Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی نخعی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اثر خشکسالی شدید در سال آبی جاری بسیاری از منابع آبی عشایر منطقه خشک شده است از طرفی گرمای هوا باعث افزایش مصرف آب در مناطق عشایری و پدید آمدن شرایط حاد برای عشایر می‌شود.

وی با اشاره به سفر رییس سازمان امور عشایر ایران به خراسان جنوبی در خرداد امسال گفت: در این سفر وعده‌هایی داده شد که مسوولان استان باید پیگیری کنند تا بخشی از مشکلات عشایر رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: لازم است سرانه آب ارسالی به عشایر با توجه به گرمای هوا و شرایط حاد خشکسالی افزایش یابد تا بتوانند در تابستان سال جاری از این شرایط سخت عبور کنند.

وی گفت: بیش از ۴۰ درصد روستاهای شهرستان‌های مرزی نهبندان و سربیشه به صورت سیار آبرسانی می‌شود که در دیدار با مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، وی قول افزایش سرانه آبرسانی سیار برای روستاییان استان را داد.

نخعی افزود: همه ما مسوولان استان باید با هم‌افزایی و پیگیری مستمر، مشکل کم‌آبی در روستاها را مدیریت کنیم تا از این شرایط حاد در تابستان امسال عبور کنیم.

وی با بیان اینکه اکثر روستاهای خراسان جنوبی در این بحران خشکسالی دچار مشکل کم‌آبی هستند گفت: در شهرستان‌های نهبندان و سربیشه مجتمع‌های آبرسانی که در گذشته احداث شده در حال حاضر جوابگوی نیاز آبی مردم نیست و نیاز به بازسازی دارند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بسیاری از خطوط انتقال آب و شبکه‌های داخلی روستاها که در گذشته احداث شده، فرسوده است و به دلیل اینکه هدررفت بالایی در این شبکه‌ها داریم نیازمند اصلاح و بازسازی هستند.

وی گفت: افت فشار آب در بسیاری از مناطق به دلیل فرسودگی شبکه‌های آبرسانی است و کمبود آب در روستاها در خیلی از جاها به دلیل فرسودگی شبکه و اجرای نامناسب آن است.

نخعی افزود: گاهی مجتمع‌های آبرسانی در گذشته احداث شده و تناسبی با وضعیت جمعیتی الان روستاها ندارد که باید متناسب با جمعیت روستاها شبکه‌های آبرسانی توسعه یابد.

وی گفت: در ۲ سال اخیر دولت اقدامات خوبی درخصوص احداث مسکن محرومان در خراسان جنوبی انجام داده اما در برخی مناطق باید زیرساخت‌ها از جمله تامین آب متناسب با واحدهای احداثی ایجاد شود و در برخی مناطق واحدهای مسکونی ساخته شده اما آب آن تامین نشده است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید در زمینه تامین آب روستاییان فکر اساسی شود افزود: آب یک موضوع پیچیده است و خراسان جنوبی استانی کم بارش که میانگین بارندگی آن کمتر از نرم کشوری است از طرفی به هیچ منبع آبی پایدار دسترسی ندارد.

وی بر ضرورت مهار و مدیریت آب‌های سطحی در منطقه تاکید کرد و گفت: بخشی از آب‌های سطحی از دسترس ما خارج می‌شود و به سمت سیستان و بلوچستان یا کشور افغانستان می‌رود لذا باید با توسعه طرح‌های آبخیزداری و ایجاد سازه‌های آبی از نزولات آسمانی در شرایط خشکسالی استفاده بهینه شود.

نخعی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد آب استحصالی خراسان جنوبی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود افزود: باید در بخش کشاورزی بهره‌وری آب را بالا ببریم، به عنوان مثال اگر ۱۰ درصد بهره‌وری آب در بخش کشاورزی افزایش یابد بخش عمده مشکل آب شرب استان حل می‌شود.

وی تاکید کرد: باید مدیریت آب را به شکل علمی و فنی داشته باشیم و خیلی از مشکلات کم‌آبی ما قابل حل است همچنین در زمینه مرمت قنوات اقدامات خوبی انجام شده اما با بهره‌وری مطلوب فاصله داریم.

وی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به شرق کشور به خصوص خراسان جنوبی گفت: این استان دارای ظرفیت‌های بالایی در بخش معدن، کشاورزی و دامپروری، گردشگری و دارای قابلیت‌های بسیار ارزشمند مرزی با کشور افغانستان است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بیکاری یکی از معضلات اساسی منطقه نهبندان و سربیشه است و اکثر مردم با تداوم خشکسالی در سال جاری فاقد منبع درآمد پایدار هستند و به سختی زندگی می‌کنند.

وی مهاجرت و خالی شدن روستاها به ویژه در مناطق مرزی را از تبعات خشکسالی و کم‌آبی دانست و گفت: لازم است هرچه سریعتر با برنامه‌ریزی و توسعه امکانات در نوار مرزی شرق کشور از بروز این پیامدها جلوگیری شود.

قرارگاه استانی آب اوایل امسال با تدبیر استاندار خراسان جنوبی راه‌اندازی شد و تامین آب مورد نیاز مناطق روستایی و عشایر از اولویت‌های این قرارگاه است.

