Web Analytics Made Easy - Statcounter

پور یزدان‌پرست استاد دانشگاه تاکید کرد: مخالفان نظام، بانیان وضع موجود و غربگرایان تمام تلاش خود را کردند تا با استفاده از بازی‌های سیاسی و شارلاتانیزم رسانه‌ای درصد مشارکت مردم را کاهش داده و پس از حضور آنها، این درصد را کمرنگ جلوه دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید محمدهاشم پور یزدان‌پرست دکترای اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار شیرازه به محور تبلیغاتی و میدانی جریان‌های لیبرال برای ناامیدکردن مردم و عدم مشارکت در انتخابات و کارشکنی در اخذ آرای مردم، اشاره کرد و گفت:علی‌رغم تمام تلاش‌های این جریانها، ملت ایران در برابر نا کارآمدی ها ایستادند و بیش از ۵۰ درصد پای صندوق آمدند که این خود یک حماسه بزرگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه 42سال است که انتخابات برگزار می‌شود، اظهار کرد: از همان ابتدا و از زمان رفراندوم، تا اکنون که انتخابات ریاست جمهوری است، دستگاه های تبلیغاتی غرب سعی کرده اند با استفاده از تجهیزات و عوامل داخلی خود و گروهک ها و امکاناتی که در اختیار دارند مردم را از شرکت در انتخابات منصرف کنند و هر چقدر هم زمان می‌گذرد این ابعاد گسترده تری پیدا کرده است.

پور یزدان پرست ادامه داد: اما غافل از اینکه نظام انقلاب اسلامی تنها ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و ارگانهای دولتی نیست بلکه مردم آن را به وجود آورده اند و مردم خودشان هم برای پیشرفت آن تلاش کرده و برای استحکام ارکان نظام در انتخابات شرکت و به طور مستقیم یا غیر مستقیم در انتخاب رهبر و رئیس جمهور نیز شرکت می‌کنند. 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: دشمنان سعی دارند همواره پایه‌های اساسی نظام جمهوری اسلامی، که مردم هستند را از صحنه بیرون کنند.

وی افزود: جالب این است که رسانه های غرب اعلام می‌کنند چند درصد مردم ایران در انتخابات شرکت نکردند در حالی که درصد شرکت کنندگان بیشتر است اما آن را عنوان نمی‌کنند و تلاش دارند با رسم نمودار و ارائه آمار این تفکر را القا کنند که تنها 51 درصد مردم ایران خواهان نظام هستند، اما یکی نیست بگوید خودتان که با این همه تبلیغات گسترده و صرف هزینه های هنگفت در انتخابات و ادعای آزادی و دموکراسی رئیس جمهور تان تنها با 17 درصد از کل آرا انتخاب شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با ابراز تاسف به این نکته نیز اشاره کرد که متاسفانه نظام جمهوری اسلامی تنها با 20 یا 30شبکه داخلی و استانی دارد در مقابل هجمه های سنگین تبلیغاتی دشمن می‌ایستد در حالی که دشمنان با در دست داشتن قریب به 300شبکه فارسی زبان و دیگر زبانها تبلیغات گسترده و عظیمی بر علیه نظام جمهوری اسلامی می‌کند تا مردم را از انقلاب دلسرد کنند.   وی در ادامه با بیان اینکه گر چه درصد مشارکت مردم امسال هم همانند دیگر سالها خوب بود، اما باید به این نکات هم توجه داشت که عده ی زیادی از آنان که در انتخابات شرکت نکرده اند به دلیل ترس از ابتلا به کرونا و تجمعات ایجاد شده ناشی از صف های طولانی مانع حضورشان شد پس نباید همه را به چشم مخالف نظام بودن نگاه کرد.   پور یزدان پرست با اشاره به اینکه مردم ایران را کجاها می‌توان به خوبی دید؟، اظهار کرد:روز قدس، روز تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی، روز عاشورا و شب‌های قدر مواقعی است که به شکل واقعی میتوان حضور مردم را احساس کرد.   وی با بیان اینکه برخی جریان‌های داخلی استاد شایعه درست کردن و دو دستگی ایجاد کردن هستند، تصریح کرد: عده‌ای بدون توجه به اینکه مردم در برخی شهرها مثل تهران بزرگ روزهای تعطیل به خصوص جمعه به سمت شمیران، لواسان و... سرازیر می‌شوند، شایعه تقلب در انتخابات را بر سر زبان‌ها می‌اندازند که فلان منطقه جمعیت اندکی داشته اما تعداد آرا زیاد تری جمع شده است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در هر صورت مخالفان نظام، بانیان وضع موجود و غربگرایان تمام تلاش خود را کردند تا با استفاده از بازی های سیاسی و  شارلاتانیزم رسانه‌ای درصد مشارکت مردم را کاهش داده و پس از حضور آنها، این درصد را کمرنگ جلوه دهند، اما خوشبختانه با وجود در دست داشتن 300شبکه تلویزیونی، فضای مجازی و نشریات متعدد نتوانستند به اهداف خود دست پیدا کنند.

پور یزدان پرست در پایان تصریح کرد: مردم اعتقاداتی دارند و 42سال است با کم و زیاد کشور، مشکلات معیشتی، فقر، تحریم ها، عملکرد نادرست مسئولان و ... همچنان به پای نظام و انقلاب ایستاده اند و همچنان برای تعیین سرنوشت خود و کشور در عرصه های انتخابات سیاسی شرکت کرده اند.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: درصد مشارکت مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۷۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • مشارکت گسترده در پای صندوق های رای قوام بخش نظام است
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در دوره دوم انتخابات مشهد و کلات فعال است
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • تکلیف مردم لرستان در دور انتخابات چیست؟
  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!