Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دولت با بیان اینکه سیاستگذاری اجتماعی در ایران مغفوف مانده است، گفت: از سیاستگذاری اجتماعی چیزهایی یاد گرفته‌ایم که با واقعیت امروز جامعه تناسبی ندارد.

علی ربیعی در آیین افتتاح مرکز راه نوین(سرای غزل) برای حمایت از زنان آسیب دیده اجتماعی خاطرنشان کرد: هرچه می گذرد به مرور، از احسان و دوشمان را زیر بار دیگران دادن، دور می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع به ساختارهای سیاسی، اجتماعی و آموزشی ما برمی گردد و جامعه مقصر نیست. ما به آدم هایی نیاز داریم که مثل لوکوموتیو کشانه آدم‌های دیگر و غمخوار آنها باشند.

وی با بیان اینکه هر کدام از ما می توانیم وضعیت تعدادی از افراد را تغییر دهیم، گفت: دولت ها به خاطر درگیری های سیاسی-اقتصادی نمی‌توانند تکافوی مسائل اجتماعی را داشته باشند و سیاستگذاری اجتماعی مغفول بزرگ سیاستگذاری های ماست. از سیاستگذاری اجتماعی چیزهایی یاد گرفته ایم که با واقعیت امروز جامعه تناسبی ندارد و دیدگاه های موجود در مجموعه های کلان سیاستگذاری با تغییرات ارزشی و فرهنگی و هنجاری خانواده ها همخوانی ندارد. فقط عکس هایی را از مسائل اجتماعی گرفته اند، بدون اینکه روندها را دیده باشند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: اتکا به نهادهای مدنی و سمن‌ها در سیاستگذاری اجتماعی بسیار مهم است. هزاران سمن داریم اما اینها کافی نیست و نیاز به سمن های تخصصی و محله‌ای داریم که مسائل محلی را به صورت تخصصی رصد و حل کنند.

ربیعی با بیان اینکه نظریه نهادهای میانجی اجتماعی مثل سمن ها برای مدیریت آسیب های اجتماعی را در دولت پیگیری کردیم، گفت: در سال ۱۳۹۳، تنها حدود چهار هزار و ۵۰۰ سمن زیر نظر بهزیستی داشتیم اما این تعداد در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ سمن رسید و مجموع سمن ها به ۲۲ هزار سمن ارتقا پیدا کرد.

دولت موافق نگاه امنیتی به سمن‌ها نیست

وی افزود: یک نگرانی همیشگی ما در دولت، نگاه امنیتی به سازمان های مردم‌نهاد بود و معمولا در مورد سازمان های مردم‌نهاد، سوءتفاهم وجود دارد و متاسفانه در حوزه محیط زیست و جمعیت های مختلف شاهد این موضوع بودیم و دولت موافق نگاه امنیتی نبود. نهادهایی که در حوزه جامعه کار می کنند ممکن است به نوعی حرف دیگر هم داشته باشند و باید اینها تحمل شود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: در حوزه خودکشی، باید پنج، شش تا سمن تخصصی داشته باشیم و در همه حوزه ها مثل اعتیاد هم همین رویه را باید اجرا کنیم زیرا آسیب های اجتماعی نسخه های کشوری ندارند و باید تخصصی و محلی پیگیری شوند. آدم هایی که در سمن ها کار می کنند کشانه غمخوارگی جامعه هستند ما باید با کمک مردم، مشکلات مردم را حل کنیم.

ربیعی با بیان اینکه هیچ جامعه ای بدون زنان توانمند و مبتکر، موفق نمی‌شود و اگر زنان آسیب ببینند به کودکان تسری می دهند و کل جامعه آسیب می‌بیند، گفت: زنان باید در کانون فعالیت ما باشند و از آسیب دیدن آنها پیشگیری کنیم. نباید به زن ها نگاه قهری داشته باشیم. ما نیاز به سیاستگذاری معطوف به جنسیت داریم اما متاسفانه دانش آن را نداریم و بدبینی به مراکز مطالعات در این حوزه مانع از رشد آنها شده است.

وی افزود: خوانشی که از آیات و روایات وجود دارد بیشتر خوانش‌های سیاسی است و برای از میدان به در کردن رقیبان سیاسی به کار می‌رود اما در آیات و روایات ما آمده است که اگر هر کسی یک نفر را احیا کند جامعه ای را زنده کرده است و امروز بیش از همیشه به این آیه نیاز داریم. با کارهای کوچک و ساده می توانیم جامعه را نجات دهیم و یک جنبش اجتماعی بزرگ راه بیاندازیم و حتما لازم نیست پول زیادی داشته باشیم.  با کارهای کوچک می توانیم خیر اجتماعی را گسترش دهیم.

فقر و اعتیاد علت مطلق طلاق نیستند

سخنگوی دولت با اشاره به این موضوع که شیوه مدیریت آسیب‌های اجتماعی با روش های شناخته شده و سنتی امروز همخوانی ندارد، خاطرنشان کرد: اگر طلاق را آسیب اجتماعی فرض کنیم، یک روشی خطی در این مورد وجود داشت که فقر و اعتیاد را عامل طلاق معرفی می کرد اما مطالعات عمیق نشان داد که فقر و اعتیاد رتبه چهارم را هم در میان عوامل طلاق ندارند بلکه تغییرات فرهنگی و عوامل اجتماعی و فقدان آموزش های اجتماعی از عوامل مهمتر این آسیب اجتماعی هستند.

ربیعی گفت: متاسفانه برخی به جای اینکه پدیده هایی مثل کارتن‌خوابی زنان را یک بیماری تلقی کنند آنها را نوعی ناهنجاری لذت جویانه می دیدند، در حالی که این پدیده علت های مختلفی دارد. مطالعات ما در اعتیاد زنان نشان داد که ناامنی روانی و فقدان امنیت اجتماعی و تحت سلطه بودن بدون حمایت‌های قانونی یکی از دلایل اعتیاد زنان است. هرچند فقر هم در موضوع اعتیاد موثر است اما نباید عوامل اجتماعی را نادیده بگیریم.

وی تصریح کرد: وقتی خودباوری فردی کم می‌شود و افراد به خودشان و نظام سیاسی بی اعتماد شده و به سمت آسیب‌های اجتماعی می روند. ایجاد خودباوری در زنان یکی از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

اکبر رجبی مدیرعامل «جمعیت طلوع بی نشان‌ها» در آیین افتتاح مرکز راه نوین(سرای غزل) برای حمایت از زنان آسیب دیده اجتماعی، این مرکز را یازدهمین مرکز تاسیس شده توسط این جمعیت معرفی کرد و از تهیه مکانی برای نگهداری زنان آسیب دیده اجتماعی و ایجاد اشتغال برای آنان در این مراکز خبر داد.

وی تصریح کرد: زنان آسیب دیده در این مرکز آموزش می بینند تا بتوانند با کارهایی مثل خیاطی، گلدوزی و کارهای مشابه صاحب درآمد و زندگی بهتر شوند و به این ترتیب از کارتن خواب شدن آنها جلوگیری می شود.

رجبی از ارایه کار به زنان کارتن خواب بعد از چهل روز جذب در مرکز خبر داد و افزود: بسیاری از زنان بهبودیافته اکنون نه تنها به خود متکی هستند بلکه حامی دیگر زنان آسیب دیده نیز هستند./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سیاستگذاری اجتماعی آسیب های اجتماعی زنان آسیب دیده سخنگوی دولت سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۳۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست

دکتر علی ربیعی با بیان اینکه وقتی هر پدیده‌ای را محدود می‌کنیم و در جایی را می‌بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می‌بینیم اهدافمان محقق نمی‌شود، تداوم سیاست‌ها چیست؟ گفت: هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجش‌ها نشان نمی‌دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می‌کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیت‌ها و اختلال‌ها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه‌های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می‌گیرید! این هم از آن تناقض‌ها است!

به گزارش جماران، دکتر علی ربیعی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در نشست «بررسی تاثیر سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی در رشد و توسعه اقتصادی در فضای فناوری اطلاعات» که از سوی گروه علمی تخصصی اقتصاد رسانه «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات» برگزار شده بود، سخن می‌گفت، با بیان اینکه متاسفانه از روز اولی که اینترنت در کشور ما آمد، دائما به دنبال آسیب شناسی بودیم و بحث‌های اندکی به مساله فرصت‌های نهفته در آن پرداختند، گفت: این نگاه عمدتا ناشی از سطح فردی و بررسی تاثیر آن بر رفتار‌های فردی بوده و از روز اول با نگاه آسیب شناسانه به سمت آن رفتیم و تنها حوزه‌ای که برای ما اهمیت داشته، رفتار‌های فردی بوده است. در واقع با مشاهده رفتار‌هایی که خلاف سنت‌ها و ارزش‌های مالوف ما بوده، نوعی احساس خطر ایجاد شده است.

دوران دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دوران‌های بسیار تلخ فضای مجازی بود

وی با بیان اینکه در سطح بعد باید آیین نامه‌ها و سیاست گذاری‌ها را بررسی کرد، توضیح داد: برای نمونه، قانون مجلس و آیین نامه‌هایی که قوه قضائیه مطرح می‌کند به این مسائل می‌پردازند و دوره دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دوران‌های بسیار تلخ فضای مجازی بود و بیشترین فشار‌ها بر گسترش فضای مجازی در این دوران‌ها سامان گرفته بود.

ربیعی با تاکید بر ضرورت توجه به فلسفه حکمرانی فضای مجازی و حوزه تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطی، گفت: فهم این سطح به ما کمک می‌کند که دریابیم چه اتفاقی در حوزه سیاست گذاری‌ها و همچنین رابطه مردم با فضای مجازی و تکنولوژی اطلاعاتی می‌افتد. درک این سطح به ما برای فهم علل اتفاقات کمک می‌کند. به تعبیری باید بررسی کرد عوامل و عناصر اصلی فلسفه حکمرانی دیجیتال و تکنولوژی‌های ارتباطی، چه عواملی هستند.

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: میان رویکرد‌ها و استراتژی‌های فلسفه ساز حکمرانی کشور، میان استراتژی بقا و توسعه گرفتار شده ایم. این وضعیت کنش‌ها و سیاست‌های ما را تحلیل می‌کند. از دهه ۷۰ این بحث بود که آیا می‌خواهیم خودمان را کماکان بسط دهیم به سطح جهان را قدرت خود را حفظ کنیم، آن زمان جمعبندی شد که ما هم توسعه و هم بقا می‌خواهیم. اما متاسفانه در روندی که طی شد، فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است.

از ساحت تکنولوژی‌های ارتباطی امنیت زدایی کنیم

وی توضیح داد: وقتی فلسفه حکمرانی ما بقا است، تمام تکنولوژی‌ها بر اساس آن سنجیده می‌شود. استارتاپ‌ها را این گونه ارزیابی می‌کنند. نسبت مردم با فضای مجازی، در همین ارتباط سنجیده می‌شود. ما باید این نکته را درک کنیم؛ می‌توانستیم درباره تکنولوژی‌های اطلاعاتی و فضای مجازی بحث اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و امنیتی کنیم، اما استراتژی بقا ما را به سمتی برده است که سیاست‌های امنیتی بر سایر سیاست‌ها در امر فضای مجازی چربیده و این گرفتاری اصلی ما است.

باید از ساحت تکنولوژی‌های ارتباطی امنیت زدایی کنیم. وقتی نگاه و فلسفه این گونه جلو می‌رود، به رغم هر اسمی که بر توسعه می‌گذاریم، تحمل الزامات و نتایجش را نداریم و بنابراین عملا به جایی نمی‌رسیم؛ چرا که فلسفه بقا حاکم است.

ربیعی با بیان اینکه بنیان‌های نظری و فلسفه وجودی حکمرانی ما گسترش پهنای باند اینترنت را بر نمی‌تابد، خاطرنشان کرد: حکمرانی ما می‌گوید پهنای باند را می‌خواهم، اما نه می‌تواند الزامات آن را رعایت کند و نه از نتایجش خوشش می‌آید؛ بنابراین پهنای باند ما عملا دچار مشکل می‌شود. آثار توسعه در فضای مجازی متاثر از این دیدگاه است و با جزمیتی که وجود دارد، شرکت‌های استارتاپی ما تهدید محسوب می‌شوند.

در حالی که اگر همه جهان بگویند هوش مصنوعی، آینده اقتصاد جهان و ثروت جهان تعداد مشاغل ما در خدمات شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است، چون آن نگاه می‌ترسد، استارتاپ به جای اینکه سکو و جهش توسعه و اقتصاد کشور باشد، جهش وابستگی کشور و جهش دیدگاه‌هایی که ارزش‌های نامالوف را دنبال می‌کنند تلقی می‌شود.

جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده

وی با بیان اینکه جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده و در عمل صرفا استراتژی «بقا» را دنبال می‌کند، تاکید کرد: عنصر اصلی تاثیرگذار بر سیاستگذاری این نکته است که ما دائما و ناچارا به فراز و نشیب و کشاکش و آیین نامه‌های مختلف می‌رسیم که متاثر از این عامل در حکمرانی است.

در این نشست که در دفتر روزنامه شرق برگزار شد، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارزیابی از فضای مناسب کار برای کارآفرینی در کشور، اظهارداشت: درباره اینکه چرا شکست خوردیم و کجا‌ها موفق بودند، بحث‌های زیادی می‌شود. در حالی که این مساله بسیار ساده است. از دوره ۷۶ تا ۸۴ را می‌توانیم بررسی کنیم، دوره ۹۲ تا ۹۷ هم بررسی کنیم.

نیازی به تحلیل و واکاوی‌های عمیق نداریم. این دو دوره که در آن سیاست‌ها جامع نگر هستند و روابط بین الملل درست است و جامعه مدنی نفس می‌کشد، درخشان‌ترین دوران اقتصادی همان دوران است. از ۹۴ تا روی کار آمدن ترامپ، شکوفاترین دوران استارتاپی در ایران را داشتیم، شرکت‌های دانش بنیان هم دوران خوبی داشتند.

اما اکنون با بازی با کلمات، بحث دانشگاه‌های «حکمت بنیان» را مطرح می‌کنند و روشن نیست که این شاخص چگونه می‌خواهد سنجیده شود.

با تعابیری مانند دانشگاه «حکمت بنیان»، دل خوش می‌کنند

ربیعی گفت: با این کلمات که فریبایی دارد، دل خوش می‌کنند و تحت پوشش آن‌ها آسوده می‌خوابند و تصور می‌کنند این کلمات برای ما خوشبختی و سعادت می‌آورند!

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: یک تفکر ما را نیازمند توسعه و پذیرفتن نتایج و الزامات آن می‌داند و معتقد است باید برای مدیریت نتایج آن برنامه ریزی درست کرد، اما ما، چون در این حوزه وارد نمی‌شویم، با بخش‌های سنتی وارد چالش نمی‌شویم و چالش ما با بخش‌هایی است که مرتبط با فضای ارتباطی مبتنی بر شبکه‌های اطلاعاتی است.

تعطیلی شنبه توطئه نیست

ربیعی با بیان این اعتقاد که بسیار تاکید کرده ایم که تغییر سبک زندگی که در خیابان می‌بینید، توطئه نیست، بلکه تغییر ارزش‌ها است، تصریح کرد: اینگلهارت هم مطالعه کرده و می‌گوید کل جوامع این تغییرات را دارند. در هر جامعه‌ای به شکلی است. تعطیلی جمعه و شنبه توطئه نیست بعد هم فضای مجازی را محل این توطئه تصور می‌کنند.

آنچه امروز می‌بینیم، نتیجه سیاست‌هایی است که خود ما اعمال کرده ایم

به گفته وی؛ تغییر ارزشی را می‌بینند، اما، چون علت یابی نمی‌توانند بکنند، آن را توطئه می‌دانند. در حالی که بخشی از تغییرات ارزشی، جهانی و طبیعی است. بخشی از آن هم حاکی از سیاست‌های خود ما است. آنچه که امروز می‌بینیم، نتیجه سیاست‌هایی است که خود ما اعمال کرده ایم.

ربیعی با بیان اینکه شرکت‌های استارتاپی زمینه ساز ایجاد نوعی پیوند‌های جهانی هستند که ما نه به الزامات آن تن می‌دهیم و نه نتایجش را می‌پذیریم، اظهارداشت: فضای شرکت‌های استارتاپی در میان ۸۰ میلیون نفر جمعیت تنگ است و فضای جهانی را می‌خواهد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اقتصاد آینده، بدون اقتصاد دیجیتال، ناقص است، توضیح داد: بیشترین میزان اشتغال را ما در آینده در بخش خدمات مبتنی بر تکنولوژی اطلاعاتی داریم. هم ثروت ایجاد می‌کند و هم موتور حرکت سایر بخش‌ها می‌توانند رشد و توسعه یابند و هم میزان اشتغال را رشد می‌دهد و هر گونه کوتاهی در این زمینه رفتاری غیرامنیتی است که در واقع امنیت کشور و اشتغال و ثروت اندوزی کشور را به خطر می‌اندازد.

سخنگوی دولت پیشین ادامه داد: وقتی هر پدیده‌ای را محدود می‌کنیم و در جایی را می‌بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می‌بینیم اهدافمان محقق نمی‌شود، تداوم سیاست‌ها چیست؟ هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجش‌ها نشان نمی‌دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می‌کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیت‌ها و اختلال‌ها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه‌های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می‌گیرید! این هم از آن تناقض‌ها است!

دیگر خبرها

  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • پرورش شتر؛ ظرفیت مغفول مانده در داورزن است
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است