP به منظور بررسی مجاری صفراوی و پانکراس و پوشن تروسکوپی نیز به کار می‌گیریم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • درمان پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک برای نخستین بار در دنیا
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • از روان تا درمان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز