Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست کارگاه مس و پرداز گفت: نیاز بازار نسبت به گذشته تغییر کرده است و چند سالی است ظروف تلفیقی بورس بازار شده است و خیلی هم خوب مورد استقبال قرار گرفته و نظر همکاران هم همین است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز پیرامون هنر تلفیق مس با پرداز، اظهار کرد: در صنعت صنایع دستی و تولید ظروف زینتی از نوجوانی مشغول به کار بودم و به قول همکاران کهنه کار هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست کارگاه مس و پرداز عنوان کرد: کشیدن طرح های پرداز که به طرح فرش نیز معروف است را از پدرم آموختم و از همان زمان تا الان که حدود 50 سال می گذرد به کشیدن پرداز مشغول هستم؛ به همراه پدرم و با تلاش های شبانه روزی که در این شغل انجام دادم توانستم سرقفلی سه باب مغازه واقع در میدان امام را بخرم و از آن برای توسعه کار استفاده کنم.

وی افزود: پدرم در اوایل شروع کارش توانسته بود خانه ای در کوچه بیت الحسین که نزدیک به میدان امام است بخرد و آنجا را تبدیل به کارگاه کارش کرده بود؛ اما هم اکنون تقریبا ٢٠ شاگرد و کارآموز در کارگاه مان مشغول به کار هستند که این تعداد نسبت به سال های قبل یک سوم شده است.

*ظروف ترکیبی مس و پرداز در سال های اخیر مورد اقبال قرار گرفته است

سرپرست کارگاه مس و پرداز با بیان اینکه اوایل فقط کارپرداز انجام می دادم ولی چند سالی است به واسطه اینکه دیگر این ظروف طرفدار آنچنانی ندارد ترجیح دادم ظروف ترکیبی مس و پرداز خلق کنم، تصریح کرد: از اینکه این تغییر را در کارم ایجاد کردم راضی هستم و این کار نسبت به ظروف پرداز مورد استقبال بیشتری قرار گرفت و ناگفته نماند که تلفیق پرداز با مس زیبایی خاصی را در ظروف ایجاد می کند.

وی افزود: این روزها کمتر شخصی پیدا می شود که به دنبال ظروف صنایع دستی بگردد که فقط یک هنر در آن بکار رفته باشد مثلا درخواست برای گلدان پرداز یا میناکاری بسیار کم شده است.

مهدی اسماعیلی گفت: نیاز بازار نسبت به گذشته تغییر کرده است و چند سالی است ظروف تلفیقی بورس بازار شده است و خیلی هم خوب مورد استقبال قرار گرفته است و نظر همکارانمان نیز همین است، اینکه تغییر در ظروف ایجاد شود تا بیشتر مورد استقبال قرار گیرد خوب است اما به شرطی که تغییری در هنر و اصالت طرح ها ایجاد نکند و فقط با هنر دیگری تلفیق شود.

*تاثیر گرانی ها بر کیفیت صنایع دستی

این هنرمند اظهار کرد: متاسفانه به واسطه گران شدن مس و مواد اولیه و اینکه مردم قدرت خریدشان پایین آمده است روز به روز کیفیت صنایع دستی پایین تر می آید، ظروف مس نازکتر می شود و کیفیت نفاشی ها نیز پایبن می آید چرا که برای نقاشی خوب و با کیفیت باید دستمزد بیشتری پرداخت شود.

وی افزود: این کار به مرور زمان آسیب جدی به صنایع دستی وارد می کند و این صنعت را به سمت دیگری می برد چرا که اگر این صنایع دستی بی کیفیت به کشورهای دیگر صادر شده و مورد بررسی کیفی قرار بگیرد دیگر ارزش صنایع دستی ایران را دست کم می گیرند.

*صادرات صنایع دستی نیاز به متولی دارد

مهدی اسماعیلی عنوان کرد: زمینه صادرات صنایع دستی بسیار مهم است و از نظر من باید یک ارگان این موضوع را در دست بگیرد تا صنایع دستی بی کیفیت که در بازار به وفور یافت می شود از کشور خارج نشود.

سرپرست کارگاه مس و پرداز بیان کرد: افراد سودجویی که صرفا برای خراب کردن قیمت ها در بازار و تولید ظروف بی کیفیت به میدان آمده اند باید جمع شوند چرا که هنرمندان زبردست نباید چوب بی فکری این قبیل افراد را بخورند.

