Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@17:06:53 GMT

کاهش ۱۵ درصدی قیمت گوشت گوسفندی

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۸۹۸۱

کاهش ۱۵ درصدی قیمت گوشت گوسفندی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، مشاهدات خبرنگاران همشهری در بازار مصرف، از تثبیت نرخ و سیر نزولی قیمت انواع گوشت گوسفندی و افزایش حداقلی قیمت گوشت گوساله و گاوی در بازار حکایت دارد. رشد کشتار و افزایش عرضه انواع گوشت قرمز، کاهش قدرت خرید مردم و افت تقاضا موجب بازگشت آرامش به بازار گوشت در ماه‌های گرم سال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که دامداران افزایش شدید قیمت و کمبود علوفه از یونجه و کاه گرفته تا کنجاله سویا و فقر شدید مراتع به‌دلیل خشکسالی بی‌سابقه امسال را عامل سرازیر شدن دام‌های مولد یا کم وزن به کشتارگاه‌ها و رشد کشتار دام و عرضه گوشت قرمز تلقی می‌کنند، فروشندگان گوشت، رشد تقاضا را عامل افزایش کشتار و عرضه گوشت قلمداد کرده و تأکید می‌کنند درصورتی که تقاضای موردنیاز برای گوشت قرمز وجود نداشته باشد، میزان کشتار انواع دام سبک و سنگین نیز افزایش نخواهد یافت. تازه‌ترین آمار مرکز آمار ایران از میزان کشتار دام در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته حاکی از رشد ۴۹ درصدی کشتار انواع دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌های رسمی کشور است. علاوه بر آن بخشی از نیاز بازار مصرف به‌خصوص به انواع دام سبک از طریق کشتار گوسفند و بز در خارج از شبکه کشتارگاه‌های رسمی کشور و از طریق واحدهای صنفی عرضه‌کننده گوشت به‌خصوص در شهرهای کم‌جمعیت و مناطق روستایی تامین می‌شود.
 

افزایش کشتار دام در کشتارگاه‌های رسمی

گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، وزن گوشت قرمز عرضه‌ شده انواع دام‌های ذبح‌شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور در اردیبهشت ۱۴۰۰ جمعاً ۴۵ هزار و ۷۷۹ تن بوده که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است. 

براساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با ۲۵ هزار و ۵۵۱ تن، ۵۵.۸ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه‌شده را به‌خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با ۱۶ هزار و ۴۵۰ تن، بز و بزغاله با ۲ هزار و ۸۴۳ تن و سایر انواع دام با ۹۳۵ تن، به‌ترتیب ۳۶ درصد، ۶٫۲ درصد و ۲ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را به‌خود اختصاص داده‌اند. همچنین مقدار عرضه گوشت در اردیبهشت ۱۴۰۰ نسبت به‌ ماه مشابه سال ۱۳۹۹ برای گوسفند و بره ۵۰ درصد، برای بز و بزغاله ۳۳ درصد، برای گاو و گوساله ۴۹ درصد، برای گاومیش و بچه‌گاومیش ۸۵ درصد و برای شتر و بچه‌شتر ۵۴ درصد افزایش داشته است. مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی در اردیبهشت ۱۴۰۰ نسبت به‌ماه قبل (فروردین)  نیز ۱٫۶ درصد افزایش داشته است.
 

کمبود و گرانی نهاده‌ها عامل رشد کشتار دام 

رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران با بیان اینکه وقتی از صادرات دام جلوگیری شده و نهاده تولید نیست، دامداران مجبورند تا دام‌هایشان را به کشتارگاه بفرستند، گفت: این موضوع موجب رشد عرضه و کاهش قیمت گوشت گوساله و گاوی شده است. احمد مقدسی، افزود: نهاده‌های موردنیاز دامداران به‌دلیل خشکسالی، کم و گران شده و نیاز است دولت با تخصیص ارز مناسب به تولیدکنندگان برای واردات نهاده‌های دامی مانع از نابودی صنعت دامپروری شود؛ چراکه اگر به دام علوفه نرسد، تلف خواهد شد. او افزود: خشکسالی اثرات بدی روی نهاده‌های دامی گذاشته و وضعیت کاه، کلش، یونجه و ذرت علوفه‌ای بسیار بد است؛ هم میزان انواع علوفه در بازار کم شده و هم قیمت آن بالا رفته است. مقدسی، افزود: جو، ذرت و سویا نهاده‌های وارداتی هستند که بیشتر به بخش دام شیری و صنعتی آن هم با تأخیر تعلق می‌گیرد و دام‌های روستایی و پرواربندی بهره کمتری از آنها دارند؛ به‌عبارت دیگر ۲۰ درصد نهاده‌های موردنیاز واحدهای تولیدی از سوی دولت تامین می‌شود و دامداران مجبور هستند که ۸۰ درصد مابقی را از بازار آزاد و کشاورزان خریداری کنند. اگرچه یونجه، کاه و کلش و ذرت علوفه‌ای تولید داخل هستند و امسال قیمت آنها به‌دلیل خشکسالی و عرضه کم بالا رفته است. 

رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران، گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم گوساله زنده نر برای دامداران ۵۷ هزارتومان تمام می‌شود؛ درحالی‌که در بازار بیشتر از  ۴۶ تا ۴۷ هزار تومان خریداری نمی‌شود. این قیمت به‌معنای آن است که دامداران برای فروش هر کیلوگرم دام خود حدود ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنند. مقدسی تأکید کرد: اگرچه با وزارت جهادکشاورزی مکاتباتی داشته و درخواست کرده‌ایم تا اجازه صادرات دام و واردات نهاده‌های دامی را بدهند، اما تاکنون با این پیشنهاد موافقت نشده است.
 

رشد تقاضا عامل افزایش کشتار دام سبک

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی در مورد دلایل افزایش ۴۹ درصدی کشتار دام در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته در گفت‌وگو با همشهری گفت: قیمت ارزان گوسفند موجب رشد کشتار و افزایش عرضه و خرید گوشت گوسفندی شده است. علی‌اصغر ملکی با بیان اینکه از ابتدای امسال قیمت گوشت به نسبت کاهشی بوده، افزود: اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی نسبت به شب عید ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش داشته است. او افزایش نسبی تقاضا را علت رشد کشتار و افزایش عرضه گوشت دانست و گفت: وقتی تقاضا برای انواع گوشت قرمز در بازار وجود دارد، کشتار دام نیز افزایش می‌یابد، نمی‌توان انتظار داشت تا گوشت دام کشتار شده دور ریخته شود و این گوشت به مصرف می‌رسد، اما امیدواریم که این رشد کشتار و عرضه دام موجب کمبود و گرانی گوشت در ماه‌های آینده نشود. ملکی ادامه داد: رشد کشتار دام سبک و سنگین بیانگر استقبال مردم از خرید این اقلام و قیمت مناسب آن است؛ زیرا با پذیرش آمار مرکز آمار ایران مبنی بر رشد ۳۶ درصدی عرضه گوشت گوسفند و بز در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته اقبال مردم به خرید گوشت با وجود کاهش درآمد خانوارهاست. او در مورد نرخ کنونی گوشت گوسفندی و گوسفند زنده در بازار مصرف، گفت: اکنون قیمت خرده‌فروشی هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی در بازار ۱۱۰ هزار تومان و ران گوسفندی ۱۲۵ هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوسفند زنده ماده ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان و هر کیلوگرم گوسفند زنده نر ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان است.
 

کد خبر 609314 برچسب‌ها گوشت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گوشت کشتارگاه های رسمی گوشت گوسفندی گوشت گوسفند رشد کشتار هزار تومان قیمت گوشت مشابه سال گوشت قرمز کشتار دام عرضه گوشت انواع دام دام سبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۸۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کابینه دولت رئیسی در شهریورماه ۱۴۰۰ از مجلس رای اعتماد گرفت و به نوعی می‌توان گفت برنامه‌های اقتصادی دولت از مهرماه به طور رسمی کلید خورد و اجرایی شد. یکی از مهم‌ترین اولویت‌های تیم اقتصادی دولت سیزدهم، رسیدگی به وضعیت افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار مسکن بود. رویکردی که با شعار ساخت چهار میلیون مسکن در طول عمر دولت همراه شد تا بتواند کفه عرضه و تقاضای مسکن را تا حدودی متعادل کند؛ اما این روند در اجرا با مشکلات بسیاری همچون عدم همراهی شبکه بانکی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن مواجه شد و عملا از هدف گذاری مورد نظر دور شد. در نتیجه به دنبال عدم عرضه مناسب و موثر خانه به بازار و همچنین نقش انتظارات تورمی از چشم انداز شاخص ارزی، منجر به رکوردشکنی قیمت‌ها در بازار مسکن تا به امروز شده است.  

بررسی جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی پیرامون تحولات بازار مسکن شهر تهران این وضعیت را تایید می‌کند. به گونه‌ای که میانگین قیمت یک متر خانه در پایتخت از رقم ۳۱ میلیون و ۶۳۱ هزار تومانی در مهرماه ۱۴۰۰ به رقم ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ رسیده است؛ به بیان دیگر شاهد جهش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران بوده ایم.

اما از سوی دیگر به رغم افزایش قیمت میانگین یک متر مسکن به بالای ۸۱ میلیون تومان، رکود در این بازار مشهود است. به گونه‌ای که در فروردین امسال تعداد معاملات مسکن تهران تنها ۱۵۰۸ مورد بوده است که نسبت به اسفند سال قبل ۷۵.۶ درصد کمتر بوده و نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۱۴.۲ درصد افت داشته است که نشان از فضای رکودی در دادوستد‌های مسکن پایتخت دارد.

بررسی آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی بیان گر رقبت خریداران به خانه‌های با عمر کمتر از پنج سال است؛ چراکه در فروردین امسال این نوع خانه با سهم ۳۰.۱ درصدی از تعداد کل معاملات و ثبت ۴۵۴ معامله، در صدر قرار داشته اند و در رتبه بعد نیز نقطه مقابل یعنی خانه‌های با بیشترین زمان ساخت یعنی بیش از ۲۰ سال قرار دارند که سهم معاملات این خانه‌های کلنگی با ۳۷۰ معامله، ۲۴.۵ درصد بوده است.  

در این میان، نگاهی به تعداد معاملات مسکن در مناطق ۲۲ گانه تهران نشان می‌دهد در شروع سال جاری، منطقه ۵ با سهم ۱۲.۵ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قرارداد‌های مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۱۰، ۴ و ۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰.۷، ۸.۶ و ۸.۲ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنر‌ای مسرکونی معامله شده معادل ۱۵۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با  ۴۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

  چند نکته مهم از تحولات مسکن در فروردین ۱۴۰۳


همان طور که اشاره شد میانگین قیمت یک متر خانه در تهران به حدود ۸۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است؛ این در حالی است که ۵۹ درصد از خانه‌های معامله شده در آغاز سال جدید، با قیمتی کمتر از این رقم معامله شده است و از سوی دیگر ۵۶.۳ درصد از معاملات نیز به واحد‌های مسکونی با ارزش کمتر از ۶ میلیارد تومان تعلق داشته است که در نوع خود قابل تامل است و در نهایت سهم واحد‌های مسکونی با مساحت کمتر از ۸۰ متر از کل معاملات فروردین ماه، ۵۷.۷ درصد بوده است.

 

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۱ درصدی حوادث ریلی مهم/حوادث درجه یک ۶درصد افزایش یافت
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • قیمت نفت صعودی شد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره