Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، امروزه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین از مشکل ناباروری رنج می‌برند. از میان دلایل ناباروری، نیمی مربوط به زنان و نیمی دیگر مربوط به مردان است. مطالعات نشان می‌دهند که حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد ناباروری مردان مرتبط با افزایش سطح رادیکال‌های آزاد اکسیژن است. تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن در مایع سمن مردان دارای دو منبع درون بدنی و برون بدنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منابع درون بدنی شامل لکوسیت ها، اسپرم‌های غیر طبیعی، سلول‌های سرتولی و بیماری واریکوسل هستند. همچنین برخی شرایط مانند عفونت و التهاب، افزایش رادیکال‌های آزاد را به دنبال دارند.

به گفته متخصصان، عوامل محیطی و شغلی نیز به‌عنوان منابع برون بدنی این رادیکال‌های آزاد اکسیژن در نظر گرفته می‌شوند. علاوه بر مردان، رادیکال‌های آزاد اکسیژن از عوامل تأثیرگذار بر باروری زنان نیز محسوب می‌شوند. چاقی، سوءتغذیه، سیگار کشیدن، مصرف الکل و مواد مخدر و عوامل محیطی در زنان نیز باعث افزایش تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن و متعاقباً اختلالات پاتولوژیک در سیستم تولید مثل می‌شود.

جهت کاهش عوارض ناشی از استرس اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد بر باروری در زنان و مردان از درمان‌های مختلفی استفاده می‌شود ولی آنتی‌اکسیدان‌ها یکی از رایج‌ترین درمان‌ها هستند.

در این رابطه، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی اراک و دانشگاه ملایر تحقیقی مروری را انجام داده‌اند که در آن نقش رادیکال‌های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌ها در اختلالات باروری مردان و زنان به‌طور ویژه مورد بررسی قرار گرفته است.

در این پژوهش مروری، محققان مطالب مرتبط با نقش رادیکال‌های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌ها در اختلالات باروری مردان و زنان را از پایگاه‌های اطلاعاتی مختلف ازجمله Elsevier، Scopus، Irandoc، SID،Iran medex، Pubmed، Google scholar، Science direct و Web of Science استخراج کرده و مورد تجزیه‌وتحلیل قرار داده‌اند.

نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهند که مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند موجب برطرف کردن آثار مضر رادیکال‌های آزاد تولیدشده بر باروری مردان و زنان شود.

در این خصوص، مریم باعزم، پژوهشگر دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک و دو همکار دیگرش می‌گویند: «تولید بیش‌ازحد رادیکال‌های آزاد در دستگاه تناسلی مردانه باعث آسیب به DNA، RNA و غشای اسپرم و درنهایت اختلال در فرآیند اسپرماتوژنز می‌گردد و در دستگاه تناسلی زنانه نیز باعث ایجاد اختلالاتی همانند نقص در تکامل و بلوغ اووسیت، رشد فولیکول و عملکرد جسم زرد می‌شود».

آن‌ها می‌افزایند: «در شرایط طبیعی، آنتی‌اکسیدان‌ها شکل‌گیری رادیکال‌های آزاد و آسیب‌های ناشی از آن در سلول و بافت توسط سیستم دفاعی سلول را کنترل می‌کنند و یک تعادل بین تولید و تخریب ROS ها یا گونه‌های فعال اکسیژن را به وجود می‌آورند».

این محققان باتوجه به مکانیسم‌های آسیب‌زای ROS ها و تأثیرات مفید آنتی‌اکسیدان‌ها در خنثی کردن این آسیب‌ها استفاده از آن‌ها را جهت بهبود بار ناباروری زنان و مردان توصیه کرده‌اند.

آن‌ها در مقاله‌ای علمی که از یافته‌های خود در مجله «زنان، مامایی نازایی ایران» منتشر کرده‌اند، بر لزوم انجام مطالعاتی برای یافتن مقدار مصرف و مدت‌زمان استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها برای هر بیماری، تأکید کرده‌اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی انتخابات 1400 واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست مواد غذایی رادیکال های آزاد ناباروری شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی انتخابات 1400 واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست باروری مردان و زنان آنتی اکسیدان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۴۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟

آفتاب‌‌نیوز :

از تعداد فوت های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، ۵۵/۶ درصد مرد و۴۴/۴ درصد زن بوده‌اند.

در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود