Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، «غلامحسین رحیمی» عصر پنجشنبه در جلسه شورای دانشگاه رازی کرمانشاه در جمع مسوولان و اساتید این دانشگاه افزود: با اینکه در ۶ سال گذشته رتبه اول منطقه در طرح های تحقیقاتی را داشته ایم اما متاسفانه در امتحانات بین المللی رتبه ما پنجم منطقه است.

او این موضوع را ناشی از کافی نبودن کیفیت آموزشی دانشگاه ها دانست و ادامه داد: ما ضعف استعداد نداریم اما ورودی های ارشد و دکتری ما قوی نیستند و برخی چون کار پیدا نمی کنند به ناچار به دکتری می آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیمی بر توجه به رشته های علوم پایه به عنوان پایه توسعه کشور تاکید کرد و بیان داشت: اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی حوزه هایی هستند که باید به آنها وارد شویم.

او افزود: هوش مصنوعی حتی علوم انسانی را نیز در فلسفه ذهن درگیر خواهد کرد.

دانشگاه های دولتی کرمانشاه جایگاه خوبی در طرح های پژوهشی دارند

وی همچنین در حاشیه این نشست در پاسخ به خبرنگار ایرنا در خصوص وضعیت پژوهشی دانشگاه های کرمانشاه گفت: دانشگاه های دولتی کرمانشاه به خصوص دانشگاه صنعتی به طور میانگین جزو دانشگاه های خوب ما از نظر پژوهشی هستند، منتهی به نسبت دانشگاه های بزرگی مانند شریف و تهران باید در حوزه پژوهش ها و توسعه فناوری بیشتر تلاش کنند.

او توزیع اعتبارات پژوهشی به دانشگاه های کشور را در مجموع عادلانه توصیف کرد اما گفت: درآمدهای بیرونی دانشگاه های بزرگ ما زیاد است و این موضوع دانشگاه ها را از هم متمایز کرده است.

رحیمی بیان داشت: همین الان دانشگاه هایی داریم که سرانه درآمد بیرونی اش به ازای هر هیأت علمی حدود ۸۰۰ میلیون تومان  است و بیش از ۵۰ درصد بودجه عمومی اش ناشی از انجام طرح های بیرونی است.

او ادامه داد: آزمایشگاه های ما باید بتوانند کسب درآمد کنند و نباید فقط به اعتبار دولتی وابسته بود، بلکه دانشگاه ها باید زمینه هایی برای کسب درآمد در زمینه خدمات مستقیم یا مشارکتی فراهم کنند.

وی گفت: انصافا دولت نیز باوجود مشکلات اقتصادی اعتبارات خوبی برای تجهیز آزمایشگاه دانشگاه ها اختصاص داده است.

ایران رتبه ۱۴ تحقیقاتی دنیا را دارد

او  درخصوص وضعیت پژوهشی دانشگاه های کشور نیز گفت: سال گذشته موفق شدیم ۷۰ هزار سند را در پایگاه های معتبر بین المللی ثبت کنیم و از نظر کمی همین الان رتبه جهانی ۱۵ و از نظر کیفی جایگاه چهاردهم دنیا را داریم.

او ادامه داد:‌ سال گذشته برای اولین بار رتبه کیفی ما از کمی پیشی گرفت، ضمن اینکه در برخی زمینه ها حتی رتبه زیر ۱۰ جهان را داریم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در ادامه بیان داشت: متاسفانه هنوز بنیه تحقیقاتی ما تماما پشتوانه توسعه فناوری قرار نگرفته هرچند همیشه تا ۳۰ درصد تحقیق ها برای تحقیقات ، تربیت نیروی محقق و گسترش مرزهای دانش  است.

رحیمی اما تاکید کرد که حداقل باید به جایگاهی برسیم که ۵۰ درصد تحقیقات ما پشتوانه توسعه فناوری و تولید کالا و محصول قرار بگیرد.

این مقام مسوول بر توسعه مراکز رشد، مراکز نو آوری، پارک ها و پردیس های علم و فناوری  تاکید کرد و افزود: می توانیم این امکان را در چند سال آینده فراهم کنیم.

رحیمی در خصوص رویکردهای معاونت پژوهش وزارت علوم نیز بیان داشت: توسعه دوره های پسا دکتری و جذب پژوهشگر دستیار پژوهشی از جمله رویکردهای ماست، ضمن اینکه توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری نیز جزو برنامه های ما خواهد بود.

او بر توجه ویژه به علوم پایه به عنوان دانش های  پایه توسعه کشور  تاکید کرد و ادامه داد: تعریف طرح های دراز مدت فناوری مورد نیاز کشور از طریق شورای عالی عتف  نیز جزو برنامه های ماست.

دانشگاه رازی در حال حاضر دارای ۱۷ دانشکده و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بوده و با بهره‌گیری از دانش و تخصص ۳۱ استاد، ۱۲۲ دانشیار، ۲۷۷ استادیار، ۱۳ مربی و جمعا ۴۴۳ عضو هیات علمی در ۵۷ گروه آموزشی و حدود ۱۲هزار نفر دانشجو در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفه‌ای (عمومی) و دکترای تخصصی فعالیت دارد.

برچسب‌ها دانشگاه رازی پژوهش غلامحسین رحیمی شعرباف کرمانشاه دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه رازی پژوهش دانشگاه رازی پژوهش کرمانشاه دانشگاه دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۴۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه

تبدیل تعطیلی هفتگی ایرانیان مسلمان به جمعه و شنبه حرکتی برخلاف سنت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ماست که یک نماد اسلامی، یعنی آدینه را به حاشیه می‌راند و تمدن ایرانی ـ اسلامی را ناخواسته به زیر بلیت و نمادهای دیگران می‌کشاند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  محمدرضا ترکی استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در یادداشتی درباره اختلاف نظرها درباره تعطیلی پنجشنبه یا شنبه نوشت:  «تعطیلات هفتگی در دنیا و در میان مذاهب مختلف موضوعی هویتی و نمادی تمدنی است. چنان‌که می‌دانیم، در جوامع یهودی «شنبه» روز تعطیل است و یهودیان اگر بخواهند روزی را، به‌جز شنبه، تعطیل کنند، روز قبل از شنبه، یعنی «جمعه» را تعطیل می‌کنند. شنبه براساس اساطیر یهودی روزی است که خداوند از آفرینش فارغ شد و به استراحت پرداخت.

مسیحیان نیز که میراثدار  آیین مهر هستند، و روز «یکشنبه» را که روز خورشید است روز مقدّس خود می‌شمارند، اگر بخواهند روز دیگری را تعطیل کنند، روز قبل از آن یعنی شنبه را بر تعطیلات هفتگی می‌افزایند.

هیچ‌کدام از پیروان این مذاهب هرگز روز بعد از روز آیینی خود را به‌عنوان روز تعطیل برنگزیده‌اند، چون این اقدام روز مقدس آنان را به حاشیه می‌برد و از میزان اهمیت نمادهای فرهنگی و تمدنی آنان می‌کاهد، لذا هرگز دیده نشده که یهودیان روزهای «شنبه و یکشنبه» و مسیحیان روزهای «یکشنبه و دوشنبه» را به‌عنوان تعطیلات هفتگی بپذیرند.

روز تعطیل و جشن هفتگی مسلمانان هم، براساس متون و اسناد و سنت مقدس اسلامی روز «جمعه» است. روز جمعه چون روز اجتماع و جشن مسلمانان بوده، آن را در عربی جمعه، به‌معنی روز اجتماع و در زبان فارسی «آدینه» به‌معنی روز جشن و سرور نامیده‌اند.

مردم ایران معمولاً روز پنجشنبه را به برگزاری آیین‌های خاصی چون زیارت اهل قبور و رفت‌وآمدهای خانوادگی و امثال آن می‌پردازند.

بنابرآنچه گذشت تبدیل تعطیلی هفتگی ایرانیان مسلمان به جمعه و شنبه حرکتی برخلاف سنت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ماست که یک نماد اسلامی، یعنی آدینه را به حاشیه می‌راند و تمدن ایرانی ـ اسلامی را ناخواسته به زیر بلیت و نمادهای دیگران می‌کشاند.

اخیراً شاهد جوسازی‌های رسانه‌ای شدیدی برای حذف تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه هستیم. بهانه طرفداران شنبه به جای پنجشنبه پاره‌ای منافع اقتصادی و همگامی با تعطیلات جهانی و در واقع تن دادن به هنجارهای جهانی‌سازی است. این زمزمه نغمه‌ای است بدآهنگ و ناموافق با سنت تاریخی مسلمانان و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و حرکتی است نسنجیده و خام، زیرا هماهنگی با تجارت و تعطیلات جهانی که تنها به بخشی از شرکت‌ها و بازرگانان ایرانی ربط دارد، هرگز اقتضا نمی‌کند تعطیلات ملی بیش از هشتادوچند میلیون ایرانی که براساس سنت‌های کهن و اصیل شکل گرفته، دستخوش تغییری مخرّب واقع شود. برای رفع این مشکل کافی است بخش‌های مرتبط با تجارت خارجی را، در حد لازم و ضروری، در وزارتخانه‌ها و بخش‌های اقتصادی در روزهای پنجشنبه فعال نگه‌داریم.

سروده تازه محمدرضا ترکی برای مردم غزه؛ سرقت سیاهی از کلاف گیسوی زنان، قتل‌عام خواب کودکان

این استدلال که برخی، یا بیشتر کشورهای عربی چنین تغییری را در تعطیلات هفتگی کشورشان اعمال کرده‌اند هم استدلال کاملی نیست، زیرا این کشورها الگوی ما نیستند و اگر بنا باشد ما در همه‌جا پاجای پای آن‌ها بگذاریم، باید تقویممان را هم، مثل آن‌ها، به میلادی تبدیل کنیم و...!

و سرانجام، موضوع تعطیلات هفتگی امری صرفاً اقتصادی نیست که چند انجمن اقتصادی بتوانند درباره آن ابراز نظر کنند و بخواهند بر اساس جوسازی و تبلیغات رسانه‌ای سرنوشت آن را رقم بزنند. اساساً موضوعات فرهنگی در حوزه درک و تخصص این انجمن‌ها و محافل نیست. چنین تغییراتی دارای ابعاد و دامنه‌های تاریخی و تمدنی و فرهنگی ریشه‌دار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • (ویدیو) تعطیلی دانشگاه‌های سراسر کشور از ساعت ۱۲ تا ۱۴ فردا (یکشنبه)
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • شهامت و جسارت در دل جوانان ایرانی جوانه زد
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی