Web Analytics Made Easy - Statcounter

اذیت و آزار کودکان و نوجونان در فضای مجازی در بسیاری از کشورهای اروپایی به خصوص انگلیس جرم شناخته می شود. در این گزارش به این موضوع می پردازیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ طی دو دهه اخیر مساله حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی و مقابله و پیشگیری با اقسام استثمار و سوء استفاده از کودکان و نوجونان دغدغه بسیاری از دولت ها و سازمان های بین المللی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب از یک سو، جرم انگاری و احصای مسئولیت کیفری و مدنی برای ناقضین حقوق بشر کودکان مانند حق احترام به تمامیت جسمانی و روانی، حق سلامت، حق حریم خصوصی، منع خشونت و استثمار جنسی در فضای مجازی و با استفاده از اینترنت پیش بینی شده است و از سوی دیگر ضرورت آموزش و ارتقای سطح آگاهی افراد خصوصا کودکان و نوجوانان به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مورد تاکید قرار دارد.

** جرم انگاری اذیت و آزار سایبری کودکان و نوجوانان در اروپا

در سطح اروپا دو سند به تعریف اذیت و آزار و استثمار جنسی کودک پرداخته اند. نخست کنوانسیون جرائم سایبری است که در سال 2001 به تصویب رسید و در سال 2004 لازم الاجرا شد و اولین سند بین المللی است که معیارهای هماهنگ و یکنواختی برای جنبه های متعدد جرائم اینترنتی پیش بینی نموده و در ماده 9 آن به تعریف و موارد متعددی از اذیت و آزار و هرزه نگاری کودکان پرداخته است. بنابر تعریف مقرر در این سند هرزه نگاری کودکان شامل مواردی با مضمون انجام عمل جنسی کودک است و همچنین کنوانسیون اروپایی حمایت از کودکان در مقابل سوء استفاه و بدرفتاری جنسی مصوب 2007، در ماده 20 هرزه نگاری را به معنای نمایش اندام تناسلی کودک و هر نوع محتوایی ناظر بر انجام عمل جنسی توسط کودک تعریف نموده است.

** انگلستان؛ پیشگام در حمایت حقوقی از کودکان و نوجوانان

در رابطه با صیانت از کودکان و نوجوانان، اقداماتی توسط برخی دولت ها انجام گرفته است که از جمله می توان به کشور انگلستان اشاره کرد. انگلستان از سال 1978 با تصویب قانون محافظت از کودکان از جمله پیشگامانی است که ضرورت جلوگیری از اشاعه این امر را درک کرد و به قانونگذاری در این خصوص متوسل شد. قانونگذار انگلستان با اصلاحات سال های 1998 و 2008 این قانون و اصلاح رویه تعیین کیفر در سال 2014 همچنان به اهمیت این موضع تاکید دارد.

در انگلستان سازمانی به نام «شورای بریتانیا برای ایمنی اینترنت کودکان»  وجود دارد که این سازمان متشکل از بیش از 200 سازمان بوده که از سراسر بخش های دولتی، صنعت، حقوق و غیره برای کمک به امنیت آنلاین کودکان تشکیل شده است. یکی از اهداف این سازمان بالابردن سطح آگاهی افراد خصوصا والدین از این نوع تهدیدات علیه کودکان است که ضمن بالابردن آگاهی، جرأت گزارش دهی در این گونه موارد را هم به کودک و هم به والدین او می دهد و بعد از بررسی گزارش های فردی، اقدامات قانونی با همکاری پلیس و پشتیبانی قضایی انجام می گیرد.

** جرم انگاری آزار کودکان و نوجوانان در فضای مجازی

طبق قوانین انگلیس هر گونه برقراری ارتباط با طفل و نوجوان در فضای مجازی به منظور هر گونه آزار جنسی یا ارتباط جنسی نامشروع جرم شناخته می شود. این عمل شامل ارسال تصویر یا فیلم خود و دیگران، تصویر یا فیلم نیمه برهنه یا حتی ارسال پیام جنسی می باشد. طبق قانون حمایت از کودکان که یک قانون برای پیشگیری از استثمار کودکان است، صراحتا انتشار و توزیع این نوع محتوا را برای کودک جرم می شمارد و در قسمت مربوط به مجازات این قانون در موارد رسیدگی در خود دادگاه، مجازات تا شش ماه حبس و تا 1000 پوند جریمه یا هردو مجازات در نظر گرفته شده است.همچنین مطابق قسمت 2 ماده قانون کودک مصوب 1989 انگلستان انتشار هر گونه اطلاعاتی که نشان از مشخصات کودک باشد، مغایر با قانون می داند که این می تواند شامل عکس و فیلم و غیره باشد که به واسطه آن نشانی، کد، مدرسه، شماره و ... کودکان در اختیار عمومی قرار می دهد.

** قوانین سختگیرانه انگلیس برای آزار و اذیت کودکان در فضای مجازی

در کشور انگلستان شمار شکایات درباره تهیه تصاویر مستهجن از کودکان، در چند سال اخیر افزایش داشته است و در نتیجه قوانین این کشور مجازات سنگین تری را در اصلاح رویه تعیین مجازات سال 2014 برای مرتکبین جرایم علیه کودکان در نظر گرفته است. برای تعیین مجازات در این خصوص سه دسته احصاء گردیده که عبارت است از:

داشتن تصویر نامناسب از کودک (مرتکبین این جرم از 26 هفته تا سه سال حبس محکوم می شود)توزیع یا به اشتراک گذاری تصاویر نامناسب ضمن داشتن عکس (مرتکبین این جرم از دو ماه تا دو سال حبس محکوم می شود)ساختن عکس نامناسب از کودک (مرتکبین این جرم از یک سال تا 9 سال حبس محکوم می شود)

** قانون حفاظت از اطلاعات کودکان در انگلیس

در ژانویه 2020 میلادی سازمان حفاظت از اطلاعات انگلیس استانداردهایی برای سرویس های اینترنتی مخصوص کودکان منتشر کرد تا به حفاظت از اطلاعات کودکان و ایمنی آنها در فضای آنلاین کمک کند. دفتر کمیساری اطلاعات انگلیس(ICO) از سال 2018 مشغول تنظیم قانون «طراحی سن مناسب» است. این قانون شامل 15 استاندارد است که به ترتیب عبارتند از: در نظر گرفتن منافع کودک، ارزیابی تاثیرات حفاظت از اطلاعات، طراحی سن مناسب دسترسی، شفافیت، استفاده نهایی از اطلاعات، سیاست ها و استانداردهای اجتماعی، تنظیمات پیش فرض، حداقل استفاده از اطلاعات، اطلاعات مکانی، قابلیت نظارتی والدین، پروفایل بندی، اسباب بازی های متصل به اینترنت، ابزارهای آنلاین. همچنین اشاره شده نقض این قانون عواقبی از جمله هشدار و جریمه را در پی دارد.

این قانون  پس از طی فرایندهای پارلمانی در سپتامبر سال گذشته میلادی اجرا شده و به شرکت های ارائه دهنده سرویس آنلاین به کودکان، 12 ماه فرصت داده شده تا این قوانین را رعایت کنند. تهیه کنندگان سرویس های اطلاعاتی در انگلیس از جمله اپلیکیشن ها، برنامه ها، وب سایت ها و شبکه های اجتماعی، سرویس های پیام رسان، بازی های آنلاین و انجمن ها و دستگاه های متصل به اینترنت باید این قوانین را رعایت کنند.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|فضای سایبری اشغالی؛ فضای مجازی ایران در تسخیر پلت‌فرم‌های خارجیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|دستورات و هشدارهای امام خامنه ای نسبت به ولنگاری در فضای مجازی/ حصر تبلیغاتی در فضای مجازی باید شکسته شود«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|کوتاهی وزارت ارتباطات در ساماندهی پیامرسان های داخی/ آیا توان رقابت با پیامرسان های خارجی داریم؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| شبکه ملی اطلاعات؛ راهبرد فعالانه و مبتکرانه مدیریت فضای مجازی«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|خرمشهرها در پیش است در فضای سایبری...فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|ترک فعل وزیر ارتباطات در توسعه موتور جست‌وجوی ملیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| 200 مطالبه مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی/ در زمینه تولید محتوای فضای مجازی خلأ قانونی داریمفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|مزایای متعدد اقتصادی توسعه پهن باند اینترنت/ شرط مهم بهره مندی از مزایای پهن باند چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا باید قدرت سایبری تأثیرگذار در صحنه جهانی باشیم؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|نجات قدس با امت سازی در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| تغییر سبک زندگی ملت‌ها با ترویج بازی‌های رایانه‌ای غربی

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد فضای مجازی کودکان و نوجوانان حفاظت از اطلاعات فضای مجازی تهدید یا فرصت اذیت و آزار جرم انگاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داغ شدن هشتگ رفح در فضای مجازی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بعد از به شهادت رساندن دست کم ۳۴ هزار و ۷۸۹ نفر - صهیونیست‌ها سراغ آخرین پناهگاهِ یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از اهالی غزه در رفح رفتند.

به گفته یونیسف ۶۰۰ هزار کودک در رفح سرگردان مانده اند. حملات زمینی و هوایی صهیونیست‌ها به رفح، ده‌ها شهید بر جا گذاشته که شماری از آنها کودکان هستند.

مقامات سازمان ملل اعلام کردند صهیونیست‌ها مانع از ورود آنها و پزشکان به رفح شده اند و از سوی دیگر انروا با اشاره به بستن مسیر ورود محموله‌های اقلام حیاتی به غزه، این اقدام را بستن شریان حیاتی این باریکه توصیف کرد. حماس که دیروز از پذیرش توافق آتش بس خبر داده بود، تهاجم نظامی صهیونیست‌ها را با هدف خنثی کردن مذاکرات آتش بس ارزیابی کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • داغ شدن هشتگ رفح در فضای مجازی
  • روسیه در واکنش به تهدید انگلیس، حمله به تاسیسات این کشور را حق خود دانست
  • ۳ پرونده در دادسرای مشهد در خصوص جرایم انتخاباتی تشکیل شد
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت