Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان درباره طرح ابتکاری‌اش برای تشکیل دولت گفت که این طرح همچنان پابرجاست و تنها راه برون رفت لبنان از بحران کنونی محسوب می‌شود و وی تحت هیچ شرایطی آن را پس نمی‌گیرد.

وی در گفت‌وگو با روزنامه لبنانی «الجمهوریه»، تصریح کرد که تنها در یک حالت از طرح ابتکاری خود کوتاه خواهد آمد و آن این است که «یک طرح ابتکاری بهتر و جایگزین ارائه شود که همه از جمله من را متقاعد کند و ضامن تحقق هدف مطلوب در تشکیل دولت اصلاح و نجات متشکل از افراد متخصص و نه سیاستمداران و بدون "یک سوم معطل برای هیچ طرفی"  باشد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«ثلث معطل» یا یک سوم تعیین‌کننده، یعنی دستیابی اقلیت پارلمان به یک سوم آراء (یا کرسی‌های پارلمان) به اضافه یک. این امر موجب خواهد شد که حزب یا احزاب ائتلافی اکثریت در پارلمان یا کابینه نتوانند، تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز را به تنهایی بگیرند به ویژه که قانون اساسی لبنان شرط گذاشته است که مصوبات دولت این کشور باید با رای یک سوم اعضای دولت تصویب شود تا لازم الاجرا باشد.

نبیه بری در ادامه بر ضرورت استفاده از فرصت ابتکار موجود و تشکیل فوری دولتی که بتواند برای رفع بحران کشور تصمیم‌گیری کند، تاکید کرد و گفت که هرچه دولت زودتر تشکیل شود، سریعتر نیز با بحران مقابله خواهد شد.

وی افزود: «بحران لبنان، به شدت دشوار است اما باید تاکید کنیم که در مقابل آن، وضعیت ناامیدکننده نیست و می‌توانیم آن را رفع کنیم. لبنان ورشکسته نیست بلکه امکانات،دارایی‌ها و توانمندی‌ها و پتانسیل‌های زیادی در خشکی و دریا دارد که اگر از آنها به خوبی استفاده شود، می‌توان برای خروج از آن رکورد زد. اما اول از همه مهم است که دولت تشکیل شود تا کار را شروع کند.»

بری وضعیت لبنان را به یک خزانه پر تشبیه کرد که کلیدش تا به اکنون در کینه‌توزی‌ها، گم شده در حب و بغض‌ها و طرح‌ها و گزینه‌های ناممکن گم شده است.

رئیس پارلمان لبنان در ادامه با اشاره به فضای مناسب و ملموس در جریان دیدار با «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که وی در دیدار تاکید کرد که اتحادیه اروپا در کنار لبنان است و خواستار تشکیل دولت در اسرع وقت ممکن برای آغاز اصلاح امور است. 

کشور لبنان پس از انفجار بندر بیروت وارد یک بحران سیاسی شده است؛ لبنان در تاریخ چهارم آگوست سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد  انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به دنبال داشت.

به دنبال این انفجار و تشدید بحران سیاسی در این کشور «حسان دیاب»‌ نخست‌وزیر پیشین این کشور استعفا کرد و «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان لبنان به عنوان مأمور تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد با این حال، او نیز پس از گذشت چند هفته انصراف خود را اعلام کرد تا اینکه «سعد الحریری»‌ نخست‌وزیر اسبق لبنان به عنوان مأمور جدید تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد؛ اما او نیز تا امروز موفق به تشکیل کابینه جدید نشده و با رئیس‌جمهور لبنان به اختلاف برخورده است.

این در حالی است که اخیرا پس از مخالفت صریح حزب «حرکة أمل» و حزب‌الله لبنان با استعفا و کنار کشیدن سعد الحریری، همچنین مخالفت «دار الفتوای» لبنان و شخصیت‌های دولت پیشین الحریری با انصراف او از تشکیل کابینه، منابع لبنانی از برداشته شدن گام‌های مثبتی در راستای تشکیل دولت خبر داده بودند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: نبیه بری رئیس پارلمان لبنان تشکیل دولت طرح ابتکاری تشکیل کابینه تشکیل دولت یک سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۲۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر

   به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شایان نادری، رئیس سازمان امور عشایر ایران با اعلام این خبر گفت: با تشکیل این ستاد از طرق مختلف هشدار‌های هواشناسی به عشایر اطلاع‌رسانی شد و خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر خسارت و تلفات جانی به عشایر، دریافت نکرده‌ایم.

نادری گفت: خوشبختانه سیل، تلفات جانی به جامعه عشایری کشور وارد نکرده است اما بارندگی و سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.

وی ادامه داد: بخشی از خسارت‌ها به چادرها، وسایل زندگی و معیشت، دام و احشام عشایر وارد شده که برآورد میزان این خسارت‌ها در حال انجام است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران اافزود: بیشترین خسارت وارده به زیرساخت‌ها به ویژه ایل‌راه‌ها و راه‌های عشایری به دلیل نداشتن ابنیه فنی است.

وی اضافه کرد: در ارزیابی اولیه، بارندگی‌های سیل‌آسا در یک ماه اخیر  ۵ هزارو ۶۰۰ کیلومتر از ایل‌راه‌ها و راه‌های عشایری را تخریب و دچار آسیب کرده که نیاز به تخصیص اعتبار برای مرمت، بهسازی و بازگشایی فوری دارند.

نادری گفت: برآورد اولیه میزان خسارت به راه‌های عشایری و زندگی و معیشت آنان ۵۰۰ میلیارد تومان است که در صورت تقویت اعتبارات راه‌های عشایری و احداث ابنیه فنی، این خسارت‌ها به حداقل می‌رسد.

وی اظهار کرد: احداث سرپناه‌های ایمن در مناطق عشایری در سال جاری در دستور کار سازمان است که با اجرای این سکوها، چادر‌های عشایر در مخاطراتی همچون سیل آسیب و خسارت کمتری می‌بینند.

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • وزیر کشور: ری، دماوند و فیروزکوه به استان‌های تهران شرقی و غربی ملحق نخواهند شد
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود