Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - یک کارشناس اقتصادی معتقد است، مهمترین اولویت رئیس جمهور، رسیدگی به وضعیت معیشت مردم در اولین روزکاری است.
به گزارش خبرگزاری آریا ، امین دلیری کارشناس اقتصادی با بیان اینکه،‌ صحنه رقابت انتخاباتی با پیروزی یکی از رقبای شاخص پایان گرفت‌،گفت: پیروزی آیت الله رئیسی ازبین چهار نامزد انتخابات ریاست جمهوری با کسب اکثریت قاطع آراء رئیس جمهوری اسلامی ایران انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن تبریک به همه اقشار مردم شریف ایران، چه آنهایی که به ایشان رأی دادند و چه آنهایی که به دیگر نامزدهای منتخب خود رأی دادند و چه آنهایی که به هردلیل در پای صندوق های رأی حاضر نشدند، باید بر فرمایش رهبر عزیز تأکید نمایم که پیروزبزرگ انتخابات، مردم شریف ایران هستند.
وی افزود، این پیروزی را که در شرایط اشاعه ویروس کرونایی که حتی در برخی از کشورهای اروپایی، حدود 20 درصد در مشارکت مردم تأثیر گذاشته، این پیروزی بزرگ در انتخابات را به همگان تبریک عرض می نماییم. هرگز انتظار نداریم بیگانگان آستین بالا بزنند، مشکلات و چالشهای اقتصادی کشوررا که بسیاری از آنها ریشه درنحوه مدیریت داخلی و بسیاری دیگر نیز به عوامل متعدد بیرونی مرتبط بوده، حل نمایند.
به گفته این مدرس دانشگاه، چون بسیاری از معضلات اقتصادی که ریشه در عوامل خارجی دارد، زائده دشمنی بی حد وحصر آمریکا و کشورهای متحد او در اعمال فشارهای حد اکثری اقتصادی به ایران بوده و هرگز در گشایش اقتصادی و معیشتی مردم آستین بالا نخواهند زد. حتی این اقدامات ایذائی سبب گردید تا مسؤلان کشور درتصمیم گیریها درحالت انفعال قرارگیرند وبعضاً در تصمیمات مدیریتی خود برای مقابله با خنثی کردن تحریمها، تصمیمات اشتباه اتخاذ کنند.
وی افزود، نظیر تصمیمات مربوط به فروش بی رویه سکه واختصاص ارز 4200تومانی به خیل عظیمی از متقاضیان ارزی و سر انجام افزایش 200 درصدی قیمت بنزین و افزایش نرخ برابری ارز تا مرز سی هزار تومان موجب شد تا بهای کالا و خدمات ضروری مردم و نیز قیمت تمام شده محصولات داخلی سیر افزایش داشته و هر چند روز یکبار تغییرات قیمتی را تجربه کند. خطر قرار گرفتن در این شرایط قبلاً به مسؤلان گوشزد شده بود. نتیجه این تحولات به بدتر شدن وضعیت معیشتی مردم منتهی گردید و توانست به عامه مردم فشار مضاعف تحمیل نماید.
لذا در این دوران پرمشقت، تصمیمات شتابزده مدیریتی اقتصادی بیشتر اثر معکوس داد. بنا براین رئیس جمهور منتخب مردم در برابر ابر چالش‌هایی نظیر نرخ تورم بالا، حجم بالای نقدینگی، کسری بودجه سنگین، نرخ بالای بیکاری به ویژه نرخ بالای بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی وکاهش شدید سرمایه گذاری دربخش تولید و راه اندازی ظرفیتهای خالی واحدهای تولیدی و کاهش تضییقات و آلام ناشی از سختتی معیشت مردم و دیگر مشکلات اقتصادی و مالی کشور که قبلاً به آنها اشاره داشته ایم، روبرو است. 
دلیری ضمن اشاره به سختی و مشکلات کاری رئیس جمهور محترم و دولت منتخب ایشان، گفت: انتظار می رود همه نیروهای تأثیر گذار ملی و مذهبی با هر گرایش سیاسی اگر به کشور و مردم ایران گوشه چشمی از علاقه و مهر و به سرنوشت و به آینده روشن ایران عزیز دارند باید به رئیس جمهور منتخب کمک کنند. ایشان که اعلام کرده اند یک رئیس جمهور فراجناحی هستند و در انتخاب کابینه خود به صورت فراجناحی عمل خواهند کرد. همانطور که در کسوت رئیس قوه قضائیه چنین کردند.
اما همانطور که قبلاً نیز تأکید شد مهمترین اولویت رئیس جمهور، رسیدگی به وضعیت معیشت مردم در اولین روزکاری است. کارسختی نیست چون نیاز به منابع مالی زیادی نیست و با اصلاح نظام توزیع اینکار عملی است. فقط باید کالاهای اساسی و ضروری مردم که با تخصیص ارز 4200 تومانی وارد کشور میشود با احتساب هزینه های واردات و سود عمده و خرده فروشی با روشهای مناسب توزیع به دست مصرف کننده واقعی برسد. این کارشناس اقتصادی گفت: ابزارهای لازم با توجه به طراحی سامانه‌های هوشمند وجود دارد. فقط همت، جدیت و اراده در عمل و اجرا مسؤلین ذیربط را می طلبد. تا مردم تغییر و تحول را در معیشت خود حس کنند. این اولین اقدام مهمی است که اعتماد را به 70 درصد جامعه که منتظر چنین روزی هستند، برمی‌گرداند. آنوقت رئیس جمهور منتخب با جلب اعتماد عمومی بهتر می‌تواند برنامه‌های اصلاحی خودرا بدون موانع اجرا نماید.