اسماعیلی اذعان کرد: حدود 10 سال است این قبیل افراد در بازار زیاد شدند و با خراب کردن قیمت ها بازار کار مارا خراب کردند و با وعده های دروغ، مشتری ها را قانع می کنند که ما گران فروش هستیم.

وی افزود: نیاز است در این زمینه قیمت ها در بازار کنترل شود و کیفیت اجناس نیز برای مصرف کننده مشخص باشد.

مهدی اسماعیلی ادامه داد: شغل هایی که زمینه ساز هنر یک کشور هستند مستلزم توجه و حمایت فراوان هستند ایران صنایع دستی بی نظیر و ارزشمندی دارد و تعداد هنرمندان نیز کم نیست ولی حمایت ها آنگونه ک باید باشد نیست.

سرپرست کارگاه مس و پرداز تصریح کرد: امیدوارم افراد واجد شرایط و دلسوز که خود نیز هنرمند باشند برای اداره صنایع دستی انتخاب شوند و بازار میدان امام که در دنیا به نام است را به جایگاهی که لیاقت دارد، برسانند, در حال حاضر و خصوصا با بیماری کرونا صنایع دستی نیاز به حمایت دارد تا از شرایطی که در آن قرار گرفته خارج شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مهدی اسماعیلی مورد استقبال صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۴۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرش دستباف هنر مادر است

مریم جلالی عصر امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست با اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی با اشاره به ضرورت تقویت همکاری‌ها بین بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: همکاری اتاق‌های بازرگانی و معاونت صنایع‌دستی در مرحله بسیار خوبی است و این همکاری‌ها بیش از پیش باید تقویت شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره به اهمیت صادرات و ظرفیت‌های آن افزود: خوشبختانه ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون فرصت بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها است.

او اضافه کرد: بهتر است انسجام بین دولت و بخش خصوصی بیش از پیش تقویت شود چرا که به تعبیر مهندس ضرغامی، سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی سربازان خط مقدم هستند.

جلالی یادآور شد: اعتقاد من بر این است که صنایع‌دستی که من اسمش را اقتصاد هویت‌بنیان گذاشته‌ام، موانعی پیش رو دارد که باید آنها را برطرف کرد و به اهداف عالی پیش رو فکر کرد و به آن دست یافت.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: معاصرسازی و تولید بر اساس سلیقه مشتری می‌تواند باعث شود تا صنایع‌دستی لوکوموتیو پیشران قطار هنر‌های مختلف مانند فرش دستباف در کشور باشد.

او سپس به اهمیت صادرات و برنامه‌ریزی در باره بازار‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: ما بازار‌های کشف نشده‌ای داریم که یکی از آنها کشور قطر است و باید بر روی این بازار‌های کشف نشده برنامه‌ریزی کنیم.

جلالی به حمایت‌ها از صنایع‌دستی در اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم موظف شدیم زیست‌بوم صنایع‌دستی را تدوین کنیم و ادبیات جدیدی در حکمرانی شکل بگیرد. خوشبختانه قدم‌های خوبی در حوزه صادرات صنایع‌دستی برداشته شده که می‌توان به موضوع حذف پیمان‌سپاری ارزی اشاره کرد. در همین حال خوشبختانه در حوزه نمایشگاهی نیز کار‌های خوبی انجام شده و هنرمندان ما در نمایشگاه‌های مختلف حضوری چشمگیر دارند.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: مشکل ما این است که در حوزه صنایع‌دستی و هنر در مرحله توصیف مانده‌ایم. در حالی که باید از توصیف عبور کنیم و به توزیع بپردازیم و صنایع‌دستی را به‌عنوان صنعتی سبز در بخش‌های مختلف تقویت و معرفی کنیم.

او به موضوع معرفی صنایع‌دستی از زاویه قصه و روایت اشاره کرد و افزود: روش‌های قدیمی دیگر برای فروش صنایع‌دستی و هنر جوابگو نیست. نسل جدید سلیقه دیگری دارد از این رو فروشندگان ما باید ادبیات جدیدی را یاد بگیرند تا شاهد نتایج بسیار خوب در این حوزه باشیم.

معاون صنایع‌دستی یادآور شد: من فرش دستباف را هنر مادر می‌دانم چرا نقوش فرش دستباف، دستمایه بسیاری دیگر از هنر‌های ما بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی در اولویت است
  • پایداری هوای قابل قبول برای تهرانی‌ها در یک هفته اخیر
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم