Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@04:57:43 GMT

تحریم‌هایی که به جای فرسایش خود فرسود

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۳۴۵۸

تحریم‌هایی که به جای فرسایش خود فرسود

وقتی از دولت آمریکا و کاخ سفید سخن به میان می آید، بی درنگ واژه «تحریم» نیز از ذهن می گذرد؛ ابزاری که چند دهه از سوی مقامات دولت های مختلف این کشور به شدیدترین شکل علیه ایران به کار گرفته شده اما آنها تا به امروز از دستیابی به اهداف خود ناکام مانده اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» رییس جمهوری کشورمان روز دوشنبه سی ویکم خردادماه در هفتاد وچهارمین افتتاح طرح‌های ملی و در حاشیه افتتاح طرح‌های سازمان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان این که تحریم‌ها بزودی برداشته خواهد شد، گفت: حرفی که مسوولین وزارت دارایی آمریکا سه روز پیش اعلام کردند که ما از فردا آماده ایم که تحریم را روی واکسن کرونا برداریم، یعنی این تروریست‌ها کاملا اعتراف می‌کنند همه چیز را بر روی این مردم بستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام فعالیت‌های بانکی را قفل کردند و حالا بعد از ماه‌ها دولت جدید معتقد است که باید تحریم را کنار بگذارد و بارها هم گفته که طرح تحریم غلط بوده است.

اشاره روحانی به بیانیه روز پنجشنبه ۲۷ خردادماه وزارت خزانه‌داری آمریکا است که دستورالعمل جدیدی در زمینه تحریم‌های اعمال شده علیه ایران، سوریه و ونزوئلا و امکان صدور مجوز برای انجام برخی فعالیت‌ها به منظور مقابله با همه‌گیری کووید-۱۹ در این کشورها صادر کرد.

بر اساس بیانیه‌ای که در وبسایت این وزارتخانه منتشر شده، سه مجوز عمومی در ارتباط با سه کشوری که تحت شدیدترین تحریم‌های ایالات متحده قرار دارند، برای کمک به مبارزه با کرونا صادر شده است. این مجوزها با هدف گسترش معافیت‌های بشردوستانه، استثناها و اختیارات قانونی برای مبادلات و فعالیت‌های مرتبط با تامین واکسن کووید-۱۹، تهیه ماسک، دستگاه‌های کمک تنفسی و مخازن اکسیژن بیمارستانی برای مردم صادر شده‌اند.

آمریکا در حالی برای مبادلات کرونایی ایران معافیت صادر کرده که کشورمان با اتکا به دانش بومی خود به فناوری ساخت واکسن کرونا دست پیدا کرده است.

به تازکی «سعید نمکی» وزیر بهداشت ایران در جلسه ستاد مقابله با کرونا در گلستان، اظهار کرد: روز شنبه (پنجم تیرماه) واکسن اسپوتنیک ایرانی را با حضور سفیر ایران، رونمایی می‌کنیم؛ روز یکشنبه مرحله اول کارآزمایی بالینی واکسن دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله را آغاز می‌کنیم. واکسن رازی فاز اول را طی کرد و در حال اتمام فاز دوم است؛ واکسن سیناژن فاز دوم را طی می‌کند.

وی ادامه داد هم اکنون به پدیده‌ای رسیده ایم که باید تولید واکسن کووید ۱۹ را جشن بگیریم و علاوه بر تأمین نیاز داخلی می‌توانیم از زمستان صادرکننده واکسن هم باشیم.

کاخ سفید در حالی از رفع موانع و تحریم بر اقلام بشردوستانه خبر می دهد که پیشتر حتی در دوره ترامپ نیز بر معافیت کالاهای بشردوستانه چون غذا و دارو از تحریم تاکید می کرد. باوجود شعارهای عوامفریبانه مقامات کاخ سفید اما در عمل، بانک‌ها و دولت‌های بین‌المللی به تحریم‌های آمریکا از انجام تراکنش‌های مالی مربوط به طرف‌های ایرانی حتی برای معاملات مربوط به غذا و دارو خودداری می کنند.

در همین پیوند رییس‌جمهوری تاکید کرد «بعد از زمانی که می‌دانستند درباره ماسک نیاز نداریم و صادرکننده شده‌ایم و فهمیدند در واکسن تولیدکننده هستیم، تازه گفتند فعالیت بانکی برای واکسن آزاد است.» از نگاه ناظران، معافیت صادر شده از سوی وزارت خزانه داری آمریکا مهر تاییدی بر موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تحریم بودن کالاهای بشردوستانه است که طبق قوانین بین‌الملل حتی در شرایط جنگ نیز شامل تحریم نمی‌شود.

بایدن بر خلاف شعارهای انتخاباتی مبنی بر بازگشت به برجام در عمل نشان داده که در صدد بهره‌گیری از فشار حداکثری ترامپ علیه ایران است. تداوم این روند و اصرار کاخ سفید بر ماندگاری تحریم باعث شده که از سرعت مذاکرات هسته ای کاسته شده و پس از سپری شدن ۶ دور از گفت وگوهای فشرده و دشوار در وین، برجام احیا نشود.

در همین پیوند «سیدعباس عراقچی» رییس هیات مذاکره کننده کشورمان در در حین برگزاری ششمین دور از مذاکرات وین درباره اختلافات باقی مانده در مذاکرات گفت که «مشکل اصلی مذاکرات در رویکرد آمریکایی ها است که قادر نیستند اعتیاد مفرط خود به تحریم را کنار بگذارند و هنوز نمی توانند درک کنند که تحریم یک راه حل شکست خورده است.»

اما یک تفاوت اساسی بین تیم ترامپ و بایدن در بهره گیری از تحریم در مواجهه با ایران وجود دارد و آن اینکه برخلاف تیم ترامپ که به ابزار تحریم به عنوان یک هدف می نگریستند، دولت جدید آمریکا همزمان با تحریم درهای دیپلماسی را برای گرفتن امتیاز باز نگهداشته است. حال زمان آن رسیده که بایدن بین حفظ برجام به عنوان دستاورد دولت قبلی دموکرات و دلبستگی به تحریم به عنوان یک سنت آمریکایی یکی را انتخاب کند.

برچسب‌ها برجام تحریم دونالد ترامپ سید عباس عراقچی جو بایدن حسن روحانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام تحریم دونالد ترامپ برجام تحریم دونالد ترامپ سید عباس عراقچی جو بایدن حسن روحانی کاخ سفید تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۳۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد

یک پژوهش جدید از کشف مکانیسم جدیدی خبر داده است که می‌تواند یک معمای دیرینه را درباره فرسایش مداری ستاره‌هایی مانند خورشید حل کند.

این پژوهش نشان می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی ستاره‌ای، نقش مهمی را در از بین بردن جزر و مد گرانشی عامل فروپاشی مداری سیارات فراخورشیدی موسوم به «مشتری داغ» (ot Jupiter) دارند.

مشتری‌های داغ، سیارات گازی و پرجرم مشابه مشتری هستند که به طور غیرعادی نزدیک به ستاره‌های مادر خود می‌چرخند و تنها چند روز طول می‌کشد تا یک مدار را کامل کنند. این نزدیکی، هم سیاره و هم ستاره را در معرض جزر و مد‌های گرانشی قوی قرار می‌دهد که انرژی مداری را منتقل می‌کنند و باعث می‌شوند سیارات طی میلیارد‌ها سال به آرامی به سمت داخل حرکت کنند تا در نهایت به پایان برسند.

نظریه‌های جزر و مدی کنونی نمی‌توانند مشاهدات فروپاشی مداری منظومه «WASP-۱۲b» را به طور کامل توضیح دهند. مدار فرسایش‌یافته این مشتری داغ، آن را چند میلیون سال دیگر به سوی ستاره میزبانش موسوم به «WASP-۱۲» می‌فرستد.

گروه پژوهشی شامل دانشمندانی از «دانشگاه دورام» (Durham University)، «دانشگاه لیدز» (University of Leeds) و «دانشگاه نورث‌وسترن» (Northwestern University) به این نتیجه رسیدند که میدان‌های مغناطیسی قوی در ستاره‌های خاص خورشیدمانند می‌توانند جزر و مد گرانشی مشتری‌های داغ را به طور بسیار موثری از بین ببرند.

جزر و مد گرانشی، امواجی را درون ستاره‌ها ایجاد می‌کند. هنگامی که این امواج با میدان‌های مغناطیسی روبه‌رو می‌شوند، به انواع گوناگونی از امواج مغناطیسی تبدیل می‌گردند که به سمت بیرون حرکت می‌کنند و در نهایت ناپدید می‌شوند.

دکتر «کریگ دوگوید» (Craig Duguid) پژوهشگر دانشگاه دورام و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این مکانیسم جدید، پیامد‌های گسترده‌ای را برای بقای سیاره‌های کوتاه‌مدت به ویژه مشتری‌های داغ دارد. این مکانیسم، یک روزنه جدید را از پژوهش پیرامون جزر و مد باز می‌کند و به راهنمایی ستاره‌شناسان رصدی در یافتن اهداف امیدوارکننده و مشاهده فرسایش مداری می‌پردازد.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که برخی از ستاره‌های نزدیک ممکن است اهداف خوبی برای جستجوی مشتری‌های داغ در مدار‌های در حال فرسایش باشند. اگر ستاره‌های نزدیک پیدا شوند، می‌توانند شواهد بیشتری را درباره چگونگی تأثیرگذاری میدان‌های مغناطیسی بر جزر و مد این جهان‌های بیگانه ارائه کنند. همچنین، این پژوهش می‌تواند نشان دهد که انرژی جزر و مدی پراکنده‌شده در ستاره به کجا می‌رود.

این پژوهش در «The Astrophysical Journal Letters» به چاپ رسید.

منبع: میراث نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • ستون سرکوب
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت