Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهمیت آموزش در پرورش افراد به ویژه گروه های سنی کودک، نوجوان و جوان بسیار چشمگیر است تا جایی که آموزش رفتارهای اشتباه در قالب تبلیغات، فضای مجازی، فیلم و موسیقی می تواند برای این گروه های سنی آسیب زا باشد و باعث تباهی آینده آنها شود. مثل تقلید از نوع پوشش های عجیب و غیرمتعارف یا مصرف دخانیات و مواد مخدر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص حسین بهلولی روانشناس روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: نوجوان ها در سن بحران هویت هستند و سعی دارند خودشان را بشناسند و بدانند که در این دنیا قرار است چه کاری انجام دهند. به همین دلیل وقتی این افراد تحت تاثیر تبلیغات و آموزش های اشتباه مثل مد و پوشش های خاص که این روزها در فضای مجازی و رسانه های دیگر شاهد آن هستیم یا در گروه های دوستی اشتباه قرار بگیرند، ممکن است آسیب ببینند و تقلید از رفتارهای نامناسب و نامتعارف به آنها و آینده شان ضرر بزند.

این روانشناس در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه معتقد است مصرف سیگار می تواند زمینه ساز اعتیاد در گروه های سنی پایین باشد، خاطرنشان کرد: آموزش صرفا در محیط های مجازی یا مدرسه و دانشگاه انجام نمی شود. برای مثال خانواده ای که درگیر اعتیاد باشد، به صورت ناخواسته در حال آموزش رفتاری اشتباه به فرزند خود است.

بهلولی تصریح کرد: ما بحثی را با عنوان ساده انگاری مواد مخدر داریم. برای مثال خانواده ای که خودش درگیر اعتیاد است، مسیر را برای آشنایی فرزندشان با مواد ساده و راحت می کند. این جریان برای بچه ها عادی انگاری می شود. از طرفی دیگر نوجوان ها تا زمانی که سیگار استفاده نکرده اند، مصرف آن را برای خود سنگین می دانند و ترس از این دارند که باعث آسیب و اعتیادشان شود اما به محض اینکه مصرف می کنند این موضوع برایشان ساده می شود و ممکن است همین ساده انگاری مصرف سیگار و این اراده و باور غلط باعث تشویق آنها برای مصرف اعتیاد و مواد دیگر نیز شود و به آنها و زندگی و آینده شان آسیب های جدی وارد کند.

این روانشناس با اشاره به تبلیغات و آموزش مصرف سیگار در شبکه های اجتماعی و بعضی از فیلم ها یا نوع پوشش های خاص گروه های موسیقی مثل گروه های موسیقی کره ای که موج الگوبرداری از آنها در ایران زیاد شده تاکید کرد: تبلیغات گسترده در این جریان ها خواسته یا ناخواسته برای بچه ها مضر است. از این جهت باید در میان قشر جوان و نوجوان فرهنگ سازی کنیم و آموزش هایی بدهیم که نشان دهد استفاده از مدگرایی نامتعارف یا مصرف دخانیات به شدت می تواند آسیب زا باشد.

بهلولی با اشاره به نقش مهم خانواده ها در آموزش صحیح بچه ها اضافه کرد: همیشه باید این را در نظر بگیریم که خانواده ها نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد و همچنین آسیب به بچه ها ایفا می کنند. خانواده ها می توانند با مراجعه به مراکز مشاوره آموزش های لازم برای ارتباط با فرزندان خود را آموزش ببینند.

وی ادامه داد: آنها باید گروه های دوستی فرزندانشان را بشناسند. اینکه آیا سابقه کار خلاف دارند یا خیر، مواد مصرف می کنند یا خیر و از طرفی با فرزند خود ارتباط نزدیکی داشته و اگر دوست یا دوستانشان در حال ضرر زدن به زندگی فرزندشان هستند، وی را متوجه این رفتار کنند. به فرزندشان توضیح دهند که انتخاب آنها اشتباه بوده و امکان دارد در آینده معاشرت با چنین دوستانی آینده آنها و زندگی شان را متضرر کند.  

این روانشناس با مخاطب قرار دادن نوجوانان و جوانان تصریح کرد: در گروه دوستی ای که پذیرش می شوید از شما بخواهد سیگار بکشید یا لباس نامتعارف بپوشید، اگر بدانید این کارها و رفتارها زندگی تان را به تباهی می کشاند، به سرعت از این گروه دوستی خارج شوید و لزومی ندارد در این گروه ها برویددر واقع سعی کنید با افرادی باشید و وارد گروه های دوستی شوید که باعث موفقیت و پیشرفت شما باشند.

بهلولی گفت: اگر بچه ها متوجه این موضوع نباشند، خانواده ها، مربیان و افرادی که با بچه ها ارتباط دارند باید بچه ها را به شیوه درست و بدون تنش و درگیری با معضلات مصرف مواد آشنا کرده و آنها را متوجه این موضوع کنند که مصرف مواد لذت کوتاه مدت و مصنوعی است و به مرور انسان را از مسیر زندگی و اهدافش دور می کند.

وی افزود: ضمن اینکه افرادی که با بچه ها ارتباط دارند باید با بچه ها همدلی کنند. طوری که اگر فردی آسیب دید یا مشکلی برایش پیش آمد بتواند این موضوع را با خانواده یا معلم و مربی خود در میان بگذارد. همدردی کردن و غصه خوردن برای وضعیت یک نوجوان یا جوان کافی نیست. لازم است که با آنها همدلی کنیم و راهکار بدهیم که مسیر زندگی اش به تباهی نکشد.

این روانشناس در پایان با بیان اینکه باید قوانینی برای جلوگیری از مصرف دخانیات در رنج سنی پایین وضع شود، تاکید کرد: یکی از مشکلات ما این است که گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف سیگار در دسترس بودن آن است. شاید اگر قانونی وضعی شود که برای مثال مصرف سیگار را برای زیر ۱۸ سال ممنوع کند، شاید شاهد کمتر شدن مصرف دخانیات و اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان باشیم.

از: فاطمه شیری

برچسب‌ها مدارس دانش اعتیاد رسانه اعتیاد فضای مجازی پیشگیری از اعتیاد بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس دانش اعتیاد رسانه مدارس دانش اعتیاد رسانه اعتیاد فضای مجازی پیشگیری از اعتیاد بهداشت و سلامت مصرف دخانیات مصرف سیگار خانواده ها گروه ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۷۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد

احمد یوسفی گفت: متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی، حرفه آموزی و اشتغال زایی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، کورش احمد یوسفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در جریان بازدید رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در سال گذشته در استان کرمان بالغ بر ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ سراسر استان نگهداری و اقدامات درمانی و بازپروری برای رهجویان صورت گرفت.

وی بیان داشت: متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی، حرفه آموزی و اشتغال زایی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد به گونه‌ای که اطمینان حاصل شود که این افراد بازگشت مجددا به کمپ نداشته باشند.

احمدیوسفی با بیان این مطلب که در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، کمپ‌های ماده ۱۵ و ۱۶ مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: در زیرساخت‌ها و امکانات و تجهیزات سازمان‌های متولی همکاری لازم نمی‌کنند و شوربختانه استان کرمان در بحث زیرساخت‌های کمپ ۱۶ جزء محروم‌ترین استان‌های کشور می‌باشد.

وی با بیان این مطلب که اعتیاد یک چالش اجتماعی در دنیا می‌باشد، ولی در کشور ما در صدر آسیب‌های اجتماعی است گفت: متاسفانه در زندان‌ها ۵۰ درصد بصورت مستقیم و ۲۰ درصد بصورت غیرمستقیم محکومین به حبس مربوط به جرائم مواد مخدر هستند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان تاکید کرد: بسیاری از معتادان به واسطه بیماری اعتیاد خود مرتکب جرم می‌شوند و در برخی موارد اعتیاد موجب ضربه زدن به سرمایه‌های اجتماعی شهر شده است که لازم است اقدامات قبل، حین و بعد از درمان مورد توجه قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟
  • مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • جشنواره‌ هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد