Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@11:35:43 GMT

چه کنیم از نیش پشه در امان بمانیم ؟

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۰۹۴۹

چه کنیم از نیش پشه در امان بمانیم ؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، اگر قصد سفر دارید و یا حتی در منزلتان هستید و نیش حشرات شما را آزار می‌دهند؛ برای جلوگیری از نیش پشه و دیگر حشرات کار‌های زیر را انجام بدهید.

روغن اکالیپتوس لیمو
روغن اکالیپتوس لیمو (OLE یا PMD-para-menthane-۳، ۸-diol). مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) می‌گویند این محصول گیاهی از مواد محافظ و همچنین مواد دافع حاوی DEET هستند که ما را از نیش حشرات محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسانس بنام "روغن خالص اکالیپتوس لیمو" دفع کننده نیست و در آزمایشات مصرف کننده عملکرد خوبی ندارد.

استفاده ایمن از دافع حشرات:
ابتدا ضد آفتاب بزنید؛ و اجازه بدهید ۲۰ دقیقه به پوست نفوذ کند.
مواد دفع کننده را زیر لباس خود قرار ندهید.
مستقیماً روی صورت اسپری نکنید. در عوض، دستان خود را اسپری کرده و مواد دافع را روی صورت خود بمالید.
از زدن آن به چشم و دهان خودداری کنید.
روی پوست آسیب دیده یا تحریک شده استفاده نکنید.
به کودکان اجازه ندهید که خودشان از آن استفاده کنند.
پس از استفاده از مواد دافع، دستان خود را بشویید.

استفاده از گیاه مریم گلی و اکلیل کوهی:
چه کنیم از نیش پشه در امان بمانیم؟ گیاه مریم گلی و اکلیل کوهی را درون زغال کباب بریزید. این روش به راحتی پشه‌ها را دور می‌کند. استفاده از روغن‌ها و عصاره‌های طبیعی، چون اوکالیپتوس، دارچین و روغن کرچک هم برای دفع نیش پشه‌ها به کار برده می‌شوند. برای استفاده از این روش، ۱۰ تا ۲۵ قطره از این روغن‌ها را درون دو قاشق غذاخوری حلال، مخلوط کرده و به بدن بپاشید.

اسپری پارچه‌ای پرمترین
شما می‌توانید سموم دفع آفاتی را که مخصوص استفاده در لباس، چادر، تور و کفش ساخته شده است خریداری کنید. مطمئن شوید که روی برچسب آن نوشته شده باشد، برای پارچه‌ها و وسایل است نه پوست.
هرگز محصولات پرمترین را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید.

از سیر استفاده کنید
چه کنیم از نیش پشه در امان بمانیم؟ اگر از بوی سیر متنفر هستید، یک تکه پارچه را در آب سیر خیس کنید و پس از خشک شدن، آن را خارج از اتاق و یا محلی که زندگی می‌کنید، آویزان کنید. اگر هم برایتان فرقی نمی‌کند که بوی سیر بدهید، یک چهارم حبه‌ی سیر را له کنید و با پنج لیوان آب مخلوط کنید و به صورت اسپری درآورید و به خود بپاشید. این روش پشه‌ها را از شما دور می‌کند. همچنین می‌توانید یک بوته سیر را از سر در اتاقتان، آویزان کنید.

از اسپری سرکه استفاده کنید
استفاده از اسپری سرکه سیب و یا سرکه سفید هم می‌تواند پشه‌ها را دور کند.

از عطر‌های و لوازم آرایشی که جاذب پشه‌ها هستند خریداری نکنید
عطر‌ها و صابون‌هایی با رایحه‌های گل ها، جاذب پشه‌ها هستند. پس بهتر آن است که در خرید این محصولات آرایشی دقت کنید تا از نیش پشه‌ها در امان بمانید.

لباس‌های ضخیم بپوشید
از پوشیدن لباس با پارچه‌های اسپندکس و سایر مواد سبک و نازک، که پشه‌ها می‌توانند از طریق آن‌ها نیش بزنند، خودداری کنید. در عوض، مواد کاملاً بافته شده مانند پنبه، جین، نایلون یا مواد از نوع بادشکن را انتخاب کنید که نفوذ حشرات در آن‌ها دشوارتر است. لباس‌هایی که محافظت در برابر اشعه ماورا بنفش را ایجاد می‌کنند معمولاً محکم بافته می‌شوند و اغلب از گزش حشرات نیز محافظت می‌کنند.

از رنگ‌های تیره پرهیز کنید
هنگام بیرون رفتن لباس‌های روشن را انتخاب کنید. برخی از پشه ها، به ویژه گونه‌هایی که در طول روز نیش می‌زنند، در واقع رنگ‌های تیره را ترجیح می‌دهند.

لباس‌های پوشیده بپوشید
چه کنیم از نیش پشه در امان بمانیم؟ وقتی بیرون از خانه در جایی که پشه‌ها هستند، می‌روید، شلوار بلند، لباس آستین بلند، جوراب و کفش (نه صندل) بپوشید. لباس‌های گشاد بهتر از لباس‌های تنگ هستند.

جوراب‌های بلند بپوشید
جوراب‌های خود را روی پاچه‌های شلوار بکشید، به صورتی که پاچه‌های شلوار به صورت کامل داخل جوراب‌ها قرار بگیرند. تا حشرات نتوانند به بدن دسترسی داشته باشند.

هنگام غروب و طلوع صبح در خانه بمانید
در حالی که پشه‌ها می‌توانند در هر زمان از روز نیش بزنند، عاقلانه است که در زمان اصلی تغذیه آن‌ها تماس خود را محدود کنید. اگر نمی‌توانید در این مواقع از روز از بیرون بودن خودداری کنید، حتماً اقدامات احتیاطی دیگری انجام دهید.

کاشتن گیاهان پشه گریز:
کاشتن و یا نگهداری از گیاهان، چون علف گربه، اکلیل کوهی، بالنگ، استوخدوس، دارچین و نعناع است. این گیاهان مانع جذب پشه‌ها می‌شوند یا به عبارتی به گیاهان پشه گریز معروف هستند.

از پشه بند استفاده کنید
چه کنیم از نیش پشه در امان بمانیم؟ اگر فضای شما به خوبی کنترل نشده است، استفاده از پشه بند و پنکه و کولر برای داشتن فضایی بدون پشه پیشناد می‌کنیم

فضا‌های سبز را اصلاح کنید
کوتاه کردن علف‌های هرز در حیاط و جمع آوری آن‌ها و زباله ها، مکانی کمی را برای پنهان و رشد پشه‌ها فراهم می‌کند.

آب‌های ساکن و کم را از بین ببرید
پشه‌ها می‌توانند در آب‌های کم و ساکن تولید مثل کنند؛ بنابراین هفته‌ای یکبار، مکان‌هایی که آب کم و ساکن قرار می‌گیرند را تخلیه کنید.


ضایعات قهوه و چای را پخش کنید
پخش شدن تفاله‌ی قهوه و چای در کل حیاط یا فضای اطراف خانه‌ی خود، از گزش حشرات جلوگیری نمی‌کند، اما مطالعات نشان داده است که آن‌ها تولید مثل پشه‌ها را محدود می‌کنند

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پشه نیش جلوگیری پشه ها پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۰۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه پوششی مناسب افرادیست که حساسیت فصلی دارند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، این روزها اغلب ساکنان نیمکره شمالی برای پوشیدن لباس‌های خنک و رهای بهاره و تابستانه آماده می‌شوند. در این میان، برای برخی انتخاب لباس به عاملی مهم‌تر از دمای هوا و سلیقه شخصی بستگی دارند؛ کسانی که حساسیت‌ فصلی دارند و در فصل بهار، هم‌زمان با افزایش میزان غبار و گرده گیاهان و هاگ قارچ‌ها در هوا، با انواع و اقسام ناراحتی‌ها از جمله خارش پوست درگیرند.

بیشتر بخوانید: هنگام استفاده از حشره‌کش‌ها به این نکات دقت کنید

متخصصان بهداشتی به کمک این افراد آمده‌اند تا با ارائه راهنمایی‌های کاربردی برای تغییر در سبک پوشش به آن‌ها کمک کنند کمی از سختی‌های این مشکل بکاهند.

یکی از اولین کارهایی که می‌توان انجام داد، این است که به‌ محض رسیدن به خانه لباستان را عوض کنید تا گرده‌های معلق در هوا را که به الیاف لباس چسبیده‌اند، با خود به اتاق نشیمن و اتاق خواب منتقل نکنید.

رد شدن از زیر درختان پرشکوفه یا قرار گرفتن در معرض نسیم بهاری هم می‌تواند موها را پر از گرده و غبار کند. بنابراین پوشاندن سر با کلاه یا سربند کمک می‌کند این گرده‌ها را با خود تا روی بالشتان نبرید. اگر هم ترجیح می‌دهید موهایتان آزاد و رها باشند، یک دوش سریع می‌تواند به خلاص شدن از شر گرده‌های حساسیت‌زا کمک کند.

اگر لباس‌های شسته‌شده‌ را در هوای آزاد پهن می‌کنید، توصیه می‌شود این کار را در ابتدای روز یا هنگام عصر انجام ندهید، زیرا در این زمان‌ها میزان گرده‌های معلق در هوا به بالاترین حد می‌رسد.

محققان پنج تا از رایج‌ترین پارچه‌ها در ایالات متحده (پنبه، پشم، پلی‌استر، ابریشم و کتان) را از نظر میزان جذب گرده‌ بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که انواع بافت‌ لباس می‌تواند به عنوان جمع‌کننده‌های غیرفعال گرده عمل کند و تفاوت‌ها در فراوانی گرده‌های مختلف به محیط‌های روستایی، حومه‌ای و شهری بستگی دارد. به عقیده آن‌ها، لباس یکی از عوامل اصلی ورود غبارهای حساسیت‌زا به فضاهای بسته مانند خانه، محل کار یا فضاهای عمومی است. البته شستشو با آب و مواد شوینده اکثر گرده‌ها را از پارچه پاک می‌کند اما اگر شرایط شست‌وشوی هرروزه فراهم نیست، باید لباس‌های بیرون را در مکانی محافظت‌شده (مانند کمد لباس جداگانه) نگه داشت.

توصیه دیگری که هم راهگشا است و هم می‌تواند زیبایی‌های این فصل را تکمیل کند، همراه داشتن یک شال پنبه‌ای برای پوشاندن سر، گردن و شانه‌ها هنگام رد شدن از مکان‌هایی است که منبع انتشار گرده‌اند؛ مانند پارک‌ها یا فضای سبز.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228736 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • بهترین تبلیغات برای لباس فروشی (8 روش رایگان و زود بازده)
  • نشست «سواد بصری در مد و لباس» برگزار می‌شود
  • نساجی با رنگ قرمز برای بقا می‌جنگد
  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد
  • (ویدئو) خفاش‌ها نباشد دیگر از قهوه خبری نیست!
  • عکس/ ترور با لباس زنانه!
  • شهردار و رییس شورای زرند در لباس پاکبانی (عکس)
  • عمره‌گزاران ایرانی لباس احرام به تن کردند
  • سوسکچه‌ بلوط ؛ پینوکیو دنیای حشرات! (عکس)
  • چه پوششی مناسب افرادیست که حساسیت فصلی دارند؟