Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-04@18:17:03 GMT

تفاوت استرس و اضطراب در چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۴۶۸۱۵

یک روانشناس گفت: استرس ارتباط زیادی با بروز سکته قلبی دارد، افرادی که استرس دارند از مواد قندی بیشتر استفاده می‌کنند به همین علت باعث افزایش قندخون و وزن آن‌ها می‌شود. خبرگزاری میزان _ ایمنا نوشت: محمدحسین پورعباییان با اشاره به تفاوت استرس و اضطراب، اظهار کرد: استرس در واقع همان ترس از بروز یک حادثه است، مثلاً زمانی که امتحان دارید و مطالعه‌ای برای آن نداشته‌اید، مطمئناً از نتیجه آن ترسی خواهید داشت که واقعی است، چون می‌دانید نتیجه خوبی از آن امتحان نمی‌گیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اضطراب ترس از یک آینده مبهمی است که ممکن است وجود داشته باشد یا خیر؛ مثلاً شما تحصیلات دانشگاهی دارید و به دنبال کار می‌گردید، همیشه اضطراب دارید که آیا کار پیدا می‌کنید یا خیر؟ چون نتیجه مشخص نیست این ترس واقعی نیست.   وی در رابطه با انواع استرس عنوان کرد: استرس نوعی فشار روانی و نشأت گرفته از یک موقعیت غیر قابل کنترل است. موارد مختلفی در تعیین شدت استرس اثر دارد، این حالت روانی زمانی بوجود می‌آید که فرد نتواند موقعیتش را کنترل کند.   این روانشناس گفت: استرس سه مرحله دارد، شوکه شدن نخستین مرحله خواهد بود که با نشانه‌هایی، چون عرق سرد، یخ کردن دست‌ها و میخ‌کوب شدن همراه است. مقاومت در ادامه شوکه شدن پدیدار خواهد شد که انسان در تلاش است تا موقعیت را کنترل کند. آخرین مرحله فروپاشی خواهد بود و اگر انسان نتواند موقعیت را کنترل کند متلاشی خواهد شد.   وی با معرفی افسردگی به عنوان نخستین عارضه استرس، تصریح کرد: استرس طولانی مدت افسردگی را به همراه خواهد داشت. افسردگی عامل اصلی اکثر اختلالات روحی و روانی است و نباید فراموش کنیم که هر فرد مضطرب حتماً در آینده افسرده خواهد شد.   پورعباییان گفت: علائم جسمانی استرس شامل عرق سرد دست و پا، احساس بی قراری، تپش قلب، درد در قفسه سینه، درد در ناحیه‌های کمر و سر (بخصوص شقیقه‌ها)، خشک شدن آب دهان، مشکل در تکلم، اختلال در حافظه و تصمیم‌گیری و در انتها گوشه‌گیری و انزوا است.   این روانشناس در رابطه با علائم روحی روانی استرس خاطرنشان کرد: علائم این بیماری شامل اعتماد به نفس پایین (مخصوصاً در مسائلی که نیاز به تفکر دارد)، کند شدن روند تفکر (متوقف شدن نتیجه دهی فکر کردن) و به‌وجود آمدن حالت پرخاشگری، زود رنج شدن، آرمانگرایی و کم رنگ شدن روابط اجتماعی (فرد از ترس اینکه خطا یا مشکلی ایجاد شود، نمی‌تواند با دیگران ارتباط برقرار کند) می‌شود.   وی با اشاره به نحوه درمان استرس گفت: در صورتی که فردی دچار استرس شدید باشد، باید به متخصص مراجعه کند. روش‌های ساده‌ای برای کنترل استرس وجود دارد. فعالیت‌های حرکتی، مراقبت (خالی کردن ذهن از افکار منفی)، گوش کردن به موسیقی آرام بخش، دوش آب ولرم، ایجاد روابط اجتماعی، کم کردن فشار کاری، جلوگیری از آینده‌نگری بیش از حد و یادگرفتن روش‌های حل مسئله می‌تواند به کاهش استرس کمک کند البته نباید از این نکته بگذریم یاد خدا و توکل به خداوند بهترین گزینه برای کاهش استرس است.   پورعباییان با اشاره به عوارض استرس خاطر نشان کرد: استرس عوارض جسمی زیادی دارد که نخستین عارضه مشهود آن به صورت درد‌های جسمانی بروز می‌کند. افراد در معده و یا در قسمت‌های دیگر دستگاه گوارشی خود درگیر مشکلاتی می‌شوند که با مراجعه به پزشک می‌توانند نسبت به رفع بیماری اقدام کنند.   وی ادامه داد: استرس باعث بروز درد‌های عصبی در ناحیه پیشانی می‌شود که در ادامه درد‌هایی قفسه سینه و احتمال خون مردگی در رگ‌های قلبی را به همراه دارد. استرس ارتباط زیادی با بروز سکته قلبی دارد افرادی که استرس دارند از مواد قندی بیشتر استفاده می‌کنند و باعث افزایش قندخون و وزن آن‌ها می‌شود. بیشتر بخوانید: مهار آلزایمر با تغذیه سالم انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: استرس اضطراب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: استرس اضطراب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۶۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت

علیرضا شریفی یزدی درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد.

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان موجب تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است.

 شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.

 این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • ویدیو/ تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد