Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، در بیانیه انجمن دانشجویان داروسازی ایران خطاب به وزیر بهداشت، آمده است: خرید و فروش میلیاردی مجوز داروخانه‌ها و سر به فلک کشیده شدن مجوز داروخانه‌ها نتیجه انحصار در اعطای مجوز و آئین‌نامه قبلی است. با آئین‌نامه جدید امید می‌رفت که این انحصار برداشته شود اما فشار ذی نفعان انحصار موجب دستور توقف آن از طرف جنابعالی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به وجود قوانین محدود کننده و انحصاری که در آئین نامه قبلی مجوز تأسیس داورخانه‌ها وجود داشت، طی ابلاغیه وزارت بهداشت در ۸ خرداد ۱۴۰۰ برخی از مهم‌ترین این محدودیت‌ها که حدنصاب جمعیتی و حد فاصله از داروخانه دایر بود، عملاً از این آئین نامه حذف شده بود و بستر رقابت پذیری و افزایش رفاه مردم از نظر دسترسی و ارتقای سلامت و بهداشت جامعه و نیز اشتغال فارغ التحصیلان داروسازی را فراهم می‌نمود، اما گویا خبرها حاکی از توقف این آئین نامه است، توقف اقدام قابل تحسینی که در «سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها» می‌توانست از مهم‌ترین اقدامات در جهت مانع زدایی و رفع انحصار باشد.

خبر ابلاغ آئین‌نامه جدید به مثابه دمیدن روح تازه‌ای به کالبد بی‌جان و بی‌رمق جامعه داروسازی کشور و قدمی بلند به سمت انحصار زدایی از تأسیس داروخانه‌ها و خدمات محور شدن داروخانه‌ها بود. مع‌الاسف مافیای دارو و دلالان این حوزه بار دیگر منافع خود را با آئین‌نامه جدید در خطر دیدند در صدد مقابله با آن بر آمدند. در حال حاضر سوال اصلی این است که آیا بهتر نیست به جای ایستادن در کنار دلالان و داروخانه‌داران در کنار داروسازان بایستید و برای بهبود خدمات سلامت محور بجنگید؟

ارزش پروانه‌های تأسیس داروخانه در اکثر شهرهای بزرگ سر به فلک کشیده است و انحصار در تأسیس در آئین‌نامه سابق کاملاً مشهود است لذا داروسازان جوان برای تأسیس داروخانه خود، در صورت نداشتن سرمایه هنگفت، باید چندین سال در صف‌های طولانی تأسیس، منتظر بمانند. آئین‌نامه سابق داروخانه‌ها را به جولانگاه پراتیک‌ها و افراد غیر متخصص تبدیل کرده بود لیکن در آئین‌نامه جدید داروخانه از محل فروش به مرکزی برای ارائه مؤثر خدمات سلامت تبدیل شده‌است. همین مسائل و مشکلات در آئین‌نامه سابق موجب نگاه نادرست عده‌ای از مردم و پزشکان به داروخانه به عنوان محل فروش به جای ارائه خدمات سلامت گردیده است.

آیا اجرای قوانین داروسازی باید در گرو تصمیمات و نظرات انجمن داروخانه داران، پراتیک‌ها و دلالان و انجمن پزشکان عمومی باشد؟ آیا تعیین سرنوشت و تصمیم گیری برای داروسازان توسط اقشاری خارج از جامعه داروسازی با استفاده از رانت و قدرت صحیح است؟ به راستی چه کسانی در پس پرده فشار به وزیر برای لغو آئین‌نامه جدید بوده اند و از توقف آن منتفع می‌شوند؟

جامعه داروسازی از شخص جنابعالی مطالبه دارد که از آئین نامه‌ای که می‌توانست حقوق تضییع شده داروسازان را جبران کند سراسیمه دفاع کند و سنت حسنه‌ای را به عنوان یادگار خویش باقی بگذارد.

کد خبر 5243568

منبع: مهر

کلیدواژه: داروخانه انجمن داروسازان ایران داروسازی واکسن کرونا ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمار کرونا سازمان بیمه سلامت انتخابات 1400 سازمان غذا و دارو تغذیه سالم نوزاد ارز دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فشار خون ورزش سیدابراهیم رئیسی تأسیس داروخانه آئین نامه جدید آئین نامه داروخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۷۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد

آیین‌نامه طبیعتگردی که توسط هیات وزیران مصوب شده بود ابلاغ شد و در این آیین نامه نسبت به تشکیل کارگروه ملی و تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر آفرودسواری در عرصه طبیعی تاکید شده است.

