Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان بر ضرورت انحلال یا اصلاح ساختاری سازمان نهضت سوادآموزی تاکید کرد.

حمیدرضا قائم‌پناه معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: با وجود اینکه رفع یا ریشه کن ساختن بی سوادی در جامعه توسط سازمان نهضت سواد آموزی رقم خواهد خورد، به نظر می‌رسد سازوکار‌های فعلی این سازمان به جای رفع مسئله، خود به عنوان یک مرجعی است که بر یک چرخه معیوب صحه می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منشأ این مشکل فرآیند معیوب جذب آموزشیارانی است که برای رفع مشکل بی سوادی به این سازمان پیوسته اند، اما پس از دریافت کد نهضتی برای استخدام با روش‌هایی همچون تجمع و فشار حداکثری، از آن خارج شده و به طبع نیرو‌های جدیدی جایگزین آن‌ها می‌گردند؛ این امر موجب تحمیل هزینه بر سازمان شده و از عوامل موثر در افزایش مدت مبارزه با بی سوادی است.

وی افزود: نهضت سواد آموزی که قرار بود به رفع و ریشه کن ساختن بی سوادی در جامعه بپردازد، اکنون خود به یکی از خطرات جدی در زمینه تربیت معلم و نیروی انسانی آموزش و پرورش تبدیل شده و سالهاست با راهبرد‌ها و سیاست‌هایی همچون فشار به مجموعه سیاستگذاران یعنی دولت و مجلس از طریق تجمعات پی در پی، نسبت به استخدام آموزشیاران همچون سایر نیرو‌ها پرداخته اند و این چرخه معیوبی است که در صورت عدم جلوگیری و کنترل، آینده خوشی برای نظام تعلیم و تربیت رقم نخواهد خورد و متأسفانه مسئله کمبود معلم تبدیل به بهانه‌ای در دست این نیرو‌های عزیز و مجموعه دولت و مجلس شده است که تنها راه برون رفت از این بحران را در مسئله استخدام نیروی انسانی آن هم به صورت برف انباری می‌دانند؛ راه حلی که خود بزرگترین بحران آموزش و پرورش در آینده خواهد بود.

قائم‌پناه تصریح کرد: البته لازم است عرض کنم عزیزانی که واقعا حقشان ضایع شده در مسئله استخدام، باید از طریق سازو کار‌های درست و اصولی، نسبت به جذب آن‌ها اقدام شود. ‏.

وی بیان کرد: سازمان نهضت سوادآموزی پیش از این طی سه برنامه راهبردی که در سال‌های ۱۳۸۷، ۱۳۹۰ و ۱۳۹۲ تدوین کرده، دورنمای ریشه‌کنی بیسوادی را در جمعیت زیر ۵۰ سال، به ترتیب در سال‌های ۱۳۹۳، ۱۳۹۴، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۹ ترسیم کرده بود. پس از آنکه هدف ریشه‌کنی بیسوادی در سال ۱۳۹۴ محقق نشد، سازمان نهضت سوادآموزی سه سناریو را در برنامه سوم راهبردی خود گنجاند. مطابق سناریوی اول ریشه‌کنی بیسوادی زیر ۵۰ سال تا سال ۱۳۹۴ را پیشبینی کرد. در سناریوی دوم ریشه‌کنی بیسوادی تا سال ۱۳۹۶ مقرر شد و در سناریوی سوم پیشبینی شده بود که تا سال ۱۳۹۹ بیسوادی از جامعه ریشه‌کن خواهد شد. اما این اهداف نه تنها تاکنون محقق نشده، بلکه هم اکنون تعداد قابل توجهی از جمعیت ایران بی سواد هستند.

معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: لازم است وزارت آموزش و پرورش گزارش دهد در سال‌های اخیر که نهضت با افزایش بودجه‌های خوبی نیز همراه بوده، چه میزان توانسته است به ریشه کن کردن فقر، به نسبت هزینه‌ای که می‌شود، اثر گذار باشد.

وی افزود: علی‌رغم تاکیدات جدی رهبری در این حوزه از جمله سال ۸۷ که میفرمایند: «نهضت سوادآموزی مسئول اصلی مبارزه با بی‌سوادی خواهد بود و لذا حداقل تا پایان برنامه پنجساله پنجم باید به‌کار خود ادامه دهد و پس از آن با ارزیابی وضع بیسوادی در کشور، نسبت به ادامه یا عدم ادامه آن سازمان تصمیم‌گیری خواهد شد.» یا در سال ۸۹ که میفرمایند: «در مورد به صفر رساندن بیسوادی تا پایان برنامه پنجم، وزارت آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی مسئولند و باید با برنامه‌ریزی دقیق و جامع، این هدف را محقق نماید. وزارت آموزش و پرورش حداکثر طی سه‌ماه برنامه جدیدی را برای به صفر رساندن بیسوادی در کشور تا پایان برنامه پنجم، تدوین و همه ظرفیت‌های خود را برای تحقق آن بسیج نماید.»؛ اما اکنون ما برنامه ششم را هم پشت سر گذاشته و در آستانه برنامه هفتم توسعه هستیم و همچنان شاهد آمار قابل توجهی جمعیت بی سوادی در کشور هستیم.

قائم پناه اظهار داشت: به جای هدف گذاری بر روی سازمان نهضت سواد آموزی باید بر کاهش بی سوادی ضمن تعدیل هزینه‌ها در نهضت، با افزایش بهره وری و کیفیت مقطع ابتدایی و همچنین کنترل مبادی بی سوادی، تاکید داشته و ضمن افزایش کیفیت تحصیلی، از ترک تحصیل که عموما در این مقطع و مخصوصا پایه اول و دوم، انجام می‌شود جلوگیری کرد؛ لذا در نظر گرفتن میزان افزایش بودجه این سازمان، به نسبت سال پیش برای کنترل مبادی بی سوادی مطلوب‌تر به نظر می‌رسد.

وی تصریح کرد: باتعدیل یا کاهش پلکانی جهت رفع اشکالات ساختاری سازمان نهضت سوادآموزی می‌توان، از ظرفیت مدارس بزرگسالان و شبانه در جهت رفع مشکلات تحصیلی افراد حاضر استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قائم پناه بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نهضت سوادآموزی سازمان نهضت سوادآموزی سازمان نهضت سواد ریشه کنی بیسوادی آموزش و پرورش قائم پناه بی سوادی بی سواد ریشه کن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۸۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کمتر از یک هفته پس از پایان مهلت سازمان دامپزشکی برای اصلاح مقررات فواصل بهداشتی واحد‌های دامی و صنایع وابسته در ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳، مجتبی نوروزی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: در دستورالعمل جدیدی که تدوین آن به پایان رسیده، فواصل بهداشتی میان واحد‌های دامی و صنایع وابسته در برخی موارد کلا حذف شده و در موارد دیگر نیز ۵۰ و یا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

مقررات حرائم بهداشتی واحد‌های دامی، که با هدف پیشگیری از شیوع بیماری‌ها و آفات، مانع از احداث چنین واحد‌هایی در فواصل نزدیک می‌شد، حدود ۱۵ سال قبل تصویب شد، اما این قانون به دلیل جامعیت کلی، در موارد متعددی سختگیرانه عمل می‌کرد و به علت ایجاد اشکالات و محدودیت‌هایی در روند تولید و توسعه، منتقدان فراوانی پیدا کرد.

از ابتدای امسال و با نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" توجه کارشناسان اقتصادی، مدیران اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تسریع در هموارتر ساختن مسیر مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی بیش از پیش جلب شد که در این میان، حذف یا اصلاح قوانین قدیمی و یا نامناسبی مانند مقررات مربوط به رعایت فواصل و حرائم بهداشتی واحد‌های دامی بیشتر از قبل مورد تاکید قرار گرفت.

از نگاه منتقدان مقررات حرائم بهداشتی، بدون استفاده ماندن اراضی اطراف یک واحد تولیدی مانند دامداری، نخستین پیامد آشکار اجرای این قانون بود و باعث شد، به مرور، زمین‌های بسیاری باوجود برخورداری از شرایط و امکانات مناسب، بدون استفاده بماند.
علاوه بر این، منوط شدن فعالیت در عرصه تولیدات دامی و غذایی به رعایت این مقررات، باعث شد که دریافت مجوز احداث واحد تولیدی جدید، حتی در حد ماهیان زینتی نیز بسیار دشوار و گاه، غیر ممکن شود که همین موضوع، به نوبه خود زمینه را برای فراهم شدن بستر فساد یا امضا‌های طلایی آماده کرد.
منتقدان اجرای مقررات فواصل بهداشتی، آسیب‌های متعدد دیگری را نیز از بابت این مقررات متوجه اقتصاد کشور می‌دانند و معتقدند که با تغییرات ایجاد شده در عرصه فناوری و حتی سبک زندگی، ضروری است که برخی از محدودیت‌های این قانون حذف و یا اصلاح شود.

با اصلاح دستورالعمل فواصل بهداشتی که رئیس سازمان دامپزشکی از تدوین آن خبر داده است، فاصله بین واحدها یا کارخانه هایی که یک نوع فعالیت دارند، قابلت حذف شدن دارد.
نوروزی در این باره گفت: حریم بهداشتی صنایع وابسته به دام نسبت به یکدیگر مانند دو سردخانه مربوط به فرآورده‌های خام دامی می‌تواند صفر باشد. همین طور بین دو کشتارگاه دام به لحاظ مسائلی بهداشتی حفظ فاصله الزام نیست چون هر دو واحد یک فعالیت دارند. در گذشته این محدودیت ها بین ۵۰۰ متر تا یک کیلومتر بود.

وی با بیان اینکه فواصل کارخانه های اقلام خوراکی و بسته بندی مواد غذایی تا واحدهای دام و صنایع وابسته توسط کمیته فنی هر استان تعیین خواهد شد، تصریح کرد: این کمیته‌های ۵ نفره توسط سازمان غذا و دارو کشور تشکیل شده و فعالیت شأن از سوی سازمان دامپزشکی کشور مورد ارزیابی قرار خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • دستورکار قرار گرفتن برگزاری پنج برنامه در حوزه گردشگری خوراک
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد روستایی در سطح کشور
  • قائم مقام سازمان سنجش بیان کرد؛ هشدار درباره عضویت داوطلبان کنکور در کانال‌های مدعی تقلب
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
  • شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد