Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@21:30:13 GMT

تهران هوشمند، تهران نوآور

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۰۱۸۲

تهران هوشمند، تهران نوآور

در ادامه یادداشت ۲ تیر ۱۴۰۰ روزنامه همشهری به قلم محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری می خوانیم: روند شهرنشینی در دنیا به سرعت رو به افزایش است و پیش‌بینی می‌شود در چند سال آتی بیش از ۷۰درصد جمعیت دنیا در شهرها زندگی کنند. این آمار برای فعالان زیست‌بوم نوآوری بالاتر نیز هست و اغلب آنها در شهرها و به‌ویژه کلانشهرها فعالیت دارند و عمده جریان نوآوری در این شهرها شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زمانی که برای تهیه مدل بومی و سند برنامه تهران هوشمند بیش از ۵۰شهر بزرگ دنیا را مورد مطالعه جدی قرار می‌دادیم و همچنین در مطالعات بعدی که در مرکز تهران هوشمند روی شهرهای هوشمند موفق دنیا داشتیم، تقریبا در تمامی آنها برنامه ویژه‌ای برای توسعه زیست‌بوم نوآوری شهری وجود داشت و همواره شهرهای هوشمند دنیا، مراکز مهمی برای تجمع نقش‌آفرینان نوآوری نیز محسوب می‌شوند.


در تهران و سایر کلانشهرهای کشور نیز این موضوع در سال‌های اخیر مورد توجه ویژه بوده است که در تازه‌ترین نمونه آن افتتاح مرکز نوآوری همشهری را شاهد بودیم. به همین بهانه چند چالش جدی را که مدیریت شهری در حوزه نوآوری شهری با آن مواجه است را مورد اشاره قرار می‌دهم.


۱-در مسیر حرکت به سمت شهر هوشمند، تعامل و مشارکت زیست‌بوم نوآوری با مدیریت شهری ضروری است ولی برای شکل‌گیری یک جریان قوی از نوآوری، مدل‌های جدیدی از کسب‌وکار به‌ویژه برای نهادهای عمومی مانند شهرداری‌ها و چارچوب‌های جدید برای همکاری و مشارکت آنها با ذینفعان دیگر مانند بخش خصوصی و نهادهای مردمی مورد نیاز است. این چالش به‌ویژه در بحث اقتصاد دیجیتال نمایان‌تر است و بسیاری از روال‌ها، قوانین و فرایندهای موجود در چنین نهادهایی با الزامات حوزه نوآوری و دیجیتال همخوانی ندارد.


۲-متولیان مختلفی چه در حمایت از زیست‌بوم نوآوری شهری و چه در تعامل یا گاه تقابل با آن اقدام به قانونگذاری و اجرای قوانینی می‌کنند که در بسیاری موارد با یکدیگر هم‌راستایی ندارند. حتی درون مجموعه‌ای واحد نیز مانند شهرداری‌ها شاهد هستیم که بخش‌های مختلف براساس ماموریت‌های ذاتی خود، قوانین و مقرراتی وضع می‌کنند که حتی ممکن است در تعارض با یکدیگر باشند و سرانجام سیاستی یکپارچه را در تعامل با زیست‌بوم نوآوری شکل نمی‌دهند.


۳-جایگاه اقتصاد هوشمند و اقتصاد نوآوری در شهرهای ما هنوز آنچنان که باید جدی گرفته نشده و این باور شکل نگرفته است که در آینده‌ای نه چندان دور، اقتصاد نوآوری نقشی کلیدی در منابع درآمدی شهر ایفا کرده و سهم بازیگران نوآوری در تولید ثروت در شهر، گردش مالی و نیز اشتغال تا چه حد می‌تواند پررنگ باشد.

این در حالی است که شهرهای هوشمند دنیا با برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و قوانین حمایتی مانند معافیت‌های مالیاتی و تسهیل استقرار کسب‌وکارهای نوآور، سعی می‌کنند گوی رقابت را از یکدیگر در جذب این شرکت‌ها و نیز ترغیب سرمایه‌گذاران ربوده و شهر خود را مکان مستعدتری برای رشد و توسعه شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان معرفی کنند تا بتوانند هرچه بیشتر از این جریان درآمدی و توسعه ناشی از آن بهره‌مند شوند.


۴-جریان نوآوری جدی در شهرها در شبکه‌ای از تعاملات بین‌ کنشگران نوآوری شامل کسب‌وکارهای بزرگ، سرمایه‌گذاران نوآوری، استارت‌آپ‌ها، شتاب‌دهنده‌ها، دانشگاه‌ها و مانند آنها شکل می‌گیرد و نیازمند نقش‌آفرینی تمامی این ذینفعان است. از دید مدیریت شهری نیز برای شکل‌گیری و تقویت این شبکه‌ها باید برنامه جدی داشت؛ شکل‌گیری مناطق ویژه و نواحی نوآوری یکی از سیاست‌های مهم در این حوزه محسوب می‌شود که اکثرا به‌صورت خوشه‌هایی در اطراف مراکز دانشگاهی و پژوهشی شکل می‌گیرند.

با علم به این چالش‌ها، در طراحی برنامه «تهران هوشمند» یکی از جدی‌ترین محورها را «تهران نوآور» قرار دادیم که یک برنامه یکپارچه و چندجانبه در شهرداری تهران با هدف حمایت و توسعه زیست‌بوم نوآوری شهری تهران است. در این دوره مدیریت شهری، شهرداری تهران در تعامل با زیست‌بوم نوآوری بر نقش حمایتی و تسهیل‌کننده خود تأکید و بر عدم‌تصدی‌گری در امور استارت‌آپ‌ها و جریان نوآوری پافشاری کرده و سعی کرده با سیاستگذاری حمایتی و تنظیم ضوابط و مقررات این حوزه، به نحوه تعامل ارکان مختلف درون شهرداری با بازیگران زیست‌بوم نوآوری نظم ببخشد. در حوزه سیاستگذاری، شهرداری تهران با تدوین و ابلاغ بخشنامه یکپارچه‌سازی‌ امور فناوری و نوآوری شهری و نیز تدوین لایحه حمایت از زیست‌بوم نوآوری شهری و ارائه آن به شورای اسلامی شهر تهران و نیز تدوین سند حکمروایی داده، گام‌هایی مهم در انسجام‌بخشی به نحوه تعامل با بازیگران حوزه فناوری و نوآوری برداشته است.

همچنین در جهت شبکه‌سازی‌ و توسعه مشارکت ذینفعان شهر هوشمند اقداماتی نظیر ایجاد «مراکز نوآوری و فناوری شهر هوشمند» با هدف حمایت از کسب‌وکارهای نوآور در راستای رفع چالش‌های شهری، آزادسازی داده‌ها و اشتراک‌گذاری انواع خدمات داده‌محور شهرداری در قالبAPI، برگزاری چندین دوره رویداد «تهران نوآور» و چندین چالش برنامه‌نویسی(هکاتون) به‌منظور معرفی نیازها و دستیابی به راهکارهای نوآورانه و نهایتا توسعه مراکز «زندگی هوشمند» برای مشارکت‌دادن شهروندان در توسعه خدمات نوآور شهری انجام شده است. یک بخش مهم دیگر از اقدامات شهرداری در جهت توسعه نوآوری و خدمات شهر هوشمند، راه‌اندازی «فن بازار تخصصی شهر هوشمند»، احصا و اعلام بیش از ۴۰۰تقاضای فناورانه شهرداری تهران در سامانه «باهم» و همچنین معرفی نظام‌مند طرح‌های ارسال شده توسط زیست‌بوم نوآوری به مجموعه شهرداری تهران بوده است.

امید است با تداوم این مسیر و همراهی تمام ذینفعان درون و برون شهرداری تهران و سایر دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی و بزرگ مستقر در پایتخت ایران اسلامی، شاهد رشد و بالندگی هرچه بیشتر زیست‌بوم نوآوری در تهران باشیم تا زمینه برای تبدیل پایتخت به یکی از مهم‌ترین مراکز نوآوری و فناوری در منطقه در آینده‌ای نزدیک فراهم شود و در نهایت آثار ملموس نتایج آن در افزایش کیفیت زندگی شهروندان قابل رویت باشد.

منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها كميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران شهر تهران شهر هوشمند مدیریت شهری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: كميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران شهر تهران شهر هوشمند كميسيون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران شهر تهران شهر هوشمند مدیریت شهری زیست بوم نوآوری شهری شهرداری تهران نوآوری شهری تهران هوشمند مدیریت شهری شهر هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۰۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب بیش از ۷۰ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۱۰ اصفهان

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان با اشاره به نصب ۷۰ هزار و ۲۸۵ پلاک آبی هوشمند دارای کیوآر کد (QR) در این منطقه گفت: پلاک آبی هوشمند تمام منازل این منطقه نصب شده است.

محمد صیرفی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین ابزارها برای دستیابی به شهر هوشمند، ایجاد ارتباط بین سازمان‌های مختلف و توسعه و سهولت در خدمات‌رسانی به شهروندان است که پلاک آبی هوشمند زیرساخت خوبی برای اطلاع‌رسانی و به‌روزرسانی در زمینه ملک شهروندی و خدمت‌رسانی‌های پیرامونی است.

وی افزود: تمام پلاک‌های آبی هوشمند دارای کیوآر کد (QR) است که حاوی اطلاعات نشانی کامل، تعداد طبقات، کد پستی هر واحد و پلاک شهرداری است، در آینده نیز مجهز به شماره اشتراک آب، برق و گاز نیز خواهد شد.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان با اشاره به نصب ۷۰ هزار و ۲۸۵ پلاک آبی هوشمند در منطقه ۱۰ تصریح کرد: پلاک آبی هوشمند تمام منازل این منطقه نصب شده است.

صیرفی‌نژاد ادامه داد: نصب این پلاک‌ها با اعتباری حدود دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، توسط سازمان فاوای شهرداری اصفهان انجام شده است.

وی بیان کرد: آن دسته از شهروندانی که منازل آن‌ها پلاک آبی هوشمند ندارد، می‌توانند از طریق نشانی my.isfahan.ir گزینه نصب پلاک آبی هوشمند را جست‌وجو و درخواست خود را ثبت کنند تا در اسرع وقت پلاک آبی هوشمندمنزل آن‌ها نصب شود. ‌

کد خبر 749391

دیگر خبرها

  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی تهران
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی
  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • نصب بیش از ۷۰ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۱۰ اصفهان
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • نصب ۳۰ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۴ اصفهان
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها