Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با تشریح آسیب‌های اقتصادی ایران گفت: فعالیت‌های سوداگرانه جایگزین فعالیت تولیدی شد و دولت بزرگ و پرهزینه با درآمد فراوان نفتی در دهه ۸۰ نتوانست به تولید کمک کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، ‌فرهاد رهبر ‌در همایش بین‌المللی «اقتصاد، اشتغال و تولید در آینه‌قرآن و عترت» ‌با اذعان به اینکه رویکرد اقتصاد ایران در دهه‌های گذشته واردات محور بوده و کمتر به بنگاه‌های اقتصادی و تولید محصول توجه داشته است، اظهار کرد: در دهه 80 افزایش درآمدهای نفتی و قرار گرفتن بنگاه‌های اقتصادی در رقابت نابرابر با بنگاه‌های خارجی، حمایت‌های زیان‌آور و تعرفه‌ای از تولید، آن را به یک بخش مونتاژ تبدیل کرد و بخش تولید نتوانست مقاوم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه  دور شدن سیستم بانکی از فعالیت‌های اصلی خود و رفتار غیراقتصادی آن، تعیین سود بانکی نامناسب برای تأمین مالی بنگاه‌ها، وابستگی تأمین مالی بنگاه‌ها به سیستم بانکی، نداشتن بازار سرمایه مستحکم برای تأمین مالی، قادر نبودن سیستم بانکی برای هدایت نقدینگی به‌سوی تولید و هدایت آن به بخش‌های غیرمولد، نرخ ارز و قیمت نامناسب انرژی، درآمد زیاد نفتی، رشد مصرف انرژی در تولید، نرخ سود نامتناسب بانکی در دهه 80 منجر به آسیب‌پذیر شدن اقتصاد کشور در برابر تکانه‌های ناشی از تحریم شده است، افزود: در نتیجه این رفتار اقتصادی، فعالیت‌های سوداگرانه جایگزین فعالیت تولیدی شد و دولت بزرگ و پرهزینه با درآمد فراوان نفتی در دهه 80 نتوانست به تولید کمک کند.

وی بابیان اینکه جبران کسری بودجه در دهه 80 از طریق اخذ مالیات، فرارهای مالیاتی و نداشتن پایه‌های مالیاتی جدید، هزینه‌های سنگین، درآمد اندک ارزی و فشار مالیات بر روی بنگاه‌های اقتصادی شناخته‌شده مشکلات بعدی را برای اقتصاد کشور در دهه 90 ایجاد کرده است، یادآور شد: در دهه گذشته چالش‌های جدی مانند افزایش مطالبات معوق بانک‌ها، کاهش تسهیلات بانک‌ها، تشکیل مؤسسات اعتباری فاقد اعتبار و مجوز، عدم توجه به بازار سرمایه و کاهش نقش آن در تأمین مالی بنگاه‌ها، کاهش تقاضا در بازار و موانع جدی اداری در صادرات غیرنفتی مشکلات دیگری را برای اقتصاد و بخش تولید کشور ایجاد کرد.

رهبر با یادآوری این مهم که با توانمند شدن ایران از نظر اقتصادی، قدرت چانه‌زنی کشور در مذاکرات بین‌المللی افزایش می‌یابد، اذعان کرد: مشکلات بازار کار، عدم توازن توسعه منطقه‌ای، افزایش تصدی‌گری دولت، وابستگی ساختار تولید و تجارت به نفت، بهره‌وری اندک و استفاده ناکارآمد از ظرفیت‌ها، نارسایی تأمین اجتماعی، ناکارآمدی نظام اجرایی و نظارتی و کاهش سرمایه اجتماعی از چالش‌های ساختاری اقتصاد ایران است.

وی با تأکید بر اینکه تحریم اقتصادی، بحران ناکارآمدی، تأثیر عوامل سیاسی در بازار نفت و اوپک، افزایش بسترهای نارضایتی اقتصاد، جرائم سازمان‌یافته اقتصادی، فساد سیستمی مالی و اداری، رانت و انحصار، اقتصاد زیرزمینی از چالش‌های پیش رو در اقتصاد ایران است، ابراز کرد: راهکار کلی برای حل مشکلات اقتصادی ایران داشتن رویکرد اقتصاد درون‌گرا، برون‌زا و بنگاه‌های اقتصادی قوی است. 

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه آمریکا هفته گذشته  ایران و برخی از کشورهای دیگر را به دلیل اینکه ایران به توانمندی تولید این واکسن دست‌یافته از تحریم واکسن کرونا خارج کرد، ادامه داد: به برکت تحریم‌ها و با تکیه‌بر توانمندی‌های داخلی، امروز کشورمان به سازنده واکسن کرونا تبدیل‌شده به‌طوری‌که می‌تواند پس از تأمین نیاز داخل کشور، مازاد آن را صادر کند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد بنگاه های اقتصادی تأمین مالی بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۹۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولی هونس نه تنها به بایرن مونیخ، بلکه به خودش هم آسیب می‌زند / تحلیل بوندسلیگا با لوتار ماتئوس

لوتار ماتئوس به شدت از اولی هونس انتقاد کرده است

طرفداری | از این پس با منتشر کردن صحبت‌های لوتار ماتئوس به عنوان کارشناس که هر هفته در ستونش در سایت اسکای آلمان درباره اتفاقات پیرامون فوتبال آلمان تحلیل‌های خود را ارائه می‌دهد، اتفاقات و حواشی جالب بوندسلیگا آلمان را بررسی خواهیم کرد. 

در حالی که سه‌شنبه شب بایرن مونیخ در یک بازی مهم در آلیانتس آرنا در مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا باید به مصاف رئال مادرید برود، اما در این باشگاه تمامی توجهات به‌جای این بازی به درگیری اولی هونس و توماس توخل معطوف شده است.

اولی هونس در یک مصاحبه مفصل، درباره توماس توخل گفت که او اعتقاد دارد اگر از بین بازیکنان جوان مانند جمال موسیالا، الکساندر پاولوویچ یا آلفونسو دیویس عملکرد خوبی نداشته باشند، بهتر است بازیکن دیگری به‌جای آن‌ها جذب شود تا اینکه روی پیشرفت آن‌ها وقت بگذارند.

توخل نیز در یک مصاحبه پس از بازی مقابل آینتراخت فرانکفورت که موفق شدند با نتیجه 2-1 پیروز شوند، از هونس بابت این صحبت‌ها انتقاد کرد و گفت برایش قابل درک نیست چرا در چنین مقطع مهمی چنین حرف‌های زده شده است.

در بایرن مونیخ کسی جلودار اولی هونس نیست  متأسفانه اولی هونس یک‌بار دیگر با اظهار نظرهای خود درباره توماس توخل اولویت‌های باشگاه را فراموش کرد. من همیشه تصور می‌کردم هونس و توخل می‌توانند با هم کنار بیایند و این صحبت‌های هونس را درک نمی‌کنم. 

هر چند این اولین‌بار نیست که مسائل داخل باشگاه را بیان می‌کند و شما نمی‌توانید اولی را متوقف کنید، او در چنین لحظاتی فکر نمی‌کند. همه ما اشتباه می‌کنیم و گاهی اوقات حرف‌های نسنجیده‌ای می‌زنیم اما هونس حتی دامنه صحبت‌هایش را نیز گسترش داد. در هر حال نمی‌توان به او گفت که مصاحبه نکند زیرا همیشه از او سؤال می‌شود؛ اما مواقعی هم هست که شاید آماده نباشد و حرف اشتباهی بزند.

برداشت اولی هونس از خواسته‌های توماس توخل اشتباه بوده است

شاید هونس به درستی گوش نکرده باشد. توخل هرگز به او نگفته است: «من نمی‌توانم پاولوویچ یا موسیالا را بهتر کنم.» با این حال یک مربی می‌تواند بگوید: «این بازیکن استعداد زیادی دارد، اما من نمی‌توانم او را بهتر کنم. من هر روز تلاش می‌کنم، اما او همراهی نمی‌کند.»

اینکه توخل حس کند به شخصیت مربیگری‌اش توهین شده، من به او حق می‌دهم. هر چند هونس می‌تواند در یک گفت‌وگوی خصوصی بگوید: «بله، من اشتباه متوجه شدم.» اما نمی‌دانم آیا حاضر به انجام چنین کاری می‌‍شود یا خیر. 

اولی هونس هم از خیلی چیزها بی‌خبر است 

 من با هونس رابطه نزدیکی ندارم، نمی‌دانم او از بیان کردن این صحبت‌ها چه هدفی دارد، هر چند اینکه آیا او از روی احساسات چنین کاری انجام می‌دهد یا هوس. او از خیلی چیزها بی‌خبر است. هفته گذشته به طور تصادفی فهمیدم به کسی گفته است: «لوتار، دمیکلیس را وارد بازی بایرن کرد» (شایعات مربوط به گزینه مربیگری) اما من هیچ کسی را وارد این بازی نکردم و مارکوس اوثمر بود که این‌کار را کرد.

کسی که اخبار و رسانه‌ها را دقیق دنبال می‌کند و اطلاعات را کامل به هونس می‌دهد، باید کارش را درست انجام دهد یا اینکه کسی چیزهایی به او القا می‌کند که با واقعیت مطابقت ندارد. 

 صحبت‌های اولی هونس به برنامه‌های بایرن مونیخ آسیب می‌زند

 سال‌هاست همه می‌دانند که هونس گاه و بیگاه حرف‌های تندی می‌زند، اما این بار، این اظهارات در آستانه دو بازی مهم فصل بیان شدند (بازی رفت نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا مقابل رئال مادرید) که باعث ایجاد حاشیه برای تیم شده است که این مفید نیست. توماس توخل نهایت پنج یا امیدوارم با رسیدن به فینال شش بازی دیگر روی نیمکت بایرن می‌نشیند

این موضوع می‌تواند مذاکرات بایرن با رانگنیک را نیز دشوارتر کند. چنین اظهارات تندی هیچ‌گاه در یک زمان مناسب بیان نمی‌شوند اما این حرف‌ها در بدترین زمان ممکن با توجه به شرایط بایرن، گفته شدند.

باید از اولی هونس برابر خودش محافظت شود 

شاید وقت آن رسیده باشگاه به هوینس بگوید: «ما تو را دوست داریم و از همه کارهایی که برای بایرن انجام دادی، سپاس‌گزاریم. با این حال خواهش می‌کنیم دیگر مصاحبه نکن.»

من این را برای توهین به هونس نمی‌گویم اما شما باید از او برابر خودش محافظت کنید. او با چنین کارهایی نه تنها به اف‌سی بایرن آسیب می‌رساند بلکه به خودش نیز ضربه می‌زند. او همه کاری برای بایرن انجام می‌دهد و قلبش با این باشگاه است اما در چنین لحظاتی، باید از او محافظت کنید یا باید یک نفر در کنارش باشد تا بتواند به او توضیح دهد چه چیزی را نباید بگوید

اولی هونس به خانواده بایرن مونیخ آسیب می‌زند 

اگر او برای ایجاد تنش قبل از بازی لیگ قهرمانان اروپا، به کسی از رئال مادرید حمله می‌کرد، مانند کاری که قبل از بازی‌های مهم بوندسلیگا انجام می‌داد، قابل درک بود اما این‌بار، او به خانواده خودش، به خانواده بایرن آسیب زد.

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند
  • اولی هونس نه تنها به بایرن مونیخ، بلکه به خودش هم آسیب می‌زند / تحلیل بوندسلیگا با لوتار ماتئوس
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی