Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیراه نیست اگر بگوییم برجسته‌ترین و نگران کننده ترین مسئله فعلی استان گیلان، معضل پیری جمعیت است و پیری جمعیت یعنی کاهش نیروی کار و توان تولید و این یعنی آنکه اگر برای بحران ملی سالمندی جمعیت فکر و برنامه جدی اتخاذ نشود و دولت آینده از خانواده‌ها برای فرزندآوری حمایت نکند، اوضاع کشور در هیچ عرصه‌ای رو به بهبودی نخواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ۸دی، گیلان استانی برخوردار از مواهب طبیعی سرشار است که در سال‌های نه چندان دور علاوه بر کشاورزی در صنعت نیز حرف‌های زیادی برای گفتن داشت اما این ظرفیت‌ها طی سالیان اخیر به دلیل ضعف‌های مدیریتی و بی برنامگی و نبود مدیران دلسوز و بومی رو به نابودی رفته است.

  ضرورت توجه ویژه دولت سیزدهم به پیرترین استان کشور   بیراه نیست اگر بگوییم برجسته‌ترین و نگران کننده ترین مسئله فعلی استان گیلان، معضل پیری جمعیت است و طبق گفته نحوی نژاد مدیرکل بهزیستی استان، گیلان با شاخص سالمندی بیش از ۷۴ درصد، پیرترین استان کشور است.   پیری جمعیت یعنی کاهش نیروی کار و توان تولید و این یعنی آنکه اگر برای بحران ملی سالمندی جمعیت فکر و برنامه جدی اتخاذ نشود و دولت آینده از خانواده‌ها برای فرزندآوری حمایت نکند، اوضاع کشور در هیچ عرصه‌ای رو به بهبودی نخواهد رفت.   بیمه نبودن کشاورزان و صیادان گیلانی   بسیاری از مردم گیلان به کشاورزی و صیادی مشغول هستند اما این دو شغل مهم در استان مورد بی مهری جدی تامین اجتماعی قرار گرفته به طوریکه کشاورزان استان با وجود فعالیت‌های سخت و فرسایشی که پس از چند سال آنها را مبتلا به انواع و اقسام بیماری‌ها می‌کند، هنوز تحت پوشش بیمه نیستند و صیادان گیلانی نیز چون ۶ ماه در سال به فعالیت مشغولند، در صورت پرداخت حق بیمه بعد از گذشت ۶۰ سال از مستمری برخوردار می‌شوند.   مرتضی رضایی صوفی در گفتگو با خبرنگار ۸دی، اظهار کرد: بخش مهمی از مشکلات کشور به دلیل نگاه به بیرون و بی توجهی به داشته‌های داخلی است و چشم دوختن به رفع تحریم‌ها شرایط اقتصادی بدی را برای مردم به ارمغان آورده است.   دولت‌ها در تحقق سیاست‌های کلی نظام ناموفق بوده‌اند   وی با بیان اینکه تاکنون سیاست‌های کلی نظام در اسناد بالادستی و برنامه های شش گانه توسعه تحقق نیافته است تصریح کرد: یک دولت قوی و کارآمد زمینه تحقق توسعه و سیاست‌های نظام را فراهم‌ می‌کند.   وی افزود: رییس جمهور باید تیم قوی و نگاه استراتژیک داشته باشد زیرا دولت‌های ما تاکنون از نگاه راهبردی غفلت کرده‌اند و این موجب بروز مشکلات در عرصه‌های مختلف شده است.   این استاد دانشگاه با ابراز تاسف از اینکه نیروی جوان و مستعد کشور از دست رفته و به سمت پیری جمعیت رفته‌ایم خاطرنشان کرد: دولت باید بتواند در جهت ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه و نظام سلامت و در نتیجه رشد جمعیت کشور گام بردارد.   آسیب‌های نگاه تک قطبی دولت‌ها به استان گیلان   وی با بیان اینکه دولت‌ها در این سال‌ها نگاه تک قطبی به گیلان داشته‌اند افزود: البته نگاه به ظرفیت‌های کشاورزی گیلان نیز به طور کامل محقق نشده و نتیجه نیز فروش زمین‌های کشاورزی به غیربومی‌ها و ویلاسازی و تغییر کاربری‌های گسترده شده است.   توسعه گیلان نیازمند روی کار آمدن کسانی است که با مسیر ریل گذاری اقتصاد کشور آشنا باشند   رضایی با بیان اینکه دولت آینده باید با کنار گذاشتن ضعف‌های مدیریتی، نگاه ناپخته و حزبی که بی توجه به راهبردهای نظام است در جهت توسعه گیلان گام بردارد گفت: توسعه استان نیازمند روی کار آمدن کسانی است که با مسیر ریل گذاری اقتصاد کشور آشنا باشند.   وی خاطرنشان کرد: دولت آینده باید از رویکرد کشاورزی محض در گیلان خارج شود و به طور جدی با تغییر کاربری و ویلاسازی در اراضی کشاورزی مبارزه کند زیرا تنها در این صورت می‌توان به یک استان و کشور مولد تبدیل شد. انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پیری جمعیت دولت آینده دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۴۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس در یادداشتی به مناسبت هفته سلامت، وجوه مهم سلامت را برشمرد و بر نقش خانواده در سلامت افراد تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی به مناسبت هفته سلامت نوشت:‌« یکی از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی، «سلامت» است. چه، با برخورداری از تراز بالای صحت و سلامت است که می‌توان برای تحقق اهداف ریز و درشت زندگی و بیشینه‌سازی شادابی و موفقیت، گام فراسو نهاد و جهد و جد روزافزون کرد. لیکن، نباید از یاد برد که قلمرو و حیطه سلامت هرگز در سطح «سلامت جسم» محدود نمی‌ماند بلکه حیطه‌های پر اهمیت دیگری را نیز در بر می‌گیرد که از آن میان سه حیطه دیگر سلامت، یعنی «سلامت روان»، «سلامت اخلاق» و «سلامت اجتماعی» در خور توجه فزون‌تری هستند. نیازی به یادآوری نیست که این چهار حیطه سلامت پیوند وثیق و جدایی ناپذیری با یکدیگر دارند و لاجرم زوال یا نقصان هریک قادر است آن سه دیگر را دستخوش کژکارکردی کند.

 چنانچه از حیث یادآوری و بیش و کم از منظر امروزین بخواهیم تعریفی بس مختصر از این چهار حیطه سلامت به دست دهیم چنین می‌توان گفت که جسم آنگاه سالم است که بتوان بی‌هیچ محدودیتی از همه ظرفیت و توان آن برای «نیکو زیستن» بهره جست، روان نیز زمانی در سلامت است که نه تنها در دام هیچ «تعارض» آشفته‌ساز و نشانگان ملال انگیز و تنیدگی آشوبناکی گرفتار نشده باشد بلکه لبریز سُرور و وجد و خرسندی و پیوسته در تعالی و پویایی باشد. به همین قیاس سلامت اخلاقی نیز به حالتی اطلاق می‌شود که ذهن و ضمیر فرد عاری از «احساس گناه» باشد؛ آشکار است که لازمه فراچنگ زدن چنین خلق و حالتی آن است که فرد در کنش و منش و بینش خود، «فضایل اخلاقی» نظیر صداقت، عدالت، اصالت، امانت و جزو آن را فرو نگذارد و برای بیشینه‌سازی آن‌ها پیوسته بکوشد. سرانجام، مراد از «سلامت اجتماعی» آلوده نشدن به آسیب‌های مختلف از یک سو و داشتن ارتباط و تعامل «شفابخش» با جمع و جامعه از دیگر سو است.

 ناگفته پیداست که یک دوجین عامل را می‌توان نشان کرد و نشان داد که بر هر یک از این چهار حیطه سترگ سلامت تاثیر می‌گذارند. اما، تردیدی نمی‌توان کرد که در این میان سهم و نقش خانواده برجسته‌تر است. چون همانگونه که می دانیم در خانواده است که «اندیشه» شکل می‌گیرد، «شخصیت» فرا می‌بالد، «منش» نضج می‌یابد، «نگرش به خویشتن» پایه‌ریزی می شود و «نحوه رفتار» در برابر پدیده‌ها و در شرایط مختلف، سمت و سو داده می‌شود.

 حال این پرسش در برابر ما عرض اندام می‌کند که کدام خانواده قادر است تراز و میزان هر یک از چهار نوع سلامت را ارتقا دهد و مانع از فروشدن در «بیماری» و نقصان سلامت شود؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان انبوهی شاخص و ملاک را برای « خانواده سلامت محور» و «سالم پرور» فهرست کرد. لیکن به باور من از آن میان شاخص های زیر اهمیت بیشتری دارند:

۱.سبک زندگی برخوردار از تحرک بهینه (۶۰ دقیقه در روز)، بهداشت مطلوب، چک آپ دوره ای، تفریح به موقع و تغذیه مناسب. چنین سبکی نه تنها به سلامت جسم یاری می‌رساند بلکه سلامت ذهن و روان را نیز مضاعف می‌کند.

۲.پیروی از الگوی گفت‌وگوی سازنده برای از میان راندن تعارضات ناگزیر زندگی. در چنین خانواده‌ای کمتر مشاجره و منازعه و مجادله دیده می‌شود. چه، اینگونه خانواده‌ها زبان و کلام را در جهت «مفاهمه» و مصالحه بکار می‌گیرند و با گفت و شنود به موقع مانع از سایه انداختن تعارضات و مسائل حل نشده بر ساحت جان و روان می‌شوند.

۳.افزایش مستمر ذخیره شناختی. در خانواده سلامت محور مطالعه و یادگیری رفتاری رایج و مستمر است و لاجرم اعضای اینگونه خانواده‌ها پیوسته دانایی خود را افزایش می‌دهند و اندیشه خود را زیبا و غنی می‌سازند. آنان همچنین می‌کوشند تا «دانش» خود را به «خِرد» تبدیل سازند و آن را در کنش و عمل خود بکار بندند. ناگفته پیداست که پیامد دانایی، خردمندی و «اندیشه زیبا» خوشامدگویی مستمر به زیبایی‌های بیکران زندگی و شادابی و شورمندی جسم و روان است.

۴.فضیلت‌مند زیستن. در خانواده سالم پرور و سلامت محور به فضائل اخلاقی نه تنها در «گفتار» بلکه در «کردار» ارج نهاده می‌شود. به همین سبب اینگونه خانواده‌ها اغلب با خود و دیگران «در صلح» و آرامش هستند.

۴.برخورداری از روابط و پیوندهای اجتماعی خرسند ساز. چنین پیوندی نوعی «حمایت اجتماعی» است که همچون «سپری نیرومند» از اعضای خانواده در برابر سختی‌ها و رنج های ناگزیر زندگی حفاظت می‌کند. یادمان باشد که در جهان بودن یعنی با دیگران بودن.

 خلاصه آنکه، خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد و لاجرم احساس خوشبختی و بهروزی و شادابی آن پیوسته در حال افزایش است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • ضرورت توجه ویژه به کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای در کردستان
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور