Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@22:40:07 GMT

چاپ مقاله پژوهشگران ایرانی در مجله Desalination

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۵۸۶۹

چاپ مقاله پژوهشگران ایرانی در مجله Desalination

مقاله حاصل از پژوهش مشترک دکتر محسن عباسپور و دکتر حامد اکبرزاده اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری و دکتر مجید نماینده دانشجوی پسادکتری شیمی دانشگاه فردوسی مشهد و نرگس احمدی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه حکیم سبزواری در مجله معتبر Desalination منتشر شد.

به گزارش ایسنا، دکتر عباسپور در خصوص این پژوهش گفت: آب شیرین یک عنصر اساسی در جامعه بشری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با رشد سریع جمعیت جهانی، ذخیره آب شیرین به طورچشمگیری به دلیل مصارف کشاورزی، صنعتی و خانگی رو به وخامت گذاشته است.

عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: تقاضای آب شیرین به سرعت درحال رشد است و منابع آب تجدید پذیر محدود است و کمبود آب شیرین به صورت یک چالش جدی جهان را تهدید میکند.

وی افزود: شیرین کردن آب دریا یکی از امیدوارکننده ترین اقدامات برای پرداختن به مسئله کمبود آب شیرین جهانی است. چالش های زیادی در سرتاسرجهان درحال انجام است تا از بروز بحران کمبود آب جلوگیری کند.

وی در ادامه گفت: این چالش ها در جهت استفاده مجدد، بازیافت و بازیابی آب برای ایجاد آب تازه و تأمین آب قابل اطمینان صورت می گیرد. بنابراین، برای نمک زدایی آب شور به برخی فرآیندهای ویژه نیاز است. تصفیه غشایی جزء فرایندهای امیدوارکننده و پرکاربرد برای تصفیه فاضلاب، آب دریا و آب شور است.

عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه ۵ درصد از بازار جهانی غشاء، را فرایند اسمز معکوس تشکیل می دهد، افزود: اسمزمعکوس چندین مرتبه از روش تقطیر حرارتی کارآمدتر است. اسمز معکوس برای شیرین کردن آب دریا بیشتر استفاده می شود. روش اسمز معکوس به عنوان یک فرآیند گسترده مبتنی برغشاء در اروپا و سراسر جهان شناخته شده است. در فرایند اسمز معکوس، آب شیرین با استفاده از فشار بالاتر منبع برای غلبه بر فشار اسمزی از آب شور جدا می شود.

وی در مورد این مقاله بیان داشت: این تحقیق فرآیند نمک زدایی آب با استفاده از روش اسمز معکوس با استفاده از نانولوله های کربنی که داخل آنها تعداد ۱ و ۳ عدد فولرن قرار داده شده از طریق شبیه سازی دینامیک مولکولی بررسی شده است. همچنین در این مقاله تاثیر باردار کردن فولرن ها و نانولوله و سایر اجزا در میزان عبور مولکول های آب و یونهای سدیم و کلر مطالعه شده است.

دکتر عباسپور خاطرنشان کرد: نتیجه های بدست آمده نشان می دهد که میزان عبور یونهای سدیم و کلر در سیستم های نانولوله باردار، صفحات گرافن باردار و فولرن باردار داخل نانولوله صفر بوده که این نشان داد این سیستم ها برای فرآیند نمکزدایی بسیار مناسب هستند.

بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت علوم ، ماحصل این پژوهش، پذیرش و چاپ مقاله با عنوان ذیل در ژورنال معتبر Desalination با ضریب تاثیر ۷ ٫ ۱ که جزء ۱۰ درصد مجلات حوزه منابع آب و مهندسی شیمی است، می باشد.

لینک مقاله:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0011916421000461

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مقاله های علمی دانشگاه حکیم سبزواری دانشگاه فردوسی مشهد دانشگاه حکیم سبزواری شیمی دانشگاه اسمز معکوس آب شیرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۵۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ دبیر این همایش، از ارسال ۱۵۳ مقاله به دبیرخانه خبر داد و استقبال مراکز علمی از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین را مثبت ارزیابی کرد.
کمال اکبری هدف از برگزاری این همایش را تولید ادبیات علمی در بحث رسانه‌های نوین معرفی کرد و با اشاره به تغییرات ساختاری سازمان صدا و سیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه را ضروری دانست.
اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری ۱۷ پیش نشست در طول ۶ ماه گذشته، با برگزاری ۱۱ نشست علمی، هشتم خرداد در تهران و نهم خرداد به میزبانی قم به کار خود پایان خواهد داد.
 در مراسم اختتامیه مقاله‌های برتر معرفی می‌شوند.

دیگر خبرها

  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • اصفهان،میزبان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
  • اصفهان، میزبان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴
  • اعلام همبستگی جمعی از دانشجویان ایرانی با دانشجویان آمریکایی
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • بررسی تحولات اخیر باشگاه استقلال تهران در مجله فوتبال
  • دانشجویان ایرانی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا چه کسانی بودند؟ + عکس و سند
  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • شمارش معکوس برای تقسیم تهران /استان های غربی و شرقی با محوریت کدام شهرها تشکیل می شود؟
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر