Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@03:09:10 GMT

آدرس غلط آمریکا در افغانستان

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۴۳۴۵۴

آدرس غلط آمریکا در افغانستان

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل در روزنامه جام جم نوشت: بحران امنیت داخلی بار دیگر در افغانستان تشدید شده و نبرد دولت افغانستان و طالبان در بسیاری از مناطق ادامه دارد. فارغ از نقش واشنگتن در تولید بحران‌های مزمن و پایدار امنیتی در افغانستان که بارها مورد استناد و اشاره قرار گرفته است، در برهه زمانی فعلی نیز کاخ سفید قصد دارد آدرس غلطی را در ترسیم مختصات افغانستان فعلی به افکار عمومی جهان مخابره کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مانند همیشه رسانه‌های غربی، سیاستمداران غربی و جریان‌های پشت پرده قدرت در غرب مشترکا و در یک تقسیم کار نامرئی اما محسوس، مخابره این پیام انحرافی را  کلید زده‌اند.

صورت ماجرا از این قرار است که همزمان با حملات نیروهای طالبان به مناطق جدید در افغانستان، وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) اعلام کرده که روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را کندتر می‌کند. جان کربی سخنگوی پنتاگون گفته دولت آمریکا اوضاع منطقه را به دقت تحت نظر دارد و با انعطاف واکنش نشان می‌دهد!

وزارت دفاع آمریکا در عین حال تاکید کرده که جو بایدن، رئیس جمهور این کشور همچنان به گفته‌اش در مورد خروج نیروهای آمریکایی تا ۱۱ سپتامبر پایبند است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در قراردادی که فوریه ۲۰۲۰ در دوحه پایتخت قطر با طالبان امضا کرد، متعهد شده بود که این جنگ ایالات متحده را پایان دهد. بر اساس این قرارداد، دولت آمریکا موظف است تا ۱۱ سپتامبر نیروهایش را از افعانستان خارج کند. نیروهای ناتو نیز باید تا این تاریخ تمام سربازان خود را از افغانستان خارج کنند.

در برهه زمانی فعلی، آمریکا و متحدانش قصد دارند وقوع بحران در افغانستان را معلول خروج خود از این کشور دانسته و متعاقبا حضور اشغالگرایانه خود در افغانستان را مولد صلح و ثبات در این کشور قلمداد کنند! بدیهی است که بحران امروز در افغانستان پدیده‌ای سطحی و روبنایی نیست و در طول دو دهه اشغالگری آمریکا و ناتو در این کشور جاری بوده است. از سوی دیگر، واشنگتن و متحدانش در این نقطه حساس از حیات ملت رنج‌کشیده افغانستان، حکم مولد بحران را ایفا می‌کنند.

بدیهی است که یک بازیگر- که خود تنها متهم بحران‌سازی در کشوری دیگر می‌باشد- نمی‌تواند به صورت همزمان خود را در کسوت پیام‌آور صلح معرفی کند! این قاعده عقلانی و راهبردی، در قبال افغانستان نیز صادق است. کشوری که میلیون‌ها نفر در آن قربانی یا آسیب‌دیده سیاست‌های مداخله‌گرایانه آمریکا و متحدانش شده‌اند.

به گفته پنتاگون تا کنون حدود نیمی از نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شده‌اند. این نیروها همچنین بسیاری از پایگاه‌هایشان را تحویل ارتش افغانستان داده‌اند و صدها هواپیمای باری تجهیزات این نیروها را از افغانستان خارج کرده‌اند اما مداخله معکوس و بحرانساز آمریکا در افغانستان پایان نیافته است. ناتو، اساسا در هیچ کشوری دردنیا تولید صلح و ثبات نکرده و بالعکس، به عنوان عاملی تسریع کننده در شکل گیری بحران‌های پایدار در کشورهای جنگ زده ایفای نقش کرده است.بدیهی است که سیاستمداران و ملت افغانستان، باید ضمن هم افزایی با یکدیگر در روند ایجاد صلح در کشورشان، مانع از تحقق اهداف کوتاه مدت،میان مدت و  بلند مدت ایالات متحده آمریکا و دیگر اعضای ناتو در کشورشان شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا پنتاگون طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۳۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم

پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای با طرح این ادعا که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از آغاز هرگونه عملیات زمینی بزرگ رژیم صهیونیستی در شهر رفح وجود ندارد، مدعی شد: از طرح حمله (رژیم) اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست.   به گزارش ایرنا، سخنگوی پنتاگون در این بیانیه ادعا کرد: در حال حاضر از هیچ طرح قابل اجرا در رفح که با طرف آمریکایی در میان گذاشته شده باشد، اطلاعی در دست نیست.   بر اساس این بیانیه، گروه‌های مقاومت عراقی روز سه‌شنبه برای اولین بار از تاریخ ۱۳ فوریه (۲۳ بهمن)، ۲ حمله علیه نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه انجام دادند.   در ادامه این بیانیه آمده است: از دولت عراق می‌خواهیم که همه اقدامات مقتضی را برای دفاع از نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور و تضمین امنیت آنها انجام دهد.   این بیانیه می‌افزاید: اگر حملات شبه‌نظامیان به نیروهای آمریکایی ادامه یابد، ما مانند گذشته در دفاع از نیروهای خود تردید نخواهیم کرد.   به گزارش ایرنا، ضیاء رشوان رئیس سازمان اطلاع رسانی مصر بامداد امروز (چهارشنبه) در اظهاراتی گفت که ادعای رسانه‌های آمریکایی درباره مذاکرات قاهره و تل آویو پیرامون حمله احتمالی (رژیم) اسرائیل به رفح دروغ است.   رشوان افزود: قاهره بار دیگر مخالفت کامل خود با حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح را تکرار می‌کند.   وی اضافه کرد: یورش زمینی به رفح به قتل عام، تلفات انسانی بسیار و ویرانی گسترده منجر خواهد شد.   سامح الشکری وزیر خارجه مصر نیز در کنفرانس خبری مشترک با همتای ایرلندی خود، درباره هرگونه اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در رفح واقع در جنوب نوار غزه هشدار داد.   الشکری با بیان اینکه در صورت یورش (رژیم صهیونیستی) به رفح بایستی توانایی برای اتخاذ اقدامات بازدارنده وجود داشته باشد، گفت: ممکن نیست وجدان جهانی تداوم این حجم از کشتار در غزه که تاکنون به کشته شدن ۳۴ هزار نفر از جمله ۲۰ هزار زن و کودک رسیده است را تحمل کند.   وزیر خارجه مصر همچنین بر ضرورت توقف این جنگ و ایجاد چارچوبی برای پایان دادن به این مناقشه از طریق تشکیل کشور مستقل فلسطین تأکید کرد.   این درحالی است که تلویزیون رژیم صهیونیستی سه‌شنبه شب مدعی شد که ارتش این رژیم به زودی به رفح حمله خواهد کرد.   «ایتای بلومنتال» تحلیلگر نظامی صهیونیست، گفت: براساس طرح آماده شده برای حمله به رفح، ارتش (رژیم صهیونیستی) از بیش از یک میلیون فلسطینی ساکن این منطقه می‌خواهد به اردوگاه های ایجاد شده در مرکز و جنوب نوار غزه بروند.   وی افزود: هزاران چادر در این مناطق از سوی سازمان‌های کمک رسان بین المللی و دیگر کشورها برای ساکنان رفح برپا شده است.   بلومنتال اضافه کرد: براساس طرح اسرائیل که به اطلاع آمریکا و برخی کشورهای منطقه نیز رسیده است، عملیات ارتش در رفح در چند مرحله و براساس تقسیم بندی شهر رفح به مناطق مختلف انجام می‌شود.   وی گفت: مسئولان اسرائیلی پیش بینی می‌کنند که جابجایی کامل ساکنان رفح ۴ تا ۵ هفته به طول انجامد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه
  • فیلم/ سرکوب تحصن دانشجویان توسط نیروهای امنیتی آمریکا
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان
  • علت انتقال ۶ نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • دیلی‌تلگراف: اوکراین فقط ۶ ماه وقت دارد
  • آمریکا : از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم