Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس فوتبال»
2024-04-26@22:58:16 GMT

صادرات معکوس در فوتبال ایران!

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۶۷۲۱

صادرات معکوس در فوتبال ایران!

خبرورزشی – اگر قرار باشد نام موفق‌ترین لژیونرهای فوتبال ایران در تاریخ به میان بیاید، بی‌درنگ از آنهایی اسم برده می‌شود که مهاجم بوده یا به‌عنوان هافبک، میل هجومی زیادی داشته‌اند. این طبقه‌بندی را می‌شود در دو عصر قدیم و جدید انجام داد. علی دایی، برجسته‌ترین مهاجم ایرانی است که به‌عنوان پرچم‌دار نسل قدیم فوتبال ایران طعم حضور در باشگاه بزرگ بایرن‌مونیخ را چشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار علی دایی می‌توان از چند لژیونر برجسته دیگر هم یاد کرد: علی کریمی، وحید هاشیمان و مهدی مهدوی‌کیا. اگرچه این آخری را می‌شود در زمره هافبک‌ها یا مدافعین هم قرار داد ولی کیست که نداند «موشک هامبورگ» یک جا بند نمی‌شد و دائم از کناره‌های زمین مشغول ارسال به روی دروازه رقبا بود. این اصل البته امروزه هم برقرار مانده و همچنان موفق‌ترین لژیونرهای ما بازیکنانی هستند که میل به حمله دارند: مهدی طارمی و سردار آزمون، دو مهاجم ملی‌پوش ایرانی، این روزها نمایش خارق‌العاده‌ای دارند و در فوتبال اروپا برای خودشان نامی دست و پا کرده‌اند. البته لژیونرهای سرشناس دیگری از جمله علیرضا جهانبخش و سامان قدوس و… هم هستند ولی بازی آنها به اندازه این روزهای مهدی طارمی و سردار آزمون گل نکرده است.

در کل و بنابر قانون نانوشته‌ای، مهاجمان ایرانی بیش از سایر پست‌ها مورد توجه تیم‌های مطرح قرار گرفته‌اند؛ فارغ از حضور رحمان رضایی در لیگ ایتالیا، غالب بازیکنان ایرانی که لژیونر شده و در پستی غیر از مهاجم بازی کرده‌اند سر از تیم‌های متوسط اروپایی درآورده و نتوانسته‌اند آن‌طور که باید و شاید خودی نشان دهند. اینکه چرا در بین فوتبالیست‌های ایرانی فقط مهاجمان زیر ذره‌بین می‌روند و بقیه باید دلخوش به حضور در کشورهای عربی بشوند ریشه در چندین فاکتور دارد که خود نیازمند مطلبی مجزاست.

نکته برجسته در این بین اینکه تا همین چند سال پیش اگر هر بازیکنی در فوتبال ایران شانس لژیونرشدن را داشت، دروازه‌بان چنین فرصتی نصیبش نمی‌شد! دروازه‌بان‌های ایرانی با وجود آنکه در طول دو دهه اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند ولی کمتر مورد توجه قرار گرفته بودند. این رویه اما حالا تغییر کرده است و به نظر می‌رسد برخلاف مهاجمان، جدیدا پست معکوس آنها یعنی دروازه‌بانی هم مورد توجه قرار گرفته است؛ به طوری که این روزها دیگر چندان عجیب نیست اگر دروازه‌بانی از ایران سر از یک لیگ اروپایی درآورد و حتی بازیکن فیکس تیمش شود. ایران همین حالا دو دروازه‌بان لژیونر دارد که دست بر قضا هر دو هم ملی‌پوش و دروازه‌بان‌های اصلی و ذخیره تیم ملی هستند. امیر عابدزاده که پنج سالی می‌شود در فوتبال پرتغال حضور دارد، دروازه‌بان اصلی باشگاه ماریتیمو است و فصل اخیر آن‌قدر خوب کار کرده که حالا شایعه شده از تیم‌های بهتری پیشنهاد دارد و می‌تواند بیش از الان هم پیشرفت کند.

علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان اصلی تیم ملی هم دیگر لژیونر ایرانی است که پرچم دروازه‌بان‌ها را در این زمینه بالا نگه داشته است. بیرانوند در آنتورپ بلژیک بازی می‌کند ولی برخلاف امیر عابدزاده در فصل اخیر، اوقات شیرینی را تجربه نکرد و بیش از آنکه در زمین بازی کند روی نیمکت نشست یا روی سکو رفت. علیرضا که اصرار جالبی برای اثبات خودش به فوتبال اروپا دارد، بعید است برای فصل آتی به فوتبال ایران برگردد و احتمالا با تغییر تیمش در بلژیک یا رفتن به لیگی هم‌سطح، توانایی‌هایش را به رخ بکشد. فصل آتی برای دروازه‌بان اصلی تیم ملی ایران فصل سرنوشت‌سازی است چون فصل پیش‌رو، فصل منتهی به جام جهانی است و هر مربی‌ای دوست دارد از بازیکنی استفاده کند که در ترکیب تیم باشگاهی‌اش فیکس است.

به غیر از امیر عابدزاده و علیرضا بیرانوند، به نظر می‌رسد فوتبال ایران خودش را آماده می‌کند تا یک دروازه‌بان دیگر هم به فوتبال اروپا بفرستد: پیام نیازمند! شایعه شده دروازه‌بان تیم سپاهان که اتفاقا او هم یکی از دروازه‌بان‌های ملی‌پوش است، از باشگاه پورتیموننزه پرتغال پیشنهاد دارد و به‌زودی و در انتهای فصل، سپاهان را به مقصد این باشگاه پرتغالی ترک می‌کند. خبر خوب برای سرمربی فوتبال ایران اینکه می‌تواند در ادامه مسیر علاوه بر بازیکنان لژیونری که عمدتا در خط هافبک و حمله تیم ملی بازی می‌کنند از دروازه‌بان‌هایی بهره ببرد که آنها هم طعم تمرینات حرفه‌ای‌تر در فوتبال اروپا را چشیده‌اند. اینکه اروپایی‌ها، هرچند لیگ‌های سطح دوم، به دروازه‌بان‌های ایرانی رو کرده‌اند اتفاق بسیار مثبتی است. همان‌طور که علیرضا بیرانوند فصل پیش از لیگ ایران به بلژیک ترانسفر شده و احتمالا انتهای این فصل هم پیام نیازمند به لیگ پرتغال ترانسفر شود، می‌شود انتظار داشت که این رویه برای فصول بعد هم حفظ شود! واقعیت این است که به غیر از سه دروازه‌بان مذکور، فوتبال ایران هنوز دروازه‌بان‌های توانمندی دارد که می‌توانند لژیونر شده و در تیم‌های اروپایی بازی کنند: محمدرضا اخباری در تراکتور، رشید مظاهری در استقلال و حامد لک در پرسپولیس، در زمره دروازه‌بان‌های خوبی هستند که هریک ادعای پوشیدن پیراهن تیم ملی را هم دارند. درخشش آنها در فصل جاری فوتبال ایران می‌تواند تأثیر زیادی بر آینده‌شان داشته باشد. اتفاق بهتر اینکه دروازه‌بان‌های ایرانی که مورد توجه قرار می‌گیرند از لحاظ سنی برای یک دروازه‌بان، جوان محسوب می‌شوند و با کمی سختی و تلاش می‌توانند تا سال‌ها در ترکیب تیم‌های اروپایی، به‌ویژه لیگ‌هایی که در سطح دوم فوتبال اروپا فعالیت می‌کنند، بدرخشند.

فوتبال ایران پیش از این در تمامی پست‌ها، بازیکن به فوتبال اروپا معرفی کرده و همین حالا هم کم نماینده ندارد. شاید بعد از گره‌گشایی از کار دروازه‌بان‌ها دیگر رفته‌رفته نوبت به نیمکت‌های باشگاهی در فوتبال ایران هم برسد! اگر این چرخه در ایران حرفه‌ای‌تر دنبال شود، بعید نیست که بعد از چندی، با ظهور نسل جدید مربیان فوتبالی در ایران، شاهد لژیونرشدن مربیان شاغل در ایران به سطوح پایین‌تر فوتبال اروپا هم باشیم؛ این مورد شاید «فعلا» امری محال به نظر برسد؛ ولی در دنیای حرفه‌ای کسی که توانمندتر باشد، موفقیت برایش در دسترس است.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: امیر عابدزاده علیرضا بیرانوند پیام نیازمند امیر عابدزاده پیام نیازمند علیرضا بیرانوند دروازه بان دروازه بان ها فوتبال ایران فوتبال اروپا مورد توجه تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۶۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران ، همزمان با دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا اظهار داشت : قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور ، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است و ایران می تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی ، تکنولوژی و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی ، سرمایه گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن ، سد ، راه سازی و پروژه های عمرانی ، اورهال کردن پالایشگاه ها ، استخراج گاز ، بازار مصرف مناسب مواد غذایی ، و محصولات صنعتی ، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توامان کشورمان و کشورهای آفریقایی حضور پیدا کند .
وی افزود در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق ، غرب ، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره ، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم  بودند .
وی افزود:  با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته ، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر ، مصر ، لیبی، تونس، جیبوتی  و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم .

لطیفی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا گفت: در سال ۱۴۰۲ ، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار ، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار ، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار ، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند .
وی افزود : ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی ،  شامل کود اوره ، قیر ، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را  محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است ، مواد غذایی ، مصالح ساختمانی ، انواع فرش و کف پوش ، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی ، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی ، قطعات خودرو ، لاستیک ، مواد معدنی ، لوازم الکتریکی، لوستر ، مبلمان  و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند‌.


سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از قاره سیاه گفت: ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که  آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار ، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار ، غنا ۱۲ میلیون دلار ، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار ، کنیا ۹.۵ میلیون دلار ، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار ، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.
وی افزود : ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی  مانند چای، ذرت، قهوه، توتون ، حبوبات ، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز ، سنگ و خاک روی ، کنسانتره گروم ، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس ، انواع تسمه ، ماشین آلات ، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند .
لطیفی در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا گفت: عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی ، نبود یا کمبود  حمل نقل ارزان ، مستمر و فراگیر و موانع جابجایی مستقیم ارز و پول ، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

دیگر خبرها

  • تیم فوتبال سپاهان راهی یک چهارم نهایی شد
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • حکم سنگین علیه دروازه‌بان استقلال چگونه صادر شد؟
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • شمارش معکوس برای اصلاح نرخ تورم سالانه
  • شمارش معکوس معرفی بهترین فوتبالیست جهان!
  • جریمه سنگین دروازه‌بان تیم ملی در جام جهانی
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • گاز ایران به چین هم می‌رسد؟
  • شمارش معکوس برای آغاز ماموریت فضایی سرنشین‌دار چین