Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، استان فارس یکی از مناطق مستعد برخوردار از ظرفیت‌های گوناگون انرژی­‌های تجدیدپذیر، بخصوص انرژی خورشیدی است. با توجه به بررسی‌های انجام شده تاکنون ظرفیتی معادل ۳هزار و ۷۵۹مگاوات جهت احداث نیروگاه خورشیدی و همچنین یک هزار و ۲۸۰ مگاوات جهت احداث نیروگاه بادی در این استان ظرفیت سنجی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان فارس با تشریح برخی از ظرفیت‌های تولید انرژی تجدید پذیر در این استان، گفت: بر اساس آخرین آمار، مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک بهره‌برداری شده در استان فارس برابر رقم ۸۹.۶ مگاوات است که شامل ظرفیت‌های ۱۲.۲۵ مگاوات نیروگاه‌های برقابی، ۰.۶۶ مگاوات نیروگاه بادی و ۷۲.۲۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی است.

غلامرضا نصیری اظهار داشت: همچنین ظرفیت نصب شده سامانه‌های مقیاس کوچک خورشیدی (پشت بامی) این استان به صورت تجمعی معادل ۴.۴۳ مگاوات است.

او به نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده در شهرستان مرودشت در قالب پویش الف - ب- ایران در هفته گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: در این طرح نیروگاه خورشیدی فتولتائیک مرودشت به ظرفیت یک مگاوات که با سرمایه­گذاری بخش خصوصی به مبلغ ۱۳۰ میلیارد ریال احداث شده افتتاح شد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان فارس افزود: این نیروگاه متشکل از ۲ هزار و ۸۸۰ سامانه فتوولتائیک از نوع مونو کریستال در مساحتی حدود ۲ هکتار در منطقه مرودشت استان فارس و ۴ عدد اینورتر است.

به گفته او، احداث این نیروگاه­‌ها تاکنون موجب اشتغال ۱۳ نفر بطور مستقیم و ۳۰ نفر به صورت غیر مستقیم شده است. میزان تولید تجمعی این نیروگاه‌­ها سالانه معادل یک میلیون و ۷۵۲ هزار کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر برآورد شده، که موجب صرفه­جویی سالانه ۰.۵ میلیون متر مکعبی در مصرف گاز طبیعی و همچنین صرفه­ جویی مصرف سالانه ۳۸۵ لیتر آب نیز می‌شود.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان فارس میزان عدم انتشار گاز‌های گلخانه‌­ای در این نیروگاه‌­ها را سالانه معادل یک هزار و ۲۰۰ تن ارزیابی کرد.

منبع: ایرنا
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت برق منطقه ای فارس تولید انرژی های تجدید پذیر نیروگاه خورشیدی استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۳۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر

آخرین نیروگاه تولید برق فعال زغال‌سنگ بریتانیا پس ۵۷ سال فعالیت، سپتامبر سال جاری برای همیشه تعطیل خواهد شد. 

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آخرین نیروگاه فعال زغال‌سنگ بریتانیا که در سال ۱۹۶۷ با ظرفیت تولید ۲ هزار مگاوات برق برای تأمین برق دو میلیون خانه توسط هیئت مرکزی تولید برق کشور راه‌اندازی شد، سی‌ام سپتامبر ۲۰۲۴ برای همیشه به فعالیت خود پایان خواهد داد. این اقدام بخشی از برنامه‌های دولت برای پایان دادن به تولید زغال سنگ در بریتانیا است.

عملیات انحلال این نیروگاه از اول اکتبر آغاز می‌شود و تکمیل آن دو سال طول خواهد کشید. تخریب برج‌های خنک‌کننده و دیگر بخش‌های این نیروگاه ۶۵۵ هکتاری پس از اتمام عملیات انحلال آغاز خواهد شد.

چرا تولید زغال‌سنگ در بریتانیا به پایان می‌رسد؟

زغال سنگ یک سوخت فسیلی است و از زمان انقلاب صنعتی در بریتانیا برق تولید می‌کند، زمانی این سوخت بر منطقه میدلندز شرقی تسلط داشت، اما اکنون به دلیل تأثیری که بر محیط زیست دارد، به‌عنوان کثیف‌ترین سوخت فسیلی بریتانیا شناخته می‌شود و معادن آن تعطیل شده‌اند. آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا نیز ماه سپتامبر تولید خود را متوقف خواهد کرد.

هنگامی که زغال‌سنگ می‌سوزد، گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسیدکربن وارد جو می‌شود. با گذشت زمان تجمع این گازها با به دام انداختن انرژی اضافی در جو زمین، دمای جهانی را افزایش داده است. بریتانیا متعهد شده است تا سال ۲۰۵۰ انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را به صفر برساند و برای دستیابی به این هدف، تعهدات بلندپروازانه‌ای اتخاذ کرده که شامل دست‌یابی به برق کاملاً پاک تا سال ۲۰۳۵ با افزایش سریع انرژی بادی، خورشیدی و هسته‌ای می‌شود.

پیش از این نیز بریتانیا گزارش داد که رکوردها نشان‌دهنده تغییرات چشمگیری در سیستم تولید برق این کشور نسبت به ۱۵ سال پیش است که نیروگاه‌های گاز و زغال‌سنگ بیش از ۷۵ و انرژی‌های تجدیدپذیر تنها دو درصد از ترکیب برق آن را تشکیل می‌دادند. در سال گذشته نیز تنها یک‌سوم برق بریتانیا از سوخت‌های فسیلی و ۴۰ درصد آن از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شد.

اکنون سهم برق تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی در بریتانیا به پایین‌ترین حد خود رسیده است و گاز و زغال‌سنگ تنها ۲.۴ درصد از تولید برق را برای یک ساعت در هفته گذشته به خود اختصاص داده‌اند.

کد خبر 749399

دیگر خبرها

  • خراسان شمالی آماده سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • ۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان