Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@22:47:53 GMT

کارنامه «دشمن حقوق بشر» و صلاحیتی که ندارد!

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۶۹۸۵

کارنامه «دشمن حقوق بشر» و صلاحیتی که ندارد!

گروه تاریخ خبرگزاری فارس- امین رحیمی: آیا ایرادی دارد که یک کشور مراقب حقوق بشر باشد و نهادهایی داشته باشد که وضعیت حقوق انسان‌ها در سراسر دنیا را پیگیری و گزارش کنند و دولتی داشته باشد که نسبت‌به نقض حقوق بنیادین بشر حساس باشد و درباره آن بیانیه و اعلامیه بدهد و اطلاع‌رسانی و موضع‌گیری کند؟ خیر، خیلی هم خوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس مشکل کجاست؟ مشکل آمریکاست که حقوق بشر را ابزار می‌داند و از آن علیه دشمنانش استفاده می‌کند و علیه دوستانش هرگز. این‌طوری است که صلاحیت یک کشور برای پیگیری موضوع حقوق بشر از بین می‌رود. در عالم سیاست به این کار می‌گویند پیروی از استانداردهای دوگانه؛ یعنی اصول اخلاق و قانون برای همه یکسان نیست و حتی بنا به موقعیت و برخی ملاحظات! می‌تواند تغییر کند. حالا کجاست که آمریکا رسواست؟ تاریخ را که مرور می‌کنی لااقل پس از جنگ جهانی دوم هر جا که به نفعش بوده استانداردهای دوگانه داشته است. اما اگر بخواهیم فقط یک نمونه از رسوایی آمریکا در زمینه حقوق بشر را مثال بیاوریم پاسخ روشن و صریحی وجود دارد: رژیم صهیونیستی. حالا آمریکا استانداردهای دوگانه حقوق بشری را درباره این رژیم خیلی زیرپوستی اجرا می‌کند؟ نخیر، خیلی هم تابلو و در بالاترین سطوح قوانین بین‌المللی.

دفاع آمریکا از نقض حقوق بشر در فلسطین و کشورهای همسایه رژیم جعلی اسراییل به‌صورت علنی است و ابعاد بین‌المللی دارد 

کارنامه همیشگی

ماجرای آمریکا و حقوق بشر این است که هر بار جامعه جهانی قطعنامه‌ای علیه رژیم صهیونیستی به سازمان ملل برده است آمریکا در شورای امنیت آن را وتو کرده و بخش عمده این وتوکاری‌ها! به مسائل حقوق بشری مربوط می‌شوند. حالا آمریکا در گذشته‌های دور این کار را می‌کرده؟ نخیر، همیشه و همین‌الان و هر وقت هم در آینده لازم باشد!

رژیم صهیونیستی برای کشتار افراد و بمباران مناطق مسکونی، نگران شورای امنیت نیست چون از پشتیبانی آمریکا از طریق حق وتو مطمئن است 

۲۵ مارس ۱۹۷۶: آمریکا علیه یک قطعنامه پیشنهادی که از رژیم اسراییل می‌خواهد از هرگونه اقدام علیه ساکنان عرب در اراضی اشغالی خودداری کند از حق وتو استفاده کرد.تابه‌حال آمریکا بیش از ۴۰ بار قطعنامه‌های سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی را وتو کرده و در مقابل خواست جامعه جهانی و اصول بنیادین حقوق بشر ایستاده است. این هم فهرستی مختصر از قطعنامه‌های وتو شده توسط آمریکا که به‌صورت مستقیم با نقض حقوق بشر و در واقع نقض حق حیات فلسطینی‌ها و همسایگان رژیم جعلی اسراییل مرتبط است:

۳۰ آوریل ۱۹۸۰: آمریکا قطعنامه پیشنهادی تونس درباره حقوق مشروع مردم فلسطین را وتو کرد.

۲۰ ژانویه ۱۹۸۲: آمریکا از حق وتو علیه قطعنامه تحریم رژیم اسراییل به‌دلیل اشغال بلندی‌های جولان در سوریه استفاده کرد.

۲ آوریل ۱۹۸۲: وتو آمریکا علیه قطعنامه پیشنهادی محکومیت رژیم اسراییل به‌دلیل تلاش برای ترور بسام الشکعه، شهردار نابلس.

۲۰ آوریل ۱۹۸۲: وتو آمریکا علیه پیش‌نویس قطعنامه عربی در محکومیت حادثه حمله به مسجدالاقصی.

۹ ژوئن ۱۹۸۲: آمریکا پیش‌نویس قطعنامه اسپانیا برای محکومیت حمله رژیم اسراییل به لبنان را وتو کرد.

۲۵ ژوئن ۱۹۸۲: وتو آمریکا علیه قطعنامه فرانسه در شورای امنیت درباره حمله رژیم اسراییل به لبنان.

۱۵ فوریه ۱۹۸۳: آمریکا قطعنامه محکومیت کشتار اردوگاه‌های فلسطینی صبرا و شتیلا در لبنان را وتو کرد.

۱۲ مارس ۱۹۸۵: آمریکا قطعنامه لبنان در شورای امنیت در محکومیت اقدامات رژیم اسراییل در جنوب لبنان را وتو کرد.

۱۳ سپتامبر ۱۹۸۵: وتو قطعنامه شورای امنیت برای محکومیت اقدامات سرکوب‌گرایانه رژیم اسراییل علیه فلسطینیان توسط آمریکا.

۲۰ فوریه ۱۹۸۷: وتو آمریکا علیه قطعنامه محکومیت سیاست‌های مشت آهنین رژیم اسراییل و شکستن استخوان کودکان فلسطینی که در انتفاضه اول سنگ به صهیونیست‌ها پرتاب می‌کردند.

۱۸ ژانویه ۱۹۸۸: آمریکا قطعنامه شورای امنیت در محکومیت تجاوزهای رژیم اسراییل به جنوب لبنان و درخواست توقف تجاوز به خاک لبنان را وتو کرد.

۱ فوریه ۱۹۸۸: آمریکا پیشنهاد شورای امنیت برای جلوگیری از عملیات انتقام رژیم اسراییل از فلسطینی‌ها در سرزمین‌های اشغالی را وتو کرد.

۱۵ آوریل ۱۹۸۸: آمریکا قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم اسراییل برای به‌کارگیری سیاست مشت آهنین نسبت به انتفاضه فلسطین در سرزمین‌های اشغالی در اخراج ۸ فلسطینی را وتو کرد.

۱۰ مه ۱۹۸۸: وتو آمریکا برای نقض قطعنامه شورای امنیت در محکومیت حمله رژیم اسراییل به جنوب لبنان.

۱۴ دسامبر ۱۹۸۸: آمریکا از وتو برای جلوگیری از صدور قطعنامه شورای امنیت در محکومیت تجاوز هوایی وزمینی به خاک لبنان استفاده کرد.

۱۸ فوریه ۱۹۸۹: آمریکا قطعنامه شورای امنیت در محکومیت رژیم اسراییل به دلیل نقض حقوق بشر در سرزمین‌های اشغال‌شده عربی را وتو کرد.

۹ ژوئن ۱۹۸۹: آمریکا قطعنامه کشورهای غیر متعهد در محکومیت رژیم اسراییل به دلیل سیاسات‌های سرکوب‌گرایانه آن در سرزمین‌های اشغالی را وتو کرد.

۱ ژوئن ۱۹۹۰: وتو آمریکا علیه قطعنامه پیشنهادی کشورهای غیر متعهد به شورای امنیت درباره اعزام کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی به سرزمین‌های عربی اشغال‌شده.

۲۷ مارس۲۰۰۱: آمریکا با استفاده از حق وتو مانع صدور قطعنامه شورای امنیت درباره ایجاد نیروی ناظران بین‌المللی برای دفاع از فلسطین در کرانه باختری و غزه شد.

۲۵ مارس ۲۰۰۴: آمریکا از وتو برای عدم تصویب قطعنامه محکومیت رژیم اسراییل در اقدام به ترور شیخ احمد یاسین، مؤسس جنبش مقاومت اسلامی استفاده کرد.

۵ اکتبر ۲۰۰۴: وتو آمریکا علیه قطعنامه شورای امنیت برای درخواست توقف تجاوز رژیم اسراییل به شمال نوار غزه و عقب نشینی از آن.

۳۱ دسامبر ۲۰۱۴: وتو قطعنامه پیشنهادی فلسطین برای پایان اشغال‌گری رژیم اسراییل توسط آمریکا.

رهبر انقلاب تبلیغات مربوط به حقوق بشر را ابزاری در دست قدرت‌های جهانی می‌دانند که علیه دولت‌ها و حتی ملت‌های دیگر به‌کار گرفته می‌شود 

این، وضعیت دنیاست

کارنامه و سابقه را که در نظر بگیریم آمریکا نه‌تنها صلاحیت پیگیری حقوق بشر در جهان امروزی را ندارد بلکه اصلاً خودش دشمن حقوق بشر محسوب می‌شود. حالا اگر از استفاده ابزاری از حقوق بشر تصویری واضح و روشن بخواهیم رهبر انقلاب در یک سخنرانی وضعیت حقوق بشر در دنیای معاصر را این‌گونه تشریح و توصیف کرده‌اند: «این‌ها مبارزات ملت‌هاست... تأسف‌آور این است که تبلیغات جهانی، علیه این مبارزه‌ها و مقاومت‌هاست. تبلیغات جهانی، ملت‌های مبارز را با انواع و اقسام تهمت‌ها متهم می‌کند، برای این‌که آن‌ها را از میدان خارج کند. یکی از این تهمت‌ها، موضوع حقوق بشر است که مثل ابزاری در دست قدرت‌های جهانی است تا اگر دیدند دولتی با نظرات آن‌ها مخالفت می‌کند آن دولت را -و اگر لازم شد آن ملت را- متهم کنند.

یک ملت را هم گاهی متهم می‌کنند! متهم می‌کنند به نقض حقوق بشر و به طرفداری از تروریسم... همین تهمتِ نقض حقوق بشر و از این قبیل چیزها، که ساخته‌وپرداخته مغزهای خبیث تحلیل‌گران آن‌هاست و فعالان تحلیل سیاسی در اختیارشان قرار می‌دهند. کسانی هستند که می‌نشینند و برای ملت‌ها و دولت‌ها چیزهایی را می‌سازند و خلق می‌کنند. این‌ها، ابزارهایی در دست آن‌هاست...

امروز در دنیا چه کسی نقض حقوق بشر می‌کند؟ حقوق بشر را کسی نقض می‌کند که از رژیم اسراییل غاصب حمایت می‌کند. آیا آن‌چه که امروز در فلسطین می‌گذرد بزرگ‌ترین نمونه نقض حقوق بشر نیست!؟

چرا این‌ها اعتراض نمی‌کنند؟ اگر این‌ها طرفدار حقوق بشرند، چرا به رژیم اسراییل کمک می‌کنند؟... این‌ها به فکر حقوق بشر نیستند. اگر به فکر حقوق بشر بودند، وضع دنیا دگرگونه بود؛ رابطه آکل‌ومأکول بین آن‌ها و ملت‌ها وجود نداشت و این‌همه فشار بر ملت‌های ضعیف وارد نمی‌آمد. مسأله این نیست. این شعار، شعارِ مفتضحی است. خوب است این شعار را این‌ها دیگر ندهند. دنیا گوش نخواهد داد؛ کسی اعتنا نخواهد کرد...

این‌ها کیستند که حقوق بشر را مطرح کنند؟! این‌ها دشمنان حقوق بشرند. این‌ها ناقضین حقوق بشرند. منتها وقیحند؛ پُررو هستند. بلندگوها هم دست آن‌هاست. هر کس را بخواهند، متهم می‌کنند. مثل این‌که یک انسان فاسقِ فاجرِ بدکاره منحرف، در کناری بایستد و انسان‌های پاکدامن را متهم به فسق و فجور و بدرفتاری و ناپاکدامنی کند! امروز در مسأله حقوق بشر، وضعیت این‌طور است. این، وضعیت دنیاست».

 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: حقوق بشر آمریکا رژیم صهیونیستی سازمان ملل حق وتو قطعنامه رهبر انقلاب قطعنامه شورای امنیت در محکومیت وتو آمریکا علیه قطعنامه محکومیت رژیم اسراییل رژیم اسراییل به دلیل سرزمین های اشغال قطعنامه پیشنهادی لبنان را وتو رژیم صهیونیستی آمریکا قطعنامه نقض حقوق بشر حقوق بشر حقوق بشر بین المللی ملت ها نقض حق حق وتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۶۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل

اما وقایع چندماهه اخیر در فلسطین، نشان داد این قواعد وآموزش آن نیاز به بازنگری جدی دارد؛ زیرا برخی از این قواعد برای کمک به برقراری مسالمت‌آمیز ارتباط میان تمامی ملت‌ها وضع شده است و هنگامی که هدف آن قاعده محقق نمی‌شود قطعاً کارکرد خود را ازدست می‌دهد.

همانند قاعده کشتیرانی در آب‌های آزاد که براساس (بند ۱ ماده ۵۲) کنوانسیون حقوق دریاها که طبق آن کشتی‌ها در دریای آزاد تابع هیچ قدرتی نیستند؛ بنابراین کشورهای صاحب قدرت حق اعمال نفوذ در کشتیرانی سایر کشورها را ندارند، اما درعمل شاهد آن هستیم کشور آمریکا بارها به بهانه‌های سیاسی اما با اعمال قدرت حقوقی مانع کشتیرانی کشور ایران و تجارت از طریق دریا شده است تا جایی که کشتی‌های کشور ما را به نفع خود توقیف و مصادره می‌کند و نهادهایی که باید ضمانت اجرا را علیه دولت آمریکا اعمال کنند، نه تنها از مکانیسم‌های موجود در حقوق بین‌الملل استفاده نمی‌کنند، بلکه روش‌های قانونی دیگری برای توجیه اعمال غیرقانونی آمریکا وضع نمی‌کنند.

این امر موقوف به همین قاعده نیست و سایر قواعد دیگر بین‌المللی دستخوش این اعمال قدرت در عمل شده‌اند، همانند حق برپایی تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن که سازمان عفو بین‌الملل هم بر آن تأکید دارد، ولی درعمل توسط بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در قضیه تظاهرات دانشجویان در اعتراض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه ، خدشه‌دار شده است.

موارد مذکور تنها موارد جزئی از قواعدی است که برای سایر کشورها تجویز و در عمل برای برخی کشورها نادیده انگاشته می‌شود.

این‌ها بخشی از مواردی است که بعضاً سایر کشورها هم ممکن است با آن درگیر شوند و توسط نهادهای بین‌المللی با برخورد متناقض مواجه شوند، اما نقض حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی فصل متفاوتی از این تناقضات آشکار را پدید آورده که هیچ کشوری تاکنون مشابه آن را ندیده است، به گونه‌ای که حتی برای حمایت از رژیم صهیونیستی برخی از قوانین حقوق بشری در کشورهایی همچون آمریکا تغییر یافته و اعتراض به اقدامات را غیرقانونی شناخته است!

از همین رو در نظم نوین جهانی و در شرایطی که حقوق ملت‌ها با افزایش توان نظامی و گسترش قدرت بازدارندگی تحقق می‌یابد، حقوق بین‌الملل و ارتباط جهان پیرامون از راه‌های حقوقی و دیپلماتیک نیاز به یک بازنگری اساسی و وجوب تعریف جدید از آن برای اساتید، دانشجویان و کاربران حقوق بین‌الملل در عمل دارد تا منافع و امنیت ملی را به بهانه رعایت این حقوق بین‌الملل پراز تناقض و جانبدارانه، ذبح کند و از طرف دیگر افکار کاربران عرصه حقوق بین‌الملل را با این زوایای پنهان آشنا و تحلیل‌های تئوری را به واقعیت جامعه بین‌الملل نزدیک کند.

دیگر خبرها

  • آیا خیزش مردمی در غرب ماشین جنگی اسرائیل را متوقف می‌کند؟
  • سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود
  • آمریکا در مسئله فلسطین در حال عوض کردن جلاد و شهید است / خیزش‌های اروپا و آمریکا منجر به سقوط صهیونیست خواهد شد
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل