Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه ایرنا از سفارت جمهوری اسلوونی در تهران،کریستینا رادی در پیامی به مناسبت روز ملی اسلوونی خطاب به مردم ایران اظهار داشت: ما مردم اسلوونی در ۲۵ ژوئن، جشن ملی "روز دولت" را که بزرگداشت روز ۲۵ ژوئن سال ۱۹۹۱، زمانی که اسلوونی رسما استقلال خود را به دست آورد، برگزار می کنیم امسال، مهمترین روز در تاریخ معاصر اسلوونی، سی امین سالگرد استقلال جمهوری اسلوونی مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر اسلوونی در تهران افزود: بسیار مفتخرم که همراه با شما  همه همکاران و دوستان محترم، سی امین سالروز ملی اسلوونی را در تهران جشن بگیرم. عمیقا متاسفم که محدودیت‌های ناشی از شرایط همه گیری به ما اجازه نمی‌دهد که ۳۰ سال استقلال و جمهوری مستقل اسلوونی را در شرایطی رسمی رقم بزنیم.

رادی خاطر نشان کرد: به منظور کاهش به مخاطره انداختن سلامتی که ممکن است با اجتماعات بزرگتر ایجاد شود، تصمیم بر آن گرفته ام که از میزبانی مراسم و برگزاری دیگر رویدادها برای این مناسبت خاص پرهیز کنم. تصمیم گیری دشواری بود و معتقدم شما به جشن مجازی ما خواهید پیوست.

وی تصریح کرد: بزرگداشت ۳۰ سال استقلال اسلوونی مصادف با دومین دوره ریاست ما در شورای اتحادیه اروپا است که از ژوئیه تا دسامبر سال ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد. خرسندم که اعلام کنم اولویت‌های اصلی اسلوونی در دوران ریاست، مقاومت اتحادیه برابر بحران‌ها، مباحثه در مورد خودگردانی استراتژیک اتحادیه اروپا و بهبود اقتصاد اروپا بر اساس تحول دیجیتال و سبز خواهد بود. همچنین به حاکمیت قانون و سبک زندگی اروپایی و نیز به اعتبار و امنیت اتحادیه اروپا، ارتقا ثبات در همسایگی و منافع و ارزش های آن در جهان توجه خواهد شد.

سفیر اسلوونی در تهران ادامه داد: در نقش خود به عنوان ریاست محلی اتحادیه اروپا در ایران، ما بر اساس ارزش‌ها، دستاوردها و تلاش‌های اروپایی عمل خواهیم کرد و تشخیص داده ایم که در این اوضاع آشفته، خرد، همکاری و گفت وگو در مورد موضوعات محلی، منطقه ای و بین المللی و همچنین صبر و اطمینان به دیپلماسی، بیش از پیش مورد نیاز است.

وی تاکید کرد:  اسلوونی به طور کامل از برجام حمایت می کند و صمیمانه معتقدم که جامعه بین الملل از تعهدات برجام در تمام جنبه های آن محافظت خواهد کرد و همچنین به کاهش تنش در منطقه کمک خواهد کرد.

 این دیپلمات اسلوونیایی در پیام خود افزود: از طرف جمهوری اسلوونی، از طرف خود و از طرف همکارانم در سفارت، این فرصت را مغتنم شمرده و بهترین ها را برای شما و عزیزانتان آرزو می کنم. سالم و سلامت باشید از حمایت، حسن نیت و دوستی شما سپاسگزارم.

امروز همچنین سفارت اسلوونی در بیانیه ای  به مناسبت روز ملی اسلوونی اعلام کرد: روز ملی اسلوونی "روز دولت" برای بزرگداشت رویدادهایی که اسلوونی به طور رسمی استقلال و حاکمیت خود را به دست آورد، جشن گرفته می‌شود. مجلس اسلوونی پس از طرح پیشنهادی منعقده در دسامبر ۱۹۹۰ که به آرا ۹۴.۸ درصد موافق تأسیس اسلوونی مستقل منجر شد، بیانیه استقلال اسلوونی را تصویب کرد.

در این بیانیه آمده است: برای اسلوونی و اسلوونیایی‌ها سال ۱۹۹۱ یک نقطه عطف بود. در آن سال اسلوونی به عنوان یک کشور مستقل و حاکم در نقشه سیاسی جهانی قرار گرفت. استقلال مهمترین تصمیم اتخاذ شده توسط شهروندان اسلوونیایی تلقی می‌شود که ۳۰ سال پیش جنبه تاریخی این فرصت را درک کرده و از آن استفاده کردند. توافق سیاسی حاصل شده توسط احزاب پارلمانی بیانگر یک وحدت سیاسی و بلوغ ملی بود.

این بیانیه می‌افزاید: اسلوونی در ژوئن ۱۹۹۱ به یک کشور مستقل و حاکم تبدیل شد و تا ژانویه ۱۹۹۲ در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شد. روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلوونی و جمهوری اسلامی ایران در ۹ مارس ۱۹۹۲ برقرار شد.

در بیانیه سفارت اسلوونی آمده است: در سال ۱۹۹۸ اسلوونی هنگامی که به عنوان عضوی غیر دائم در شورای امنیت سازمان ملل انتخاب شد و همچنین ریاست این شورا را بر عهده گرفت بسیار مورد توجه قرار گرفت. سال ۲۰۰۴ یک نقطه عطف برای اسلوونی بود زیرا این کشور به عضویت اتحادیه اروپا و ناتو درآمد.

 بر اساس بیانیه سفارت اسلوونی در ایرا«، در میان کشورهای جدید عضو اتحادیه اروپا، اسلوونی اولین کشوری بود که ارز مشترک یورو را در اول ژانویه ۲۰۰۷ معرفی کرد و اولین کشوری بود که در نیمه اول سال ۲۰۰۸ ریاست شورای اتحادیه اروپا را بر عهده داشت. از ژوئیه تا دسامبر ۲۰۲۱، اسلوونی ریاست شورای اتحادیه اروپا را برای دومین بار بر عهده خواهد داشت.

این بیانیه می افزاید: سیاست خارجی با سازگاری مداوم مشخص می‌شود و باید به شرایط و چالش‌های جدید پاسخ دهد. در آینده اسلوونی قصد دارد مشخصات خود را به عنوان یک حامی قاطع در تلاش برای جلوگیری از هر نوع درگیری افزایش دهد، یک مروج سرسخت احترام به حقوق بشر و حاکمیت قانون، یک مخالف تسلیم‌ناپذیر تروریسم و الگویی برای اجرای اهداف توسعه پایدار.

در این بیانیه آمده است: اسلوونی با به هم پیوند دادن موثر ابعاد اصلی سیاست خارجی تمام تلاش خود را برای کمک به حل بحران های سیاسی، امنیتی و اجتماعی در کشورها و مناطق مختلف که تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت بین المللی است و دلیل اصلی بحران پناهندگان و مهاجران را ارائه می دهد، انجام می دهد.

سفارت این کشور در بیانیه خود تصریح کرد: اسلوونی و ایران همواره از روابط دوستانه برخوردار بوده و گفت وگوی سیاسی باز داشته‌اند. وضعیت فعلی، تحت تأثیر تاخیر در اجرای برجام  و همه گیری کووید ۱۹ بر پویایی دوجانبه ما تأثیر گذاشته است. با این حال مهم است که ما گفت وگوهای سیاسی و سایر گفت وگوها را ادامه دهیم. فرصت‌ها جهت تقویت همکاری مان، ریاست محلی اتحادیه اروپا را در نیمه دوم سال ۲۰۲۱، زمانی که سفارت ما نمایندگی کل اتحادیه اروپا را در ایران بر عهده دارد، فراهم می‌آورد.

برچسب‌ها برجام سازمان ملل متحد تروریسم شورای عالی امنیت ملی ناتو اتحادیه اروپا اسلوونی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام سازمان ملل متحد تروریسم برجام سازمان ملل متحد تروریسم شورای عالی امنیت ملی ناتو اتحادیه اروپا اسلوونی اتحادیه اروپا اسلوونی در تهران روز ملی اسلوونی جمهوری اسلوونی بر عهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۷۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اذعان به اینکه همه کشورهای عضو این بلوک، روسیه را «تهدید» اصلی علیه قاره اروپا نمی‌دانند، گفت که حتی برخی مسکو را «کشور دوست» می‌دانند و این خطرناک است!

بورل با اشاره به اینکه در روابط و امور جهانی، شاهد تقابل بیشتر و همکاری کمتر است، گفت: وقتی پای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و جنگ اوکراین به میان می‌آید، برخی کشورها تمایلی به تبعیت از بروکسل ندارند!

وی مدعی شد: امروز پوتین برای همه ما تهدیدی است که موجودیت ما را به خطر می‌اندازد. اگر پوتین در اوکراین موفق شود، آنجا متوقف نخواهد شد. پیروزی روسیه، امنیت اروپا را تضعیف خواهد کرد. با این حال، در اتحادیه اروپا همه چنین نظری ندارند!

دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا اضافه کرد: برخی اعضای شورای اروپا می‌گویند که «نه، روسیه تهدیدی وجودی نیست. دست کم از نظر من اینطور نیست و شخصاً روسیه را دوست خوبی می‌دانم»! در اتحادیه‌ای که اجماع در آن حکمرانی می‌کند، سیاست‌های ما در قبال روسیه همواره با تنها یک رای مخالف «تهدید» می‌شود و همان یک رای کافی است!

اتحادیه اروپا از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، چندین دور تحریم علیه مسکو اعمال کرده است. با این حال، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان و رابرت فیکو، همتای اسلواکیایی او از ارسال سلاح به اوکراین خودداری و بر حل و فصل دیپلماتیک جنگ تاکید کرده‌اند.

بوداپست همچنین ماه‌ها مانع تصویب بسته کمک ۵۴ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا برای اوکراین شد اما در نهایت اوربان در فوریه امسال، مجبور به موافقت شد و وتوی خود را پس گرفت!

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اوایل هفته یک بار دیگر درباره احتمال اعزام نیرو از ناتو به اوکراین صحبت کرد و مدعی شد که «بقای اروپا در معرض خطر قرار دارد.»

کد خبر 6097025

دیگر خبرها

  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • روسیه: آمریکا در تکاپوی جایگزین‌کردن زلنسکی است
  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است