Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@07:41:36 GMT

دانش تولید انبوه واکسن کرونا در کشور بومی شد

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۹۵۶۸

دانش تولید انبوه واکسن کرونا در کشور بومی شد

سیدرضا مظهری روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: تولید انبوه واکسن نیاز به دانش مجزایی دارد که محققان ایرانی به آن دست یافتند و با بهره گیری از این دستاورد به تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت شدند.

وی، تولید واکسن در مقیاس انبوه را موفقیت دیگری برای کشور دانست و اظهارداشت: اقدامات در زمینه بومی سازی فرایند تولید انبوه انجام شده است که این موضوع در آینده برای کشور بسیار راه گشا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکسن ایران برکت توانایی خنثی سازی ویروس انگلیسی را دارد.

 مدیر اجرایی طرح واکسن کوو ایران برکت به ایمنی زایی و اثر بخشی واکسن کوو ایران برکت در مقابل جهش های ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: نتایج بررسی ها نشان داد که این واکسن، توانایی خنثی سازی ویروس انگلیسی کرونا را دارد.

مظهری افزود: در مورد گونه های آفریقایی یا هندی هنوز آزمایش ها انجام نشده و در صدد هستیم تا این ویروس ها به دست ما برسد و آن را آزمایش کنیم و به محض انجام این کار، نتایج در اختیار ملت ایران قرار خواهد یافت.

به گزارش ایرنا، حسینی مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم پیش از این درمورد اثربخشی این واکسن در مقابل گون های مختلف اظهار داشت: در محیط آزمایشگاهی ویروس کرونا جهش یافته موسوم به انگلیسی، کشت داده شد و پادتن افرادی که این واکسن را دریافت کردند در مجاورت این ویروس قرار گرفت، خنثی سازی ویروس تایید شد. در این بررسی تاثیر واکسن از طریق تست خنثی سازی سرم داوطلبان مشاهده شده است.

وی افزود: جهش های دیگر ویروس کرونا مانند آفریقایی، بزریلی و هندی اگر برای مطالعه در اختیار ما قرار گیرد با همین روش می توانیم بررسی را انجام دهیم.  

برخی کشورها درخواست استفاده از واکسن ایران برکت را دارند

وی با یادآوری این که برخی کشورها با ما تماس گرفتند و درخواست استفاده از واکسن کوو ایران برکت را دارند، گفت: سیاست صادراتی در مورد واکسن کرونا را باید وزارت بهداشت تعیین کند.

مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود که تولیدکنندگان داخلی با برنامه ریزی های انجام شده در چند ماه آینده نیاز کشور را برآورده کنند و این فرصت برای کشور فراهم می شود که مازاد نیاز را به کشورهای دیگر صادر کند.

مظهری با یادآوری این که تقاضای بسیار زیادی در دنیا برای واکسن وجود دارد و این موضوع فرصتی را برای کشور فراهم می کند، ادامه داد: تحقق تولید توسط همه سازندگان واکسن کرونا، سبب اشباع بازار داخلی می شود و فرصت صادرات را برای همه تولیدکنندگان داخلی فراهم می کند.

به گزارش ایرنا، تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی با نام «کُوو ایران برکت» روز سه شنبه (نهم دی ماه ۱۳۹۹) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روی سه داوطلب آغاز شد.

مرحله دوم این واکسن از اواخر اسفند ماه سال آغاز شد و در این مرحله ۲۸۰ داوطلب وارد این طرح مطالعاتی شدند.

مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت هم با حضور ۲۰ هزار داوطلب در ۶ شهر انجام شد و تاکنون علاوه بر تزریق دوز اول به تمام داوطلبان، بخشی از آنان دوز دوم خود را دریافت کرده اند.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اواخر خردادماه مجوز مصرف اضطراری کوو ایران برکت که نخستین واکسن ایرانی است را صادر کرد و قرار است این واکسن نیز بزودی وارد سبد واکسیناسیون ایران شود.

برچسب‌ها کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام کوو ایران برکت واکسن کرونا پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام کوو ایران برکت کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام کوو ایران برکت واکسن کرونا واکسن کوو ایران برکت واکسن کرونا تولید انبوه برای کشور خنثی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۹۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی

به گزارش خبرگزاری مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

کد خبر 6091919 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند