Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ۴۰ درصد کالاهای عرضه شده در بورس، مشمول نظام قیمت‌گذاری دستوری هستند که باید از این نظام خارج شوند.

 محسن علیزاده در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش سرمایه‌های شرکت‌های بورسی بیشتر ناشی از تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها بوده است و اینکه چقدر می‌تواند بر روی تقویت بازار بورس نقش داشته باشد؟ گفت: "افزایش سرمایه شرکت‌ها" می‌تواند یکی از راه‌های بهبود وضعیت بازار سرمایه باشد و این مهم از طریق مختلف امکان‌پذیر است البته یکی از این راه‌ها "تجدیدارزیابی" است؛ لذا سازمان بورس به دنبال ایجاد مشوق‌ برای شرکت‌هایی است که تجدیدارزیابی را انجام می‌دهند، این اقدام می‌تواند کمک خوبی برای جلب اعتماد از دست رفته سرمایه‌گذران در بازار سرمایه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم سپیدان و بیضاء در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید مشوق‌های خوبی برای افزایش سرمایه شرکت‌ها ایجاد کرد، افزود: خارج کردن تمام کالاهایی -که در بازار سرمایه عرضه می‌شوند- از "نظام قیمت‌گذاری دستوری" یکی از مهترین کارهایی است که می‌توان برای برون‌رفت از وضعیت نابسامان بازار پیشنهاد داد.

وی افزود: خودرو یکی از مهترین کالاهایی است که درصورت خارج شدن از نظام قیمت‌گذاری دستوری در فرآیند بهبود بازار سرمایه و فرآیند بهبود عرضه خود این کالا تاثیرگذار خواهد بود، لذا باید یکبار برای همیشه همت کرد تا خودرو از نظام قیمتگذاری دستوری خارج شود چراکه به یقین اگر دو نمادی که در بازار بورس داریم مثبت شود می‌تواند اثر بسیار مثبتی بر سایر نمادها داشته باشد.

40 درصد کالاهای عرضه شده در بورس، مشمول نظام قیمتگذاری دستوری هستند

علیزاده اظهار کرد: تقریبا نزدیک به 40 درصد کالاهای عرضه شده در بورس، مشمول نظام قیمت‌گذاری دستوری می‌شوند که باید از این نظام خارج شوند، البته در این زمینه قانون نیز داریم چراکه "یکی از مواد قانون بازار" این مهم را به صراحت اعلام می‌کند؛ طبق این قانون تمام کالاهای عرضه شده در بورس، باید از نظام قیمت‌گذاری دستوری دولت خارج شوند اما دولت تاکنون به این موضوع توجه نداشته است.

وی در ادامه توضیح داد: طبق "یکی از مواد قانون بازار" باید تمام کالاهای عرضه شده در بورس همچون خودرو، آهن، سیمان، فولاد و... از نظام قیمت‌گذاری دستوری خارج شوند اما اکنون دولت قیمت پایه آن‌ها را مشخص می‌کند در حالی که "عرضه و تقاضا" باید قیمت محصولات عرضه شده در بازار را مشخص کند و ما برای آن کف و سقفی مشخص نکنیم اما اکنون این اتفاق نمی‌افتد.

بیشتر بخوانید

شاخص بورس 18هزار واحد رشد کرد

فرآیند عرضه خودرو به صورت قرعه کشی رانت و فساد ایجاد می‌کند

علیزاده با بیان مثالی ادامه داد: به عنوان مثال تعداد مشخصی خودرو طی یک فرآیند قرعه‌کشی عرضه می‌شوند اما این خودروها حتی به قیمت بهای تمام شده هم به دست برنده‌ها نمی‌رسد بنابراین صاحبان خودروها آن‌ها را با قیمت بیشتر در بازار می‌فروشند و این فرآیند رانت و فساد ایجاد کرده است اما اگر قیمت خودرو از نظام قیمت‌گذاری دستوری خارج شود این محصول به قیمت واقعی عرضه و تفاوت قیمت خودرو میان شرکت سازنده و بازار کمتر از 5 درصد می‌شود، از طرفی دیگر رانت و صف‌های خرید خودرو از بین می‌رود و در نهایت بازار سرمایه نیز نجات پیدا خواهد کرد.

به گزارش خانه ملت، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: اگرچه تقویت صندوق تثبیت بازار و اقدامات دیگر نیز می‌تواند به تقویت بازار کمک کند اما مهترین آن خارج کردن کالاها از نظام قیمت‌گذاری دستوری است.

 تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نظام قیمت گذاری دستوری بازار سرمایه خارج شوند شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۱۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امروز هم در بازار برخلاف انتظار‌ها خبر خاصی نبود! تابلوی معاملات کم رمق است و همچنان رکود و سردرگمی به راحتی حس می‌شود و ظاهرا اراده‌ای برای رشد بازار وجود ندارد. هر خبر یا شایعه‌ای بهانه‌ نوسان یک الی دو روزه می‌شود و این دور باطل فعلا ادامه دارد.

او در ادامه می‌گوید: امروز ارزش معاملات خرد بورس به ۳,۶۴۴ میلیارد تومان رسید و خالص سفارشات با خروج ۱۴۰ میلیارد تومانی پول از بازار سرمایه همراه بود. همچنین تعداد نماد‌های مثبت ۲۴۱ و تعداد نماد‌های منفی ۵۶۵ نماد بود. به عبارتی حدود ۷۲ درصد نماد‌ها در شرایط قرمز بودند و بیشترین تاثیر مثبت بر بازار با وامید و بیشترین تاثیر منفی بر بازار با فولاد به ثبت رسید.

وفایی گفت: در نهایت شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با کاهش ۵ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