Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-04@08:26:51 GMT

آیا جنگ غزه دوباره آغاز می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۲۷۴۴

آیا جنگ غزه دوباره آغاز می‌شود؟

با وجود گذشت یک ماه از پایان درگیری در نوار غزه هنوز توافقنامه آتش‌بس بین گروه‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی منعقد نشده است و شرایط شکننده منطقه احتمال آغاز دوباره درگیری را تقویت کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ درگیری به‌وجودآمده بین گروه‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی پس از 12 روز به پایان رسید و حالا از پایان جنگ، قریب یک ماه گذشته است اما هنوز توافقنامه آتش‌بس که با میانجیگری مصر قرار بود به امضای دو طرف برسد با مانع‌تراشی‌های رژیم صهیونیستی منعقد نشده است، حال با این بهانه‌جویی‌ها زمزمه‌های احتمال آغاز دوباره درگیری به گوش می‌رسد و اوضاع شکننده هر لحظه ممکن است به یک جنگ جدید بینجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهانه‌جویی‌ها و مانع‌تراشی‌های رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی طی جنگ 2014 همین شیوه را پیش گرفت و پس از پایان درگیری با مانع‌تراشی‌های مختلف از امضای توافقنامه آتش‌بس امتناع کرد، چرا که توافقنامه آتش‌بس بندهایی را در خود دارد که مانع تجاوزات دائمی صهیونیست‌ها خواهد شد، حال در جنگ اخیر نیز صهیونیست‌ها به این سمت پیش رفته‌اند و برای این امر بهانه‌هایی را برای خود فراهم کرده‌اند.

تجمیع پرونده‌های مجزا

صهیونیست‌ها در زمان حاضر می‌خواهند به پرونده توافقنامه آتش‌بس پرونده اسیران رژیم صهیونیستی را نیز اضافه کنند آنها امضای توافقنامه آتش‌بس را منوط به آزادی اسیران خود کرده‌اند، اسیرانی که از سال 2014 در جریان جنگ 51روزه نزد مقاومت هستند و تاکنون صهیونیست‌ها موفق به آزادی آنها نشده‌اند.

صهیونیست‌ها این پرونده مجزا را ـ که از سال 2014 به‌عنوان یک پرونده در جریان بوده است ـ با پرونده بازسازی نوار غزه، بازگشایی دائمی گذرگاه‌های نوار غزه و بهبود وضعیت اقتصادی نوار غزه ربط داده‌اند و می‌خواهند با سوءاستفاده از موقعیت کنونی، پرونده به بن‌بست رسیده اسیران خود را نیز به اتمام برسانند.

مطرح‌کردن حکومت خودگردان به‌عنوان بازیگر در نوار غزه

اقدام دیگری که آتش‌بس کنونی را به شروع یک جنگ جدید پیش می‌برد، تلاش برای واگذار کردن امور نوار غزه به حکومت خودگردان فلسطین است. وینسلاند، فرستاده سازمان ملل به نوار غزه که روز دوشنبه با «یحیی سنوار» فرمانده حماس در نوار غزه دیدار کرده بود به وی اعلام کرد اتحادیه اروپا و اسرائیل می‌خواهند بازسازی نوار غزه، ورود کمک‌های نقدی قطر و بازگشایی گذرگاه‌های نوار غزه و ورود و خروج کالا به این منطقه از طریق حکومت خودگردان فلسطین صورت بگیرد و در این صورت این اقدامات اجرایی خواهند شد.

در همین حال جنبش حماس که این اقدام صهیونیست‌ها را با هدف دست‌اندازی بر نوار غزه توسط اشغالگران می‌داند، اعلام کرد مشکلی با واگذاری بازسازی نوار غزه به حکومت خودگردان ندارد منوط به اینکه اقدام حکومت خودگردان در این زمینه شکل انفرادی پیدا نکند و با مشارکت ملی انجام شود.

