Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای داشتن دندان‌هایی که، چون مروارید بدرخشند، در خانه‌مان انواع و اقسام محصولات بهداشتی دهان و دندان، مانند خمیردندان، نخ دندان و دهان‌شویه داریم. اما وقتی صحبت از سلامت دهان و دندان می‌شود، دندانپزشکان برخی از روش‌های مراقبتی ما را مضر می‌دانند.

خبرگزاری میزان - خبرآنلاین به نقل از دیلی میل نوشت: متخصصان برتر دندانپزشکی می‌گویند، میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا بدون اینکه متوجه باشند با عادت‌های اشتباهی که فکر می‌کنند مفید هستند، دندان‌هایشان را از بین می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به ۱۰ عادت غلط اشاره شده است که احتمال دارد تصور می‌کنید، درست هستند.

۱. مسواک برقی

بله، ممکن است به نظرتان عجیب بیاید که چرا مسواک برقی برای دندان‌ها مضر است. البته باید گفت اگر از این فناوری به‌درستی استفاده نکنید، مضر است و فایده‌ای برای دندان‌هایتان ندارد. هنگام استفاده از مسواک برقی فقط باید برس آن را روی دندان‌هایتان نگه دارید. اگر به آن فشار بیاورید، مو‌های برس خم شده و دندان‌هایتان را نمی‌توانند تمیز کنند؛ بنابراین هر وقت مسواک برقی تهیه کردید، آن را نزد دندانپزشک برده و از او بخواهید روش صحیح استفاده از مسواک برقی را به شما یاد بدهد.

۲. خمیردندان‌های سفیدکننده

خمیر سایشی دندان، مانند بی‌کربنات یا خمیردندان‌های سفیدکننده برای دندان‌ها مضر هستند. این مواد ساینده باعث ساییده شدن مینای دندان‌تان می‌شوند و در درازمدت دندان‌هایتان تیره و حساس می‌شوند. وقتی مینای دندان از بین برود، عاج دندان که زیر آن قرار دارد و به رنگ کهربایی است، پدیدار می‌شود؛ بنابراین از این سفیدکننده‌ها به مدت خیلی کوتاه استفاده کنید تا دندان‌هایتان را در معرض آسیب قرار ندهید.

۳. شستشوی سریع پس از مسواک زدن

همه ما برای شستن دندان‌هایمان از آب بلافاصله بعد از مسواک زدن استفاده می‌کنیم. اما این کار بخش زیادی از فلوراید را از روی دندان‌هایمان پاک می‌کند و اثربخشی آن را به حداقل می‌رساند. اگر می‌خواهید بعد از مسواک زدن دهان‌تان را بشویید، به‌جای آب از نوعی دهان‌شویه غیرالکلی استفاده کنید. همچنین حداقل نیم ساعت بعد از مسواک زدن آب ننوشید و مواد غذایی نخورید.

۴. محکم مسواک زدن

روش نادرست مسواک زدن به دندان‌ها صدمه می‌زند. اگر دندان‌هایتان را محکم مسواک بزنید، اطراف آن‌ها را از بین می‌برید و نزدیک لثه‌هایتان به شکل حرف لاتین V در می‌آید و در نهایت دچار مشکلات در لثه و دندان می‌شوید.

بیشتر مردم هنگام مسواک زدن خسته هستند و به این نواحی از دندان به‌خوبی توجه نمی‌کنند. بهترین روش مسواک زدن، دورانی است. در واقع به‌جای اینکه مسواک را از این طرف به آن طرف ببرید، آن را به‌شکل دورانی روی دندان‌هایتان بکشید.

۵. دهان‌شویه

دهان‌شویه‌های حاوی الکل برای دندان مناسب نیستند و استفاده درازمدت آن ممکن است موجب سرطان‌های دهانی شوند. بررسی‌های محققان نشان داده است، استفاده زیاد از دهان‌شویه‌های الکلی – سه‌بار در روز- سلامت فرد را به خطر می‌اندازد.

۶. نخ دندان

استفاده اشتباه از نخ دندان هم مضر است. بیشتر افراد هنگام استفاده از نخ دندان، آن را به‌صورت اره، به جلو و عقب می‌برند و این کار به لثه‌ها صدمه زده و موجب عقب‌نشینی آن‌ها می‌شود. نخ دندان را باید به آرامی بین دندان‌ها قرار دهید و سپس با حرکت بالا و پایین، بین دندان‌هایتان را تمیز کنید.

۷. مسواک زدن بیش از حد و در زمان‌های نادرست

این روش مسواک زدن هم به دندان صدمه می‌زند. نباید فورا پس از مصرف مرکبات و میوه‌های اسیدی مسواک بزنید. وقتی میوه یا مواد خوراکی اسیدی مصرف می‌کنید، مینای دندان کمی نرم می‌شود و بلافاصله پس از آن مسواک زدن موجب ساییده شدن مینای دندان می‌شود؛ بنابراین به‌طور کلی پس از خوردن مواد غذایی که اسیدیته آن بالاست، ۳۰ دقیقه صبر کنید تا قبل از مسواک زدن، PH محیط دهان در حالت خنثی قرار بگیرد. یا حتی می‌توانید برای خنثی کردن اسید مواد غذایی در دهان‌تان از دهان‌شویه غیرالکلی حاوی فلوراید استفاده کنید.

۸. خمیردندان‌های طبیعی و گیاهی

برخی از بررسی‌های محققان، ایمن بودن ماده شیمیایی فلوراید را مورد تردید قرار داده‌اند و معتقدند که نباید مردم را وادار به مصرف این ماده کنند و آن‌ها باید حق انتخاب داشته باشند. محققان در برخی از بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که فلوراید در واقع استخوان‌ها و بافت‌های همبند مفاصل را ضعیف می‌کند. حتی فرد مصرف‌کننده فلوراید ممکن است پس از مدتی، دچار فلوئوروزیس دندانی شود. این وضعیت با تغییر رنگ شدید دندان در اثر فلوئور اضافی ایجاد می‌شود که معمولا در افرادی دیده می‌شود که این ماده شیمیایی در آب آشامیدنی آن‌ها وجود دارد. به همین دلیل این روز‌ها بیشتر مردم به دنبال استفاده از خمیردندان‌های طبیعی و فاقد فلوراید هستند.

اما بیشتر متخصصان دندانپزشکی با مشاهده بیماران خود دریافتند خمیردندان‌های فاقد فلوراید پس از مدتی دندان‌ها را دچار پوسیدگی کرده و لثه‌ها را بیمار می‌کند.

مشکلاتی که ممکن است فلوراید ایجاد کند هنوز به‌صورت کاملا علمی تایید نشده‌اند، اما اکنون به‌خوبی می‌دانیم که خمیردندان طبیعی و فاقد فلوراید نمی‌تواند جلوی بیماری‌های لثوی و پوسیدگی دندان‌ها را بگیرد.

۹. مسواک‌های سخت

مسواک‌هایی که برس سخت دارند، قدرت سایندگی بیشتری داشته و موجب ساییده شدن و عقب‌نشینی کردن لثه‌ها می‌شوند. بهترین مسواک‌ها، مسواک‌هایی هستند که برس نرم دارند.

۱۰. مسواک زدن به‌مدت ۴۵ ثانیه

بررسی‌ها نشان داده است که حدود ۴۳ درصد از داوطلبان شرکت در آزمایش، هنگام شستشوی دندان‌های خود، آن‌ها را فقط ۴۵ ثانیه مسواک می‌زنند. اما این مدت زمان کافی نیست و اگر می‌خواهید دندان‌هایتان به‌خوبی تمیز شوند، باید حداقل دو دقیقه برای مسواک زدن وقت بگذارید.

برای اینکه دندان‌هایی سالم داشته باشید و گرفتار بیماری‌های لثوی نشوید، روش‌های درست مسواک زدن دندان‌هایتان و تمیز نگهداشتن دهان‌تان را بیاموزید.

بیشتر بخوانید: مصرف فلوراید در چه سنی برای کودکان ضروری است؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: دندان اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دندان دندان هایتان مسواک زدن مینای دندان برای دندان مسواک برقی دهان شویه دندان ها مسواک ها نخ دندان بررسی ها لثه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۳۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش ایسنا، زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود