Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@02:49:36 GMT

تحریم‌ها با حوزه دارو و سلامت ایران چه کرد؟

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۷۶۰۸

تحریم‌ها با حوزه دارو و سلامت ایران چه کرد؟

با افزایش تحریم های دارویی طی سال های اخیر و در نتیجه خروج آمریکا از برجام، نگرانی در بین بیماران و خانواده های آنان ایجاد شد و اثرات منفی این تحریم ها در بازار دارویی ایران به وضوح احساس شد به گونه ای که بیماران خاص برای پیدا کردن دارو به این در و آن در می زدند اما روزنه امیدی وجود نداشت این در حالی بود که مقامات آمریکایی به دروغ اعلام می کردند، دارو و تجهیزات پزشکی و درمانی شامل تحریم‌ها نمی شود اما تحریم های دارویی و ظالمانه آمریکا  در صنعت داروسازی کشور چتر انداخته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواد اولیه دارو برای تولید داروهای حساس و مهم وارداتی بود و از تشدید تحریم‌های ظالمانه، عملا امکان ورود مستقیم این مواد اولیه به کشور وجود نداشت، از کمبود رگ مصنوعی، کیت‌های آزمایشگاهی داروهای بیماران خاص و سرطانی، تجهیزات و قطعات لوازم پزشکی گرفته تا قطعات تجهیزات پزشکی مانند دستگاه های ام‌آرآی، سی‌تی‌اسکن، رادیولوژی و انژیوگرافی.

ذیل سایه تحریم ها، مشکلاتی در زمینه انتقال ارز برای شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایجاد شد.  

دولت آمریکا، تنها شرکت تامین‌کننده داروهای رادیواکتیو مورد مصرف مراکز پزشکی هسته‌ای کشور را در فهرست تحریم‌ها قرار داد که در این راستا بیش از یک میلیون بیمار مرتبط با این شرکت با مشکل مواجه شدند.

همه این تحریم ها در حالی انجام شد که براساس ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هر شخصی حق دارد که از سطح زندگی مناسب برای تامین سلامتی و رفاه خود و خانواده‌ بویژه از جمله خوراک، پوشاک، مسکن، مراقبت‌های پزشکی و خدمات اجتماعی ضروری برخوردار شود. همچنین در این اعلامیه آمده است مادران و کودکان حق دارند از کمک، مراقبت‌ ویژه و حمایت اجتماعی یکسان بهره‌مند شوند.

سیدمجید تفرشی معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر در واکنش به این تحریم ها اعلام کرد: تحریم ایران از سوی دولت‌های مدعی حقوق بشر به حوزه بهداشت سوق یافته و مردم از دریافت ابتدایی‌ترین تجهیزات پزشکی و حتی ماسک محروم هستند.

حمل و نقل دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم‌ها است

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز تحریم های ظالمانه آمریکا و ممانعت از دسترسی مردم ایران به دارو، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی را تهدیدی جدی برای سلامت ایرانیان و جنایت علیه بشریت اعلام کرد.

وی در نامه‌های جداگانه به دبیرکل سازمان ملل، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و رییس یونیسف، از مجامع بین المللی خواست تا در برابر تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران و اقدامات تهدیدی یک جانبه آمریکا در مسیر تهیه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سکوت نکنند.

نابودی بخش خصوصی و فشار بر دولت

 حسین کرمانپور مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی نیز به ایرنا گفت: تحریم‌های یک جانبه آمریکا، بخش خصوصی سلامت کشور را به گل نشاند چون درآمد این بخش به ریال و هزینه‌هایش به دلار است. تحریم‌ها علاوه بر آسیب جدی به بخش خصوصی، هزینه‌های سلامت در بخش دولتی را نیز افزایش داد که از بیت‌المال پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: مشکلات کنونی تحریم‌ها اکنون بر کیفیت خدمات تاثیر گذاشته و در صورت ادامه این روند، باعث آسیب بیماران نیز می‌شود.  

تحریم، کمبود دارو را رقم زد

دکتر رهبر مژدهی آذر عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران نیز در گفت وگو با ایرنا تصریح کرد: برخی اقلام دارویی و مواد اولیه تولید دارو در کشور به دلیل تبادلات مالی و مسدود شدن مسیر ارسال به ایران دچار کمبود شد. تحریم بی اثر نیست، این کمبودها بیشتر در داروی بیماران خاص و اقلامی ایجاد شد که تولید داخلی ندارند.

وی از نبود آمار دقیق در کمبود دارو سخن گفت: به دلیل توزیع داروهای خاص در داروخانه‌های دولتی، اطلاعات دقیقی از آمار این داروها وجود ندارد اما در مراجعه بیماران این کمبود حس می‌شود. جستجوی برای تهیه برخی داروها توسط بیمار یا همراه وی مشکلات فراوانی را ایجاد کرد که نشانه کمبود برخی اقلام دارویی است.

تحریم‌ها باعث کمبود دارو در کشور شد

دکتر بهزاد احدزاده مدیرعامل شرکت داروسازی بهسا نیز در خصوص تاثیر تحریم ها بر داروها گفت: ممنوعیت ورود داروی خارجی و برخی مواد اولیه تولید دارو باعث کاهش میزان داروی بازار و سرگردانی بیماران شده است.

وی با بیان اینکه آمریکا اعلام کرده دارو تحریم نیست، افزود: ممنوعیتی برای خرید دارو نیست اما نحوه پرداخت پول و انتقال آن به کشور وجود ندارد. این امر مشکلات فراوانی را برای شرکت‌های دارویی، شرکت‌های توزیع، داروخانه‌ها و بیماران ایجاد کرده است.

احدزاده افزود: رفع تحریم‌ها برای عبور از بحران کمبود دارو و مواد اولیه ضروری است و تلاش برای دور زدن تحریم‌ها فقط مشکلات این بخش را بیشتر کرده است.

برچسب‌ها سلامت ماسک سازمان نظام پزشکی تحریم سازمان ملل متحد انجمن داروسازان ایران رهبر مژدهی آذر ایالات متحده آمریکا سازمان جهانی بهداشت یونیسف بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت ماسک سازمان نظام پزشکی سلامت ماسک سازمان نظام پزشکی تحریم سازمان ملل متحد انجمن داروسازان ایران ایالات متحده آمریکا سازمان جهانی بهداشت یونیسف بهداشت و سلامت تجهیزات پزشکی کمبود دارو مواد اولیه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۷۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست