Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@05:07:55 GMT

ندهد فرصت گفتار به محتاج کریم...

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۵۵۷۸

ندهد فرصت گفتار به محتاج کریم...

(comic strip) داستان های مصور مجموعه‌ای از نقاشی‌های دنباله‌داری‌اند که درصدد روایت یک ماجرا هستند.

به زبان ساده‌تر، داستان‌نویسی به صورت متن و تصویر دنباله‌دار را کمیک یا «‌پی‌نما» می‌گویند چرا که نماها پی در پی همدیگر می‌آیند و ماجرایی را روایت می‌کنند. از دیرباز طراحی کمیک استریپ‌ها حاصل همکاری یک تیم دو نفره بوده است، کسی که قصه، شرح صحنه و دیالوگ‌ها را می‌نویسد و کسی که کار تصویرگری را انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سبک هنری نخستین بار از سده ۱۸ میلادی در اروپا شکل گرفت و تا به امروز ادامه داشته‌ است. در دهه‌های اخیر کمیک به عرصه هنر ایران وارد شده و در قالب چند ژانر اصلی خلق می‌شود؛ البته ژانرهای معدود کمیک ایرانی در مقابل گوناگونی ژانرهای خارجی به نظر قابل قیاس نمی‌آید. شاید بتوان گفت داستان مصور در ایران از نقاشی‌های مینیاتور پس از دوره عباسی شکل گرفت. تصویرگران در آن دوران راوی قصص و حکایت‌های منظوم شعرگونه بوده‌اند. تصویرسازی در ایران از ابتدا ارتباط نزدیکی با مذهب و دین و همچنین ادبیات داشته و بر همین منوال به پیش آمده است؛ اما در طول زمان، این هنر به دلایلی نتوانست استمرار داشته باشد.

جالب است بدانید نخستین کتاب کمیک (داستان مصور) بر اساس مجموعه‌ای از کمیک استریپ‌های روزنامه‌ای شکل گرفت. از آنجایی که طیف مخاطب داستان‌های تصویری عمدتاً نوجوان‌ها هستند، این روایت‌ها با صبغه دینی و ملی می‌تواند در سوق دادن و آشنایی آن‌ها با مفاهیم دینی یا قهرمانان ملی نقش مهمی ایفا کند. جالب است بدانید گروه‌های مختلفی از هنرمندان مسلمان نیز برای تبلیغ آیین اسلام و با توجه به فراگیری بسیار زیاد این نوع هنری در جذب مخاطب، سراغ کمیک استریپ رفته و برای نمونه گروهی متشکل از این هنرمندان، مجموعه‌ای با عنوان اسلام کمیگز را راه انداخته‌اند تا به این واسطه بتوانند به تبلیغ چهره واقعی اسلام بپردازند. ما نیز در روزنامه قدس و ویژه‌نامه رواق که مختص به فرهنگ و معارف رضوی است بر آن شدیم این حرکت را به مناسبت ولادت امام رضا(ع) و در این ویژه‌نامه آغاز کنیم و امیدواریم بتوانیم در فرصت‌ها و مناسبت‌های گوناگون در حد توان از این ظرفیت تبلیغی مؤثر برای ترویج معارف رضوی و اسلامی بهره ببریم.

آنچه در ادامه می‌بینید داستانی مصور به تصویرگری مصطفی شفیعی کدکنی از ماجرایی است که عبدالله بن ابراهیم غفاری از مواجهه‌اش با امام رضا(ع) روایت کرده است.

ماجرای کسی که برای درخواست وساطت امام رضا(ع) نزد ایشان می‌رود اما در ملاقات و معاشرتش با امام رضا موجب می‌شود حاجتش را نیز فراموش کند ولی... بهتر است خودتان ببینید.

خدایا! امروز هم حتما طلبکارم به طلب پولش خواهد آمد. این روزها شکم زن و بچه را هم که به سختی می توانم سیر کنم. چطور می توانم قرض او را ادا کنم؟ خدا کند که نیاید...

متن چهار: این دستان خالی و رنگ پریشان خبر از این می دهد که امروز هم از تسویه حساب خبری نیست. عیبی ندارد! امروز می روم ولی فردا که برگردم در سایه شرطه و مأمورهای قلدر دارالحکومه به طلب قرضم خواهم آمد.

این دستان خالی و رنگ پریشان خبر از این می دهد که امروز هم از تسویه حساب خبری نیست. عیبی ندارد! امروز می روم ولی فردا که برگردم در سایه شرطه و مأمورهای قلدر دارالحکومه به طلب قرضم خواهم آمد.

خدایا! خودت به زن و بچه ام رحم کن! تا فردا جز به معجزه نمی توان چنین پولی را مهیا کرد. باید کسی را پیدا کنم که وساطت کند و چند مدتی از طلبکار برایم مهلت بگیرد. اما چه کسی؟ شاید علی بن موسی الرضا(ع) بتواند...

ببخشید انگار بدموقع مزاحم شدم. با خانواده و غلامان در حال صرف غذا بودید.

منتظر می مانم...

این چه حرفی است. بفرما عبدالله! بیا و دست ها بر این سفره زیاد کن و بر برکتش بیفزا.

(بعد از غذا، سر صحبت باز شد و از هر دری سخن به میان آمد. من هم فراموش کردم که اصلا برای چه آمده بودم)

... اگر اجازه بدهید دیگر مرخص شوم

کجا عبدالله؟ برو بر سر آن سجاده و گوشه اش را کنار بزن، بعد هم خواستی مرخص شو.

(عبدالله کیسه ای پول می بیند و در کنارش کاغذی که روی آن نوشته شده : لا اله اله الا الله، محمد رسول الله، علی ولی الله» و در طرف دیگر آن «ما تو را فراموش نکرده ایم با این پول قرضت را بپرداز! بقیه اش هم خرجی خانواده ات است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: امام رضاعليه السلام امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۵۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت‌ ما نباشند، پای روایت دشمن می نشینند»
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • دختران حق دارند شادی کنند/ همه هجمه دشمن روی دختران ایران است
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست
  • همه چیز درباره قلعه جنی کیش
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • سفری تصویری به «سرزمین مقدس»