تلاش صهیونیست‌ها برای تغییر بازدارندگی و احتمال شروع دوباره جنگ

آنچه صهیونیست‌ها در حال بیان آن هستند حکایت از آن دارد که می‌خواهند مدیریت امور در نوار غزه را با وارد کردن حکومت خودگردان با اختلال مواجه کنند. نوار غزه با مدیریت مشترک گروه‌های مقاومت و تشکیل اتاق‌های مشترک در حال مدیریت یکپارچه است. آنها می‌خواهند با وارد کردن یک طرف فلسطینی که دیدگاه مخالفی نسبت به گروه‌های مقاومت دارد، این مدیریت یکپارچه را با مشکل مواجه سازند، از سوی دیگر در حکومت خودگردان فلسطین مزدورانی وجود دارند که برای رژیم صهیونیستی کار می‌کنند. تلاش برای وارد کردن حکومت خودگردان در فلسطین تلاش برای ایجاد اختلال در مدیریت یکپارچه نوار غزه به‌منظور تغییر بازدارندگی در منطقه است.

گروه‌های مقاومت با تحمیل خواسته‌های خود به رژیم صهیونیستی در نبرد «شمشیر قدس» بازدارندگی را به‌نفع خود تغییر دادند، حالا صهیونیست‌ها که پس از نبرد شمشیر قدس دوبار با هشدارهای مقاومت مجبور به متوقف ساختن راهپیمایی مجعول پرچم شده‌اند، می‌خواهند با وارد کردن طرفی که نه دیدگاه مقاومتی دارد نه خواستار رویکرد گروه‌های نوار غزه است، موفقیت به وجود آمده را از بین ببرند.

نشست گروه‌های مقاومت

گروه‌های مقاومت با بررسی وضعیت موجود به‌دنبال این هستند با یک تصمیم یکپارچه رژیم صهیونیستی را پای امضای توافقنامه آتش‌بس بیاورند، امری که می‌تواند در صورت عدم التزام به تعهدات، زمان پایان درگیری با آغاز یک درگیری جدید بر صهیونیست‌ها تحمیل شود.

این نوع عملکرد رژیم صهیونیستی یک بار دیگر بر همگان ثابت می‌کند که تنها مقاومت است که می‌تواند صهیونیست‌ها را مجاب کند که باید به تعهدات خود ملتزم باشند و دست از تجاوزکاری بردارند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاسی رژیم صهیونیستی جنگ غزه توافقنامه آتش بس گروه های مقاومت حکومت خودگردان رژیم صهیونیستی صهیونیست ها نوار غزه وارد کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۲۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات توافق پیشنهادی سه مرحله‌ای میان تل‌آویو و مقاومت فلسطین

به گزارش خبرگزاری مهر، سایت شبکه المیادین با انتشار نسخه‌ای از مفاد اصلی توافق پیشنهادی میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین نوشت: این توافق دارای سه مرحله است؛ مرحله نخست که طی ۴۰ روز انجام می‌شود و امکان تمدید آن وجود دارد: توقف موقت عملیات نظامی میان دو طرف و عقب نشینی نظامیان صهیونیست در قسمت شرقی به طوری که از منطقه‌های پرجمعیت به سمت منطقه نزدیک به مرزها حرکت کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: مرحله نخست توافق مذکور همچنین شامل توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در یک روز و ۱۰ ساعت در روزهای آزاد سازی اسرا است. بعد از گذشت یک هفته از آزاد سازی تمام زنان، نظامیان صهیونیست از خیابان الرشید همسو با خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کنند تا ورود کمک‌های بشردوستانه تسهیل شود. همچنین به آوارگان فلسطینی غیرمسلح اجازه داده می‌شود به خانه‌های خود بازگردند و با آزادی در سراسر نوار غزه رفت و آمد کنند.

در بیست و دومین روز بعد از آزاد سازی ۲ سوم اسرا، نظامیان صهیونیست از مرکز نوار غزه به ویژه محور شهدا نتساریم و میدان الکویت و شرق صلاح الدین به سمت منطقه نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه بازمی گردند. ورود کمک‌های بشردوستانه به صورت گسترده به میزان ۵۰۰ کامیون که نیمی از آن به سمت شمال ارسال می‌شود تسهیل خواهد شد.

بر اساس این توافق، نیروهای مقاومت ۳۳ اسیر زن و مرد صهیونیست را شامل صهیونیست‌های زیر ۱۹ سال، بالای ۵۰ سال و بیماران و زخمی‌ها آزاد می‌کنند. رژیم صهیونیستی نیز ۲۰ اسیر کودک و زن را در برابر هر اسیر صهیونیست آزاد می‌کند.

نیروهای مقاومت فلسطین تمام نظامیان زن صهیونیست را آزاد می‌کنند و در مقابل رژیم صهیونیستی در برابر آزادی هر یک از آنها ۴۰ اسیر فلسطینی (محکوم به حبس ابد و حبس عادی) را آزاد می‌کند. البته تل آویو می‌تواند بیشتر از ۲۰۰ اسیر آزاد نکند.

در نخستین روز اجرای توافق مذکور، نیروهای مقاومت سه صهیونیست را آزاد می‌کنند و بعد از آن هر سه روز سه صهیونیست دیگر را آزاد خواهند کرد. این روند آزادی ابتدا با زنان اسیر صهیونیست آغاز می‌شود و تا ۳۳ روز ادامه دارد. رژیم صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند.

در این توافق ذکر شده که سازمان ملل و نهادهای ذیربط به وظایف خود در خصوص کمک رسانی به بخش‌های مختلف نوار غزه عمل کنند. بازسازی زیرساخت‌های برقی، آبی، فاضلابی و ارتباطی نوار غزه نیز آغاز می‌شود. در توافق مذکور بر لزوم واردات تجهیزات لازم برای برپا کردن اردوگاه‌های آوارگان تاکید شده است. در روز چهاردهمین، نیروهای نظامی زخمی می‌توانند از طریق گذرگاه رفح به خارج فلسطین برای درمان منتقل شوند.

مرحله دوم (۴۲ روز)

این مرحله شامل اقدامات لازم برای آغاز روند بازسازی فراگیر خانه‌ها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌هایی است که بر اثر جنگ ویران شده‌اند.

مرحله سوم (۴۲ روز)

در توافق میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس، تبادل پیکرهای شهدای مقاومت و فلسطینی‌ها و اجساد صهیونیست‌های اشغالگر بعد از شناسایی آنها صورت می‌گیرد. در این توافق تاکید شده که طرف فلسطینی در بازسازی نوار غزه که پنج ساله است اقدام به بازسازی تأسیسات نظامی نکرده و هیچ مواد و تجهیزاتی که استفاده‌های نظامی دارند وارد نمی‌کند.

قطر، مصر و آمریکا کشورهای تضمین کننده اجرای این توافقنامه هستند.

کد خبر 6095170

دیگر خبرها

  • جدیدترین شاخه مقاومت اسلامی در بحرین چگونه متولد شد؟
  • «یحیی سنوار» با رهبران گروه‌های فلسطینی در خارج در تماس است
  • ۳۴ هزار و ۶۲۲ شهید؛ نتیجه ۲۱۰ روز جنایت صهیونیست‌ها در غزه
  • انتقاد «یائیر لاپید» از دخالت تندروهای صهیونیستی در ارتش
  • محاصره کارخانه اسلحه‌سازی حامی رژیم صهیونیستی در انگلیس
  • جزئیات توافق پیشنهادی سه مرحله‌ای میان تل‌آویو و مقاومت فلسطین
  • جزئیات جدید توافق سه مرحله ای حماس و اسرائیل منتشر شد/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید
  • اسامه حمدان: حمله زمینی به رفح موجب توقف مذاکرات می‌شود
  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها
  • قسام با موشک «رجوم» شهرک حولیت را به آتش کشید