Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کل فدراسیون صنعت آب گفت: در دنیا جنگ بر سر آب است ولی ما هنوز به فکر تولید نفت و افزایش قیمت آن هستیم، در حالی که در آینده نزدیک نفت به کمترین میزان قیمت می‌رسد و آب در مبادلات اقتصادی و سیاسی جایگزین نفت می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین سید علیرضا شریعت درباره موضوع خشکسالی و اقداماتی که برای عبور از این وضعیت باید انجام داد، اظهار داشت: کشور ما به لحاظ ذاتی همیشه با محدودیت منابع آب مواجه بوده، بخش اعظم کشور خشک و نیمه خشک است، در این ارتباط برنامه‌ریزی جامع نیاز است و باید همه ارکان جامعه و کل نظام درگیر شود، در غیر این صورت با ابرچالشی مواجه خواهیم بود که می‌تواند موجبات اتفاقات ناگواری را برای کشور فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی تصریح کرد: منابع آب تجدیدپذیر کشور از بارش و یا آب‌های زیرزمینی است وقتی منابع آبی کشور را صرف فعالیت‌هایی می‌کنیم که به ظاهر نشان‌دهنده توسعه است عملا شاهد این اتفاقات هستیم.

دبیر کل فدراسیون صنعت آب با بیان اینکه، امروز مهمترین مسئله سوء‌مدیریت در بخش آب است، گفت: حوزه آب فقط مربوط به وزارت نیرو نیست، جهاد کشاورزی بزرگترین مصرف‌کننده آب است اما پاسخی به مراجع ذی‌صلاح نمی‌دهد، وزارت صمت نقش بزرگی در معضل کم‌آبی دارد اما پاسخگو نیست. 

وی ادامه داد: ما ۸۸ درصد آب تجدیدپذیر را در بخش کشاورزی مصرف می‌کنیم و تا زمانی که این موضوع در کلان کشور وارد نشود و همه دستگاه‌ها درگیر نشده و پاسخگو نباشند، هیچ مشکلی حل نمی‌شود.

شریعت وضعیت کنونی بخش آب را حاصل بخشی‌نگری و تناقض ماموریت‌های دستگاه‌ها مرتبط دانست و افزود: مثلا در شعار کاندیداهای ریاست‌جمهوری به رونق تولید و اشتغال اشاره شد اما هیچ برنامه‌ای برای آب و محیط زیست ارائه نکردند و این نشان می‌دهد کسی متوجه وضعیت آب کشور نیست، باید در نظر داشت که  هر توسعه و اتفاق مبارکی در کشور نه در ایران بلکه در تمام دنیا بدون توجه به موضوع آب امکان‌پذیر نیست، مثلا لازمه احداث یک کارخانه ابتدا آب است وقتی در نظر داریم کشاورزی را توسعه دهیم لازمه آن آب است.

وی با بیان اینکه حکمرانی آب در کشور بشدت ضعیف است و آن هم بخاطر فرابخشی بودن و ماموریت ناهمگون دستگاه‌های اثرگذار است، تاکید کرد: تا فعالیت‌های وزارت جهاد کشاورزی، نیرو، محیط‌زیست و صمت همگن نباشد راه به جایی نخواهیم برد.

دبیر کل فدراسیون صنعت آب یادآور شد: موضوع بعدی اینکه باید متوجه باشیم که شرایط امروز موجبات نزاع‌های منطقه‌ای را در داخل کشور فراهم می‌کند، مسئله زاینده‌رود نمود بارز آن است، البته اینها ظاهر قضیه است به مرور جنگ و نزاع‌ها در شهرها و استان‌ها بیشتر خواهد شد و یک ابرچالش را در کشور شاهد خواهیم بود. در حالی که ما چشم‌هایمان را بسته‌ایم و دنبال رفع مشکل نیستیم، شجاعت قبول اینکه با مشکل آب مواجه هستیم اولین کاری است که کل کشور از جمله نهادهای دولتی، عمومی و خصوصی و در کل حاکمیت باید به این قضیه برسند، در غیر این صورت به جایی نخواهیم رسید.

وی گفت: متاسفانه اکنون ما در حدود ۲۲۰ شهر چالش آب داریم و حتی آب شرب هم با مشکل مواجه است اما همچنان همه وعده‌های توسعه بر پایه آب است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون  هم که تنها ماموریت وزارت نیرو توزیع آب شده است و چون این نگاه وجود دارد این وزارتخانه بدنبال این است که از هر جای کشور آب تولید کند، کما اینکه بحث انتقال آب از دریای خزر و عمان مطرح است، ما همیشه آخرین راهکار را بعنوان اولین راهکار مطرح می‌کنیم، در حالی که  در تمام دنیا انتقال آب حوضه به حوضه آخرین راهکار است.

دبیر کل فدراسیون صنعت آب با بیان اینکه در طرح‌های انتقال یک منطقه را به بهای بهبود شرایط مقصد نابود می‌کنیم، افزود: وزارت نیرو در بوق و کرنا کرده که از دریای عمان و خزر آب منتقل می‌کنیم، این توقع در مردم ایجاد شده که اگر آب کم بیاید وزارت نیرو به هر نحو تولید و توزیع می‌کند، این وزارتخانه کنترل منابع آب کشور را رها کرده و فقط برای اینکه بتواند پاسخگو باشد توزیع‌محور شده تا آب را به هر نحوی دست مردم و کشاورز برساند.

وی ادامه داد: مثلا اخیرا وزارت نیرو در سیستان سه حلقه چاه تا عمق ۳ هزار متری با عنوان آب‌های ژرف حفر کرده وقتی این اخبار منتشر می‌شود، اینگونه در اذهان متبادر می‌شود که قرار است منابع آب عظیمی وارد چرخه شود بنابراین نگران آب نباشیم. اتفاقا بدترین کار ممکن این است که آب را از عمق ۳ هزار متری با ۷۰ تا ۸۰ درجه گرما خارج کنیم یعنی تولید آب جوش می‌کنیم، ضمن اینکه EC آب در این منطقه به شدت بالا است و به هیچ دردی نمی‌خورد، هزینه شیرین کردن این آب بسیار بالا است.

شریعت تاکید کرد: باید نگاه‌ها عوض شود، در کلان کشور مردم متوجه کم‌آبی باشند، دستگاه‌ها هماهنگ شوند و طرحی نو در اندازیم در غیر این صورت موضوع آب ابرچالشی است که در آینده نزدیک منجر به نزاع‌ و مهاجرت از مناطق مرکزی به مناطق دارای آب مثل شمال کشور شده و این مناطق نیز دچار چالش خواهند شد. 

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم فکری نو در اندازیم باید حکمرانی آب را دوباره تعریف کنیم، افزود: یعنی بر اساس شرایط بحرانی آب توسعه پایدار داشته باشیم، اگر قرار است توسعه دهیم باید با احترام به محیط زیست باشد، قوانین جدید با تخصیص و استفاده از آب تجدیدپذیر صورت گیرد.

دبیر کل فدراسیون صنعت آب یادآور شد: اکنون در زمینه استفاده از پساب کار خاصی در ایران نشده، مثلا در کشور انگلیس ۷ یا ۸ بار آب دوباره مصرف می‌شود، بازتخصیص آب یک موضوع بسیار اساسی است. ما باید یک بار دیگر میزان آب و تخصیص‌ها را برآورد و ارزیابی کنیم، باید مصرف آب کشاورزی از ۸۸ درصد به ۴۰ درصد برسانیم، باید بخش خصوصی و سرمایه‌گذار را مجاب کنیم که به این بخش ورود کنند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه مشکل آب را نباید به بیرون از مرزهای ایران مرتبط کنیم، خاطرنشان کرد: این موضوع در واقع از سر باز کردن است، باید بپذیریم سوء‌مدیریت انباشته سال‌های اخیر منجر به مشکلات شده است.

شریعت درباره موضوع دیپلماسی آب در حوزه بین‌الملل بیان داشت: ما در این حوزه مسئله داریم، سد کمال‌خان احداث شده و رئیس‌جمهور افغانستان آب در برابر نفت و انرژی را مطرح کرده است، در بالادست ما ترکیه طرح‌های بزرگی در دستور کار دارد. امروز یک دیپلماسی فعال نیاز است، ابتدا باید به داشته‌های خودمان بپردازیم  و در عین حال نیم‌نگاهی هم به خارج از مرزها داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت مصرف آب وزارت جهاد کشاورزی وزارت نیرو وزارت نیرو دستگاه ها منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۹۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود

مسئول روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان با اشاره به ترافیک شدید هیئت‌های خارجی در کابل گفت جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «شفیع اعظم» مسئول روابط اقتصادی وزارت خارجه حکومت طالبان در «ایکس» نوشت: افغانستان اکنون در موقعیتی قرار دارد که هر قدرتمند زمان و تاریخ، تهاجم به آن را امتحان کرده اما در پنجه، شکست و زخم و فرار گرفتار شده است.

وی با اشاره به مخالفان و نظامیان غربی افزود: در حال حاضر، بسیاری از فراریان تلاش می‌کنند تا تهاجم دیگری را به‌وجود آورند، اما جواب رد می‌شنوند.

این مقام ارشد وزارت خارجه حکومت طالبان تصریح کرد: همه درک کرده‌اند که این کشور را کسی جز افغان‌ها نمی‌تواند اداره کند. دنیا به سمت تعامل پیش می‌رود.

جامعه اطلاعاتی آمریکا پیش از این در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور طی گزارشی اذعان کرد قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

در این گزارش آمده است: طالبان قدرت خود را در افغانستان تقویت کرده است همچنین تعامل بین‌المللی را تقویت کرده و به اجرای احکام دینی اولویت داده است.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردرئیس کمیته دفاعی پارلمان انگلیس خواستار تعامل با طالبان شدچین، روسیه و پاکستان کشورهای دیگر را به تعامل با طالبان دعوت کردند

«امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان نیز بارها تاکید کرده است نیت خوبی نسبت به همسایگان افغانستان داریم و از کشورهای دیگر نیز خواستار همین انتظار هستیم.

وی تاکید کرده بود حکومت افغانستان با همه همسایگان و کشورهای جهان خواستار تعامل و روابط مثبت است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • بازدید سفیر ازبکستان از موزه افتخارات سپاهان
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • در بزرگداشت روز میمند خاستگاه گل و گلاب جهان چه گذشت؟
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • کره شمالی : بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم
  • پرسپولیس در سودای تبدیل شدن به رکورددار قهرمانی در جام حذفی ایران
  • قیمت لیر ترکیه امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