به گزارش مهر، «آیین نامه طبیعت گردی» طی نامه شماره ۱۵۴۸۷ توسط هیأت وزیران مصوب و با دستور معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پیش از این نیز عزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران از تصویب آئین نامه طبیعت گردی نیز خبر داده بود.

در این آئین نامه آمده:

هیأت وزیران در جلسه روز ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد مشترک وزارت میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آئین طبیعت گردی را به شرح زیر تصویب کرد:

در ماده یک این آئین نامه پس از تعریف هر کدام از اصطلاحات، دامنه شمول این آئین نامه را مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص اعلام کرده است و نوشته که به منظور مدیریت کلان، برنامه ریزی و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی در مناطق خاص، تشویق و ترویج طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت‌ها و امور مندرج در این آئین نامه کارگروه ملی طبیعت گردی مرکب از نمایندگان هر یک از دستگاه‌ها به اضافه یک متخصص طبیعت گردی، دستیار وزیر میراث فرهنگی در امر مردمی سازی و نماینده دستگاه‌ها و معاونت‌های تخصصی مرتبط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه است.

همچنین دستگاه‌های عضو کارگروه ملی مکلف هستند نسبت به پیش بینی پست‌های سازمانی در ساختار اداری خود که مرتبط با طبیعت گردی در سطوح ستادی و استانی است با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بدون توسعه تشکیلات یا ساختار جدید و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

وظایف این کارگروه ملی در زمینه فعالیت‌ها و طرح‌های مرتبط با مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص در چهارچوب قوانین و مقررات به شرح زیر است:

تدوین سیاست‌های اجرایی، دستورالعمل‌های اجرایی و تخصصی و ساز و کارهای نظارتی با مشارکت دستگاه‌های ذی ربط، تصویب و نظارت بر اجرای طرح‌های طبیعت گردی با رعایت ضوابط و عرصه و حریم میراث طبیعی و تاریخی و فرهنگی ثبت شده

حمایت و پشتیبانی از طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در راستای توسعه طبیعت گردی

حمایت از طراحی و معرفی محصولات، مناطق و مسیرهای جدید و مستعد طبیعت گردی در کشور و معرفی آنها در سطح ملی و بین المللی

معرفی و برندسازی تولیدات و محصولات محلی در سطح اثرگذاری طرح‌های طبیعت گردی

تهیه پیوست‌های فرهنگی موردنیاز طرح طبیعت گردی و تدوین دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی و نظارت بر گشت‌های طبیعت گردی،

بسترسازی و تسهیل شرایط حضور خانواده‌ها در طبیعت و ترویج سفرهای خانواده محور، برنامه ریزی برای ایجاد بسترهای لازم برای هوشمندسازی فرایندها و استفاده از ابزار رقومی در توسعه طبیعت گردی

برنامه ریزی در زمینه ساز و کارهای حفاظتی نظارتی و اجرایی ظرفیت برد گردشگری در مقصدها و مناطق مستعد طبیعت گردی

تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر بیراهه نوردی (آفرودسواری) در عرصه طبیعی کشور

همچنین در این آئین نامه آمده:

دستگاه‌های عضو کارگروه می‌بایست ضوابط مرتبط با طرح‌های طبیعت گردی در مناطق تحت مدیریت خود را در کارگروه اعلام کنند. در بخش دیگری از این آئین نامه اعلام شده که اجرای طرح‌های طبیعت گردی در اراضی ملی واقع در مناطق چهارگانه و تالاب‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با اولویت جوامع محلی و رعایت قوانین و مقرات طبق طرحی که به تصویب نهایی کارگروه ملی می‌رسد، انجام می‌شود.

این آئین نامه در ۱۲ ماده تصویب شده است و وزارت میراث فرهنگی مکلف شده که در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ، با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه ملی، شرح خدمات طح های طبیعت گردی را تهیه و ابلاغ کند.

دیگر خبرها

  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به ۲ برابر افزایش یافت
  • ابلاغ آئین نامه اجرایی جشنواره شنای آب‌های آزاد کیش
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • حذف کسب وکارهای غیرقانونی از گردونه رقابت با مجوز الکترونیکی
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی خواهد بود
  • ۵۱ هزار درخواست صدور مجوز الکترونیکی در استان مرکزی ثبت شد
  • صدور مجوزهای کاغذی ممنوع شد