Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@10:49:21 GMT

درخواست حقوقدانان ازرهبرانقلاب

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۲۴۹۰

درخواست حقوقدانان ازرهبرانقلاب

حقوقدانان جامعه سالهاست که شاهد فعالیت های علمی-پژوهشی دکتر محقق داماد هستند. ناطقان: پس از انتخاب قاضی القضات فعلی به عنوان رئیس قوه مجریه پیش از پایان دوره ی صدارت دولت دوازدهم و جلوس ایشان بر مسند ریاست جمهوری، حقوقدانان کشور  اعم از وکلا،قضات،استادان دانشگاه در اقدامی منحصر به فرد پیش از آنکه گمانه زنی های احتمالی راجع به رئیس آتی قوه قضاییه رنگ و شکلی جدی به خود بگیرد، به طرق مختلف از رهبر انقلاب درخواست کرده اند تا آیت ا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.محقق داماد را به عنوان قاضی القضات کشور بر مسند ریاست قوه قضاییه منصوب فرمایند.در چند روز گذشته نظرسنجی های متعددی پیرامون این مسئله از سوی جامعه ی حقوقی کشور صورت گرفته که حسب امار منتشر شده بالغ بر هزاران دانشجوی حقوق،استاد ان دانشکده های حقوق و علوم سیاسی ،فقه و مبانی حقوق و...همصدا با وکلا و قضات دادگستری خواسته ی خویش را  منطبق برچنین پیشنهادی اعلام و از رهبری استدعای  توجه به خواست  قاطبه جامعه ی حقوقی-قضایی کشور دارند.


دکتر سید مصطفی‌ محقق‌ داماد (احمد آبادی‌)، فرزند آیت‌ الله سید محمد داماد، در ۱۳۲۴ شمسی‌ در شهر قم‌ به‌ دنیا آمد، وی‌ علوم‌ دینی‌ را نزد استادان‌ بزرگ‌ حوزه‌ی‌ علمیه‌ی‌ قم‌ فرا گرفت‌ و علاوه‌ بر آن‌ در دانشگاه‌ تهران‌ به‌ تحصیل‌ حقوق‌ و فلسفه‌ی‌ اسلامی‌ پرداخت‌ و به‌ اخذ درجه‌ی‌ فوق‌ لیسانس‌ در هر دو رشته‌ نائل‌ شدند،ایشان در سال 1995از دامشگاه لوون بروکسل مدرک دکتری دریافت و از معدود روحانیونی هستند که پیش از سی سالگی به درجه اجتهاد رسیده اند.

استاد محقق داماد در کنار امر تدریس و تالیف دارای سوابق مدیریتی و اجرایی بوده و هستند که خلاصه ی این سوابق عبارت است از:

 خلاصه ای از سوابق علمی- اجرایی دکتر محقق داماد                                              
عضو شورای‌ علمی‌ مرکز دایره‌المعارف‌ بزرگ‌ اسلامی از ۱۳۶۳ تاکنون                               
استاد و رئیس‌ گروه‌ حقوق‌ دانشگاه شهید بهشتی: ۱۳۶۵
رئیس‌ گروه‌ علوم‌ و معارف‌ اسلامی فرهنگستان‌ علوم‌ ایران‌: ۱۳۷۰
عضو هیئت‌ داوران‌ خبرگان‌ بدون‌ مدرک‌
سردبیر فصلنامۀ فرهنگستان‌ علوم‌

دکتر محقق داماد را می توان نمونه ی عینی اندیشمند حوزه و دانشگاه دانست،بدون تردید در بحث فقه پویا و تطبیق احکام شرعیه بر مسائل امروز جامعه ،  توانایی علمی و اندیشه ورزی جناب استاد محقق داماد از ایشان شخصیتی منحصر به فرد ساخته است.بررسی تالیفات،مقالات و سخنرانی های  ایشان در یک دهه ی گذشته موید علم و اندیشه ی به روز ایشان در مواجه با مسائل حقوقی-اجتماعی است که حیف است در عرصه قاضی القضات از این شخصیت مجبوب جامعه حقوقی بهره مند نشد.بدون تردید دیدگاه جناب استاد موجب برکات فراوانی در عرصه قضا و حقوق خواهد بود از جمله نزدیکی دو بال فرشته عدالت در پروازی مطمئن بر آسمان دادگستری.نگاه و نظر خاص دکتر محقق داماد به نهاد وکالت و امر قضا می تواند نوید بخش تحقق عدالت قضایی-اجتماعی بوده، مسیر حصول به اهداف تعریف شده در سند امنیت قضایی با دیدگاه خاص ایشان در تعریف و تعبیر عدالت  هموار خواهد شد .
منبع: خبر انلاین برچسب ها: درخواست ، ناطقان ، رهبرانقلاب ، محقق ، حقوقدان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درخواست ناطقان رهبرانقلاب محقق حقوقدان دکتر محقق داماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۲۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین نکوداشت و قدردانی ۶۰ سال تلاش‌های خستگی‌ناپذیر علمی و اجرایی استاد دکتر سید محمد بلورچیان مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی با حضور دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در مرکز همایش‌های حکمت این پژوهشگاه برگزار شد.

محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم در آئین نکوداشت و قدردانی ۶۰ سال تلاش‌های خستگی‌ناپذیر علمی و اجرایی استاد دکتر سید محمد بلورچیان مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی در مرکز همایش‌های حکمت این پژوهشگاه، اظهار کرد:‌ بیش از دو دهه است دکتر بلورچیان را می‌شناسم، بیشتر ارتباطمان در فرهنگستان علوم بوده است. انصافا از روزی که با ایشان آشنا شدم هر روز یک نکته از ایشان یاد گرفتم، تاسیس این پژوهشگاه و مجموعه‌ای پژوهشی در تبریز، علاقه به ساخت و ساز در موضوعات دانشگاهی، نشان می‌دهد که ویژگی اصلی ایشان پشتکار است ایشان مشهور گمنام است و توانمندی‌هایش ناشناخته است.

وی ادامه داد:‌ در جلسات مجمع فرهنگستان شاید تنها کسی که بعدا مصوبات را پیگیری می‌کند دکتر بلورچیان با روحیه انسانی و حسن خلق است. پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی هم به همین دلیل ساخته شده است.

رییس فرهنگستان علوم بیان کرد: اواخر دهه ۸۰ پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی شکل گرفت، دکتر بلورچیان از بخش به بخش پژوهشگاه و درباره جزییات همواره توضیح می داد و آدمهای فرهیخته و توانمند را پیدا می‌کرد و به پژوهشگاه می‌آورد.

مخبر دزفولی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در فرهنگستان دنبال می‌کنیم این است که باید روشی پیدا شود تا توانمندی دانشی برای شکل‌گیری ایران قوی به کار گرفته شود. یعنی علاوه بر اینکه نگاه ویژه به کاربرد علوم داریم، حرکت در مرزهای دانش را مدنظر خواهیم داشت. دکتر بلورچیان این مسائل را پیگیری می‌کردند، در عین حال ظرفیت و توانمندی ایشان در تاسیس، استمرار و تربیت باید مورد توجه باشد چراکه وی به عنوان معلم و مربی و تربیت کننده است و باید به عنوان الگوی برجسته معرفی شود.

وی افزود: شاید یکی از کارهای فرهنگستان‌ها معرفی درست ذخیره و گنجیه دانشی کشور است که از جمله آنها دکتر بلورچیان است.

رییس فرهنگستان علوم با تاکید بر موضوع علوم پایه بیان کرد: گاهی عجله و شتاب‌زدگی در رسیدگی به موضوعاتی داریم که موجب عقب‌ماندگی در حوزه علوم پایه شده است، اروپا، آمریکا و چین سرمایه گذاری ویژه در حوزه علوم پایه دارند، ما هم باید برای علوم پایه سرمایه‌گذاری ویژ ه ای داشته باشیم.

مخبردزفولی عنوان کرد: فناوری‌ها از دل مطالعات علوم پایه به دست می‌آید. گاهی چون دوراندیشی نمی‌کنیم سرمایه‌گذاری علوم پایه را مناسب نمی‌دانیم و فکر می‌کنیم باید سرمایه‌گذاری زودبازده داشته باشیم. اما باید بدانیم دستیابی به رده‌های بالای علمی، بدون داشتن علوم پایه قوی و دانشمندان قوی امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: مهندسی، پزشکی و علوم کاربردی بسیار مهم است اما عقبه همگی علوم پایه است ما به این موضوع کم توجهی می‌کنیم. خوشبختانه وزیر علوم اهل علوم پایه است و به این موضوع توجه ویژه دارد، فرهنگستان علوم نیز در این زمینه برنامه‌ریزی می‌کند. یکی از وظایف ما در آینده این است که باید مشخص کنیم برای رسیدن به قله‌ها و مرجعیت علمی چگونه عمل کنیم. باید هدفمند سرمایه‌گذاری کنیم تا نتیجه گیری مفید بگیریم.

رییس فرهنگستان علوم گفت:‌ فرهنگستان در رویکرد جدید و نگاه به آینده، بخش مهمی از برنامه‌ریزی‌های طولانی مدت و میان مدت را بر مبنای علوم پایه انجام خواهد داد. باید نسبت به علوم پایه در سطح دانشگاه و پیش از دانشگاه حساس باشیم، این موضوع در آموزش و پرورش باید مورد توجه باشد چون در زمینه علوم پایه سرمایه‌گذاری درست صورت نگرفته است به همین دلیل بهره وری پایین بوده است.

کد خبر 6091878

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، استاد نمونه کشوری
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتخاب عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان استاد نمونه کشوری
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • اعضای شورای فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم منصوب شدند
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست