Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: استغفار مراحل خاص خود را دارد که رعایت آن‌ها بر انسان لازم است، در نخستین مرتبه «استغفار» فرد باید از صمیم قلب از آنچه انجام داده، پشیمان باشد و در مرحله بعدی با عزم راسخ هیچگاه به سوی آن گناه بازنگردد.

محمدرضا کربلایی کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان با اشاره به فرارسیدن ماه «ذی القعده» و اعمال این ماه گفت: با توجه به اینکه هم اکنون در ماه پر برکت «ذی القعده» هستیم می‌توان به اعمال این ماه عزیز توجه بیشتر و ویژه‌ای داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین اعمالی که مومنان در ماه «ذی القعده» می‌توانند انجام دهند، استغفار کردن است.

وی با اشاره به حدیثی از «امیرالمومنین(ع)» پیرامون اهمیت استغفار» در ماه «ذی القعده» تاکید کرد: براساس فرموده «حضرت علی (ع)» استغفار کردن درجه علیین است و فردی که «استغفار» می‌کند، باید چند نکته مهم را رعایت کند. استغفار مراحل خاص خود را دارد که رعایت آن‌ها بر انسان لازم است، در نخستین مرتبه «استغفار» فرد باید از صمیم قلب از آنچه انجام داده، پشیمان باشد و در مرحله بعدی با عزم راسخ هیچگاه به سوی آن گناه بازنگردد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی به سومین نکته مهم پیرامون انجام «استغفار» در ماه «ذی القعده» بیان کرد: در مرحله سوم فرد باید تلاش کند اگر حقی از دیگران بر گردنش مانده را ادا کند و سپس اگر امر واجبی بر گردنش بوده و آن را انجام نداده، به جای بیاورد که از اهمیت بسیار بالایی برخودار است.

این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ابراز کرد: فردی که در ماه «ذی القعده» استغفار می‌کند باید گوشت و پوستی که از انجام دادن عمل حرام بر بدنش روئیده را با سختی از بین ببرد و به اندازه‌ای بر خود سخت بگیرد که این دشواری را به اندازه شیرینی گناه در زمان مرتکب شدن آن، با تمام وجود خود احساس کند، براساس تاکیدی که از سوی «مولای متقیان (ع)» در منابع دینی ذکر شده، فرد مومن پس از انجام دادن این مراحل و پس از اینکه با قلب خود به چنین باوری دست پیدا کرد، می‌تواند ذکر «اَستَغفِرُ الله» را به جای بیاورد.

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به میلاد با سعادت «امام هشتم(ع)» که در ماه «ذی القعده» قرار گرفته است تاکید کرد: با توجه به اینکه ولادت با سعادت «امام رضا (ع)» در ماه «ذی القعده» قرار گرفته، شایسته است مومنان با درخواست کردن از پروردگار و در صورتی که «امام هشتم (ع)» آن‌ها را بطلبد، فرصتی را فراهم آورند تا به زیارت حرم مطهر حضرت «علی بن موسی الرضا (ع)» بروند، چراکه ثواب زیارت «امام هشتم(ع)» در ماه «ذی القعده» ثوابی چند برابر نسبت به دیگر ماه‌های سال دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی ماه دی القعده

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی ذی القعده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در پی انتشار اخباری درباره انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است.

بر این اساس شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده برای تحقق اهداف مذکور تشکیل شده و برخی از کارکرد‌های مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیئت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استاندارد‌های دانشگاه تهران
• تعیین راهبرد‌ها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست‌بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظر‌های سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگو‌های علمی و نهاد‌های پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکار‌ها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکار‌های عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که رئیس دانشگاه تهران آنها را منصوب کرده است یا خواهد کرد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران برای ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیئت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • شایعه عجیب در فضای مجازی پیرامون استقلال
  • رد شایعه برای مدیریت پرسپولیس توسط شهرداری
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • انتشار مطالب منفی درباره نامزدهای انتخاباتی ممنوع است
  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی + طرز تهیه
  • هشدار پلیس فتا خوزستان درباره انتخابات
  • هشدار پلیس فتا نسبت به شایعات انتخاباتی در خوزستان
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • توضیحات پیرامون پیدا شدن یسنا ۴ ساله
  • این صدا سال‌ها در رادیو درخشید/ یک نکته درباره «حشاشین»