Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصصان معتقدند همه افراد حتی کسانی که از بیماری کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند باید واکسن کرونا را در زمان تعیین شده دریافت کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، علاوه بر اینکه متخصصان معتقد هستند افرادی که اخیراً از بیماری کووید -۱۹ بهبود پیدا کرده‌اند نباید حداقل ۹۰ روز واکسن کرونا را دریافت کنند. شواهد و مطالعات موردی نیز نشان می‌دهد افرادی که پیش از این به بیماری کووید -۱۹ مبتلا شده‌اند واکنش متفاوتی نسبت به تزریق واکسن‌ها نشان خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش‌های شدید واکسن به چه دلیل رخ می‌دهد؟

واکسن به سیستم ایمنی بدن انسان آموزش می‌دهد پاتوژن یا عفونت مسری را تشخیص دهد و با آن مقابله کند. این اتفاق باعث بروز بعضی از واکنش‌های التهابی در بدن می‌شود که با عنوان عوارض جانبی شناخته شده‌اند. این واکنش‌ها معمولاً توسط سلول‌های B و سلول‌های ایمنی T در بدن ایجاد می‌شود. بروز عوارض جانبی در همه افراد یکسان نیست به طوری که برخی افراد علائم خفیفی را تجربه می‌کنند و برخی دیگر به عوارض جانبی شدید واکسن دچار می‌شوند. به نظر می‌رسد که سلول‌های حافظه B باعث می‌شود افرادی که از بیماری کووید -۱۹ بهبود پیدا کرده‌اند واکنش شدیدتری نسبت به واکسن کرونا را تجربه کنند.

آیا بروز عوارض جانبی شدید نگران کننده است؟

با توجه به گزارشات منتشر شده افرادی که اخیراً از بیماری کووید -۱۹ بهبود یافته‌اند عوارض جانبی شدیدتری را پس از دریافت واکسن تجربه می‌کنند. با وجود اینکه عوارض جانبی معمولاً خفیف است و خود به خود بهبود پیدا می‌کنند اما روند بهبود عوارض جانبی شدید ممکن است مدت‌ها طول بکشد و بر روال زندگی افراد تأثیر بگذارد. بیماران بهبود یافته از بیماری کووید -۱۹ که واکسن کرونا را دریافت کردند عوارضی مانند درد در ناحیه تزریق، سردرد و بی حالی را به مدت طولانی تجربه کردند. البته بیشتر متخصصان معتقدند که این اتفاق نگران کننده نیست. یکی از دلایلی که افراد بهبود یافته از بیماری کووید -۱۹ عوارض جانبی شدیدتری را تجربه می‌کنند این است که سیستم ایمنی بدن آن‌ها پیش از این در معرض ویروس قرار گرفته است و آمادگی لازم برای مقابله با آن و مواد موجود در واکسن کرونا را پیدا کرده است.

آیا افراد بهبود یافته از بیماری کووید -۱۹ تنها به یک دوز واکسن کرونا نیاز دارند؟

تعدادی از مطالعات و پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد افرادی که از بیماری کووید -۱۹ بهبود پیدا کرده‌اند، ممکن است فقط به یک دوز واکسن کرونا نیاز داشته باشند زیرا سیستم ایمنی بدن آن‌ها قادر است عامل بیماری‌زا را به خوبی تشخیص دهد بنابراین متخصصان معتقدند سیستم ایمنی بدن افراد بهبود یافته از بیماری کووید -۱۹ پس از دریافت دوز اول واکسن مقدار بیشتری آنتی بادی تولید می‌کند یعنی دقیقاً آنتی بادی تولید شده در بدن این افراد هم اندازه آنتی بادی تولید شده در بدن افرادی است که پیش از این به بیماری کووید -۱۹ مبتلا نشده‌اند و دو دوز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

با وجود اینکه لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد تا نتایج به دست آمده تأیید شود، اما به نظر می‌رسد که پاسخ‌های ایمنی تولید شده در بدن افراد بهبود یافته از کرونا که یک دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند زیاد خواهد بود و در طول زمان به خوبی حفظ خواهد شد. در صورتی که نتایج به دست آمده مورد تأیید قرار بگیرد و افراد بهبود یافته از بیماری کووید -۱۹ تنها به یک دوز واکسن کرونا نیاز داشته باشند افراد بیشتری می‌توانند به واکسن کرونا دسترسی پیدا کنند در این صورت جامعه زودتر به ایمنی جمعی دست پیدا می‌کند.

آیا زمان بروز عوارض جانبی ناشی از واکسن کرونا متفاوت است؟

مشاهده شده است که بروز عوارض جانبی در میان بهبود یافتگان از بیماری کووید -۱۹ سریع‌تر رخ می‌دهد. به طور میانگین بین شش تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد تا پاسخ‌های التهابی ناشی از دریافت واکسن کرونا ایجاد شود. از آنجایی که افراد بهبود یافته از بیماری کووید -۱۹ پاسخ ایمنی اولیه را دارند، عوارض جانبی نیز سریع‌تر رخ می‌دهد. البته ممکن است زمان بروز عوارض جانبی از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد؛ به عنوان مثال، فرد بالای ۵۵ سال یا مردی که از بیماری کووید -۱۹ بهبود پیدا کرده است، عوارض جانبی متفاوتی را نسبت به یک زن جوان‌تر تجربه خواهد کرد. بیماری‌های زمینه‌ای نیز یک عامل تأثیرگذار در این زمینه در نظر گرفته شده است.

بروز عوارض جانبی ناشی از دریافت کرونا چه زمانی نگران کننده است؟

با وجود اینکه ممکن است بروز عوارض جانبی از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما افراد باید بدانند که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند. در صورتی که شدت یا تعداد عوارض جانبی رخ داده شده پس از گذشت پنج روز بهبود پیدا نکرد افراد باید آن را جدی بگیرند علاوه بر این ممکن است برخی افراد عوارض جانبی طاقت‌فرسا مانند تنگی نفس، هذیان، کبودی، تورم و سایر واکنش‌های پوستی یا حتی ضعف را چند دقیقه پس از دریافت واکسن دریافت کنند که در این صورت باید پزشک این عوارض جانبی را بررسی کند.

کد خبر 502362

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا شیوع کرونا پیشگیری از کرونا کووید ۱۹ شیوع بیماری کووید۱۹ مبتلایان به کووید ۱۹ واکسن کرونا عوارض جانبی واکسن کرونا عوارض جانبی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق یک دوز واکسن کرونا بیماری کووید واکسن کرونا عوارض جانبی شدید بروز عوارض جانبی سیستم ایمنی بدن واکنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۸۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