دومین اولویت کاری رئیس جمهور منتخب راه اندازی واحدهای تولیدی تعطیل یا واحدهایی که با ظرفیتهای پایین مشغول کارهستند. باید در اسرع وقت موانع درسر راه آنها برداشته شود. در گام بعدی ضوابط دست و پاگیر و مزاحم و قوانین و مقررات زائد درسر راه سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش تولیدات اعم از صنعت، کشاورزی و دامی کشور سریعاً باید برداشته شده یا در حالت تعلیق در آید. غیر از رعایت مقررات زیست محیطی که دولت باید روی این موضوع نظارت داشته باشد، در بقیه موارد سرمایه گذار بخش خصوصی با محاسبه هزینه و فایده پروژه تولیدی خودبهتر می‌تواند تصمیم گیری نماید.
وی افزود، فقط اگر دولت بخواهد سرمایه گذاریهای بخش خصوصی را به سوی تولید ات اساسی و ضروری هدایت نماید باید با ایجاد انگیزها و مشوقهای مالی و تسهیلات مالیاتی و بیمه ای و انجام آماده سازی زیر ساخت های نظیر آب، برق، گاز و وسایل ارتباطی در دستور کار خود قرار دهد و سرمایه گذاری بخش خصوصی را به این سمت سوق دهد. ایجاد شهرکهای صنعتی نمونه ای ازاقدامات انجام گرفته درخصوص آماده سازی زیر ساخت ها از سوی دولت است.
همزمان با اجرای برنامه های اصلاحی در جهت مهار نرخ تورم و رشد نقدینگی و کسری بودجه از طریق کاهش هزینه های جاری با اصلاح نظام اداری کشور، ومنطقی کردن روند رشد بازار سرمایه نسبت به واکنش به تغییرات متغییر های اقتصادی که به موازات بازار سرمایه دارای نوسانات فصلی یا دستوری هستند باید واکنش آن را در بازار ارز، طلا و ارز مورد توجه قرار داد.
دیگر برنامه های اصلاحی دولت در زمینه مبادلات تجاری باید براساس برنامه های اقتصادی دولت باشد. صادرات محصولات داخلی که دارای بازارهای دائمی درخارج از کشور بوده، باید مورد حمایت دولت قرار گیرد یا واردات کالا باید در قالب تنظیم تعرفه های ترجیحی برای کالاهای اساسی، ضروری ومواد اولیه، کالاهای واسطه ای و سرمایه ای قرارگیرد.
به گفته دلیری، کالاهای غیر ضرور ولوکس نیز فقط به منظورکسب درآمدهای زایی دولت و از لحاظ جلوگیری از قاچاق این نوع کالاها مورد توجه برنامه های دولت باشد . ضمن اینکه سعی رئیس جمهور باید موانع ایجاد شده در سرراه کالاهای صادراتی و انتقال ارز حاصل از صادرات را با ایجاد تعامل سازنده درمناسبات بین المللی و افزایش مراودات تجاری باکشرهای دوست را برداشته و تسهیل نماید. از اولویت بسیار مهم رئیس جمهور مبارزه ریشه ای با فساد، رانت خواری و زد و بند های فساد آلود در روابط نا سالم اقتصادی است. رئیس جمهور منتخب مأموریت بزرگی درراه مبارزه با فساد و ویژه خواری دارد باید به خستگی ناپذیر جهت خشکاندن این پدیده مذموم ادامه دهد.
موضوعات اشاره شده هم انجامش سخت است اگر برنامه تعریف شده روشنی برای انجام آنها نداشته باشیم و هم آسان است اگر گام به گام مراحل اصلاح و جراحی اقتصاد را به دست افراد متخصص مجرب بدون هیاهو و شتابزدگی بسپاریم و یک تیم اقتتصادی هماهنگ این مأموریت خطیر و مهم را برعهده گیرد ورئیس جمهور با رصد برنامه های در دست اجرا با ایجاد سامانه های هوشمند نظارت عالی متمرکز، هدایت دولت را با یک نظارت راهبردی و عالی توسط سامانه های هوشمند دنبال نماید. در مقطع حساس زمانی، دیگر فرصت آزمون وخطا نیست. باید نسبت به موضوعات هر اقدامی آگاه بود و بعد بتوان از عهده اجرای آن برآمد. در خاتمه برای رئیس جمهورمحترم منتخب مردم آرزوی موفقیت از در ایزد منان مسألت داریم.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رئیس جمهور منتخب بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۳۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا

محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در گفت وگویی با اشاره به‌دستاورد‌های سفر رئیس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا تصریح کرد: سفر آیت الله رئیسی به سریلانکا و پاکستان در چهارچوب سیاست خارجی دولت و بر مفهوم همسایگی و همگرایی صورت گرفت.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور سفر آیت الله رئیسی به پاکستان را از منظر ارزش راهبردی سفر و دستاورد‌های ملموس آن حائز اهمیت عنوان کرد.

به گفته وی در این سفر در حوزه‌های کشاورزی، انرژی، تجارت و ترانزیت بین‌الملل توافقات اساسی انجام گرفته بدین معنا که دولت در نظر دارد در بحث کشاورزی کالا‌های اساسی مورد نظر خود را از کشور‌های دوست و همسایه وارد کند.

جمشیدی خاطر نشان کرد: پاکستان در حوزه گوشت، ذرت و کنجاله ظرفیت خوبی دارد و توافقات خوبی در این حوزه به دست آمده و قطعاً اثر ملموسی در تامین کالا‌های اساسی کشور و بهبود وضعیت معیشت جامعه خواهد داشت.

معاون سیاسی دفتر رییس جمهور تشریح کرد: در حوزه انرژی خط لوله صلح در مذاکرات خصوصی و گفتگو‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که طرف مقابل باید به تعهدات خود در این حوزه عمل نماید و این حقی است که متعلق به جمهوری اسلامی ایران است پاکستان پذیرفت که تعهدات خود در رابطه با خط لوله صلح را به صورت کامل اجرایی کند و این علی رغم فشار‌هایی است که از طرف آمریکا به این کشور وارد می‌شود.

جمشیدی یکی از مهمترین اهداف دولت سیزدهم را کاهش میزان تجارت غیر رسمی و تبدیل آن به تجارت رسمی دانست و گفت: این فواید بسیاری برای دو طرف و دو کشور دارد. توافق‌نامه‌های تجارت آزاد و کاهش هزینه‌های گمرکی و ایجاد مناطق آزاد تجاری در نزدیکی مرز از دیگر برنامه‌های این سفر بود.

به گفته معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تجارت بین ایران و پاکستان که در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار است و قرار است در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

جمشیدی با تاکید بر اینکه در حوزه ترانزیت پاکستان علاقه بسیاری برای پیوستن به کریدور شمال جنوب دارد، بیان کرد: حضرت آقا فرمودند که امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است افزایش تولید از طریق افزایش صادرات محقق می‌شود و این بدون یافتن بازار‌های جدید تجاری امکان‌پذیر نیست.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور هدف سفر آیت الله رئیسی به کشور‌های مختلف را بازاریابی جدید و تلاش برای افزایش صادرات کشور توصیف کرد وگفت: در دولت سیزدهم تلاش می‌کنیم که پارادایم جدیدی از قدرت اقتصادی کشور ارائه شود بدین معنا که جمهوری اسلامی کشوری نیست که محدود به خام‌فروشی باشد بلکه به دنبال صادرات کالا‌های دارای ارزش افزوده و فناورانه است.

وی بیان کرد: در حوزه سیاسی امنیتی هم مذاکرات بسیار مهمی انجام شد با مقامات مسئول پاکستان مذاکرات صریح، شفاف و سازنده‌ای داشتیم.

جمشیدی خاطر نشان کرد: عمده مسئله‌ای که مطرح شد و به توافق رسیدیم این بود که هماهنگی‌ها در حوزه دفاعی و امنیتی افزایش یابد و توافق در این زمینه صورت گرفت تا در حوزه‌های امنیتی از جمله مبارزه با تروریسم هماهنگی بیشتری داشته باشیم.

معاون سیاسی دفتر رییس جمهور با اشاره به رایزنی‌های فرهنگی در این سفر، تاکید کرد: بحث دیگر، حوزه فرهنگی است که آن هم اهمیت ویژه‌ای دارد پاکستان یک عقبه فرهنگی برای ایران محسوب می‌شود نفوذ زبان فارسی در آنجا بسیار زیاد است.

جمشیدی بیان کرد: اقبال لاهوری با چند هزار بیت شعر به زبان فارسی از محبوبیت بالایی در این کشور برخوردار است. اگر چند صد سال قبل مقامات ایران و پاکستان همدیگر را می‌دیدند و انگلیس نبود، به زبان فارسی مذاکره می‌کردند؛ با این ظرفیت جای پای ما در فرهنگ پاکستان وجود دارد.

به گفته وی سفر رئیس‌جمهور به شهر‌های لاهور و کراچی نشان دهنده عمق استراتژیک روابط ایران و پاکستان است.

جمشیدی خاطر نشان کرد: این سفر در شرایط خاصی بعد از ضربه تاریخی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی انجام شد که استقبال گسترده دانشگاهیان و جامعه پاکستان را در پی داشت آمریکا نسبت به این سفر موضع گرفت و اساسا از تحرکات جمهوری اسلامی در موضوعات منطقه‌ای و بین لمللی نگران است.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: جالب اینکه سپاه صحابه از گروه‌های تروریستی فعال در پاکستان هم از سفر رئیس جمهور به این کشور ابراز نگرانی کرده بودند که چرا اینقدر ایران نفوذ دارد همگرایی آمریکا و سپاه صحابه معنی خاصی دارد.

جمشیدی در پایان تاکید کرد: سریلانکا یک کشور راهبردی است، در روابط مان به کوچکی و بزرگی کشور‌ها توجه نمی‌کنیم به همه کشور‌ها توجه می‌کنیم. سریلانکا در ترانزیت دریایی جایگاه ویژه‌ای دارد و ایران حتی در قبل از انقلاب هم به این کشور توجه خاص داشته است. به دنبال این هستیم که تجارت و توسعه روابط اقتصادی را با این کشور دنبال کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • دولت سیزدهم برای مناطق جنوبی تهران چه برنامه هایی دارد؟ | نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • کاهش نرخ بیکاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست