Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@03:18:18 GMT

راهکارهایی برای جلوگیری از منفی‌بافی

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۵۸۳۰

راهکارهایی برای جلوگیری از منفی‌بافی

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از addicted to success، همه‌ی ما روز‌های خوب و حتی بدی را می‌گذرانیم، اما همچنان سرمان را بالا نگه می‌داریم. زندگی درباره‌ی تجربه‌ی اتفاقات مختلف و ساختن خاطره است. تغییرات پیوسته و تجارب جدید سبب رشد ما می‌شوند. با این حال، گاهی اوقات هنگامی که با سختی‌ها روبرو می‌شویم، گذر کردن از آن‌ها برایمان سخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی که احساس کم آوردن داریم و بیش از حد فکر می‌کنیم نیز همین اتفاق برایمان می‌افتد. اکثر ما این حس را در جایی از زندگیمان تجربه کردیم. شما در حال جدل با یک ضربه‌ی روحی هستید و باعث می‌شود درمورد خیلی از چیز‌ها بیش از حد فکر کنید. چگونه یک مانع منجر به بهم ریختگی بزرگی در احساسات می‌شود؟

لحظه‌ای آرام هستید و در لحظه‌ی بعد نمی‌توانید ترس و اضراب خود را کنترل کنید. این اتفاق هنگامی که احساسات منفی در شما ظهور می‌کند، می‌افتد. چگونه می‌توانید جلوی این اتفاق را بگیرید؟ در قسمت پایین چند روش آمده است.

۱- افکار و احسساتتان را شناسایی کنید
اولین کاری که هنگام فکر کردن زیاد لازم است انجام دهید این است که یک استراحت به خود دهید. یک نفس عمیق بکشید و تمام احساساتی را که در آن لحظه دارید، شناسایی کنید. چه افکاری در سرتان می‌آید؟ نگران چه چیز هستید؟ چه کاری می‌توانید برای آن انجام دهید؟

هنگامی که دربرابر چیز‌های کوچک مضطرب می‌شویم، احساسات منفی در ما بروز می‌کند. این احساسات به قدری شدید هستند که فرد احساس می‌کند دیگر خوب نمی‌شود. بنابراین، فکر خوبی است که تمام نشانه‌های فیزیکی و ذهنی خود را تشخیص دهید.

همچنین می‌توانید نوشتن آن‌ها و بلند خواندن را تمرین کنید. اگر احساس اضطراب و استرس می‌کنید، احساسی را که بدنتان دارد، بنویسید. خیلی وقت‌ها، مغز ما را فریب می‌دهد که هرگز اوضاع درست نمی‌شود.

وقتی ضربه‌ی روحی می‌خوریم، بدترین اتفاقات ممکن را تصور می‌کنیم و این منجر به چرخه‌ای نابود کننده می‌شود. خوب است به خود یادآوری کنید که اشتباه کردید، اما بدین معنا نیست که قرار است دوباره آن اشتباه را تکرار کنید.

۲- ذهن آگاهی را تمرین کنید
بسیاری اوقات، هنگامی که درحال جدل با چیز آزار دهنده‌ای هستیم، ناراحت می‌شویم و شروع به منفی بافی می‌کنیم، زیرا در این زمان برای بعضی از ما غیرممکن است تا به اتفاقات خوب زندگیمان نگاه کنیم. با یک مشکل روبرو می‌شویم و فکر می‌کنیم که زندگی قرار است همیشه همینطور باشد.

برای مثال در دانشگاهی که همیشه آرزویش را داشتید قبول نمی‌شوید و فکر می‌کنید از این به بعد در همه چیز رد می‌شوید. در طول این لحظات، مهم است که متوجه زمان حال باشید. به خودتان تمام مشکلاتی را که قبلا داشتید یادآوری کنید و ایمان داشته باشید از این نیز عبور خواهید کرد.

۳- حواس خود را از آن پرت کنید
بسیاری از اوقات، هنگامی که یک احساس بد را تجربه می‌کنیم روی ما اثرات شدید فیزیکی می‌گذارد. ممکن است دچار مشکل تنفسی، کاهش فشارخون و اضطراب شویم. وقتی این اتفاق می‌اقتد، رها شدن از آن سخت است؛ بنابراین می‌توانید عاملی را برای حواس‌پرتی پیدا کنید.

تنها راه برای توقف ذهنتان دربرابر تصور بدترین اتفاقات ممکن و نگران همه چیز بودن، این است که زنجیره و مسیر تفکراتتان را قطع کنید. بزرگ شدن و ادامه دار شدن تفکرات منفی به دلیل گیر کردن داخل چرخه‌ی آن است. با این حال، اگر یک سرگرمی یا چیزی که حواستان را پرت می‌کند پیدا کنید، این چرخه متوقف خواهد شد. این کار می‌تواند مغزتان را فریب دهد و تمرکزتان را روی چیز دیگری بگذارد.

۴- تمام عوامل محرک خود را یادداشت کنید
هنگامی که احساس اضطراب می‌کنیم یا احساس بدی داریم، اکثر اوقات دلیلش وجود محرک‌ها است. همه‌ی ما ضربه‌ی روحی را تجربه می‌کنیم، زیرا بخشی از زندگیمان است، اما گاهی اوقات زمانی که فکر می‌کنیم از آن عبور کرده ایم، هنوز می‌توانیم با محرک‌های تصادفی آن همراه باشیم.

برای مثال: در گذشته هنگام بازی، دچار آسیب فیزیکی شده اید. شاید فکر کنید از آن عبور کردید، اما دفعه‌ی بعد که خود را در آن موقعیت قرار می‌دهید، می‌توانید شروع به بازی کنید، اما مغزتان احساس ترس از آسیب مجدد دارد. محرک این‌گونه کار می‌کند و باعث اضطراب شما می‌شود.

۵- به خودتان یادآوری کنید که این جریان موقتی است
آیا تا به حال سوار وسیله‌ای ترسناک شده‌اید و مدام فکر کنید که هرگز به پایان نخواهد رسید؟ این همانند احساسی است فکر می‌کنید اوضاع هرگز بهتر نخواهد شد. ما با مشکلی روبرو هستیم و این باعث می‌شود که باور کنیم در آینده همیشه مشکل را خواهیم داشت.

اگر می‌خواهید خود را از این مسئله بیرون بیاورید، می‌توانید به خود یادآوری کنید که آنچه احساس می‌کنید موقتی است. این کار کمک می‌کند تا یک سیستم پشتیبانی در قالب دوستان و خانواده خود داشته باشید که شما را یاری می‌کنند تا ادامه دهید. شما همیشه این‌گونه نخواهید ماند.

برای اینکه نگذاریم احساسات ما کنترل شود، یک قدرت عاطفی و سخت کوشی نیاز است. ما با مشکلاتی روبرو می‌شویم و گاهی اوقات خوشی را تجربه می‌کنیم، اما هیچ یک از آن‌ها برای همیشه دوام ندارند. فقط به این دلیل که یک چیز طبق خواسته ما پیش نرود، به این معنی نیست که هیچ وقت هیچ چیز آن‌طور که می‌خواهیم نمی‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: منفی بافی روانشناسی یادآوری کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۵۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معجزه حقیقت دارد و زندگی می‌تواند با نیایش و سپاسگزاری، بسیار بهتر از چیزی باشد که در کودکی تصور می‌کردیم. «راندا برن» جزو ۱۰۰ چهره تاثیرگذار برگزیده از سوی مجله تایم در سال ۲۰۰۷ در کتاب «معجزه شکرگزاری» به تشریح اهمیت قدرشناسی در زندگی انسان می‌پردازد و با تمرین‌های آرامش‌بخش کمک می‌کند تا توانایی را در افراد تقویت و معجزه را در زندگی‌شان تزریق کند.

ما انسان‌ها در سرتاسر زندگی با سختی‌ها امتحان می‌شویم، حتی گاهی ممکن است فکر کنیم هرگز دوباره روی پای خود نخواهیم ایستاد. در کتاب «معجزه شکرگزاری» می‌آموزیم که همیشه سپاسگزار بودن را به خود یادآوری و برای آنچه در مسیرمان قرار گرفته، قدردان باشیم. بنابراین، این کتاب راز زندگی را در شکرگزاری می‌بیند و معتقد است تکرار این کار می‌تواند کلید رضایت‌ خاطر درونی و بهبود کیفیت روابط و زندگی‌ افراد نیز باشد.

راندا برن در کتاب معجزه شکرگزاری قصد دارد به افراد نشان دهد که تاثیر سپاسگزاری به‌ عنوان یک عادت هر روزه به شمار می‌آید، زیرا انسان معمولا در گیرودار روزمرگی، ناخودآگاه زیبایی‌های زندگی را نمی‌بیند. برن با مجموعه‌ای از تمرین‌ها و طی یک دوره ۲۸ روزه به افراد کمک می‌کند تا قدرشناسی را به عادت تبدیل کنند و نتایج اعجاب‌آور آن را در طولانی ‌مدت نظاره‌گر باشند.

در بخشی از کتاب معجزه شکرگزاری آمده است «زمانی که سپاسگزار و قدردان نعمت‌هایی باشید که هرچقدر هم کوچک باشند، خواهید دید که فورا افزایش خواهند یافت. اگر برای پولی که هر چند اندک باشد سپاسگزاری کنید، خواهید دید که به طرز بسیار جادویی دارایی‌تان افزایش خواهد یافت. اگر از رابطه‌ای که دارید سپاسگزار باشید، حتی اگر آن‌قدرها هم کامل و بی‌عیب نباشد، می‌بینید که به ‌طور معجزه‌آسایی بهتر و کامل‌تر خواهد شد.

اگر از شغلی که دارید سپاسگزار باشید، حتی اگر در نظرتان اصلا رویایی به نظر نمی‌رسد، خیلی زود تغییراتی در روند کاری‌تان ایجاد خواهد شد به گونه‌ای که بیشتر از آن لذت ببرید و از انواع فرصت‌های کاری در خصوص کارتان متعجب خواهید شد.

نکته مهم این است که اگر نعمت‌ها و داشته‌های‌مان را شمارش نکنیم، در حقیقت در دام شمارش ناخواسته نداشته‌ها و موارد منفی گرفتار می‌شویم و در مورد هرآنچه که نداریم صحبت خواهیم کرد. زمانی که دیگران را نقد می‌کنیم و آن‌ها را مقصر می‌دانیم، زمانی که در ترافیک گیر کرده و از عالم و آدم شکایت می‌کنیم، زمانی که منتظر رسیدن نوبت‌مان هستیم، تاخیرها، کارهای اداری وقت‌گیر، نداشتن پول کافی یا بدی آب‌وهوا، ناخواسته تمام این موارد منفی را شمارش خواهیم کرد.

زمانی هم که موارد منفی را شمارش کنیم آن‌ها به جای نکات مثبت و نعمت‌ها افزایش خواهند یافت و از همه مهمتر با شمارش هر مورد منفی و گله و شکایت، نعمت‌هایی که در مسیر راهمان قرار دارند را هم از بین می‌بریم. در واقع من هر دو را امتحان کرده‌ام، هم شمردن نعمت‌ها و هم موارد منفی و می‌توانم اطمینان دهم که شمردن نعمت‌ها تنها راه فراوانی در زندگی‌تان است».

جملات برگزیده‌ای در این کتاب آمده است که شامل «هرکسی که قدردانی نکند، تمام آنچه که به او ارزانی شده‌ نیز گرفته خواهند شد» و «این یک واقعیت ساده است، وقتی که سپاسگزار و قدردان نیستید نمی‌توانید به اندازه کافی دریافت کنید و در واقع جادو را از ادامه زندگی‌تان حذف نموده‌اید. زمانی که سپاسگزار نیستید، جلوی جریان سلامتی بهتر، روابط بهتر، شادی بیشتر، پول بیشتر و پیشرفت کاری و شغل مناسب را برای خودتان می‌گیرید» می‌شود.

«بامدادان، هنگامی‌که از خواب برمی‌خیزید، برای دیدن روشنایی صبح سپاسگزاری کنید، برای غذا و شادی زندگی‌تان سپاسگزار باشید، اگر هیچ علتی برای سپاسگزاری نمی‌یابید، پس مشکلی در خود شما وجود دارد».

راندا برن نویسنده و تهیه‌کننده استرالیایی را پیش‌تر به‌ خاطر کتاب «راز» ستوده‌اند. کتابی که تا بهار سال ۲۰۰۷ بالغ ‌بر ۴ میلیون نسخه فروش داشت و با چنان اقبالی مواجه شد که فیلمی به همین نام نیز در ارتباط با آن ساخته شد. تاکنون بیش از ۲ میلیون نسخه از فیلم «راز» به فروش رسیده است. راندا برن از تهیه‌کنندگان تلویزیون استرالیاست که در سال ۲۰۰۷، جزو ۱۰۰ چهره برجسته موثر در جهان از نظر مجله تایم نیز شناخته شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکارهایی برای عقب انداختن یائسگی در طب سنتی + ویدئو
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری آزمون مهارت سنجی گلیم بافی در البرز
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • جوجیتسوکاران چهارمحالی عازم مسابقات آسیایی شدند
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • اعزام ۳ جوجیتسوکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات آسیایی
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • تبلیغات منفی رسانه‌های غرب درباره فتح فاو توسط ایران