Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@16:34:45 GMT

پیام برجامی ۲۸ خرداد

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۷۶۰۰

حسین کنعانی مقدم، کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت:آمریکا در کنار همه کارشکنی‌ها، در نظر دارد از یک‌سو، تعهدات جدیدی در چارچوب برجام به کشورمان تحمیل کند و از سوی دیگر، نظر کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس را در توافق هسته‌ای بگنجاند.

خبرگزاری میزان - حسین کنعانی مقدم در روزنامه حمایت نوشت:ششمین دور از گفتگو‌های وین که از اوایل بهار سال جاری آغاز شده بود، سه روز پیش پایان یافت تا به گفته «سید عباس عراقچی»، طرف‌های مذاکره‌کننده برای اتخاذ تصمیم در خصوص موضوعات مهم باقی‌مانده به پایتخت‌های خود بازگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اظهارات «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، کشیده شدن موضوع گفتگو‌های وین به دولت بعدی، به واقعیت نزدیک نیست و این سخن بدان معناست که قرار است تکلیف مذاکرات احیای برجام در ۴۰ روز آینده و پیش از استقرار دولت سیزدهم معلوم شود.

این در حالی است که «جو بایدن» هم مطابق آنچه پایگاه خبری – تحلیلی آکسیوس گزارش کرده، خواهان بازگشت دولتش به توافق هسته‌ای پیش از اتمام کار دولت مستقر است. یک مقام آمریکایی به آکسیوس گفته است که «اگر قبل از تشکیل دولت جدید به توافق نرسیم، مسئله اینکه رسیدن به توافق تا چه حد در دسترس است نگران‌کننده خواهد بود.»

از سوی دیگر، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که از اعمال محدودیت‌های گسترده ایران برای بازرسان سازمان متبوعش خبر داده بود، در مصاحبه با یک روزنامه ایتالیایی، شرط حصول توافق را انتظار برای تشکیل دولت جدید عنوان کرد. در رویکرد متناقض آژانس و آمریکا، حرف واشنگتن پیش است و آژانس هم طبق معمول چاره‌ای جز متابعت ندارد. کاخ سفید علاوه بر اصرار بر تمام کردن کار ظرف کمتر از یک ماه و نیم آینده، راهبردی را به‌پیش می‌برد که با سیاست قطعی ایران کاملاً در تضاد است.

طبق آنچه پیش‌بینی می‌شد و بار‌ها از سوی ناظران مشرف به تحولات جهانی تذکر داده شده بود، آمریکا برای بازگشت به برجام، حاضر به لغو تحریم‌ها و انجام تعهداتش نیست. این تحریم‌ها شامل دستورات اجرایی کاخ سفید، قوانین کنگره، اوفک (دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی)، دادگستری و وزارت خزانه‌داری ازجمله آیسا، کاتسا، ویزا و ... می‌شوند، اما واشنگتن تاکنون حاضر نشده آن‌ها را رفع کند.

کاخ سفید همچنین لغو کامل و بی‌قید شرط تحریم‌های بانکی، نفتی و حمل‌ونقل را به شکلی که نیازمند تمدید مجدد نباشد، نپذیرفته و صرفاً با تعلیق موقت ۱۲۰ و ۱۸۰ روزه موافقت کرده است. پس از سپری شدن این دوره زمانی، ایران نیازمند اخذ موافقت بایدن است؛ ضمن اینکه زیر بار راستی‌آزمایی‌های مدنظر کشورمان شامل مقاطع سه‌ماهه و ۶ ماهه نیز نمی‌رود.

به عبارت گویاتر، آمریکا با موضع ایران در لغو یکجا و بالمره همه تحریم‌ها مخالف است و می‌خواهد به‌صورت گام‌به‌گام، آن‌ها را تعلیق کند. به این مفهوم که هر جا به نظر واشنگتن ضروری باشد، از توافق هسته‌ای خارج شود و، چون چنین تصمیمی دارد، برای عدم خروج مجدد از برجام، ضمانت نیز نمی‌دهد.

«رابرت مالی»، رئیس هیئت مذاکره‌کننده آمریکایی حتی مرز‌های وقاحت را جابجا کرد و بدون اینکه تحریم‌های گسترده آمریکا را به روی خود بیاورد، اصرار ایران بر لغو تحریم‌ها را نشانه «عدم صداقت» کشورمان در مذاکرات دانست! به همین دلیل است که مذاکره‌کنندگان ایرانی اصرار دارند از طرف آمریکایی ضمانت کتبی بگیرند؛ تصمیمی که اگر ۶ سال پیش گرفته‌شده بود، امروز شرایط به گونه دیگری رقم می‌خورد.

از سوی دیگر، مکانیسم ماشه (اسنپ بک) نیز هنوز به قوت خود باقی است. دولت ترامپ کوشید این مکانیسم را فعال کند و جالب اینکه تیم مذاکره‌کننده آمریکایی برای جلب اعتماد ایران، عدم توسل به اسنپ بک در آینده را نپذیرفته است. از تک‌تک حرکات و سکنات یانکی‌ها می‌توان عدم صداقت و حیله‌گری را دریافت کرد و اگر به فرض محال، همه شروط ایران موردپذیرش قرار گیرد و تنها همین یک‌قلم را نپذیرند، آنگاه باید گفت که طرف‌های غربی حتماً ریگی به کفش دارند.

این ژست حق‌به‌جانب بودن آمریکایی‌ها در حالی است که آن‌ها همین برجام نیم‌بند و بازگشت پر از عیب و ایراد به توافق هسته‌ای را به شرطی می‌پذیرند که جمهوری اسلامی گفتگو‌های موشکی و منطقه‌ای را قبول کند! «باراک اوباما»، «جان کری» (وزیر خارجه اسبق آمریکا)، ترامپ و «مایک پمپئو» (وزیر خارجه سابق آمریکا) در یک ارکستر شوم، اما هماهنگ، پنهان نکردند که اگر قرار است برجام هسته‌ای ادامه پیدا کند، لازمه آن، برجام‌های ۲ و ۳ پیرامون توان دفاعی و حضور منطقه‌ای جمهوری اسلامی است.

از ابتدا هم پیدا بود که غرب به مهار قدرت هسته‌ای ایران رضایت نمی‌دهد و تا سایر مؤلفه‌های اقتدار کشورمان را ازاله نکند، کوتاه نخواهد آمد. بنابراین، برجامی که آمریکا قصد به‌اصطلاح بازگشت به آن را با چنین شرایطی دارد، بخشی از پازل بزرگ‌تر برای مهار جمهوری اسلامی و تغییر محاسبات کشور است.

شاید به نظر برسد که سریال مطالبات یانکی‌ها در همین‌جا به پایان برسد، اما این‌طور نیست. آمریکا در کنار همه کارشکنی‌ها، در نظر دارد از یک‌سو، تعهدات جدیدی در چارچوب برجام به کشورمان تحمیل کند و از سوی دیگر، به‌نحوی‌که حساسیت ایران را موجب شود، نظر کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس را در توافق هسته‌ای بگنجاند.

این میزان از مطالبات به‌قدری سنگین است که پرداخت غرامت به جهت لگدپرانی ترامپ و بایدن به برجام هم نمی‌تواند آن را جبران کند. نکته دردآور، اما اینجاست که آمریکا با این وقاحت بی‌سابقه و ناشی از خوی استکباری، خود را ملزم به پرداخت خسارت به ایران نمی‌داند و این خواسته به‌حق کشورمان را صراحتاً رد کرده است. علاوه بر این، واشنگتن برنامه دارد تا از طریق فشار به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» پیرامون برنامه هسته‌ای ایران (PMD) را دوباره باز کند و به‌عنوان اهرم فشار در مذاکرات بکار گیرد. کاخ سفید درنتیجه، عزم خود را جزم کرده که در مدت کوتاه باقی‌مانده از عمر دولت فعلی، همه این موارد را به مذاکره‌کنندگان کشورمان تحمیل کنند و یک‌بار دیگر در ازای مشتی وعده و وعید بزک شده، خسارات سنگینی به ایران وارد نماید. این توهم مقامات آمریکایی در حالی است که مردم ایران با انتخاب آیت‌الله رئیسی، این پیام روشن را به قلب کاخ سفید ارسال کرده‌اند که دوره حرکت در جاده یک‌طرفه برجام به پایان رسیده و تنها راه احیای برجام عبارت است از لغو کامل همه تحریم‌ها، راستی‌آزمایی و سپس اقدامات متناظر.

بیشتر بخوانید: همراهی جمهوریت و اسلامیت

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: انتخابات 1400 برجام

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: انتخابات 1400 برجام توافق هسته ای سوی دیگر تحریم ها کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۷۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانان لیگ ملت‌های والیبال ۲۰۲۴ مشخص شدند

به گزارش تسنیم، فدراسیون جهانی والیبال، میزبانان مرحله بین قاره‌ای لیگ ملت‌های 2024 را معرفی کرد و تیم ملی ایران به ترتیب در کشورهای برزیل، ژاپن و فیلیپین به میدان می‌رود.

گروه‌بندی تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2024  به شرح زیر است:

هفته نخست، اول تا 6 خرداد، برزیل
برزیل، ایتالیا، آرژانتین، ژاپن، صربستان، کوبا، ایران، آلمان

هفته دوم، 15 تا 20 خرداد، ژاپن
ژاپن، برزیل، لهستان، اسلوونی، ایران، ترکیه، بلغارستان، آلمان

هفته سوم، 29 خرداد تا 3 تیر، فیلیپین
ژاپن، آمریکا، برزیل، فرانسه، ایران، هلند، آلمان، کانادا

لیگ ملت‌های 2024، تاثیر مستقیمی روی صعود تیم‌ها به المپیک 2024 پاریس خواهد داشت. تاکنون حضور تیم‌های فرانسه (میزبان)، برزیل، کانادا، آلمان، ژاپن، لهستان و آمریکا در المپیک قطعی شده و تکلیف 5 سهمیه باقیمانده با توجه به نتایج تیم‌ها در VNL و رنکینگ مشخص خواهد شد.

دیگر خبرها

  • میزبانان لیگ ملت‌های والیبال ۲۰۲۴ مشخص شدند
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • کمیته اجرایی همایش ملی بهره‌وری تشکیل شد
  • سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق