Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@20:09:42 GMT

تجربه‌نشده‌ها را تجربه کردیم

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۵۳۵۹۵

تجربه‌نشده‌ها را تجربه کردیم

عباس بخشی‌زاده مؤسس گروه تئاتری پروا، نویسنده و کارگردان با سابقه تئاتر ملایری است که فعالیت حرفه‌ای خود را از اوایل دهه هشتاد آغاز کرد و نمایش‌های بسیاری را طی این سال‌ها روی صحنه برده است.

 بخشی‌زاده درباره شرایط کار و وضعیت تئاتری‌ها در دوران کرونا، علی‌الخصوص هنرمندانی مثل او که در استان‌ها و شهرستان‌هایی بجز تهران زندگی می‌کنند می‌گوید: «این روزها و این یکسال‌واندی که گذشت، روزگار خوبی برای تئاتر نیست و همه هنرمندان تئاتری با مشکلات بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کنند و طبیعتاً هنرمندان شهرستانی، به‌مراتب اوضاع ناخوشایندتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» او می‌گوید: «تئاتری‌ها علیحده از هنرمندان دیگر هستند و حتی نسبت به سینمایی‌ها هم وضع متفاوتی دارند. بسیاری از ما تمام شغل، حرفه و علاقه‌مان تئاتر است و طبیعتاً وقتی نتوانیم کار کنیم هم به لحاظ اقتصادی بسیار با مشکل روبه‌رو خواهیم شد و هم از نظر روحی شرایط نامناسبی را تجربه می‌کنیم. این اتفاقی است که در دوران کرونا افتاد و بسیاری مثل من حتی با تلاش‌های بسیار هر وقت خواستم کاری را روی صحنه ببرم موفق نشدم.» بخشی‌زاده درباره این مشکلات این‌طور توضیح می‌دهد: «مسأله فقط تعطیلی نیست. متأسفانه ما در شهر خودمان، از یک سالن استاندارد برخوردار نیستیم و در سالن‌هایی که بیشتر سالن اجتماعات هستند یا برای تئاتر طراحی نشده‌اند کار می کنیم. علاوه بر تمام مشکلاتی که می‌شود برشمرد، در چنین روزهایی نمی‌توان آنها را به‌لحاظ پروتکل‌های بهداشتی استاندارد‌سازی کرد. یکی دیگر از مشکلات هم کمبود یا بهتر است بگوییم نبود بودجه برای تولید کار است. من به‌عنوان کارگردان توانایی آن را ندارم که هزینه‌های تولید یک اثر نمایشی را متقبل شوم، آن‌هم وقتی که می‌دانم تماشاگر آن‌چنانی برای تماشای کار نمی‌آیند و سرمایه‌ای برنخواهد گشت.»
این کارگردان تئاتر درباره چشم‌اندازی که برای آینده تئاتر می‌شود متصور بود و آن‌چه به‌عنوان میراث کرونا در آینده تجربه خواهد شد هم می‌گوید: «طبیعی است که زندگی همه ما طی ماه‌های اخیر و با وجود بیماری کرونا دستخوش تغییراتی اساسی شد و تأثیرات این مسأله بر هیچ بخشی از جامعه و بر هیچ جغرافیایی قابل کتمان نیست اما مسأله مهم این است که این دوران و این بحران به ما آموخت که حالا ما نیازمند شیوه و شکل زیست تازه‌ای هستیم و نمی‌توانیم نسبت به آن‌چه در ذهن به‌عنوان الگو داریم متعصبانه رفتار کنیم. بخشی از این میراث حتماً میراث خوبی‌ است که نتیجه محدودیتی به‌نام کروناست. کرونا باعث شد ما به امکانات دیگر فکر کنیم و هرآنچه را که تا امروز هرگز به آن فکر نکرده‌ بودیم واکاوی و تجربه کنیم. این تجربه‌ها حتماً برای آینده تئاتر ما کارآیی خواهد داشت و می‌تواند به توان و ظرفیت تئاتر ما کمک کند.»
او در پایان با ابراز امیدواری نسبت به هرچه زودتر برطرف شدن مشکل و کم‌شدن سایه کرونا از سر ایران و تمام جهان به این نکته اشاره می‌کند که «کرونا می‌تواند موضوع خوب نمایشنامه‌هایی باشد که در آینده نوشته می‌شوند و اگر این موضوع در ذهن و زبان و قلم نویسنده‌ها درونی شود و به‌صورت یک وضعیت عمیق، به‌صورت تعمیق‌یافته روی کاغذ و سپس روی صحنه بیاید حتماً می‌تواند مخاطب را مانند یک آلبوم از گذشته‌ای که بر ما گذشته است با خود همراه کند.»

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۳۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا