Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@19:07:45 GMT

بحران زدایی از لیبی روی میز قدرت ها

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۸۵۴۲

بحران زدایی از لیبی روی میز قدرت ها

سران جهان دیروز در حالی در دومین نشست صلح برلین به میزبانی آلمان و سازمان ملل شرکت کردند که خروج نیروهای خارجی از لیبی و برگزاری یک انتخابات قانونی در این کشور مهمترین محورهای این نشست را تشکیل می‌داد.

به گزارش «دویچه وله» آلمان، در این نشست علاوه بر نمایندگان 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل؛ امریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین، سران ایتالیا، ترکیه، امارات، اتحادیه اروپا و فرستادگان سازمان ملل و همچنین «عبدالحمید دبیبه»، نخست‌وزیر موقت لیبی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنابراعلام شبکه خبری «الجزیره»، «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان پیش از آغاز این نشست تعهدات سال گذشته شرکت‌کنندگان به پایان مداخلات بین‌المللی و خروج نظامیان خارجی از این کشور جنگ‌زده را خاطرنشان کرد و گفت: «آنهایی که در نشست سال گذشته برلین متعهد به خروج شدند پای حرفشان نایستادند. اما برای اینکه مردم لیبی بتوانند سرنوشت کشورشان را بار دیگر انتخاب کنند، نیروهای خارجی باید از آن خارج شوند. دولت انتقالی نیز بر این موضوع تأکید دارد. نباید فراموش کرد که این خروج باید تدریجی و با یک الگوی سازمان یافته باشد چرا که هرگونه شوکی می‌تواند نابسامانی ایجاد کرده و قدرت‌های شرقی یا غربی این کشور را به خشونت وادارد.»
«فرانس پرس» به نقل از یکی از دیپلمات‌های حاضر در این نشست نوشت: «شرایط بسیار حساس است اما این به معنای این نیست که می‌توان یک‌شبه راه‌حل این بحران را پیدا کرد. با این حال می‌توان به بهبود شرایط پس از این نشست خوشبین بود چرا که در برهه فعلی جنگ و درگیری به نفع هیچ یک از طرفین نیست.» «ریچارد نورلند» نماینده ویژه امریکا در لیبی پس از ورود «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور به برلین گفت: «این مذاکرات می‌تواند مقدمات برگزاری انتخابات ماه دسامبر مانند قانون اساسی و تعیین زیرساخت‌های قانونی برای رأی‌گیری را فراهم آورد. اما نظامیان خارجی باید این کشور را ترک کنند. در واقع یکی از اصلی‌ترین دلایل انتخابات تشکیل دولتی قدرتمند، کارآمد و قانونی در لیبی است که بتواند بازیگران خارجی را از قلمروی خود بیرون کند.» در همین حال با توجه به کندی بهبود شرایط امنیتی در لیبی، سازمان ملل به تازگی علت آن را حضور نیروهای خارجی اعلام کرده است. به باور کارشناسان «الجزیره»، دولت‌های غربی بر خروج نیروهای خارجی تأکید دارند اما مواضع حمایتی روسیه و ترکیه از قدرت‌های این کشور، پایگاه‌هایشان را در این منطقه حفظ کرده است. بنابرآمار سازمان ملل 20 هزار نظامی خارجی و مزدور در لیبی همچنان مستقر هستند که بسیاری از کارشناسان، آنها را تهدیدی برای دولت انتقالی آن هم در فاصله چند ماه تا انتخابات قانونی لیبی می‌دانند. اما شرایط این کشور پس از برگزاری دور نخست مذاکرات صلح برلین در ژانویه 2020 تا حدودی تغییر کرده است. توافق ماه آگوست میان ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر در بنغازی و دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس؛ یکی از ثمرات نشست برلین بود که مسیر را برای تشکیل دولت موقت مورد حمایت سازمان ملل با نخست‌وزیری «عبدالحمید دبیبه» هموار کرد. دولت موقت که در فوریه سال 2020 انتخاب شد، با توافق سران هر دو قطب حاکم بر لیبی تا 24 دسامبر 2021و برگزاری انتخابات آزاد در این کشور کنترل شرایط را در اختیار خواهد داشت. این دولت علاوه بر مسئولیت برگزاری انتخابات، بر یکپارچه‌سازی مؤسسات پراکنده و نیروهای امنیتی تمرکز دارد تا بتواند فرایند بازسازی این کشور را کلید بزند.  یکی دیگر از نتایج مهم دور نخست نشست برلین همسو شدن فرانسه با دیگر اعضای اتحادیه اروپا در مسیر مبارزه در لیبی است تا در این دور از مذاکرات اتحادیه اروپا بتواند یکصدا مواضع خود را در این زمینه اعلام کند.
به نوشته ایسنا به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، سفارت امریکا در لیبی در توئیتی با انتشار نتایج نظرسنجی‌های آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده از باور 70 درصدی لیبیایی‌ها به موفقیت انتخابات 24 دسامبر پرده برداشته است. براساس این نظرسنجی که اینترنتی انجام شده است حدود 60 درصد مردم لیبی قصد مشارکت در انتخابات را دارند و 3.2 درصد نیز مخالف تعویق انتخابات هستند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نیروهای خارجی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۸۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه به مرکز امداد منطقه غرب کشور تبدیل شود

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از سازمان مدیریت بحران کشور درخواست کرد که هلال‌احمر استان کرمانشاه به مرکز امداد منطقه غرب کشور تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، بابک محمودی امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت در اولین جلسه ستاد مدیریت استان کرمانشاه که با حضور محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سالن شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد به زیرساخت‌های خوب کرمانشاه در بحث امداد و نجات اشاره کرد.

وی از نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درخواست کرد که که هلال احمر استان کرمانشاه به مرکز منطقه غرب کشور تبدیل شود.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر کشور اظهار کرد: اگر کرمانشاه هاب منطقه برای مدیریت بحران شود با توجه به زیرساخت‌هایی که دارد می‌تواند به صورت تخصصی استان‌های ایلام، همدان و کردستان را پوشش دهد.

محمودی اضافه کرد: چنانچه این درخواست مصوب شود سه تا چهار فروند بالگرد دائمی مستقر می‌شود تا پشتیبانی را در حداقل زمان انجام دهد.

وی با اشاره به بحث اربعین و استقبال زائران برای خروج از کشور از طریق مرز رسمی خسروی، تصریح کرد: باید آمادگی امدادرسانی به‌موقع داشته باشیم در این راستا سازماندهی خوبی در کشور صورت گرفته است‌.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر کشور با اشاره به افزایش حوادث کوهستانی کرمانشاه، گفت: باید فضای ایمنی در مکوهستان‌ها با علامت‌گذاری و وجود راهنما صورت بگیرد تا علاوه بر اینکه مردم برای طبیعت‌گردی به سمت کوهستان‌ها ترغیب شوند، ایمنی آن‌ها نیز حفظ شود.

کد خبر 748366

دیگر خبرها

  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • کرمانشاه به مرکز امداد منطقه غرب کشور تبدیل شود
  • پیگیری اقدامات حبس زدایی از جرایم پزشکی