Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو گفت: بازار توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ایران، با اتکا به پتانسیل بالای منابع انرژی‌های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیست‌توده، زمین‌گرمایی، از طریق امکان عقد قرارداد‌های بلندمدت خرید تضمینی برق با نرخ‌های تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایه‌گذاران خارجی است. خبرگزاری میزان - بنا به اعلام وزارت نیرو ، رضا اردکانیان روز پنجشنبه در چهارمین نشست وزیران انرژی اکو، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان و کارشناسانی که زحمات زیادی را برای افزایش اثربخشی آن عهده‌دار شده‌اند، اظهار کرد: امیدوارم مقامات که مسئولیت تامین انرژی کشور‌های متبوع را عهد‌دار هستند، در آستانه ورود به تابستان، چالش‌های این فصل را با سربلندی و موفقیت پشت سر بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: منطقه اکو از ظرفیت‌های غنی و پتانسیل‌های ارزشمند منابع انسانی و طبیعی، ذخایر انرژی، بخش خصوص توانمند و نیز مزیت‌های ممتاز اتصالات منطقه‌ای بهره‌مند است و حتی در بخش برق، کشور‌های عضو اکو الزامات و شرایط لازم را برای تشکیل بازار برق منطقه‌ای دارا می‌باشند.
وی با بیان اینکه در سالیان اخیر گذاره "امنیت انرژی" در حال استحاله به "امنیت برق" است، ادامه داد: برق، کلید توسعه اجتماعی، اقتصادی و صنعتی آینده است و منبع انرژی مورد نیاز تمام فعالیت‌های بشری خواهد بود، چراکه تمامی منابع اولیه همانند گاز، نفت و امثال آن، به برق تبدیل شده و نیاز‌های جوامع اعم از حمل و نقل، ارتباطات، سرمایش، گرمایش و اغلب نیاز‌های بنیادین دیگر توسط انرژی الکتریکی تأمین خواهد شد.
اردکانیان با بیان اینکه تامین پایدار انرژی و ورود به بازار "انرژی برق" می‌تواند تضمین‌کننده‌ی امنیت کشور‌ها و ابزار درآمد اقتصادی پایدار باشد، گفت: این مهم، از طریق اتصال شبکه برق کشور‌های همجوار به همدیگر، میسر خواهد شد و این "اتصال برون‌مرزی شبکه‌های برق" نیز افزون بر این‌که می‌تواند زمینه ساز انتقال برق به کشور‌های همجوار و بعضا ترانزیت برق به کشور‌های غیر مجاور شود، می‌تواند "قابلیت اطمینان" و "تابآوری" شبکه‌های برق را نیز ارتقا دهد.
وی متذکر شد: در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت ژئوپلتیک کشور در بازار‌های جهانی انرژی، برنامه‌های توسعه مبادلات انرژی با کشور‌های منطقه در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
وی با ارائه پیشنهادی، گفت: پیشنهاد ما این است که اکو، پایه‌گذار ایجاد یک کریدور انرژی منطقه‌ای به منظور ترویج همکاری‌های منطقه‌ای، تبادل دانش و تجربیات و استفاده از ظرفیت و پتانسیل کشور‌ها باشد؛ چرا که معتقدیم این کشور‌ها به لحاظ موقیت جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی از شرایط تقریبا یکسانی برخوردار هستند.
وزیر نیرو افزود: ایجاد چنین فعالیتی می‌تواند موجب جهت‌دهی به این تبادلات برای تامین انرژی پایدار و ایجاد امنیت بیشتر از طریق توسعه نیروگاه‌های مختلف به ویژه نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای تامین انرژی مورد نیاز کشور‌ها شود.
وی متذکر شد: در راستای تأسیس بازار برق منطقه‌ای اکو، با توجه به اقدامات صورت گرفته قبلی، پیشنهاد می‌کنم که دست اندرکاران و کارشناسان قدم‌های جدی‌تر و سریع‌تری برای تحقق این مهم بردارند. ایجاد مرکز انرژی پاک اکو که عمدتا بر روی دو موضوع توسعه تجدیدپذیر‌ها و راندمان انرژی تمرکز خواهد داشت، از طریق سازمان اکو پیگیری می‌شود.
اردکانیان ادامه داد: خوشبختانه بازار توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ایران، با اتکا به پتانسیل بالای منابع انرژی‌های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیست‌توده، زمین‌گرمایی، از طریق امکان عقد قرارداد‌های بلندمدت خرید تضمینی برق با نرخ‌های تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایه‌گذاران خارجی است.
وی با اعلام اینکه نرخ پایه خرید تضمینی برق، رشد ۴۰ درصدی نسبت به سال ماقبل آن داشته است، گفت: علاوه بر سیاست عقد قرارداد‌های خرید تضمینی برق تجدیدپذیر، ما آماده حضور سرمایه‌گذاران در ایران، برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و استفاده از منابع خدادادی کشورمان مانند باد و خورشید و همکاری مستمر با سرمایه‌گذاران به منظور صادرات برق تولیدی‌شان به سایر کشور‌ها به ویژه کشور‌های همسایه ایران هستیم.
وی با بیان اینکه تاکنون شاهد بهره‌برداری از حدود ۸۷۷ مگاوات نیروگاه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک بوده‌ایم، افزود: تمامی نیروگاه‌های مذکور از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با بیش از ۱۶۰ شرکت فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در اکثر قریب به اتفاق مناطق ایران توسعه یافته‌اند.
وزیر نیرو گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا با توجه به موقعیت ژئوپولوتیک ویژه خود و هم‌چنین وجود شرایط زیرساختی مناسبی که در اختیار دارد، میزبانی «مرکز انرژی‌های پاک اکو» را بر عهده بگیرد.
وی در خاتمه اظهار کرد: امیدواریم که این نشست گام موثری در راستای همگرایی و ارتقای جایگاه سازمان اکو در منطقه را بردارد.

  بیشتر بخوانید: ضرورت برگزاری هرچه سریع‌تر کمیته پیگیری اجرای مصوبات هفتمین اجلاسیه کمیسیون مشترک ایران و قطر

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی وزارت نیرو

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نیرو انرژی های تجدیدپذیر خرید تضمینی برق سرمایه گذاران منطقه ای کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۴۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان طی ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اقتصاد روبه‌توسعه ایران یک پاشنه آشیل بزرگ دارد و آن هم "شدت مصرف انرژی" است. شدت بالای مصرف انرژی در ایران، فقط به‌معنای این نیست که ایرانی‌ها مردمی مُسرف هستند، بلکه بیشتر نشان‌دهنده این است که ساختار فعلی حاکم بر توزیع و مصرف انرژی در ایران، ساختار ناکارآمدی است که منجر شده بیش از نیاز طبیعی هر فرد، انرژی مصرف شود و عمده مصارف انرژی کشور در بخش غیرمولد باشد.

در ایران روزانه بر اساس ارزش حرارتی، به طور متوسط معادل 7 میلیون بشکه انرژی مصرف می‌کنیم و درحالی‌که چهارمین مصرف کننده گاز جهان و دوازدهمین مصرف کننده نفت جهان هستیم و در مجموع مصارف نفت و گاز ششمین رتبه مصرفی را در جهان داریم، اقتصاد ما اقتصاد بیست و پنجم جهان است. این آمار به‌معنای این است که انرژی را به‌حجم بسیار زیاد مصرف می‌کنیم اما این مصارف بالا، نقشی در رشد اقتصادی کشور ندارد.

ایران با داشتن بیشترین ذخایر نفت و گاز جهان، توانمندی مبتنی بر دانش روز در صنعت برق و گاز، وجود زیرساخـت‌های منحصربه‌فرد در انتقال و توزیع برق و گاز و نیروی توانمند انسانی باید از "انرژی" به عنوان یک نقطه قوت در معادلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور منتفع شود، اما اکنون دچار ناترازی در بخش‌های مختلف مرتبط با انرژی هستیم و به‌عبارتی "انرژی" به جای نقطه قوت، به‌نقطه ضعف کشور تبدیل شده است.

شدت بالای مصرف انرژی که شامل مصارف بیش‌از نیاز در بخش‌های غیرمولد و مصارف غیربهینه در بخش‌های مولد است، دلیل تبدیل شدن "انرژی" به نقطه ضعف کشور به‌جای اتکای اقتصاد به "انرژی" به عنوان نقطه قوت است.

بررسی روند شدت مصرف انرژی در ایران و جهان در طی 30 سال نشان می‌دهد درحالی که جهان به سمت کاهش شدت مصرف انرژی حرکت کرده، این مسیر در ایران بالعکس طی شده و بر خلاف جهان، به سمت افزایش شدت مصرف انرژی حرکت کرده‌ایم.

همانطور که در نمودار بالا مشخص است، شدت مصرف انرژی در ایران در 30 سال اخیر رشدی 85درصدی داشته است؛ درحالی که متوسط شدت مصرف انرژی در همین مدت در جهان کاهشی بوده است.

در سال 1389 مصوب شد که شدت مصرف انرژی کشور در برنامه پنجم توسعه 50درصد کاهش یابد و بعد از عدم تحقق این امر، همین تکلیف برای برنامه ششم توسعه مشخص شد که آن هم محقق نشد.

از دلایل عدم تحقق کاهش شدت مصرف انرژی، با وجود طرح‌ها و برنامه‌های متعددی که تدوین و اجرایی شده، "ارزان‌بودن انرژی" در ایران است. حامل‌های انرژی امروزه مهمترین فاکتور اقتصادی هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند و در کشورهای مختلف جهان، از همسایگان آسیایی ما تا کشورهای اروپایی و امریکایی، حامل‌های انرژی به‌گونه‌ای قیمت‌گذاری شده که مصرف کننده چه در خانه‌ها و چه در بخش‌های تجاری و صنعتی، "بهینه‌سازی مصرف" را در اولویت خود قرار می‌دهد.

در ایران اما ارزان‌بودن انرژی موجب شده در هیچ‌کدام از بخش‌های مصرفی، چه در نگاه مردم در خانه‌ها و چه در بخش صنعت و ... "بهینه‌سازی مصرف انرژی" و "ارتقای بهره‌وری در بخش انرژی" اولویت نداشته باشد.

اگر در پایان هر سال مطابق تورم اعلامی بانک مرکزی و یا مرکز آمار ایران، میزان انرژی‌بها نسبت به تعرفه‌های سالانه در سال بعد افزایش یابد، این به‌معنای ثابت ماندن تعرفه‌های انرژی است اما اگر مطابق با آنچه در یک دهه اخیر در ایران حاکم بوده، تعرفه‌ها برای سالهای متمادی بدون تغییر باقی بماند، بر اساس تورم دو رقمی که در جامعه وجود دارد، هر ساله سهم هزینه‌های انرژی در سبد خانوار در حال کاهش است و به‌عبارتی فاکتور مهم انرژی که مصارف بی‌رویه و غیربهینه، آن‌را به پاشنه آشیل اقتصاد کشور تبدیل کرده، سال‌به سال در ایران در حال ارزان‌تر شدن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم