Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@05:53:27 GMT

آب مخازن سدهای کردستان ۲۳ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۹۶۵۳

آب مخازن سدهای کردستان ۲۳ درصد کاهش یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: در حال حاضر حجم آب مخازن سدهای استان یک میلیارد و ۴۸۵ میلیون مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه آن در سال قبل(یک میلیارد و ۹۲۷ مترمکعب) ۲۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

آرش آریانژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حجم نرمال مخازن سدهای استان ۲ میلیارد و ۷۹۷ میلیون مترمکعب بوده که اکنون در مجموع ۵۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ درصد آن پر است در حالیکه سال قبل این رقم ۶۸.۹ درصد بود.

وی افزود: حجم ورودی آب به سدهای استان هم اکنون یک میلیارد و ۹۹ میلیون مترمکعب و سال گذشته در همین موقع ۲ میلیارد و ۷۸۸ میلیون مترمکعب بوده است که نشان از کاهش ۳۹ درصدی دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: ظرفیت نرمال مخزن سد قشلاق ۲۱۵ میلیون مترمکعب است که اکنون حجم آب مخزن آن ۱۶۱ میلیون مترمکعب بوده و ۷۵ درصد پر است، در حالیکه سال گذشته در همین مدت ۹۸ درصد پر بود.

وی ادامه داد: حجم مخزن سد سنگ سیاه ۳۳ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر حجم آب مخزن این سد ۱۶.۷۹ میلیون مترمکعب است و سال قبل در همین مدت ۲۴.۴۵ میلیون مترمکعب بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با بیان اینکه از چهار میلیون مترمکعب حجم نرمال مخزن سد بانه، ۲.۲۶ میلیون مترمکعب آن پر است، گفت: این رقم در مدت مشابه پارسال ۴.۱۲ میلیون مترمکعب بوده است، ضمن اینکه این سد اکنون ۵۵ درصد پر و سال قبل در همین مدت ۱۰۰ درصد پر بود.

آریانژاد اظهار داشت: از  ۶۴.۹۱ میلیون مترمکعب حجم نرمال مخزن سد زریبار هم، اکنون این سد ۴۳.۶۵ میلیون مترمکعب آب دارد و ۶۷ درصد آن پر است، در حالیکه سال گذشته همین موقع ۹۸ درصد پر بوده است.

وی با اشاره به اینکه حجم نرمال سد چراغ ویس نیز ۸۶ میلیون مترمکعب و حجم آن اکنون ۴۷.۵۳ میلیون مترمکعب است که نشان از پر بودن ۵۵ درصدی آن دارد، افزود: این سد سال گذشته در همین موقع ۵۳ درصد حجم مخزن آن پر از آب بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: سد گاران ۸۴.۴۲ میلیون مترمکعب ظرفیت دارد و در حال حاضر حجم آب مخزن این سد، ۸۱.۴۴ میلیون مترمکعب و ۹۶ درصد پر است، در حالیکه سال قبل میزان پرشدگی ۱۰۰ و حجم مخزن آن ۸۴.۵۱ میلیون مترمکعب بود.

آریانژاد ادامه داد: در حال حاضر از حجم نرمال ۱۶ میلیون مترمکعبی سد زیویه ۲.۱۹ میلیون مترمکعب آن معادل ۵۳ درصد آن آب ذخیره و رقم ثبت شده است، حجم آب مخزن آن در سال گذشته و در همین موقع ۴.۱۲ میلیون مترمکعب بود.

وی یادآور شد: سد سورال ۱۱.۴۲ میلیون مترمکعب حجم نرمال آن بوده و اکنون ۹۵ درصد آن پر و حجم کنونی آب مخزن آن ۱۰.۸۵ میلیون مترمکعب است که سال گذشته در همین زمان ۱۱.۴۲ میلیون مترمکعب بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان با بیان اینکه حجم کنونی مخزن سد سیازاخ ۶.۷۰ میلیون مترمکعب و مدت مشابه سال گذشته ۹.۴۲ میلیون مترمکعب بود، اضافه کرد: حجم آب حال حاضر مخزن سد عباس‌آباد بانه ۳.۹۲ میلیون مترمکعب و ۲۸ درصد آن پر است، در حالیکه میزان پرشدگی آن در سال قبل ۶۸ درصد و حجم آب موجود در مخزن ۹.۵۲ میلیون مترمکعب بوده است.

آریانژاد گفت: پارسال در این بازه زمانی ۲۶۸.۸۲ میلیون مترمکعب آب پست سد آزاد ذخیره و ۹۰ درصد حجم مخزن آن پر بود اما اکنون ۴۸ درصد مخزن این سد پر است و ۱۴۴ میلیون مترمکعب آب وجود دارد.

وی حجم آب کنونی سد شهیدکاظمی سقز (بوکان) هم را ۴۱۵ میلیون مترمکعب و  میزان پرشدگی آن را ۵۱ درصد اعلام کرد و افزود: در مدت مشابه پارسال ۶۹ درصد این سد پر و ۵۵۴ میلیون مترمکعب آب پشت آن ذخیره بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: سد تلوار در حال حاضر ۱۲۷ میلیون مترمکعب آب دارد و ۹۱ درصد آن پر است در حالیکه سال گذشته این میزان ۸۸ درصد بوده است.

آریانژاد ادامه داد: از مخزن ۵۵۵ میلیون مترمکعبی سد گاوشان نیز۴۲۱ میلیون مترمکعب آن معادل ۷۶ درصد پر است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال پنج درصد کاهش یافته است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود. 

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان میلیون مترمکعب میلیون مترمکعب بوده میلیون مترمکعب ۴۲ میلیون مترمکعب میلیون مترمکعب آب سال گذشته در همین میلیون مترمکعب درصد آن پر حالیکه سال شامل رودخانه سال گذشته حال حاضر حجم آب مخزن حجم نرمال همین موقع مدت مشابه حجم مخزن میلی متر سال قبل مخزن آن درصد پر مخزن سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: آب رودخانه‌های سقز، آدینان، خورخوره، سرشاخه‌های ساروق و سرشاخه‌های سیمینه‌رود از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

آرش آریانژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار می‌کند: آب رودخانه‌های سقز، آدینان، خورخوره، سرشاخه‌های ساروق و سرشاخه‌های سیمینه‌رود از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

وی میزان حجم جریان سطحی خروجی از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را معادل ۱۲۸۴ میلیون مترمکعب اعلام می‌کند و می‌افزاید: حجم جریان سطحی خروجی از استان به سمت دریاچه ارومیه در دوره درازمدت ۱۵۶۲ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ادامه داد: حجم جریان سطحی خروجی از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری تا پایان اسفند ۱۴۰۲ نیز معادل ۶۹۹ میلیون مترمکعب بوده است.

آریانژاد اضافه کرد: شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان در چارچوب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مؤظف به اجرای طرح‌ها و پروژه‌هایی است که از محل اجرای آنها حجم معینی آب ذخیره شده و در راستای احیای دریاچه ارومیه به کار گرفته شده است.

وی یکی مهمترین این پروژه‌ها را انسداد چاه‌های غیرمجاز دانست و گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی تا پایان سال گذشته، ۹۸۴ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که از این محل، حجم آبی به میزان ۱۴.۵۸ میلیون مترمکعب به آبخوان‌های استان برگشت داده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان نصب و بهره‌برداری ۵۵۰ دستگاه کنتور هوشمند را نیز از دیگر اقدامات این شرکت دانست و تصریح کرد: اصلاح ۳۶۰ پروانه بهره‌برداری و ذخیره آب از این محل به میزان ۴.۸۳ میلیون مترمکعب، جلوگیری از اضافه برداشت ۳.۲ میلیون مترمکعب آب از محل چاه‌های مجاز از ابتدای اجرای طرح تا پایان سال ۱۴۰۲، انجام اقدامات لازم برنامه سازگاری با کم آبی و رهاسازی بیش از ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب سطحی در سال به دریاچه سد شهید کاظمی (تعهد استان کردستان کمتر از یک میلیارد مترمکعب در سال است) از دیگر تعهدات و اقدامات این شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه بوده است.

کد خبر 748320

دیگر خبرها

  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • 42.5 درصد حجم مخازن سدهای استان گلستان آب دارند
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