Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@17:33:59 GMT

خشکسالی آتش‌سوزی در مراتع را سرعت می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۹۶۷۷

خشکسالی آتش‌سوزی در مراتع را سرعت می‌دهد

ایسنا/همدان معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان با اشاره به اینکه تقریبا همه ساله آتش‌سوزی در مراتع همدان به وجود می‌آید، گفت: خشکسالی حریق را سرعت می‌دهد، آن را تشدید می‌کند و با خشک شدن زودهنگام مراتع میزان آمادگی طبیعت برای حریق افزایش می‌یابد.

مهدی صفی‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آتش‌سوزی در مراتع به دو حالت طبیعی و مصنوعی اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: عمده آتش‌سوزی‌هایی که در طبیعت به ویژه در مراتع و مناطق حفاظت شده استان همدان اتفاق می‌افتد از نوع مصنوعی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: گاهی اوقات تعارضاتی که ممکن است با جوامع محلی یا افراد در طبیعت به وجود بیاید باعث ایجاد آتش‌سوزی عمدی می‌شود، در بعضی از موارد هم آتس‌سوزی سهوی است و توسط طبیعت‌گردان و با روش کردن آتش در فصل خشک اتفاق می‌افتد.

صفی‌خانی با بیان اینکه بهترین کار برای کاهش آتش‌سوزی در طبیعت فرهنگ‌سازی در بین افراد بومی است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم حریق در طبیعت را از لحاظ فرهنگی در بین افراد هر منطقه ایجاد کنیم و آنها را با آسیب‌هایی منفی که با حریق به طبیعت می‌رسد آشنا کنیم اثرات مثبتی خواهد داشت.

این مقام مسئول افزود: اگر مردم بدانند آسیب‌های حریق در طبیعت به زندگی آنها برمی‌گردد بیشتر در این زمینه حساسیت به خرج می‌دهند، از طرفی بیشتر آتش‌سوزی‌ها نتیجه ناآگاهی مردم است و آسیب ناشی از آن به تنوع زیستی نیز ضرر می‌رساند.

وی پیشگیری از حریق را راحت‌تر از درگیر شدن با آن دانست و یادآور شد: آتش‌سوزی در مناطقی به سرعت گسترش می‌یابد که کسی در آنجا نیست، همچنین در زمینه آگاه‌سازی مردم بومی اقداماتی توسط دستگاه محیط زیست انجام می‌شود. 

صفی‌خانی در ادامه بیان کرد: شش منطقه حفاظت شده در استان همدان وجود دارد که مرتعی هستند و پوشش گیاهی آنها نسبت به دیگر مراتع استان غنی‌تر است بنابراین اگر حریقی در آنها اتفاق بیفتد میزان و حجم گسترده‌تری درگیر شده و خسارت بیشتری را وارد می‌کند.

معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان در پایان اعلام کرد: هموطنان می‌توانند موارد حریق در طبیعت را به شماره تلفن‌های ۱۵۰۴ اداره منابع طبیعی و ۱۵۴۰۰۰۰ سازمان محیط زیست اطلاع‌رسانی کنند تا آتش‌سوزی سریع‌تر کنترل شود و آسیب‌های ناشی از آن کمتر باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی خشكسالي آتش سوزي آتش سوزی مراتع استان همدان آتش سوزی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۹۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسم‌زاده کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم باتوجه به خشکسالی‌ها

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229022 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی یک باب مغازه در تالش
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان مثبت شد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • فیلم | آتش سوزی یک هتل در محدوده میدان ولیعصر تهران