Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویترز میزان نفت ذخیره‌شده ایران روی خشکی و دریا را ۲۰۰میلیون بشکه تخمین زد و نوشت ایران در صورت رفع تحریم‌ها می‌تواند به‌سرعت تولید نفت خود را از ۲.۱میلیون بشکه فعلی به ۳.۶میلیون بشکه در روز برساند.

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در صورت بسته شدن قرارداد اتمی با آمریکا، ایران می‌تواند به‌سرعت میلیون‌ها بشکه نفت خود را که در ذخایرش نگه داشته است، وارد بازار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد و وابسته به درآمد‌های نفتی است. این کشور قصد دارد پس از امضای قرارداد برجام و برداشته شدن تحریم‌ها، تولید خود را از ۲.۱ میلیون بشکه فعلی به ۳.۶ میلیون بشکه در روز برساند.

به این ترتیب سطح تولید ایران به سطح قبل از تحریم‌ها بازمی‌گردد، ولی این اتفاق به‌خاطر سال‌ها سرمایه‌گذاری پایین در میادین نفتی و کاهش تولید، زمان می‌برد. انتظار می‌رود شرکت ملی نفت ایران صادرات نفت خود را از ذخایر روی خشکی و دریا آغاز کند که احتمالاً به ۲۰۰ میلیون بشکه می‌رسند.

به این ترتیب ایران می‌تواند به‌مدت شش ماه، یک‌میلیون بشکه در روز نفت اضافی که یک درصد عرضه جهانی نفت را تشکیل می‌دهد صادر کند.

ایمان ناصری، مدیر بخش خاورمیانه شرکت اف‌جی‌ای و مشاور بازار نفت، می‌گوید: «ایران طی چند ماه پس از برداشته شدن تحریم‌ها، از حدود ۶۰ میلیون بشکه ذخایر نفت خام خود استفاده می‌کند که ۳۰ تا ۳۵ میلیون بشکه آن طی دو سال گذشته جمع‌آوری شده‌اند».

افزایش یک‌میلیون‌بشکه‌ای صادرات نفت ایران بر قیمت نفت تأثیر منفی می‌گذارد، ولی بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساچز ماه گذشته اعلام کرد بازار جهانی نفت باید بتواند به‌سرعت این عرضه اضافی را جذب کند.

تقاضای جهانی برای نفت به‌دنبال بهبود اقتصاد جهان از بحران کرونا رو به افزایش است و تولیدکنندگان اوپک و متحدانش در مورد افزایش عرضه خود محتاطانه عمل می‌کنند تا از شوک ورود نفت ایران جلوگیری شود.

ایران طی ماه‌های اخیر ذخیره نفت در نفتکش‌ها را افزایش داده است تا برای آغاز صادرات آماده باشد. برخی از این ذخایر هنوز در آسیا، بزرگترین بازار نفت ایران قرار دارند.

طبق گفته همایون فلکشاهی یکی از تحلیلگران مؤسسه کپلر، تخمین زده می‌شود حدود ۷۸ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در ایران روی آب ذخیره شده باشند. این رقم در سال گذشته میلادی برابر با ۴۱ میلیون بشکه بود. نفتکش‌های زیادی نزدیک به بازار‌های شرق آسیا متوقف شده و آماده فروش نفت هستند.

فلکشاهی عقیده دارد شرکت‌های چینی و هندی و همچنین مصرف‌کنندگان اروپایی مثل شرکت‌های ساراس، انی و رپسول به خرید نفت ایران تمایل نشان می‌دهند.

مقامات ایران در مورد افزایش سریع تولید نفت خوشبین هستند و طبق گفته یکی از مقامات وزارت نفت ایران، بیشتر تولید ازدست‌رفته را می‌توان طی یک ماه احیا کرد، ولی ناظران نفتی انتظار دارند زمان بیشتری طول بکشد.

سارا وخشوری، رئیس شرکت اس‌وی‌بی انرژی اینترنشنال در این باره می‌گوید: «ما انتظار داریم تولید نفت ایران طی ۳ ماه پس از برداشته شدن تحریم ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز و پس از ۶ تا ۱۲ ماه، یک تا ۱.۲ میلیون بشکه در روز افزایش یابد».

منبع: فرارو

کلیدواژه: نفت ایران صادرات نفت رویترز اقتصاد جهانی میلیون بشکه در روز نفت ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۹۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت وارد کانال افزایشی شد

به گزارش تابناک، بهای معاملات آتی هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 5 سنت یا 0.06 درصد افزایش به 88.47 دلار رسید و هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 8 سنت یا 0.1 درصد افزایش 83.44 دلار معامله شده است.

به گفته منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 19 آوریل 3.237 میلیون بشکه کاهش یافت. این در حالی است که شش تحلیلگر در نظرسنجی رویترز انتظار افزایش 800000 بشکه ای را داشتند.   معامله گران منتظر داده های رسمی ایالات متحده در مورد ذخایر نفت و محصولات هستند که قرار است امروز چهارشنبه منتشر شود. فعالیت تجاری ایالات متحده در ماه آوریل به پایین‌ترین حد در چهار ماه گذشته رسید و S&P Global روز سه‌شنبه اعلام کرد که شاخص خروجی مرکب PMI آن که بخش‌های تولید و خدمات را دنبال می‌کند، در این ماه از 52.1 در ماه مارس به 50.9 کاهش یافت.   کاهش نرخ بهره ایالات متحده می تواند رشد اقتصادی و به نوبه خود تقاضا برای نفت را در بزرگترین مصرف کننده سوخت در جهان تقویت کند. تحلیلگران همچنان بر آخرین تحولات درگیری ها در خاورمیانه متمرکز بودند، اگرچه تأثیر آن بر عرضه نفت در حال حاضر محدود است.   همچنین کارشناسان ING در یادداشتی می‌گویند: «گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که هم ایران و هم اسرائیل، عملیات‌های کنونی را علیه یکدیگر پایان یافته تلقی کرده اند و معتقدند فعلا نیازی به ادامه درگیری ها نیست.

دیگر خبرها

  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • نفت وارد کانال افزایشی شد