Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@15:26:07 GMT

محیط‌ زیست نیازمند تحول

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۱۷۳۴

محیط‌ زیست نیازمند تحول

این مساله مهم است که دولت سیزدهم باید از تمام کسانی که در موضوع دریاچه ارومیه مسوولیت داشتند پاسخ بخواهد.

این نکته که دولت یازدهم و دوازدهم با آزمون و خطا توانسته ظرفیتی را برای دولت آینده در مورد احیای دریاچه ارومیه ایجاد کند از اساس، گزاره اشتباهی است. روش آزمون و خطا در مورد مساله مهمی همچون دریاچه ارومیه به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آزمون و خطا به این مفهوم است که نمی‌دانیم چه کاری انجام می‌دهیم ولی آن را براساس احتمالات انجام می‌دهیم! این استدلال چگونه می‌تواند ظرفیت ایجاد کند که این روزها مسوولان احیا ادعای آن را دارند؟ این نشانه ضعف مدیریتی است که با وجود پیشرفت این حجم از فناوری و توان و آگاهی و دانش داخلی برای ایجاد ظرفیت‌های لازم جهت راهکار متوسل به روش منسوخ و هزینه‌بر آزمون و خطا بشویم.

اصلا وقتی شخصی مسوولیت منابع پایه و طبیعی این سرزمین را به عهده دارد حق ندارد با آزمون‌وخطا پیش برود. بدیهی است که باید در این راه تمام مطالعات همه‌جانبه صورت بگیرد و براساس آن بهترین تصمیم با ریسک کمتر و بازدهی بیشتر گرفته‌شود.

آنچه بر همگان روشن است این که بدترین عملکرد دولت دوازدهم در حوزه محیط‌زیست بوده و این در حالی است که وقتی عمر دولت به پایان برسد و تصمیمی برای ارزیابی عملکردی دولت در این حوزه گرفته شود به عمق فاجعه‌ای که در این زمینه ایجاد شده پی خواهیم برد. هر چند بدون این نظام ارزیابی هم تا حدودی این عملکرد عیان است.

این عملکرد آنقدر نامناسب بوده که بسیاری از فعالان محیط‌ زیست انفعال دولت در برخی از حوزه‌های محیط‌زیستی را جزو بهترین عملکرد دولت در این زمینه می‌دانند.

اشتباه راهبردی که روسای‌جمهور آن را متوجه نشده‌اند این است که محیط‌زیست کشور به عنوان بستر پیشرفت پایدار این سرزمین بیش از آن که نیاز به سیاست‌ورزی و شعارزدگی و قلدری داشته باشد، نیازمند منطق است.

برخی از دولت‌ها محیط‌ زیست را به ابزاری برای سیاست‌بازی تبدیل کرده‌اند و به‌واسطه آن به دنبال منافع سیاسی خود بوده و برای برخی دولت‌ها هم محیط‌ زیست به نوعی زینت هیات‌ دولت بوده است. به همین دلیل امروز بیشتر از هر زمان دیگری در زمینه محیط‌ زیست کشور نیاز به تحول داریم.

سمیه رفیعی - رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سمیه رفیعی محیط زیست دریاچه ارومیه دولت سیزدهم آزمون و خطا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۱۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر