Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: فشارهای سیاسی وارد می‌شود که پروژه‌های افغانستان به ایرانی‌ها نرسد. این فشار هم از طریق صندوق و بانک توسعه اسلامی و هم از طریق دولت‌ها وارد می‌شود. معتقد هستند که اگر منابع بانک توسعه اسلامی به بخشی اختصاص پیدا می‌کند، ایرانی‌ها نباید در آن حضور داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشخصا این فشارها از طرف دولت عربستان است.

بهمن صالحی جاوید  در مورد وضعیت صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار کرد: مشاور ویژه وزیر راه و شهرسازی در مورد صادرات خدمات فنی و مهندسی به افغانستان ورود کرده و کار به خوبی در حال انجام است ولی در مورد سوریه توافقی به ما به عنوان انجمن تخصصی این موضوع انعکاس پیدا نکرده است.

وی در توضیح وضعیت بازار افغانستان گفت: کمیته تخصصی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به افغانستان تشکیل شده و وزیر راه نیز مشاور ویژه‌ای را تعیین کرده‌اند. بارها در وزارت راه در این مورد جلسه تشکیل شده، طی 10 یا 15 روز آینده نیز جلسه‌ای با وزیر صحت عامه افغانستان برای پیگیری پروژه‌های شرکت‌های ایرانی و رفع موانع آن خواهیم داشت. شرکت‌های ایرانی پروژه‌های بزرگی مانند رینگ کابل را برنده شده‌اند اما یک سری فشارهای سیاسی در این مورد برای دولت افغانستان ایجاد مزاحمت می‌کند. به همین جهت پیگیر هستیم و کمیته تخصصی هم تشکیل شده است.

صالحی در این مورد توضیح داد: فشارهای سیاسی وارد می‌شود که این پروژه‌ها به ایرانی‌ها نرسد. این فشار هم از طریق صندوق و بانک توسعه اسلامی و هم از طریق دولت‌ها وارد می‌شود. معتقد هستند که اگر منابع بانک توسعه اسلامی به بخشی اختصاص پیدا می‌کند، ایرانی‌ها نباید در آن حضور داشته باشند. مشخصا این فشارها از طرف دولت عربستان است.

وی با اشاره به بازار سوریه برای خدمات فنی و مهندسی ایران بیان کرد: پیمانکاران ایرانی به طور سنتی در سوریه حضور داشتند ولی آنچه امروز هست مورد رضایت تولیدکنندگان خدمات فنی و مهندسی نیست. چراکه هم ورود آنها به پروژه‌ها با سهولت همراه نیست و هم نقش‌آفرینان زیادی از جمله چینی‌ها، روس‌ها، انگلیسی‌ها و دیگر کشورها حضور دارند و رقبای جدی داریم.

دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی تصریح کرد: دو ستاد به نام‌های ستاد بازسازی سوریه و ستاد بازسازی عراق داریم که متاسفانه علاقه‌ای به ارتباط سیستماتیک و سازمان‌یافته با انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ندارند. برای مثال همکاری با بخش دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به مراتب از ارتباط با این ستادها سهل‌تر است. ما بسیار امیدوار هستیم که دولت جدید بتواند به این چندگانگی خاتمه دهد تا فضا کمی روشن‌تر و شفاف‌تر باشد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون حضور ترکیه در بازسازی قره‌باغ گفت: ترکیه به هر صورت یک رقیب بسیار جدی است و بسیار سیستماتیک و سازمان‌یافته در حال تصرف بازارهای ایران به خصوص در همسایگی ایران است. همه می‌دانند که ایران رتبه اول را در بازارهای همسایه دارد ولی هر کشوری به میزان توانایی خود این بازارها را تصرف می‌کند.

صالحی در ادامه افزود: با اینکه ترکیه می‌تواند به واسطه روابط سیاسی و توسعه صنعتی که پیدا کرده، بازارهای فرامنطقه‌ای را هم داشته باشد ولی جالب اینکه ترکیه به دنبال مکان‌هایی است که ایران در آنها بازار داشته است. به نظر می‌رسد ترکیه اعتماد به نفس کافی در بازارسازی و بازاریابی ندارد و سعی می‌کنند بازارهای سنتی ایران از جمله بازارهای همسایه ایران مثل آذربایجان را تصرف می‌کنند.

وی اضافه کرد: همه به دنبال دلایل این موضوع می‌گرددند که چرا این کشورها به ترکیه تمایل دارند اما سوال من این است که چرا ترکیه تمایل به حضور در این بازارها دارد؟ به نظر می‌رسد ترک‌ها چندان خود را صاحب جرات و بنیه نمی‌بینند که به بازارهای فرامنطقه‌ای بروند ولی در منطقه به بازارهای سنتی ایران دست می‌اندازند. همانطور که شاهد بودیم ترک‌ها در قطر، ترکمنستان یا آذربایجان حضور یافتند بنابراین ترک‌ها رقیب جدی هستند.

دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی با تاکید بر لزوم اخد بیشتر پروژه‌ها در قره‌باغ توسط ایران اظهار کرد: در مورد آذربایجان ما کمک بسیار جدی داشتیم، ما هزینه‌های گزاف سیاسی برای قره باغ دادیم، از شریک استراتژیک سیاسی خود یعنی ارمنستان حمایت سابق را نکردیم. طبیعی بود که بخشی از بازسازی قره‌باغ را به عهده می‌گرفتیم اما شاهد این موضوع نبودیم. 10 میلیارد دلار پروژه در قره‌باغ پیش‌بینی کردند، ایران باید برای حضور شرکت‌های پیمانکاری خود پشتیبانی لازم را انجام دهد. ما درخواست کردیم از این 10 میلیارد دلار، 5 درصد را پیگیری کنند که به شرکت‌های ایرانی برسد اما متاسفانه به جایی نرسید.

وی همچنین خاطرنشان ساخت: در این دولت زحماتی کشیده شد اما امیدواریم در دولت آینده سقوط صادرات خدمات فنی مهندسی با همین بازارهای سنتی خود متوقف شود و بتوانیم به سال‌های طلایی 90، 91 و 92 برگردیم و دوباره به رقم 5 میلیارد دلار برسیم.

 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک توسعه اسلامی صادرات خدمات فنی وارد می شود هم از طریق ایرانی ها پروژه ها قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۸۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، این بانک با برپایی غرفه در سالن 38 این نمایشگاه بخشی از اقدامات و محصولات متنوع خود در راستای حمایت از واحدهای تولیدی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه صنعتی و کشاورزی را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده است. 

بر اساس این گزارش، این بانک به همراه برخی از شرکت‌های تابعه با حضور موثر در این نمایشگاه ضمن معرفی برخی از فعالیت‌های حمایتی خود در بخش‌های گوناگون، بستر ارتباط دوسویه با مدیران و صاحبان کسب‌وکارها، شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های حاضر در این نمایشگاه به منظور توسعه همکاری‌های متقابل را فراهم کرده است. 

مدیران بانک رفاه کارگران با حضور در غرفه این بانک در این نمایشگاه ضمن تشریح برخی از محصولات و خدمات گسترده این بانک، پاسخگوی سوالات و موارد مطرح شده از سوی بازدیدکنندگان هستند.  

شایان ذکر است، نمایشگاه ایران اکسپو بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری برای ارتباط با بازارهای بین‌المللی در کشور محسوب می شود که با پشتوانه سازمان توسعه تجارت در حال برگزاری است.  

در این نمایشگاه، محصولات و دستاوردها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساحتمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی عرضه شده است.

این نمایشگاه میزبان بیش از ۲ هزار بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر خارجی از ۱۲۰ کشور جهان است.

برگزاری گردهمایی‌های صنعت‌محور با بازدیدکنندگان خارجی، تورهای تخصصی داخل نمایشگاه برای بازدیدکنندگان خارجی، وبینارهای آشنایی با توانمندی‌های صنعتی ایران، معرفی دسته محصولات منتخب ایـران، انتشار گزارش‌های تخصصی بازار محصولات منتخب صنایع غذایی، معرفی محصولات منتخب صنایـع پزشکی، ارائه خدمات مشاوره و .... ازجمله برنامه‌های اجرایی در این نمایشگاه است.

دیگر خبرها

  • ۳ درخواست عجیب روسیه از ایران
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • قوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا یقه آیپد را گرفت!
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد 
  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا
  • جزئیات حضور دو هیات دولتی ایران در عربستان
  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • تصفیه‌خانه آب بشاگرد تابستان امسال آبگیری می‌شود