تابستان امسال آبرسانی سیار در خراسان جنوبی با توجه به تداوم خشکسالی و گرمای هوا تا ۴۵۰ روستا در اوج مصرف افزایش می‌یابد.

سال گذشته به طور میانگین به ۳۸۰ روستای استان خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی شد که در اوج مصرف به ۴۳۰ روستا افزایش یافت.

برچسب‌ها کم آبی نهبندان سربیشه خشکسالی نماینده مجلس شورای اسلامی آبرسانی سیار پروندهٔ خبری بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی نهبندان سربیشه کم آبی نهبندان سربیشه خشکسالی نماینده مجلس شورای اسلامی آبرسانی سیار مجلس شورای اسلامی نهبندان و سربیشه خراسان جنوبی آبرسانی سیار کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۸۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان برداشت سالانه آب در خراسان رضوی بیش از ۱۴ هزار لیتر در ثانیه است

به گزارش قدس خراسان، حسین امامی روز چهارشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات زیرساخت‌های آبرسانی گناباد از جمله این طرح‌ها را آبرسانی به شهرستان‌های نیشابور، قوچان و سرخس ذکر و اظهار کرد: افزون بر سه هزار میلیارد ریال طرح هم توسط شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی برای تامین آب شرب پایدار و کاهش مشکلات این بخش در سطح این استان در یک سال اخیر اجرا شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی بیان کرد: میزان برداشت سالانه آب از چهار هزار و ۵۰۰ چاه آب شرب استان خراسان رضوی ، ۱۴ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است.

به گفته وی، حجم آب‌دهی چاه‌های استان سالانه ۱۰ درصد به دلیل استمرار معضل خشکسالی و کمبود منابع آبی و برداشت بی رویه کاسته می‌شود و برای مقابله با این چالش حفر ۱۴۰ حلقه چاه جدید امسال در دست اجرا است.

امامی با اشاره به افزایش ۴۱ درصدی عملکرد مصوبات سفر استانی رییس جمهوری و هیات دولت به شهرستان گناباد در حوزه آبرسانی گفت: برای دور نخست سفر استانی ۵۰۰ میلیارد ریال طرح برای این شهرستان تعریف شده بود، در حالی که افزون بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال طرح و بیشتر از آن در دست اجرا است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی تامین زیرساخت‌های آبرسانی واحدهای نهضت ملی مسکن را رویکرد مهم فعالیت‌های این شرکت ذکر کرد و افزود: گناباد جزو شهرستان‌های پیشگام در اجرای طرح نهضت ملی مسکن است و رفع مسائل و مشکلات آبرسانی این واحدها مورد توجه خاص قرار دارد.

وی گفت: ۷۰ درصد از آب مورد نیاز مناطق شهری و روستایی گناباد از طریق خط انتقال و ۳۰ درصد از سایر بخش‌ها تامین می‌شود و ۲۲ کیلومتر از خط انتقال آب این شهرستان فرسوده و نیازمند اصلاح و ۱۶ کیلومتر آن تعیین تکلیف شده است.

امامی با اشاره به لزوم برق رسانی هشت حلقه چاه آب گناباد از مدیریت امور برق این شهرستان خواست که تا قبل از آغاز فصل تابستان و افزایش استفاده از منابع آبی روند برق رسانی به این چاه‌ها را سرعت بخشد.

اصلاح ۱۳ کیلومتر خط انتقال آب شهرستان گناباد

فرماندار گناباد هم گفت: اصلاح خط انتقال آب این شهرستان به طول ۱۳ کیلومتر و با صرف اعتبار بیش از یک هزار میلیارد ریال از محل مصوبه‌های سفر ریاست جمهوری در دست اجرا است و در دور دوم سفر استانی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

رضا نصیری با اشاره به توجه خاص دولت سیزدهم به رفع معضلات تامین آب شرب در گناباد تصریح کرد: کاهش مشکلات تامین پایدار آب شرب در کنار طرح نهضت ملی مسکن در اولویت مسوولان این شهرستان قرار دارد.

وی ادامه داد: افزون بر یک هزار میلیارد ریال و معادل کل بودجه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای گناباد تنها برای رفع مسائل و مشکلات و اجرای طرح‌های آبرسانی این شهرستان در یک سال گذشته تخصیص یافت.

هادی محمدپور نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در سطح کشور و به تبع آن این شهرستان‌ها گفت: باید در کنار اجرای این طرح به تامین زیرساخت‌های لازم برای واحدهای مسکونی این بخش در دست احداث و به خصوص آب و برق آن‌ها توجه خاص شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیلزده زرآباد آغاز شد
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل زده
  • تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی
  • میزان برداشت سالانه آب در خراسان رضوی بیش از ۱۴ هزار لیتر در ثانیه است
  • نشست مدیرکل اتباع خراسان رضوی با نماینده مشهد در مجلس
  • رابطه بین دانش و صنعت تقویت شود
  • صحرای طبس تابلویی از عجز قدرت‌های بشری در برابر اراده الهی
  • مراسم نکوداشت امام جمعه فقید بجنورد برگزار می‌شود